Ga naar inhoud


gowest

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gowest

  1. inderdaad viel me op dat ik niet alle hd zenders had en de rest van de fam werd er een beetje gek van om tussen 2500 kanalen of zo heen en weer te zappe !

    ik neem er van de week wel ff tijd voor want nu ik de humax heb gebruikt bevalt hij mij stukken beter al de philips decoder!

    maar dan moet ik dus van elk afzonderlijk hd kanaal de transpoders moeten toeveogen moet ik ook weer even uitvogelen hoe dat te doen .

    net had ik maar weer even de philips aangesloten en ja de gewone hd zenders deden het weer maar nog niet alle want bij sommige krijg ik de melding geen toegang of zoiets.

    morgen weer een dag  om weer testen .

    prettige avond nog

  2. net even de hummie terug gezet naar de fabrieks instellingen en daarna per diseqc weer alles pproberen goed te zetten. daarna was hij 3 kwartier zenders aan het downloaden en nu moet ik nog even zoeken of ik alles weer heb .

    ik kon enkel niet is het beginscherm bij de instellingen de waardes veranderen maar ja ik heb nu al weer meer dan ik vanmorgen had.

     

    in iedergeval dank vooor hulp , exuses voor posten van verkeerd bericht en fout taalgebruik.

    groet Eric

  3. wat betreft de transponders weet ik niet presies wel geprobeerdt maar nog niet gelukt moet ik dan ook de frequenties en fec enz veranderen en de polariteit per diseqc ?

    nog even over de cam module ik heb er 3 gevonden in een la maar een werkt er maar waarschijnlijk die geeft dan oook in het menu aan dat er een cam module inzit dus zou ik er van uit kunnen gaan dat dat de goede is ??!?

     

    nu ff hond uitlatenen dan ga ik zo weer even proberen want thuis willen ze ook wel weer zenders hebben !

    mischien kijk ik ook nog ff wat de philips doet of die al weer beeld geeft.

  4. ben ik weer ik snap niet presies wat je bedoeld met de

     

     

    1) Astra 19.2E .................: Diseqc AA       aa die er achter staat ? geld ook voor de andere trouwens .
    2) Hotbird 13.0E ...............: Diseqc AB ?
     3) atra 23.5E..............: Diseqc BA
    4 Astra 2/ 28.2E...............: Diseqc BB

     

    maar net even geprobeerd om hem op astra 3 a af te stellen maar dat lukte ook niet.

    moet dit dan ook op de diseqc 3  C neem ik aan?

     

    kan je hem op astra3A  23°E afstellen en dan terug zenders laten zoeken ?

    vb: 11739V 2/3 SR 27500  


     

  5. tnx alvast ga straks wel ff verder proberen !

    betreft hd over de humax als het goed is zegt de naam het al hdci200

    ik had deze eerst in gebruit tot de voeding kapot ging en toen via canal digitaal een philips ontvanger besteld om hd te kunnen kijken op zich doet hij het redelijk maar wel vaak problemen ineens de instelingen weg of zoiets dergelijks,

    maar nu ligt het probleem ergens anders aan zeiden ze bij canal digitaal dat deze ontvanger en nog een ander type vanmiddag problemen had met de ontvangst, dus ik dacht hup de humax uit de kast en kijken maar weer!

    helaas was dat natuurlijk niet zo maar het geval nu heb ik nog steeds geen hd zenders en niet alle zenders kan ik ontvangen , maar de avond komen we wel weer even dooor.

     

    nu dat ik ook weer geen zin heb om weer honderden eurootjes uit te geven voor een nieuwe setup  ben ik wel aant denken of het ook beter kan namelijk andere schotel en ontvanger maar ja de multytenne heeft mij tot nu toe goed beeld geleverd en alleen bij echt harde regen en of sneeuw voor uitval gezorgt.

    maar ja ik kijk eigenlijk puur alleen de canalen van canaal digitaal hd pakket dus heb ik dan eigenlijk wel 4 lnb`s nodig?

    een goede stabiele schotel met minder lnb`s moet dan toch ook voldoende zijn toch?

     

    maar goed nog even dit moet ik de instellingen van de lnb`s ook veranderen namelijk de frequentie waardes en de fec waarde?

    en hoe doe ik die humax op de verschillende lnb`s afstellen er werd net gezegt diseqc 1 aa enz..    maar ik kan toch alleen disèqc a of b kiezen niet ab of bb of ba

    ?

    tnx

    eric

  6. hallo allemaal na de storing van canal digitaal op mijn philips decoder dsr7141 heb ik de oude humax maar weer eens uit de kast gehaald nu wel beeld maar niet de hd zenders ik heb een multytenne schotel met 4 lnb`s maar nu zoek ik de juiste instellingen voor de humax? wie heeft er tips en de juiste benamingen van de sattelieten

    en als het even kan ook je juiste instelwaarde voor elke afzonderlijke lng frequenties en fec waarde.

    tips zijn welkom

     ook tips voor een goede vervanger van die philips zooi!

     

  7. okee tnx ik wou al weer een bericht plaatsen dat het al gelukt was net inderdaad die instellingen veranderd en ja hoor alle hd kanalen doen het !

    vreemd want gister had ik het ook al geprobeert en toen lukte het niet vanmorgen de instelligen eerst naar de fabrieks instellingen terug gezet en darna de dieqc volgorde verandert en ja hoor !!

    maar toch bedankt voort je snelle reactie !

    en ja het is een vrij simpel apparaat , bij de humax vond ik het wel prettig om te zien welke beeld scherpe er werklijk werdt uitgezonden 720 of 1080 hd dat zie je hier bij de philips niet en ook niet of er in dolby geluid wodt uitgezonden . nu vraag ik me af of je ook als je hem met de coax aansluit op de versterker of je dan ook dolby geluid krijgt want tot nuu toe geeft hij op mijn versterker alleen nog maar 2 kanaals audio en ik kan dus niet zien welke zender er in dolby uitzend?

    maar ja na 2 dagen in bezit dan kan ik nog niet zo veel zeggen over het gebruiks gemak en ik moet nog even uitzoeken hoe ik de zenders in een lijst krijg zodat ik niet oneindig hoef te zapppen oor mijn favoiete kanalen

    groete eric

     

  8. hallo ik vroeg me af of iemand tips heeft !

    sinds gisteren een nieuwe ontvanger na het overlijden van mijn humax hdci 2000 dacht ik er goed aan toe doen om via canaal digitaal mij een nieuwe hd ontvanger op te laten sturen ! stom natuurlijk! na 2 weken te hebben gewacht en tussentijds met de digitenne te hebben gekeken dacht ik weer lekker te gaan genieten van hd kanalen. maar helaas nog niet gelukt met de standaardt instellingen van de ontvanger staan wel de hd kanalen in mijn lijst maar geen beeld !!!

    die wie heeft er tips met betrekking de instelingen van de diseqc a b c en d ?

     

    nu maar even op zoek naar iemand die naar de humax kan kijken of die nog te redden is want die vond ik best goed!

    groeten eric

     

  9. hoeraaa hij doet het ik heb de zenders aan de praat gekregen na een telefoontje aan een bedrijf( ik weet niet of ik hier namen mag noemen) laten we zeggen" kaart schrijver " heb ik nog wat instellingen kunnen veranderen en ja daar waren ze ineens allemaal .

    beeld goed geen zap problemen tot nu toe dus laten we hopen dat het zo blijft .

    in ieder geval bedankt voor de hulp en ondersteuning !

    groeten Eric

  10. tnx ik zal morgen even nakijken. maar ik had al wel handmatig de waarden in gesteld en de kanalen laten zoeken ze staan in mijn kanalen lijst en hij geeft aan wat er op te zien zou moeten zijn met de info knop maar alleen nog geen beeld. en de cam dat is dan bij mij de powercam toch?

    groeten Eric

  11. hallo ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met de hd kanalen op de satelliet ik heb vanmiddag een abbo genomen op de hd zenders van anaaldigitaal en mijn schotel staat ook goed ( waarschijnlijk) want ik kan de regionale zenders ontvangen , dat zeiden ze van anaal digitaal dat dan je schotel goed staat .en in de zenderlijst staan wel de hd zenders maar als ik er op zap krijg ik geen beeld

    ik heb heb multytenne . en in de ontvanger zit een canaal digitaal smartcard met een powercam pro maar helaas nog geen hd zender te vinden wie heeft er wat tips voor me ?!?!

    groeten Eric

  12. hallo ik vroeg me af of iemand een tip heeft ik heb sinds gister avond geen beeld meer op de tv! eerst dus maar de canalplus kaart later heractiveren helaas geen succes andere ontvanger geleend van mijn vader en wat blijkt het ligt niet aan de canal plus kaart want die doet het gewoon !

    ik heb al mijn ont vanger gereset en opnieuw zenders ingeladen maar steeds de melding: gecodeerd.

    nu zat ik te denken zou het aan de matrix cam module kunnen liggen ? zou vreemd zijn ik heb het hele zooitje pas een maand of 5 staan en tot nu toe zonder problemen en op de andere ontvanger zitten ook van die slots voor modules dus ik daar even getest kaart eruit in de module en in de geleende ontvanger en nee ook geen beeld .

    wie heeft er tips en wat zou eventueel de beste module zijn voor de humax om ook wat leuke zenders xxx te ontvangen b.v.

    groeten Eric

  13. hallo weer net nog even een test gedaan met een andere ontvanger :visonNet FCIS-7000 (gebruiken mijn ouders met de caravan) maar wat blijkt deze heeft wel goede ontvangst waarde namelijk:

    a: astra str 78 qw 98

    b: hotbird 74 98

    c: astra 3a 75 98

    d: astra2 79 98

    dus dat lijkt me in vergelijking met andere niet slecht !! maar de humax pakt nog steeds de belanrijke kanalen niet !!!stresssss!!

    mede humaxers hdci-2000 met tips welkom ook wat betreft kanalen lijsten en of andere mogelijkheden

    nog even de testresultaten van de humax hcdi-2000

    in vergelijking met de visonnet

    a: str 41 qw 88

    b: str 44 qw 78

    c: str 49 qw 84

    d: str 50 qw 86

    nou vind ik het toch wel vreemd dat een ontvanger als visonnet een veel hogere ontvangst waarde heet ten opzichte van de duurdere en kwalitatief betere humax hdci-2000

    <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

    Eric

  14. ja gisteren weer even bezig geweest met het uitrichten van de schotel nu met een korte nieuwe kabel vlakbij de schotel gezet en met de satfinder er tussen nu staat hij volgens mij op zijn best eerst had ik de muurbeugel nog maar even goed waterpas gehangen ! maaar helaas op de nieuwe humax nog steeds geen sbs en diversen andere ned kanalen bvn ook niet .toevallig kwamen mijn ouders terug van de camping en dus even hun decoder geleend om te kijken of het aan de ontvanger lag of de schotel !

    het is een visonNET FCIS-7000 maar wat bleek deze pakt wel alle belangrijke kanalenen op het menu kreeg ik deze waardes:

    a: astra str 78 qw 98 deze waarden dus met de multitenne!

    b: hotbird 74 98

    c: astra 3A 75 98

    D: astra 2a 97 98

    dus ja de ontvangst lijkt mij wel goed en op deze krijg ik dus wel alle kanalen!!

    straks nog een keer testen met de humax maar ik verwacht geen verbetering

    dus dan wordt het even terug naar de winkel denk ik

    in ieder geval bedankt voor jullie reacties en als er nog meer mensen zijn met tips betreft de humax over sofware voor kanalen lijsten hoor ik het wel !!

    nog even de testresultaten van de humax hcdi-2000

    in vergelijking met de visonnet

    a: str 41 qw 88

    b: str 44 qw 78

    c: str 49 qw 84

    d: str 50 qw 86

    nou vind ik het toch wel vreemd dat een ontvanger als visonnet een veel hogere ontvangst waarde heet ten opzichte van de duurdere en kwalitatief betere humax hdci-2000

     

     

    Eric

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  15. Hallo allemaal sinds deze week in het bezit van een humax hdci-2000 en een multitenne leek wel een goede zet! na jaren digitenne te hebben gekeken daarvoor altijd een philips sat ontvanger gehad maar dat was ik ook zat .

    maar nu toch weer dce stap genomen naar de sat !! helaas lukt het allemaal nog niet zo erg . de sat staat uitgericht op de astra1 ik krijg al die duitse kanalen binnen en een paar nederlandse maar nog geen sbs of bvn die ik nodig heb om de anaal+ card te activeren ben trouwens nog wel bezig om de schotel fijner af te stemmen maar tot nu kwalie zòn 86% en sterkte 65% .

    dan is er nog een andere vraag aan medegebruikers hoe krijg ik er een mooie kalalenlijst in ?? ja ja ben een newbie op dit gebied maar wil me wel er verder in verdiepen maar ja het is ook belanrijk dat de rest van de fam gewoon kan kijken wat hun willen zonde te veel gedoe !!

    nou ik hoop dat er iemand goed info voor me heeft en me daar mee kan helpen

    groeten Eric <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  16. hallo ben nieuw hier na jaren geen sat meer gehad te hebben ben ik sinds van de week weer overgegaan van digitenne naar sat !!

    en ja ik heb nu ook een multitenne maar helaas ik krijg hem nog niet goed uitgericht!! is het echt van crusiaal belang dat de beugel waterpas aan de muur hangt? krijg op mijn humax hdci-2000 wel een ontvangst sterkte van 60 en kwalie van 86 maar bij het zoeken naar zenders kom ik de belanrijke ned. kanalen niet tegen en weer opnieuw laten zoeken maar helaas!!

    iemand mischien een tip?

    ik zal morgen of vanavond ook wel een bericht in het humax forum zetten opd deze site maar ja mischien iemand meer ervaring!

    groeten en tot snel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...