Ga naar inhoud


EdwinR

Lid
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EdwinR

  1. Keuze voor mij om twee jaar geleden naar Sat over te stappen:

    - meer keuze vrijheid qua zenders ( Astra 2, Hotbird)

    - goedkoper dan kabel

    - betere kwaliteit van beeld en geluid.

     

    Wat mij betreft geldt alle drie nog steeds, hoewel de prijs wel aardig omhoog is gegaan de laatste tijd.

     

    Wat betreft CDS specifiek:

    * Er moet meerdaags EPG komen onafhnakelijk van gekozen ontvanger, wat er nu is, is een lachertje natuurlijk.

     

     

  2. Origineel bericht van: pascalletje
    Maar wel verplicht in de winkel meteen een abbo afsluiten, en niet net als voorheen meenemen en thuis een abbo afsluiten (oftewel unlocken smile ).
    Maar hij komt nu in ook in Nederland uit en ik denk dat ie dan ongeveer €199,- gaat kosten en verplicht t-mobile frown


    Ik betwijfel dat ze 199 gaan kosten, het zal mij niet verbazen dat door schaarste, woekerprijzen gerekend gaan worden. Reken maar op het dubbele... frown
  3. Sinds Cistron werd overgenomen door XS4all, een zeer goede verbinding gehad, 2 dagen lag alles eruit door die grote storing bij KPN, verder geen klachten. Maar goed, ik heb geen ST router, maar gewoon een Linksys en een losse VOIP unit ook van Linksys.

     

    Veel ophef is er vanwege xs4all only, waarbij men vergeet dat ja, KPN heeft niets meer met de ADSl lijn te maken, behalve het trekken van de lijn van de verdeelkast naar jouw huis. En daar lijkt het veelal de probleem te zijn. KPN heeft een brakke lijn liggen, Jantje zou 8 Mbit krijgen bij de recente upgrade en krijgt niet hoger dan 6 Mbit. Dus is het allemaal de schuld van Xs4all. Waarbij men vergeet dat de zwakste schakel de snelheid bepaalt.

    En er zijn van die postcode checks die de afstand van jouw locale KPN centrale naar jouw huis kunnen bepalen. Deze checks gaan er van uit dat KPN een lijn dedicated en strak in een rechte lijn naar jouw huis trekt. Dat is natuurlijk nooit zo. Echter, door die sites denken vele mensen binnen een straal van bijv. 2 KM van de centrale te wonen, zodat die 8 Mbit of hoger zonder problemen bij hen op de modem ingeregeld moet kunnen worden.

     

    Ik ben zoals ik al geef zeer tevreden over m'n XS4only lijn.

     

     

  4. Ik sluit mij hier bij aan, sinds de hoosbuien ( 10 cm water binnen 5 minuten) van de zomer heb ik op een voorval na toen het vreselijk onweerde, eigenlijk geen uitval gehad op mijn multytenne. Ik kijk sinds mei via de sat naar TV en ik schat dat ik van die tijd maar 30 tot 40 minuten gemist heb.

     

    Het zal mij niet verbazen doordat de transponders alleen maar sterker aan het worden zijn bij de nieuwe generatie satellieten, dat de schotelformaat voor de gemiddelde gebruiker alleen maar kleiner behoeft te worden. Ik meen ergens gelezen te hebben dat in Engeland men met 40 cm schotels afdoende ontvangst heeft voor de Astra 2 positie.

  5. Citaat:
    Citaat:
    Ze zullen wel alleen mensen met een crt gevraagd hebben ...


    Dat denk ik niet, maar er zijn wel een aantal andere factoren die
    voor zo'n uitslag gezorgd kunnen hebben;


    Een dubieuze factor is dat de tests van consumentenbond nogal eens worden uitgevoerd door mensen die geen verstand van zaken hebben. Vorig jaar zelfs nog een artikel in meen ik Volkskrant of NRC gelezen waarin aangegeven werd dat de consumentenbond totaal niet onafhankelijk is, zoals men claimt. Integendeel, regelmatig is gebleken dat CB door relatiegeschenken e.d. tests in het voordeel hebben laten uitvallen van de leverancier met de mooiste geschenken...

    Tevens is het zo dat men tests uitvoert waarbij jij je afvraagt wat de referentiekader is, zoals ook hier. Heeft men daadwerkelijk de beeldkwaliteit van verschillende type TV's naast elkaar bij de verschillende TV ontvangst mogelijkheden getest? Dus TFT, CRT en Plasma's gekoppeld aan kabel, digitale kabel, digitenne en sat? Zo nee, dan is dit onderzoek nutteloos.
  6. Citaat:
    Ik kijk meer dan alleen cds en ik geniet dan telkens weer van het beeld op bijv bbc. Alleen bij terugschakelen schieten de tranen altijd in mijn ogen. Jammer dan dat de bitrate zo laag is maar veel mensen zien dit inderdaad niet of weten niet beter en daar maakt cds gebruik van, nogmaals jammer.


    Ik kijk via een kleine CRT naar televisie. Ik heb een keer kabel en sat vergeleken en daarna nooit meer naar kabel omgekeken. Zelfs op een postzegel formaat TV is sat duidelijk beter. Dat er weinig geklaagd wordt is (hypothese mode aan) mogelijkerwijs vanwege het feit dat in de afgelopen jaren de kabel de bandbreedte van het analoge signaal fors aan het knijpen zijn geweest, waardoor het beeld steeds slechter is geworden. (hypoethese mode uit)
    Schakel dan ineens over op sat TV en het ziet er verbluffend goed uit. Het zal je dan roesten dat de bitrates bij CD relatief laag liggen, de kwaliteit van het beeld is domweg vele malen beter, dan we GEWEND zijn geweest.
    Ik heb de afgelopen weekenden naar het WK rugby op ITV gekeken en beeld en geluid zijn daar naar mijn zeer subjectieve mening beter. De Nieuw Zeelandse Haka ziet er en klinkt er zeer indrukwekkend dan <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Je wilt je gauw onder de bank verstoppen... <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
  7. Citaat:
    Wat is slecht weer. Mijn multytenne ontvangt gewoon beeld zonder BER bij redelijk veel regen. Zelfs bij stortregen. Alleen als er iets tussen zit (onweer of ergens onderweg regen of zo) dan valt hij uit. Als het nog blokt dan heb ik nog wel beeld met mijn 1 meter schotel maar als het doorzet valt hij ook weg. Als ik met zo'n buitje met de 1 meter schotel 5 minuten niet kan kijken is dat met de multytenne hooguit 7 minuten... Die twee minuten maken dan ook niet veel meer uit....


    Ik heb dit jaar pas twee maal geen beeld noch geluid gehad en dat was toen het zo hard regende dat de straat binnen een paar minuten blank stond. Voor de rest heb ik geen enkele keer uitval van mijn multytenne gehad.
    De berekening van Littlesat is duidelijk. Echter, naar mijn idee houd je geen rekening met de bouw van de schotel, jouw berekening gaat uit van een schotel alsof het vlak is. Da's natuurlijk niet het geval <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
  8. Citaat:
    Bedankt voor de scan Pedro!

    Nu zie ik het pas, het is een Christelijke omroep die 7 dagen per week uitzendt.
    Dat lijkt mij tegenstrijdig <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
    Maar als er geen Moslimomroep tussen zit, dan ook geen Christelijke <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

    Laat Geert dit maar niet horen! ;-)

    Ik zag in het aanbod wel een aantal aardige zenders staan, scifi bijv.
  9. Citaat:
    Citaat:

    Ik verbaas mij er eerlijk gezegd over dat er nog geen concurrent van CDS is opgestaan. Digitenne is geen alternatief ( althans niet in mijn ogen) en de kabel is over het algemeen, zelfs met die prijsverhoging van CDS, nog altijd bijna twee keer zo duur.


    ja misschien wel 2 keer zo duur maar daar krijg je ook zeker 3 keer zoveel voor terug.
    Wat biedt kanaal digitaal nu effectief in het basispakket??
    Is er magertjes als je het mij vraagt.


    CD biedt in het basispakket vrijwel hetzelfde wat ik via kaashema op de kabel ontving, maar dan tegen de helft van de prijs. Verder vergeet ik dan wel de honderden FTA zenders die op mijn schoteltje kan ontvangen, incl. de Beeb en ITV.

    Ik heb overigens nog steeds geen brief ontvangen over de verhoging...
  10. Citaat:
    Citaat:

    Hmm, ik pas sinds begin juni 'lid' en ik heb geen brief ontvangen over een prijsverhoging van mijn basispakket. Ik ga er dus van uit dat ik na 1-8 nog steeds 7,95 blijf betalen, aangezien men schriftelijk dergelijke verhogingen, cq wijziging van de algemene voorwaarden, dient te melden aan een klant.


    Helaas maar ook klanten die nog maar net lid zijn, zullen hetzelfde moeten betalen
    Ik heb ook geen brief ontvangen, maar via mijn canal digitaal op de site heb ik vernomen dat het 8,95 wordt.


    Da's dan jammer voor/ van CD, ze hebben je te informeren via een brief bij wijziging van de algemene voorwaarden. Zo niet, dan hebben ze geen poot om op te staan. Zelfs Casema informeerde mij netjes via een brief toen de prijs met 0,11 cent (!) steeg.
  11. Citaat:
    Het is inderdaad verwarrend...

    Volgens de AV mogen alleen klanten die het Basis pakket korter dan 3 maanden hebben, het per einddatum laatste maand oude prijs opzeggen. Klanten die het pakket langer hebben kunnen het dus al niet eens per einde maand opzeggen, pas per einde contractdatum.

    En dan spreekt CD zich op hun eigen website tegen... <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

    Maar ik denk dat sommige met deze tip best geholpen kunnen zijn <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


    Hmm, ik pas sinds begin juni 'lid' en ik heb geen brief ontvangen over een prijsverhoging van mijn basispakket. Ik ga er dus van uit dat ik na 1-8 nog steeds 7,95 blijf betalen, aangezien men schriftelijk dergelijke verhogingen, cq wijziging van de algemene voorwaarden, dient te melden aan een klant.
  12. Citaat:
    Ik heb met de paraprot gespeeld en was daarom zeer sceptisch over een plexiglazen kapje, maar het is toch echt niet met elkaar te vergelijken.
    Ik ben dan ook zelf van mening dat dit een grote misser is van Technisat.
    Ook de schroeven waar het water in blijft staan hadden ze anders moeten doen.

    Dankzij een paar kleine aanpassinkjes is het een dwerg met grote prestatie's.


    Mijn schotel hangt aan de muur onder de dakgoot en ik denk dat de LNB daardoor droger is gebleven, want ik heb eigenlijk geen uitval gehad tijdens regen, behalve de wolkbreuk van een maand terug. Ik heb wel een paraprot kapje gekocht, maar nog niet geplaatst, maar ik denk dat ik deze later dit jaar nog wel ga plaatsen.
    Zoals ik al eerder in deze thread aangaf, heb ik de schroefgaten bovenop met zuurvrije kit volgespoten en dichtgesmeerd.
  13. Citaat:
    In de (duitse) beschrijving staat "uitrichten op Astra 19,2° en klaar,alle andere sattelieten staan dan ook goed aleen nog een beetje fijnafregelen!!!
    Niet dus , of ik heb een miskoop gedaan of ik ben verkeerd bezig maar tot nu toe bak ik er niets van,


    In deel 1 van de Multytenne thread staat ook het e.e.a. over het afstellen van de schotel. Kort samengevat: uitrichten op Astra 1 (19,2 oost) en dan staan de andere sats ook goed. Anzo heeft in de vorige thread aan gegeven dat als je een iets beter signaal op Hotbird wilt, je na het afstellen op Astra 1, de schotel fine tuned op hotbird. Je verliest wel iets signaal op Astra 1.

    Bij mij was het afstellen echt een eitje, met kompas 19,2 graden ten oosten van het zuiden ( aka 160,8 graden op het kompas) zoeken door het kompas op de lnb te leggen. TV aansluiten op de ontvanger en astra 1 uitrichten op maximaal signaal. Vastschroeven en niet meer aan komen.
  14. Citaat:
    Ik heb een hp media center, zojuist aangevuld met een firedtv satteliet
    kaart. met mijn bestaande ci uit mijn topfield satteliet ontvanger en mijn
    werkende canaal digitaal kaart probeer ik nu alle zenders via mijn media
    center te kijken.
    Ik vind genoeg zenders, ook de nederlandse, echter als ik die
    wil bekijken krijg ik de 'melding geen tv signaal'

    De fta zenders kan ik zonder probleem bekijken.

    Kan dat liggen aan de cam? en zo ja welke cam kan ik het beste aanschaffen?

    incidenteel krijg ik wel beeld op net5 of sbs6.


    Ik had je via PM een link gemailed naar de cams die firedtv ondersteund, ik ben deze link even kwijt, maar dit komt van de site van de fabrikant:

    FireDTV/FloppyDTV supports currently (March 2007) the following CAM modules:

    Alphacrypt (Full, Light, TC and EasyTV), AstonCrypt, Cryptoworks, Conax 4.0 and higher, InXWorld, Viacess Red 4.84, XCAM, Zetacam (yellow and purple), Irdeto, Irdeto SE, MatrixCam (Reborn, Reloaded and Revolutions), TopUpTV.

    Compatibility for programmable CAMs (Dragon, T-Rex, Matrix, Diabolo,..) depend very strong on the used CAM firmware. Digital Everywhere can not guarantee support for all firmware versions of these CAMs
    For T-Rex and Dragon CAMs, use latest BDA drivers 4.8 and higher.

    Other CAM modules may work, but are not tested yet!


    Hoewel de update van maart is, geeft men aan dat de Mediaguard (nog) niet getest heeft dan wel niet compatible is.

    Volg deze google zoekactie naar de juiste sites:
    Google zoek
  15. Citaat:
    Tijdens een zware regenbui vallen bijna alle nederlandse zenders uit behalve alle regionalen op 19.2. Hoe kan zo iets ?


    Ik heb maar twee keer meegemaakt sinds ik mijn Multytenne heb, nu ruim een maand, dat het beeld weggevallen is. Een keer tijdens die extreme wolkbreuk van een paar weken terug, toen was het signaal redelijk lang weg ( max 20 mins). Een andere keer was NL1, 2 en 3 voor een minuut of zo weg tijdens een zware regenbui met onweer, de overige zenders waren er zonder problemen.
    Op deze twee gevallen na heb ik 0,0 uitval gehad op welke zender dan ook. Misschien heb ik wat meer geluk gehad of zo, of staat mijn schotel goed uitgericht, wie weet... maar ik zou niet meer terug willen naar de kabel.
  16. Citaat:
    Weet iemand hoe lang de bijgeleverde muurbeugel is, en kan je daarmee de schotel bijna haaks tegen een muur ophangen, of is de beugel daar toch te kort voor?


    Ik weet niet precies hoe lang de beugel is, ik dacht 20 cm. Als mijn zoon slaapt ( want de balkon is van zijn kamer, meet ik 'm even <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ).
    Ik heb een muur op het oosten, daar hangt de multytenne tegenaan, maar haaks krijg ik 'm zeker niet, daar is de beugel te klein voor, zie bijlage. Zoals de schotel nu hangt heeft ie ongeveer 5 cm speling met de muur <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

    post-35833-1318259232,3373_thumb.jpg

  17. Citaat:
    Voor mensen met een CD-goedgekeurde bak is het niet vanzelfsprekend
    dat ze FTA-zenders kunnen bekijken.


    Hoezo dan? Worden de FTA zenders dan geblokkeerd in de hardware?
    Ik heb zonder problemen de meeste van die nieuwszenders FTA gevonden en ik kan ze zonder problemen bekijken...
    Ik kijk regelmatig op FTA zenders, w.o. de Beeb(s) en Planeta Sport op Hotbird. Die laatste is Russisch, maar ze zenden daar veel sportevenmenten live uit. En gelukkig is het aanbod voetbal daar zeer beperkt <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
×
×
  • Nieuwe aanmaken...