Ga naar inhoud


Roky

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Roky

  1. Eerst en vooral dank voor jullie reacties.

     

    Ik ben er inderdaad vrij zeker van dat het onweer de schuldige is. Onze modem/router is toen ook gesneuveld (deze werd wel gratis vervangen door Telenet). We hadden eigenlijk alle toestellen van de stroom gehaald,de Dreambox was enkel nog verbonden met de ethernet kabel rechtstreeks op de modem/router.

     

    Daar ik zelf de kennis noch de handigheid bezit om dit zelf te repareren is mijn vraag of een usb lan adapter de oplossing kan bieden zoals mr repelx voorstelt?

    En indien dit kan hoe krijg ik inderdaad nog de drivers op de box. Zou er een image bestaan met deze drivers standaard ingebakken dan kan ik deze image eventueel flashen via de null modem kabel?

     

    groeten,

     

    Roky

  2. Geachte leden,

     

    Ik ben in het bezit van een oude Dreambox 7020si die blijkbaar een defecte netwerk poort heeft (waarschijnlijk ontstaan na een zwaar onweer). Als ik na het opstarten de netwerkconfiguratie bekijk constateer ik volgende waarden:

    Ip: 10.0.0.97

    Netmask: 255.0.0.0

    Type: LAN

    Nameserver: 195.130.131.130

    Gateway: 127.0.0.1

    Ik vermoed dat dit standaard waarden zijn. Ik kan deze waarden manueel wijzigen, maar dit zonder resultaat. Verder kan ik zonder problemen nog tv kijken of zenders inscannnen enkel een netwerkverbinding maken is niet langer mogelijk.

    Heeft iemand een idee of men dit zelf kan repareren en wat ongeveer de kostprijs hier van kan zijn?

     

    Alvast bedankt voor een reactie.

     

    mvg,

  3. Geachte leden,

     

    Ik wil ook even vragen of de VAP11G of een andere voor mij de oplossing kan zijn. Het is zo dat sinds vorige week de ethernet poort van mijn Dm 7020 defect lijkt te zijn (vermoedelijk na het zware onweer).

    Vraag is nu welk image moet ik op de box installeren om de wifi te kunnen instellen. Kan ik deze image via de null modem kabel installeren want via de ethernet poort lukt het dus niet meer?

     

    Alvast bedankt voor een reactie,

     

    Mvg

  4. Beste Dreambox gebruikers,

     

    Bij de audio en video instellingen van de DM8000 kan je bij de ververs ratio instellingen kiezen tussen 50hz, 60hz en multi. Een 100 hz instelling kan niet gekozen worden. Nu is mijn vraag of het dan nut heeft een LCD tv te kopen die de 100 hz functie wel heeft.

     

    Alvast dank voor een reactie.

     

    Mvg,

     

    Roky

  5. Martin,

     

    Het paswoord moet je niet activeren onder de webinterface. Heb je geen ander programma waarmee je vanop de PC de Dreambox benadert zoals DCC of Dreamset voor kanalenlijsten. In deze programma's moet je nml. ook het paswoord van de Dreambox meegeven (en zoals eerder aangegeven is dit standaard voor elke box dreambox).

     

    mvg,

     

    Roky

  6. Beste Dreambox gebruikers,

     

    Sinds kort ben ik in het bezit van een Dreambox 800. Wanneer ik deze via de webinterface wil benaderen is het dan normaal dat er dan geen wachtwoord wordt gevraagd. Dit is namelijk wel het geval bij mijn Dreambox 7020 (met PLI image). Op de 800 heb ik de LT image.

     

    Alvast bedankt voor een reactie,

     

    mvg,

     

    Roky

  7. Bedankt voor de reactie. Het gebruik van de softcams is me inderdaad bekend en deze werken overigens prima. Alleen geeft de Diablo op dit moment iets meer "licht" op bepaalde paketten.

    Maar goed dan gebruik ik de cam wel in mijn Kaon. Het nadeel is dan wel dat ik voor opnames beroep moet doen op een extern apparaat.

     

    met vriendelijke groet,

     

    Roky

  8. Geachte Dreambox gebruikers,

     

    Wie kan me helpen met volgend probleem. Ik ben in het bezit van een Dreambox 7020 (met PLI image) en een Diablo Cam (met underw 131). Wanneer ik de Diablo Cam in het CI slot steek heb ik last van storingen op het TV scherm. De storingen uiten zich in het kort haperen van het beeld en dit meerdere keren per uur. Het probleem komt voor op zowel FTA als gecodeerde zenders. Aangezien ik dit probleem niet heb met mijn andere ontvanger (een Kaon)lijkt het me een specifiek Dreambox probleem. Ook het gebruik van een andere image (Gemini en de originele) kan het probleem niet verhelpen.

     

    Alvast bedankt om dit probleem even door te nemen.

     

    groeten,

     

    Roky

×
×
  • Nieuwe aanmaken...