Ga naar inhoud


GerjanT

Lid
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door GerjanT

  1. Ik heb gisteren besloten de overstap te maken van OpenPLI 3 naar opendreambox 2.0. Reden hiervoor is de mededeling dat men stopt met de actieve ondersteuning voor DMM (iets dat ik ook nog wel begrijpen kan). 

     

    Ik heb opendreambox uitgebreid met GP3 en moet zeggen dat het er wel redelijk uitziet (helaas standaard geen mooie movielist zoals PLI heeft, maar dat heb ik wel weten te vervangen). Wat ik nu wel echt mis is de EPG-informatie van de Britse zenders. Bij PLI zie je gewoon dagen vooruit en nu alleen now-next. Is hier qua instelling nog iets aan te doen of moet ik me storten in de wereld van cross-epg? 

  2. Hi ik heb ondertitels (dvd), alleen nog niet synchroon...

     

    Vervang de files in /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/VlcPlayer met die uit de bijlage. Even enigma2 opnieuw starten, dan de server editten:

     

    Transcode MPEG/DVD Video: Yes

    Subtitle overlay: Yes

    Enter subtitles as Track or Language: languages

    Ondertitels: Dutch

     

    Graag even helpen uitzoeken hoe de boel synchroon te krijgen..

     

    Ik wil best de file klakkeloos overnemen, edoch wellicht kun je aangeven wat je vervangen hebt en bijvoorbeeld ook richting de plugin-makers doorgeven, hiermee voorkom je dat je iedere update deze file weer moet toepassen.

  3. Op zich begrijp ik je verhaal. Echter er zijn wel enkele aantekeningen:

    - CD heeft nooit de Smartwi ondersteunt aangeraden oid. Dat was TVV weliswaar een zuster maar niet CD, dus biedt dit alleen mogelijkheden voor TVV abbo's

    - wbt koppelverkoop daar valt over te twisten. Want weliswaar gebruikt CD het woord ondersteuning en sluit zij in woord niet het gebruik van niet gecertificeerde ontvangers uit. Maar dat doet zij wel door haar daad en wel door het verzenden van een codesignaal met haar zendsignaal met als doel het gebruik van de niet gecertificeerde ontvanger te beperken. Waardoor de abbonnee feitelijk gedwongen wordt om een gecertificeerde ontvanger te kopen wil hij ongestoord van zijn geleverd produkt (tv/radio-ontvangst) kunnen genieten. Dit nu lijkt mij een vorm van koppelverkoop. Daarnaast zou je kunnen stellen dat er sprake is van koppelverkoop wil je na invoering van de limitering op je andere tv/radio's gebruik blijven maken.

    - je kan niet alleen de hoogte van de limitering bediscuseren alswel ook wel de legitimiteit daarvan. Want immers je hebt een overeenkomst gesloten voor tv/radio ontvangst in de huiselijk kring. Zonder dat daarbij een limitering bij in is bedongen door aanbieder van de overeenkomst. Daarbij moet je constateren dat aanbieder nog nimmer enige actie heeft ondernomen van juridische aard tav de aanbieders van commerciele shares. Dit ligt eerder voor de hand dan de thans ingeslagen weg.

     

    Dan blijft mijn vraag overeind of TV Vlaanderen ooit heeft aangegeven dat dit gecertificeerd is. Koppelverkoop is nog geen sprake van, zij garanderen de werking dmv van haar ontvangers. Het is niet zo dat ze stellen "als u een kaart van ons koopt dan **moet** u van ons een gecertificeerde ontvanger kopen"

     

    Voor wat betreft je laatste punt heb je helemaal gelijk. In de algemene voorwaarden van 1 juni 2011 staat in artikel 52 het volgende :

     

     

    53. Op de door de Klant uit hoofde van zijn Abonnement/Inschrijving ontvangen

    televisieprogramma’s en de gebruikte encryptiesoftware rusten intellectuele

    eigendomsrechten. De programma’s mogen alleen in Nederland en in de

    privé-sfeer van de Klant worden ontvangen. Iedere andere bestemming of

    ieder ander gebruik van de programma’s en/of encryptiesoftware en/of het

    signaal – daaronder begrepen het kopiëren, verhuren, uitlenen, gecodeerd of

    ongecodeerd doorzenden (aan bijvoorbeeld andere huishoudens), het bewerken

    van de encryptie, het commercieel delen van de smartcard (cardsharing)

    en de vertoning in het openbaar (waaronder bioscoopvertoning, televisieuitzending,

    vertoning in verenigings- of schoolverband, cafés, restaurants,

    gemeenschappelijke ruimtes) – is, behoudens wettelijke uitzondering, zonder

    toestemming van de rechthebbenden verboden en wettelijk strafbaar gesteld.

     

     

    Het commercieel delen wordt niet toegestaan. In mijn ogen terecht! Vraag is dan alleen of dan voor het niet commercieel sharen van de kaart in huis 4SID's vrijgeven voldoende is voor een "normaal" gezin. Tegen die tijd wil ik CD nog wel eens de vraag stellen en ben dan wel benieuwd op hun antwoord.

  4. Ik heb vanmorgen dit topic vanaf pagina 160 gelezen (de rest in het huis sliep toch en de cadeaus lagen toch al onder de kerstboom :-) )

     

    Paar dingen vallen me toch wel op, er wordt veel geschreven "CD moet goedkoper worden". Naast de reden van keuzevrijheid (UPC liep weer eens in het pakket te rommelen) was een andere reden de prijs, voor ongeveer 10 euro had je een compleet pakket. Ik zag gisteren een rekening bij iemand anders voorbij komen van UPC en voor het vastrecht mag je gemiddeld 17 euro per maand betalen.

     

    Ook ik maak gebruik van een Dreambox ontvangers, de reden hiervoor is dat voor mijn werk veel met Linux te maken heb en dit thuis wel een leuk hobby-project vindt. Als ik dan kijk naar de beperking die CD gaat opleggen kun je twisten over de hoeveelheid die ze beperken. In mijn geval is vier voldoende maar ik kan me gezinssamenstellingen voorstellen waar dit niet het geval is.

     

    Verder wordt er geschreven over het gebruik van de Smart-Wi, dat dit door CD aangegeven is als een alternatief om, legaal, je kaart te sharen. Interessant hierin is of CD ooit aangegeven heeft dat dit CD-gecertificeerd plaatsvindt. Alleen dan heb je in mijn ogen een punt dat je kunt maken richting CD aangaande de opgelegde beperking.

     

    Ik heb ook de ontvangen brief gelezen van CD, daarin stellen ze niet dat je alleen maar CD mag kijken met een gecertificeerde ontvanger, nee ze schrijven "we kunnen alleen ondersteuning bieden aan een gecertificeerde ontvanger" dus het verhaal koppelverkoop kun je helaas in dit geval ook op je buik schrijven.

     

    Denk dat we een betere list moeten verzinnen.

     

    Prettige feestdagen.

  5. Misschien proberen om met de hoogte (schuiven omhoog/omlaag) van de lnb en/of de skew (draaien lnb links-rechts) betere ontvangst te krijgen op 28 oost .

     

    Wiljo

     

    Ja dat begrijp ik wel, maari k zoek eerst iets van een referentie, voor hetzelfde geld is dit het meest haalbare met deze schotel wat ik nu heb. Dus ik zoek enige referentie icm Bi-Sat en de koppen.

  6. Hallo,

     

    Ik heb sinds een tijdje een Visiosat Bi op mijn dak staan, ding lijkt goed uitgericht.

     

    Heb op diverse satellieten de volgende sterktes (gemeten vanuit de Dreambox)

    Astra 1, Nederland 1: 14 dB

    Astra 2, BBC 1 London: 8 dB

    Astra 3, RTV Oost, 13dB

     

    Hotbird zou ik niet weten wat een "sterke" zender is, kijk ik eigenlijk nooit naar.

     

    Wat eruit springt is de Astra 2, er hoeft maar iets sneeuw te zijn zoals nu en het signaal krabbelt verder terug met als gevolg dat ik geen beeld meer heb. Nu vroeg ik me af hoe dat bij andere bezitters is van de Visiosat, ik heb altijd gedacht dat dit het meest haalbare was/is.

     

    Ik heb overigens vrij zicht, ding staat bij mij op het dak.

  7. Ik praat niet over "perfecte newenigma, ik ben een PLI fan.

    Ik ben van origineel naar PLI proberen te gaan, dan kun je zelfs niet meer wepbased terug naar origineel maar wel naar newenigma.

     

    Inmiddels is er een werkende OpenPLI image online.

  8. Origineel bericht van: theparasol
    Wel eens van een HOAX gehoord? Daar valt dit filmpje onder.
    Zoek maar eens op youtube naar sky hack, krijg je tich filmpjes met een of andere clown met bivak muts en werkelijk lachwekkende kraak methodes smile


    Och weet wel wat een Hoax is. We kunnen toch niet nagaan hoe het nu werkelijk zit, is er een backdoor of niet. Feit is dat de exploit niet makkelijk voorhanden is en of er een backdoor is weet alleen de ontwikkelaar.

    Het zal altijd een steekspel blijven tussen de sharers en satelliet-aanbieders.
  9. Origineel bericht van: theparasol
    Even een reminder: de portscan was begin topic nog een roddel en nu voor sommigen waarheid.
    Als ik hier nu 100 berichten post dat canaldigitaal een cardwissel doet, we krijgen allemaal blauwe pasjes. Gaat iedereen daar ook massaal in mee?!


    Blauw is wel een mooie kleur, dus ja ik doe mee wink

    Zonder gekheid, je hebt een punt. Er is een youtube filmpje in omloop waar gedemonstreerd wordt hoe een card-id te achterhalen valt met CCcam. Nogmaals standaard lukt dat dus niet, ook niet via poort 16001. Als men deze tools gebruikt is er echter wel sprake van computervredebreuk, stel dat Canaldigitaal dit gebruikt heeft is het wel degelijk hacking.
  10. Origineel bericht van: SnijdeA

    Mee eens, maar ik zie het meer als door alle raampjes kijken en zien wat er in de auto ligt.
    Als er een kind zit te stikken van de hitte, dan mag je toch ook ingrijpen ?


    Dat is anders. Je bent in dat anders in overtreding indien je iemand die in levensgevaar verkeerd nalaat deze hulp te verlenen. Art. 455 WvSr

    In Nederland is het portscannen niet bij wet verboden. Bij veel providers zie je er wel wat over geschreven in de algemene voorwaarden. Maar dat is ook niet erg relevant, blijkbaar is Canaldigitaal verder gegaan dan het aan de "deurklink" voelen want ze hebben met de gegevens die ze verkregen hebben uit de portscan vervolgens verbinding gemaakt met CCcam en daaruit gegevens verkregen. Da's wel wat meer dan portscannen, da's gewoon inbreken.
  11. Origineel bericht van: DDX
    Vraag me af waarom onzorgvuldige gebruikers die 16000 en 16001 zouden doorsturen vanaf hun router naar hun dreambox ?
    Dat moet je al bewust doen.
    En lijkt me dat er weinig dreamboxen zijn die rechtstreeks aan het internet hangen.


    Ik kan me wel voorstellen dat mensen denken dat je poort 16000-16001 ook nodig hebt voor CCcam en deze dan maar lukraak forwarden. Mensen met iets minder clue van de materie.

    Echter de desbetreffende poorten geven ook niet de informatie die CanalDigitaal zegt te hebben, je ziet daar geen smartcard-nummers.
  12. Origineel bericht van: GerjanT

    Nu nog een leverdatum, paar maanden geleden zou dat januari 2011 zijn..... het blijft wachten met ze ...


    Ik heb er maar weer eens een mail aan gewaagd en kreeg het volgende antwoord:

    Citaat:

    Dear Sir,

    I am very sorry but there is still a delay.

    We expect the DM7020 HD not before April.
    This information is supplied without liability.

  13. Origineel bericht van: MiLo


    De processor van je 7025 is ongeveer zo snel als een Pentium-I, als je je die nog herinnert.


    Nouja dit is een MIPS en heeft natuurlijk duidelijk een andere instructieset tov een Pentium. Ik heb bv nml. laatst een conversie van mpeg4 naar mpeg2 op een Alpha 266 gedraaid en dat zag er beter(lees: sneller) uit dan op m'n pentium III.

    Aangezien ik een zelfbouw NAS heb zit ik erover te denken om een "geautomatiseerd" proces te maken die kijkt of er een .ts-file beschikbaar is in een directory en deze dan omzet.
  14. Ik heb een DM 500HD en deze deelt samen met de DM 7025 gemeenschappelijk een mount op een server.

     

    Met het verdwijnen van Film1 op de 19.2 dacht ik erover om opnames op de 500HD te maken en deze terug te kijken op de 7025. Echter dit werkt niet, nu heeft de 7025 alleen HW-decoding van MPEG 1 + 2. Maar wellicht is dit software-matig op te lossen?

     

     

  15. Origineel bericht van: SIMBAke
    kheb op een duitse site gelezen 15-11-2010
    very soon dus smile
    kost wel 499 €


    Weet je toevallig ook wat de 7020HD gaat kosten?

    Origineel bericht van: Cobus R
    Ze weten de prijzen wel hoor sorry dat ik dit zegt maar het is ook geen wonder dat er clone boxxen van gemaakt worden.


    Dat ben ik dus niet met je eens. Ontwikkeling van dergelijke apparatuur kost ontzettend veel tijd en dus geld. Je mag er vanuit gaan dat er een eerlijke prijs neergelegd wordt. Als je een clone koopt koop je ook de bijbehorende garantie en kwaliteit...
  16. Origineel bericht van: MiLo
    Origineel bericht van: GerjanT
    ...Daarbij komt dat de processorkracht van de 7025 niet voldoende is voor het weergeven van HD-signalen...


    Alleen dat is niet correct, de 7025 heeft zelfs een HD chipset en kan MPEG-2 HD content afspelen, hoewel hij met hoge bitrate demo materiaal wel wat moeite had. De processorkracht is het probleem niet.

    Het is puur het gebrek aan H264 decoder en DVB-S2 tuners wat de 7025 onder de duim houdt - en bijna alle HD uitzendingen zijn in H264 op DVB-S2 transponders.

    Een DVI of HDMI aansluiting zou in principe ook wel mogelijk moeten zijn, maar dat vergt wel meer dan alleen het plugje erop solderen.


    Helemaal juist vwb de MPEG-2 HD. Ik heb het er "simpel" neer willen zetten vandaar dat ik zo kort door de bocht was.
  17. Origineel bericht van: sattaz
    @nielka,

    Ook bij een pc zijn er grenzen aan de flexibiliteit.
    Een computer van het type 486 zal door wijzigen hardware
    nooit streaming (hd) video kunnen afspelen zoals de huidige types wel kunnen.

    Geen enkele SD satellietontvanger is te wijzigen in een HD satellietontvanger.
    Het is wel weer zo dat de huidige HD satellietontvangers
    minder kosten en meer kunnen dan de vroegere SD satellietontvangers.



    Daarnaast heb je ook nog eens DVB-S2 tunerkaarten nodig. Daarbij komt dat de processorkracht van de 7025 niet voldoende is voor het weergeven van HD-signalen. Nog even geduld.. Er komt een volwaardige opvolger voor de 7025 met HD mogelijkheid namelijk de 7020HD.
  18. Origineel bericht van: Zatter
    Net gelezen op IHAD dat de tuner volgens Dream begin oktober uitkomt samen met de DM 800HDse.

    Wij blijven de maanden en jaren tellen.......



    Als ik het goed begrepen hebt zullen deze tuners ook gebruikt worden bij de 7020HD. Hopelijk komt deze dan tegelijk uit.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...