Ga naar inhoud


mxds

Lid
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mxds

  1. Ik had inderdaad de H10d gekocht, destijds een foutje gemaakt bij het openen van deze post. Ik heb eigenlijk niet gekeken welke kanalen ik hiermee kan ontvangen en welk signaal er over blijft bij regen.

     

    Het is zijn geld niet waard omdat het duur is en de ontvangst minimaal is op misschien 50 % procent van de transponders.

     

    M.a.w. alleen als je niets anders kan plaatsen voor de komende jaren en schotelontvangst een must vindt, raad ik aan om dit ding te kopen. Als je geen schotel kan plaatsen is er namelijk niet echt een andere oplossing.

     

    P.s. locatie is heel belangrijk. Sirius ontvangst in Brussel is matig terwijl dit in Amsterdam veel beter kan zijn. Voor turksat is er misschien geen verschil.

  2. ben er al een tijdje niet meer mee bezig geweest omdat ik meer download en dat kijk dan dat ik nog tv kijk maar sirius wil nu lukken, niet alle tp's maar wel die voor de oekraiense kanalen. Turksat kwam op momenten heel erg sterk door >> signaalkwaliteit tussen 70 en 80 procent. Ik denk dat het zo'n 40 a 50 zenders waren en een boel radio zenders.

     

    Ik zou'm toch nooit meer aankopen. Mss is de h21d beter maar het is te duur voor wat het is, helaas.

  3. ik heb een selfsat h10d en er is inderdaad geen regenreserve. Bij sirius is het kwaliteitssignaal tussen 50 en 60 procent en bij weinig regen valt dat terug tot net onder 50 procent waardoor het beeld niet meer goed is. Hetzelfde probleem bij Thor. Turksat is overigens heel goed te ontvangen, wat wel vreemd is.

     

    De gangbare satellieten doen het goed, behalve hotbird, die doet wel eens vreemd.

  4. Bedankt voor de feedback, dat zijn wel indrukwekkende resultaten voor een 45cm schotelantenne! Momenteel gebruik ik nog steeds m'n no-name 40 cm schotelantenne en experimenteer ik met m'n selfsat h10d al denk ik er aan om om een clarke tech 3100 plus te kopen en een betere LNB.

     

    Momenteel gebruik ik een technomate 3100d met de laatste software die een slechte tuner heeft. De Smart Titanium Single 0,2 dB werkt op zich wel goed al is een MTI inline, Diavolo of Inverto LNB een betere keuze.

  5. aangezien ik niet veel ruimte heb om iets te plaatsen en ik relatief veel geld heb betaald, gaat mijn voorkeur uit naar een kleine schotel die op een standaard kan worden gezet zoals een digidish 45cm. Een no-name 60cm budget schotel kan ook maar als de ontvangst van een digidish beter is. Het gaat mij vooral om Sirius. Ik dacht deze satelliet te ontvangen met de selfsat maar helaas..

  6. Welke satellieten kan je ontvangen in de omgeving van Brussel met een Digidish 45cm? Ik neem aan Hotbird, Astra 1/2/3 maar misschien ook andere (sirius bvb.?). Heeft iemand hier ervaring mee?

     

    Ik heb momenteel een no-name 40cm schotel op een klein standaard staan (op een brede dakgoot gemaakt van zink) maar deze werkt niet optimaal (behalve voor 28.2 bij goed weer).

     

    Een tijdje geleden heb ik een selfsat h10d gekocht maar deze werkt heel slecht/bijna niet en ontvangt bijvoorbeeld maar 50% van de transponders van 28.2 en na heel lang zoeken, 1 of 2 transponders van Turksat/ 5 west of Thor. Geen signaal voor Sirius, HellasSat of Amos helaas.

     

    De receiver die ik gebruik is een Technomate 3100D.

     

    Bij voorbaat dank

  7. Volgens de onderstaande tabel van technisat, kunnen de volgende schotels ontvangen worden met een technisat digidish 33cmot.

     

    Dit lijkt me toch wel zwaar overschat. Volgens mij kan je met een technisat 45cm in Nederland enkel hotbird en de drie astra's ontvangen.

     

    Heeft iemand hier ervaring mee?

     

    Receivable orbit positions *

    Hispasat 30º West

    Atlantic Bird 2 8º West

    Atlantic Bird 3 5º West

    EUTELSAT 5º West

    EUTELSAT 8º West

    Thor 1º West

    Sirius- 5º East

    EUTELSAT 7º East

    EUTELSAT 10º East

    EUTELSAT 13º East

    EUTELSAT Hotbird 13º East

    ASTRA 19.2º East

    ASTRA 23.5º East

    Eurobird-ASTRA 28.5º East

    Hellas Sat 2 39º East

    Türksat 42º East

    *Satellites marked in black can be received with a DigiDish 33.

    Satellites marked in red additionally can be received with a DigiDish 45

    (refers to location in Germany/Central Europe).

  8. Inmiddels heb ik enkele transponders gevonden van Turksat (vrij sterk) en 5 graden West.

     

    Het doel is eigenlijk om Amos 4W te vinden of Sirius. Ik merk dat de sterkte van Hotbird en 5w het signaal verstoren. Hetzelfde probleem ondervind ik met Turksat voor het ontvangen van Hellas sat.

     

    Is daar een oplossing voor (behalve een grotere schotel)?

  9. Hallo,

     

    Ik heb onlangs een selfsat H21D gekocht en probeer hem nu uit. Het is vrij moeilijk om alle transponders van een bepaalde schotel te vinden, 28.2 lukt wel maar het is minder makkelijk dan met een no-name schotel van 40cm.... Sommige transponders komen wel goed door: 90% maar er worden maar 123 kanalen gevonden waarbij dat bij de no-name boven de 300 was.

     

    Ik wil proberen om Sirius 4.8 en Hellas Sat te vinden maar voornamelijk sirius is moeilijk te vinden. Op welke transponder kan je die het beste uitrichten? Misschien dat het uitrichten van een SelfSat moeilijk gaat omdat de hoogte van de schotel klein is t.o.v. de breedte.

     

    Ik werk met een technomate 3100d, die een hele zwakke ontvanger heeft.

     

    Bij voorbaat dank

     

  10. Na wat overpeinzingen, twijfel ik nog tussen de volgende schotels:

     

    -Digidish 45 CM

    -Selfsat H10D

     

    Momenteel heb ik een no-name schotel van 40cm voor Astra 28.2 (werkt perfect). Dit met een kleine standaard gekocht in Brussel-Noord. Soms werkt dit ook met Hotbird en Astra 19.2. De standaard is misschien net groot genoeg voor een 60cm schotel, 55 zou beter zijn.

     

    Ik wil echter graag ook Sirius kunnen bekijken voor de Oekrainse zenders die zich hierop bevinden. Het is niet mogelijk om een grote schotel te plaatsen aangezien ik alleen beschik over een zinken dakgoot om de schotel te plaatsen.

     

    -Selfsat H10D +punt: goede ontvangst, ook voor sirius, klein - gewicht en afstelling, prijs

     

    - Technisat +punt: goedkoop, goed afstelbaar, blijkbaar vergelijkbaar met 78cm offset? (hier twijfel ik aan). Geen probleem wanneer deze beschadigd zou raken. -punt; geen ontvangst sirius (locatie: Leuven, nabij Brussel).

     

    Kan iemand mij adviseren wat een beter optie zou zijn?

     

    Bij voorbaat dank.

     

    Marnix

  11. pic1270hq2.jpg

     

    De bovenstaande afbeelding heb ik toevallig gevonden via internet.

     

    Dit lijkt me een goede oplossing. Ik heb zelf niet al te veel plaats en heb nu een no-name schotel op een kleine standaard staan op een brede zinken dakgoot.

     

    De ontvangstprestaties van de technisat zijn goed, ik vraag me af waar die lnb's op gericht zijn. 19,2, en 13,2. De afstand tussen de lnb's is erg klein. Iemand een idee? Foto technisat met 3 lnb's

  12. ik heb gisteren in Brussel-Noord een kleine schotel (35cm) met een kleine standaard, gekocht en het werkt. Ik heb al succes gehad om eurobird, astra 19.2 en 28.2 te ontvangen en zelfs sommige transponders van Sirius. Ik denk eraan om de DIGIDISH 33 cm TECHNISAT te kopen voor betere ontvangst van Sirius of Hotbird.

    Het gaat mij vooral om de Oekrainse zenders van Sirius.

     

    Ik ben nog niet helemaal tevreden van m'n technomate 3100d maar met een software upgrade kan dat misschien veranderen.

  13. Ik zou graag advies willen inwinnen over het plaatsen van een selfsat H10D.

     

    Ik woon op een dakappartement,Latitude: 50.8705°

    Longitude: 4.6993° en ik heb vrij zicht op het zuiden/oosten (er zijn geen hogere gebouwen in de omgeving) maar geen mogelijkheid om een normale schotel te plaatsen.

     

    Net onder het dakraam bevindt er zich een brede dakgoot +- 60 cm die redelijk stevig is en de 5 kg die de selfsat weegt, kan dragen. Mijn (gewaagd) idee was om een selfsat te kopen en die op de dakgoot te plaatsen. Bij regen en wind zou ik deze wel natuurlijk binnen zetten. Eventueel bevestigen een dakgoot op een of andere manier. Zou dit een mogelijkheid kunnen zijn?

     

    Mijn tweede vraag is of het moeilijk is om de selfsat uit te richten? (een Duitse video op Youtube zegt van wel) en of deze selfsat niet erg gevoelig is voor zonlicht/interferenties door bewolking,etc? Uiteindelijk kost de selfsat wel 160 euro, dus wil ik wel zeker zijn dat het kan werken.

     

    Bij voorbaat dank

  14. ik heb daarnet geprobeerd om sirius te vinden, maar ik kreeg alleen een verandering in het strength balkje, dat op 75 procent kwam bij een elevatiehoek van 24 graden. Het quality balkje blijft altijd op 5 procent.Het verbaast me niet echt. Het was ook maar een experiment om te proberen om een schotel achter een raam op te stellen op een dakstatief.

     

    toch bedankt voor de adviezen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...