Ga naar inhoud


bdenboer

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bdenboer

  1. Ik denk dat Scheermes bedoelt dat die twee "pootjes" van de monoblock lnb dermate dicht op elkaar staan, dat de houder van zijn Vector schotel inclusief de ring daar niet tussen past.

     

    In ieder geval moet het met die universele houder toch ook mogelijk zijn om de boel goed uitgericht te krijgen? Het verschil is dan wel dat de handleiding van canal digitaal ervanuit gaat dat de astra 23.5 in het midden van de schotel zit. In de opstelling van Scheermes zitten beide lnb's net iets van het midden af.

  2. Weet iemand of de Formule 1 op Premiere Sport 1 of op Sport 2 wordt uitgezonden? Ik wil de trainingen namelijk van te voren programmeren met de dreambox, maar weet niet welk kanaal ik hiervoor moeten kiezen. Normaal gesproken zap je automatisch via Premiere Sport Portal naar de juiste zender.

     

    De website van Premiere biedt geen uitkomst, EPG informatie ook niet, beide wijzen gewoon naar het Portal kanaal waar niets wordt uitgezonden.

  3. Bedankt voor de reacties.

     

    Ik zal eens gaan testen of de opname via de PC wel goed afspeelt, heb ik nog niet geprobeerd. Ze zijn dus ook niet bewerkt o.i.d., gewoon standaard opnemen en afspelen.

     

    Een dreambox restart doe ik regelmatig aangezien het ding nog wel eens wil vastlopen.

  4. Hallo allemaal,

     

    Ik heb een probleem met opnames op HD met de DM7020. Het komt bijna iedere keer voor dat er delen in de opname lijken te ontbreken bij het afspelen. Zo zit je te kijken en ben je in een fractie van een seconde ineens 10 minuten verder in het programma. Ook wordt de opname regelmatig bijvoorbeeld een kwartier voor het einde van het programma beeindigd. Terwijl ik hem toch echt op de juiste eindtijd heb ingesteld.

     

    Mijn huidige image is Gemini 4.00 maar ook met Gemini 3.60 en andere images had ik het probleem. Verder gebruik ik CCCam 2.0.3.

     

    Wie herkent dit probleem en weet een oplossing?

     

    Edit: Zoekfunctie heb ik gebruikt maar kan geen soortgelijk probleem vinden.

  5. Oke ik heb inderdaad niet vermeld dat het om een nieuwer model gaat, hij is ongeveer anderhalve maand oud.

     

    Ik zal binnenkort eens gaan testen met een 100 mbit vaste connectie ipv draadloos vanaf de client, en kijken wat dan de resultaten zijn. Ook gebruik ik nu Vista op de laptop en zal e.e.a. ook eens met XP gaan testen.

    Voor de gein ook eens een andere image proberen, Nabilo of Gemini bijvoorbeeld.

     

    De problemen die ik heb met het LCD display lijken me ook totaal niet gerelateerd aan het netwerkprobleem, vandaar dat ik het idee heb dat de box niet helemaal lekker is.

     

    Wordt vervolgd...

  6. Tja, dat lost zo te lezen het probleem op van een zeer trage netwerkinterface. Ten eerste vind ik het belachelijk dat er gesoldeerd moet worden om dit op te lossen, lijkt me eerder een technisch defect en dat de dreambox zodoende gewoon omgeruild kan worden. Ten tweede heb ik daarnaast talloze andere problemen (zoals beschreven in mijn post hierboven) en regelmatig zware hickups in de netwerkverbinding. Dat zie ik niet genoemd in die thread.

     

    Ik kan me natuurlijk beroepen op de garantie en hem gewoon laten vervangen, maar vandaar ook mijn post, ik wil eerst graag weten of het softwarematig op te lossen is. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

  7. Op een 7020 gebruik ik altijd de webinterface om een nieuwe image te flashen. Dreambox uitzetten met knop op de achterkant, pijltje omhoog ingedrukt houden terwijl je hem weer aanzet. Dan krijgt ie een IP via DHCP en stopt vervolgens met booten. Via de webinterface is het dan mogelijk om hem te flashen.

     

    Ik weet niet of er voor de 500 ook een soortgelijk alternatief bestaat, want deze heeft geen knop op de achterkant en ook geen pijltjestoetsen voorop.

  8. De topics die ik heb gevonden, gaan allemaal over een transfersnelheid die altijd nog stukken hoger ligt dan de mijne. Ook heb ik niks kunnen vinden m.b.t. de 7020.

     

    Gisteravond ben ik bezig geweest om mp3's te streamen naar de dreambox via een netwerkmount, maar ook tijdens het afspelen van die mp3's krijg ik om de haverklap haperingen in het geluid die soms een aantal seconden duren. En dan hebben we het over een mp3'tje van een paar MB... zou geen enkel probleem moeten zijn natuurlijk, zelfs niet met een tragere network interface.

     

    Maar er zijn meer problemen, zo start de dreambox af en toe op met een LCD dat gevuld is met een zwart vlak ipv de zendernaam of datum en tijd. De stroom er tijdelijk af halen wil dan meestal wel helpen, maar dit is niet echt normaal lijkt me. Ook zijn de letters in het LCD soms omgedraaid (gespiegeld), gewoon spontaan.

     

    Komen deze problemen niemand bekend voor?? Ik kan er niks over vinden via de zoekfunctie.

  9. Het valt me op dat tijdens het kopieren van bestanden vanaf het netwerk naar de harddisk van mijn dreambox 7020, het gehele apparaat traag reageert. Trage interface, langzaam zappen, en soms ook haperende beelden. Ik gebruik PLi Helenite Final. Is dit normaal?

     

    De transfersnelheid via FTP naar de dreambox schommelt meestal rond de 2 MB/s, dit is wel enigszins te verklaren aangezien ik de bestanden kopieer vanaf een laptop met wifi (54 mbit).

    Maar er zijn ook momenten dat de snelheid niet boven de 400-500 KB/s uitkomt, terwijl de wifi verbinding een sterk signaal heeft (zit vlak bij de router) en ik zulke problemen nooit eerder heb ervaren met het kopieren van laptop naar PC. Ook de internetverbinding is gewoon stabiel (1,3 MB/s).

     

    De router die ik gebruik is van het merk Zyxel, het type dat wordt geleverd bij een Tiscali abonnement. Zou het daaraan kunnen liggen i.c.m. de dreambox?

     

    Ik heb nog een poging gedaan om de oudere PLi Garnet image erop te zetten om te kijken of dat beter werkt, maar die krijg ik niet fatsoenlijk aan de gang. Na het downloaden van een settingslijst (Joske of Pet123) begint hij onophoudelijk heen-en-weer te springen tussen het PLi welkomscherm en sommige willekeurige zenders. Ding lijkt dan gewoon een eigen leven te leiden en slaat uiteindelijk vast. Dus ben na diverse pogingen maar weer terug gegaan naar Helenite.

     

    Heeft iemand een idee? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

  10. Ik heb precies hetzelfde probleem op een paar weken oude 7020, maar dan met een SCART <-> Component aansluiting. Weet je zeker dat je de dreambox op RGB hebt ingesteld en niet op YPbPr (component)? Dat is namelijk een bekend probleem, de condensators op het moederbord van de dreambox vlak bij de scart aansluiting hebben te weinig capaciteit waardoor een horizontale blauw/paarse zweem ontstaat bij voornamelijk fel gele vlakken in beeld.

     

    Als je googled op "dreambox yuv fix" zie je dit probleem ook omschreven met een mogelijke oplossing: extra condensators bovenop de bestaande solderen. Dat is niet voor iedereen weggelegd, ook niet voor mij, dus ik moet voorlopig even leren leven met die paarse zweem in beeld. Of een andere kabel kopen... <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

     

    Maar als jij je dreambox gewoon via RGB hebt aangesloten vind ik het wel erg vreemd, want ik dacht dat dit alleen bij component aansluitingen voorkwam.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...