Ga naar inhoud


Xady

Lid
  • Items

    102
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Xady

  1. Vroeg aan mijn leverancier (Belgische internetwinkel) of het mogelijk was mij een nieuwe trafo op te sturen,  antwoord was stuur jouw defecte trafo op zodat ik deze kan doorsturen naar SAB daar gaan zi deze nakijken en dan eventueel mij een nieuwe opsturen, welke ik dan ween naar je zal opsturen.  dit zou 3 weken duren eer ik een nieuwe trafo had.

     

    Dan even naar SAB getelefoneerd daar het uitgelegd, simpel meneer, geef per mail je adresgegevens op en ik zorg voor een nieuwe trafo.  Dit gedaan en ja 2 dagen later via DHL een nieuwe trafo.

     

    Waarom kon de winkelier dit ook niet geregeld hebben??  Het opsturen naar hem zou mij al meer hebben gekost dan de waarde van een nieuwe trafo. De leverancier heeft mijn vertrouwen in ieder geval niet meer.  toen ik hem belde voor het probleem uit te leggen moest ik ook alles opsturen, zelfs als ik alles kwam brengen moest ik nog weken wachten voor het opgelost was.  onbegrijpelijk.

     

    Met de levering van mijn schotel heeft hij me ook iets anders meegegeven dan wat ik uiteindelijk vroeg.

  2. Blijkbaar is het toch die stroomadaptor die de geest aan het geven was,  sinds ik mijn rezerve stroomadaptor gebruik (ooit gekocht voor een laptop) gebruik geen problemen meer.

     

    Ga nu proberen een nieuwe adaptor te bestellen bij de leverancier.

  3. Heb net contact gehad met SAB daar opperden ze dat eventueel de stroomadaptor stuk kon zijn, daar de power led niet altijd brand.

     

    Heb dit nu geprobeert met een andere stroomadaptor die ik nog liggen had (18v)en de powerled van de switch gaat feller branden.  De laatste lnb terug aangesloten en blijkbaar momenteel beeld op alle lnb's.

     

    Ga nu een paar dagen testen en dan beslissen wat ik ga opsturen om te herstellen.  Als het de adaptor is dan is het geen probleem, de vrouw kan blijven kijken naar haar favoriete zenders.  De rezerve adaptor kan wel even blijven hangen aan de switch.  De switch stuk betekend opsturen en toch een week zonder favoriete tv zenders.  (we hebben nog als rezerve belgacom tv, maar kijken via de schotel naar veel meer zenders)

     

     

     

     

    @rs2000  iets nieuw kan inderdaad stuk zijn maar deze lnb had ik onlangs ook gebruikt en deze werkte een maand geleden nog 100% dus veronderstelde ik toch dat deze nog deftig funtioneerde.

  4. nieuwe testen gedaan.  alles losgekoppeld aan de switch.  powerledje brand als alles nog aangekoppeld was was dit uit.

     

    Nadien de lnb's terug een voor een aangesloten de eerste 3 werken, maar de laatste kop niet lampje gaat uit en de tv heeft geen signaal meer.  Dus kop eerst veranderd opnieuw aangesloten en weer het zelfde probleem, powerled uit en geen signaal meer op de tv.

     

    kop terug losgekoppeld en ik kan weer kijken, buiten dus naar de kanalen die op de laatste kop zitten.  28.2 geen ontvangst. op de anderen wel.

     

    Het ligt niet aan de lnb 28.2 want deze is vernieuwd.  De andere lnb's werken blijkbaar.

     

    Dus nu naar de leverancier bellen en vragen om de switch  te mogen komen ruilen daar deze switch nog maar 1 jaar oud is.

  5. Voor dit probleem zijn er meerdere oorzaken mogelijk.

    1e. schotel is verdraaid of verzakt

    2e. stoorzender in de buurt (zendamateur)

    3e. dect telefoon dicht bij de decoders of kabels

     schotel is niet verdraaid anders zou dit blijvend zijn.  Nu was het bv vrijdag namiddag en na 17.00 uur weer perfect beeld.  Als de schotel zou zijn verdraaid dan zou ik slecht beeld blijven hebben.

     

    stoorzender zou kunnen, maar denk het niet

     

    dect telefoon hebben we in huis maar die zijn niet verplaats of anders in gebruik.

     

     

    Stel dat mijn Sab multiswitch 17/8 defect zou zijn, zou dit deze problemen kunnen veroorzaken?? Dat is het enige wat voor mij zou kunnen.  Hoe kan ik deze testen??

  6. Hoi, Vrijdag namiddag is dit begonnen, op alle zenders hevige blokjes.  Ik heb 4 lnb's hangen en op allemaal heb ik blokjes. Rare is s'avonds gewoon weer normaal beeld. Deze ochtend rond 7 uur weer blokvorming nadien perfect beeld.  Nu op dit moment weer hevige blokvorming.  :angry:

     

    Signaal is 99% als ik geen blokjes heb met blokjes daalt dit wel sopms naar 70% 

     

    Op mijn vier toestellen heb ik dit.  ik heb een Schotel Maximum E85 met 4 * LNB Titanium QUATRO multiswich sab.  3 * et4000 xtrend en 1 gigablue hd  ontvangers

     

    Er is niets veranderd, er zijn geen bomen of wat dan ook die in de weg staan.  :rolleyes:

     

    Ik heb wel op sommige zenders perfect beeld als ik rondzap.  Dit ook op de vier verschillende lnb's.  bv nu bbc1 goed beeld 

     

    Is er iets veranderd of is het een natuur probleem (zonnevlammen)

     

    Wie weet hierop een antwoord?

     

  7. Voor de Belgen was dit ook maar een gewone dag hoor, zijn wij bevrijd??  mischien wel van de Duitsers maar niet van onze politiekers en koning. 

     

    In Belgie is de bevrijding maar een fait divers alleen poliekers en militairen hadden vrij.  A ja onze flip heeft wel een krans neergelegd bij de onbekende soldaat.  Meer was deze dagen niet, spijtig dat dit ook niet gevierd kan worden zoals bij onze noorderburen.

     

    Koningsdag nog zo iets, Voor de Belgen is dit een gewone werkendag, bij jullie noorderburen is dit een feestje. 

  8. je kan hier  (zoals overal) alleen maar de cookies accepteren.  daarmee wordt je ook weer gevolgd.  Ik probeer alle cookies zoveel mogelijk telkens te verwijderen na het surfen.  Ghostery houd de meesten toch al tegen  voor de rest een ad blocker inzetten en NIET op facebook komen.  Want eens een account daar raak je er niet meer van af.  google weet ook veel te veel van ons. Ook wordt je met facebook rond je oren geslagen, elke tv zender spreekt er over kranten enz.  Zonder facebook hoor je er niet meer bij zou je denken. 

     

    Zelfs verslagen van de rechtbank (openbare zitting vrederechter) kan je op google vinden. Vinden ze op dier rechtbank trouwens normaal. privacy op het internet bestaat gewoon niet meer.  Wetten en regels mag men maken, maar op het internet werkt dit niet.  Elk land heeft andere wetten en dus zullen ze steeds de wet kunnen overtreden in andere landen.

  9. Hoi,

     

    Ik zoek een plugin (heb het in een winkel zien draaien op een xtrend) die muziek van een bepaald jaar (je kan kiezen welk jaar) afspeelt op mijn xtrend.  je kan dan een jaar kiezen en deze muziek dan random laten afspelen.

     

    Het zou in tsmedia kunnen zitten maar ik zie het niet, kijk er over of heb niet de juiste plugings.

  10. Inderdaad, dat is gewoon een Maximum E85.

    Xady, als je even aangeeft in welke plaats je ongeveer woont, kan ik je wel verder helpen met de schotelafstellingen.

    Welke lnb's gebruik je?

    Gaat het om de Hotbird met Astra 1, 2 en 3?

     

    Het gaat inderdaad om hotbird astra 1 2 en 3

     

    4 * LNB Titanium QUATRO multiswich 

     

    Ik woon  ongeveer Longitude : 4.715    Latitude: 51.011  Tremelo Belgie

  11. Ik heb nu wel met een nog niet volledige uitgerichte schotel ook minder goede ontvangst op 4 en 5 signaal kwaliteit  30%  maar op BVN ned 1 en de meeste andere wel een signaal kwaliteit van 75 %

     

    Kan wel aan mijn schotel liggen, daar ik nog aan het uitrichten ben, maar viel me nu wel op. Ik probeer een big sat uit te richten met 4 koppen.

  12. BRUGGE - In Brugge moet een man zijn schotelantenne weghalen omdat die zichtbaar is van op de openbare weg. 'Mag niet volgens de regels van de stad', zegt schepen Mercedes Van Volcem. 'Onzin', reageert Mobistar. 'Wij sporen onze klanten aan om naar het gerecht te stappen: wij betalen alle kosten en alle boetes.'

     

    WBMV4594.jpg.h380.jpg.568.jpg

     

    Provider spoort klanten aan om regels van de stad aan de laars te lappen

     

    Brugge trekt ten strijde tegen schotelantennes die het fraaie zicht op de stad dreigen te bezoedelen. De afgelopen tijd kregen meer dan zestig inwoners een brief in de bus dat hun schotelantenne weg moest omdat die zichtbaar is van op de openbare weg. 'Dat mag niet: zo staat het in onze stedelijke bouwverordening', zegt de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem (Open VLD). 'Die antennes komen het uitzicht van de straat niet ten goede en ze devalueren de waarde van de huizen.'

     

    Ook bij de 72-jarige Roland Van Cappel, die in de Speelpleinlaan in de Brugse deelgemeente Assebroek woont, viel zo'n aanmaningsbrief binnen. 'Ik snap het niet: het gaat om een heel bescheiden schoteltje van 40 centimeter dat aan de achtergevel van mijn huis hangt', zegt hij. ' Is dat nu zo erg? Ik heb een contract voor twee jaar getekend bij Mobistar, dus wil ik die antenne niet zomaar wegdoen.'

     

    {C}Meer nog: Mobistar, dat 26.000 televisie-abonnees heeft in Vlaanderen, moedigt Van Cappel zelfs aan om de regels van de stad aan z'n laars te lappen. 'Ik kreeg van hen een brief in de bus waarin staat: wij zijn bereid alle gerechtskosten op ons te nemen, inclusief mogelijke boetes die u in tussentijd zou krijgen. De rechtszaak tegen de stad zal gewonnen worden.'

     

    Europese wet

     

    'Dat klopt inderdaad', zegt Patti Verdoodt van Mobistar. 'Een stad mag helemaal geen schotelantennes verbieden. Er is een Europese wet die zegt dat geen enkele overheid beperkingen kan opleggen voor het plaatsen van schotelantennes. Behalve in Brugge zijn er ook nog andere steden in Vlaanderen waar mensen soms brieven krijgen van de gemeente. Wij raden hen aan om de antenne niet weg te nemen.'

     

    Bij TV Vlaanderen, dat ook televisie via de schotelantenne aanbiedt en 100.000 klanten telt, zijn ze het daarmee eens. 'Als klanten van ons een brief binnenkrijgen om de antenne te verwijderen, sturen wij de Europese wetgeving daarover op naar de klant en naar de gemeente. Daarmee is de kous meestal af.'

     

    Het Brugse stadsbestuur betwist dat. 'Wij verbieden geen antennes, wij leggen gewoon regels op waar ze mogen hangen: niet aan de voorgevel en niet waar je ze kunt zien van op straat', zegt Van Volcem.

     

    Roland Van Cappel uit Assebroek heeft alvast geen zin in gerechtelijke procedures. 'Ik wil eigenlijk gewoon met rust gelaten worden: die heisa rond dat kleine antennetje duurt nu al maanden', zucht hij. 'En zeggen dat ik vorig jaar naar Mobistar ben overgestapt omdat ze mij beloofden dat ze zeker het voetbalcontract zouden binnenhalen (uiteindelijk haalde Telenet dat contract binnen,nvdr.). Nu zit ik met de antenne opgescheept én kan ik geen voetbal kijken.'

     

     

    Bron Het Nieuwsblad regio Brugge

  13. pech hebt zelfs maar 600 kb bij mobistar, spreek van ervaring.Meerdere keren per dag een herstart van de modem (minimaal ééns per dag) leuk als je net een film kijkt. Bij mij was die modemreset telkens rond 17.00 uur. Niets aan te veranderen. zelfs niet met een timer die de modem verplichte s'nachts een reset te doen.

     

    Dus dat van minimaal 4 mb is zeker niet bij mobistar van toepassing.

     

    Heb mobistar dus dank zij de ombudsdienst kunnen anuleren, alleen krijg ik nog steeds facturen die dan nadien weer een met een kreditnota aangepast worden. Nee echt geen mobistar meer voor mij. Klantendienst is pokketraag. Zie maar naar het programma Basta waar de klantendienst vna mobistar op de korrel werdt genomen, het is nog niet gebeterd sindsdien.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...