Ga naar inhoud


Vinz

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vinz

  1. Ben m'n huis aan het opruimen en heb nog een DM7025 en een DM800 in een hoek liggen die al vele jaren niet meer zijn gebruikt. Uit m'n hoofd had de DM800 de geest gegeven (voeding?) maar deed de DM7025 het nog wel. Heeft er iemand nog interesse in (reserveonderdelen?) voordat ze naar de kringloop gaan? Gratis af te halen in Leiden, ik ga niks op de post doen. Afstandsbedieningen heb ik ook nog, voeding vast ook wel ergens.

  2. Origineel bericht van: MiLo
    Ook op de 800/8000 kun je met MiLo unionfs gebruiken.


    Ja, maar daar moet je dan wel de unionfs plugin voor installeren en je moet zelf unionfs toevoegen in de volgende regel in /etc/init.d/bootup:

    Code:
    for mod in cifs usb-storage sd_mod autofs4 vfat ftdi_sio unionfs; do


    Ook zit ik nog te vechten met een probleem dat een unionfs over een cifs mount niet werkt tijdens het booten (omdat de te mounten directory nog niet bestaat als de cifs mount nog niet werkt), als ik hem na het booten alsnog handmatig mount werkt ie wel. Enig idee hoe ik dat op kan lossen?
  3. Hee, geweldig. Die is ook bijzonder compleet zeg!

     

    Minieme schoonheidsfoutjes:

    - ik moest mv cable_Ziggo_tv_ShopZoSUUS.png "cable_Ziggo_tv_ShopZo|SUUS.png" doen voordat dat logo werkte

    - TMF Dance heeft een TMF Party logo

     

    Maar verder lijkt alles echt helemaal te kloppen. Top!

  4. Harmony One werkt hier prima op een 7025 en behoorlijk wat slechter op een 800, met dezelfde instellingen. De 800 mist veel toetsindrukken, en dingen als scrollen gaan daardoor inderdaad irritant slecht. Maar ik geloof dat de 800 van de enigma2 boxen ook het meest kritische/slecht werkende (alhoewel je daar met een originele AB weinig van merkt) IR oogje heeft.

  5. Zelf gebruik ik 576p ipv 576i, want dan zien de menu's van de dreambox zelf er iets mooier uit omdat die niet meer interlaced weergegeven worden. De deinterlacing wordt dan wel door de dreambox gedaan ipv door je TV, sommige mensen zeggen dat de DM800 een matige deinterlacer heeft maar daar merk ik eerlijk gezegd erg weinig van.

  6. Origineel bericht van: Nuci
    Heb voor de DM800 bezitters de code voor het rode ledje aangepast naar altijd uit, tenzij een opname is gestart (dus ook in standby).

    Dat heb ik zelf ook aangepast op m'n DM800 idd, je kunt toch al aan het display zien of ie aan staat of niet (zou wel mooi zijn als dat ook uit kon trouwens), dus een extra (fel) ledje is nergens voor nodig.

    Iemand nog een idee over m'n USB HDD probleem op de vorige pagina?
  7. Volgens mij hoef je niet de hele box te restarten. Alleen de GUI (enigma2) restarten is genoeg.

     

    Een nog simpeler oplossing is om naar een kanaal te zappen wat in een andere resolutie is, bijvoorbeeld naar een HD kanaal zappen als je nu naar een SD kanaal kijkt.

  8. Ik heb een externe USB harddisk aangesloten op m'n DM800. Dat werkt prima, maar als ik de box reboot wordt de hdd niet gemount (een paar NFS filesystems wel). Als ik ssh naar de dreambox en mount -a (of mount /media/hdd) intik wordt de hdd alsnog wel gemount, inclusief de unionfs mount op /media/hdd/movie (die dir bestaat zonder de USB hdd niet, dus dat is logisch).

     

    Relevante regels uit de fstab:

    Code:
    /dev/discs/disc0/part1             /media/hdd        auto     defaults,noatime  0 010.32.1.1:/share/movies/pvr/movie  /media/movie      nfs      rw,nolock  1 0none                               /media/hdd/movie  unionfs  dirs=/media/hdd/movie:/media/movie  0 010.32.1.1:/share/movies            /media/net        nfs      ro,nolock  1 0

     

    Iemand enig idee hoe dit op te lossen is?

     

    Oh, en een mount -a zorgt er voor dat /tmp en /var nog een extra keer worden gemount, wat me niet de bedoeling lijkt, maar geen idee waar dat aan ligt.

  9. Veel servers hebben tegenwoordig alleen nog maar een RJ-45 plug voor een serieele poort, zo'n convertor is bedoeld voor de servers die dat nog niet hebben. Je krijgt daarmee dus geen lan op je com-poort.

     

    Theoretisch moet het mogelijk zijn om vanalles over de serieele poort van een dreambox te doen als je aan de andere kant een andere computer met een serieele poort hebt en daar een null-modem kabel tussen hangt en op beide computers de juiste software draait, maar in de praktijk zal je daar het nodige zelf voor moeten weten en regelen.

     

    Het hangt er een beetje van af wat je nog met de box wilt doen. De software upgraden kan wel via die kabel, maar bestanden vanaf het netwerk halen enzo zal een stuk lastiger worden.

     

  10. Het enige andere waarmee je de gebieden uit elkaar kan houden is weten of je vroeger bij Casema of Multikabel zat. En als mensen verhuizen enzo weten veel mensen dat niet meer over een tijdje. Je netwerknummer staat in de documentatie van je startpakket, dus kan je altijd opzoeken. Ik weet ook dat ik op 5555 zit, ook al kan je dat bij de meeste dreambox images niet invullen.

  11. Gisteren crashte mijn DM800 zelfs compleet toen ik een mkv wou afspelen. Zwart beeld, reageerde nergens meer op, moest de stroom er af halen. Was een 1080i x264 met een AC3 audio track, dus zou moeten werken. Maar andere mkv bestanden heb ik wel met succes afgespeeld, dus kan er weinig zinnigs over zeggen.

     

    En de autoresolution plugin vindt dat een 720i bestand "HD interlaced" is, dus schakelt dan bij mij naar 1080i, er is geen manier om die twee apart te houden. cry

     

  12. Origineel bericht van: MiLo
    Dan mag je nu beginnen...

    U vraagt, wij draaien! Magic skin ziet er nu idd beter uit, ik denk dat ik hem blijf gebruiken. Ik heb geen crashes meer gehad, DVB ondertiteling werkt prima (nog niet in timeshift helaas, maar dat was eerder ook al). TTX ondertiteling werkt echter helemaal niet meer! Hij vindt wel dat ie hem aan het tonen is, maar ik zie gewoon niets meer. Misschien autoresolution-gerelateerd, zo eens zonder testen...

    Dit alles op een DM800, m'n 7025 is net opgestuurd omdat de voeding er mee ophield (nog 1 maand garantie ;)).
  13. Origineel bericht van: MiLo
    Origineel bericht van: Vinz
    Ik vermoed dat mijn crashes inderdaad beide ondertiteling-gerelateerd zijn.

    Ik ook, als ik ze zo bekijk is het dezelfde crash.

    Dan gaan we na het weekend weer lekker verder testen smile

    Origineel bericht van: MiLo
    Origineel bericht van: Vinz
    - sowieso passen er nu minder zenders tegelijk in beeld omdat je de 4 gekleurde buttons van de linkerkant naar de bovenkant hebt verplaatst

    De reden hiervoor is dat de skin hier een bitmap voor gebruikt, en die kan niet vertaald worden. Ik vind het belangrijker dat de UI zijn taalkeuze blijft respecteren dan dat er een extra regeltje tekst op kan.

    Hmmm, dat is wel een goed argument ja. Nouja, weer eens kijken hoe het bevalt als je de halve regel hebt gefixt dan. Als het inderdaad maar 1 regel verschil is moet ik me niet aanstellen.
  14. Origineel bericht van: MiLo
    Origineel bericht van: Vinz
    Hier ook al een paar crashes sinds het weekend.


    Kan de attachments niet zien, krijg de melding: "Er is een probleem opgetreden bij het opzoeken van dit bericht in de database."

    Kun je ze per PM/mail sturen?

    Er zitten ook deze week weer een aantal wijzigingen in de ondertitel code van Dream, kan dus zijn dat er sowieso verbetering in komt.


    Crashlogs en Magic screenshot staan op http://vinz.nl/dreambox/

    Ik vermoed dat mijn crashes inderdaad beide ondertiteling-gerelateerd zijn.

    Mijn kritiek op de Magic skin zoals ie nu is gaan vooral over het scherm in de screenshot:
    - de onderste regel (Film1 HD) past niet helemaal, als je vanaf de Film1 comment op naar beneden drukt kom je ook op de volgende pagina
    - sowieso passen er nu minder zenders tegelijk in beeld omdat je de 4 gekleurde buttons van de linkerkant naar de bovenkant hebt verplaatst, en dat vond ik nou juist een van de fijne dingen aan de Merlin Magic skin (lekker veel zenders tegelijk kunnen zien dus)

    Daarnaast ben ik wel heel benieuwd naar je eindresultaat hoor, want andere dingen die je ermee hebt gedaan vind ik wel erg positief (lichtere kleur enzo).
  15. Hier ook al een paar crashes sinds het weekend. DM800, van het weekend geupdate. Ik gebruik de autoresolution plugin en de Merlin Magic skin als dat relevant is.

     

    Eerste crash was toen ik van DVB ondertiteling naar teletekst ondertiteling wou switchen. De tweede crash was toen ik wou timeshiften (op een kanaal met DVB ondertiteling).

     

    Overigens vind ik de nieuwe Magic skin op een DM800 in 576i minder mooi dan de Merlin Magic skin, verschillende dingen lijnen minder mooi uit (halve regels tekst enzo).

    enigma2_crash_1243978096.log.txt

    enigma2_crash_1244049050.log.txt

  16. Origineel bericht van: vGnp
    Maar dan verwacht je toch van een OS zoals Vista dat er direct gevraagd wordt om om te zetten naar NTFS i.v.m. de betere/meer veilgheidsfunctie's van NTFS? shocked

    Nee. Externe harddisks worden vaak gebruikt om bestanden uit te wisselen tussen verschillende computers. En dan is een filesysteem gebruiken wat op meer computers werkt een vrij logische standaard-instelling.

    Als je zelf weet dat je de HDD alleen op PC's met NT/2000/XP/Vista en nog wat andere systemen die NTFS ondersteunen gaat gebruiken kun je hem zelf omzetten, of dat pas doen als je tegen de limieten van FAT32 aanloopt.
  17. Origineel bericht van: Catastrofus
    modprobe staat toch voor het laden van kernel-module? Moet die in de het bootup script gezet worden dan? Is er geen aparte file waar de modules benoemd worden?

    Normaal wel ja, maar die kan ik hier niet vinden. Ik zag in het bootup script al een paar regels om allerlei andere modules te laden, dus daar heb ik unionfs maar aan toegevoegd. Maar ik ben alleen een ervaren linux gebruiker, geen dreambox expert, dus als er een betere/mooiere/nettere manier is hou ik me aanbevolen!
  18. Origineel bericht van: MiLo
    ipkg update
    ipkg install unionfs-modules

    unionfs staat nu in de feed voor de 800 en 8000

    Dat werkt, dank je. Alleen moet ik nog wel zelf `modprobe unionfs` doen voordat ik ook iets kan mounten. Zo te zien moet ik die dus zelf in /etc/init.d/bootup toevoegen om te zorgen dat ie na een reboot altijd geladen is.
  19. Milo: zou je op de DM800 ook unionfs in de kernel mee kunnen nemen? Is wel handig om opnames op m'n lokale HDD en over het netwerk van m'n andere dreambox (DM7025) in een lijstje te mergen. Tenzij ik zelf iets fout doe natuurlijk, maar de mount commando's die op m'n DM7025 wel werken geven op de DM800 een vage foutmelding, dus ik neem aan dat unionfs er op de DM800 niet in zit omdat je het daar zelf niet nodig hebt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...