Ga naar inhoud


Spin538

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Spin538

  1. Na veel speurwerk en navragen weet ik wat het probleem is: het securityboard van ontvanger is defect geraakt, kan alleen door dealer/distributeur hersteld worden. Waardoor dit ontstaat weet ik niet maar het lijkt erop dat het zich vaak voordoet na het flashen en als apparaat een tijd zonder spanning heeft gestaan. Deze informatie werd mij bevestigd door een leverancier in Halfweg.

    Zelf knutselen lost dus (helaas) niets op. Garantie meer.

  2. Heb hetzelfde probleem, app. reageerde nergens meer op (UTP en serieel). Ik heb de mijne opgestuurd naar de leverancier die 'm op zijn beurt weer naar Duitsland heeft gestuurd. Daar is hij nu nog > ben benieuwd wanneer hij terug komt... Apparaat heeft 2 jaar garantie bij mijn leverancier tenminste, dus ik hoop dat het allemaal onder garantie gemaakt wordt.

  3. Wie kan mij adviseren. Heb m'n NAS schijf met Samba aan de 500S gemount. Als ik nu via de Enigma Web Interface ga opnemen krijg ik na zo'n 250/300 MB de foutmelding 'Record failed due to an write error during recording. Check for filesystem corruption' in beeld van de Dreambox. Wie weet wat hier aan de hand is? Ik heb m'n 500S gemodificeerd met de 3 elco's (LAN gedeelte ivm de doorvoersnelheid/in andere threads beschreven). Heb diverse settings bij options al geprobeerd (rsize, wsize) maar dat heeft weinig effect. Graag wat advies in deze. Thnks! Update: Net Sportjournaal via EPG opgenomen van N1 800MB > geen probleem. Zou het per zender verschillen?

     

    Update: Heb nu in settings van Enigma Web Interface bij 'Trusted Hosts' het IP van m'n NAS schijf gezet, lijkt beter te gaan.

  4. Ben gisteren even naar de lokale elektronicazaak geweest (een bekende in Amersfoort) om de onderdelen te halen. Ik was aangenaam verrast toen de medewerker van deze winkel (Edwin) aanbood om voor niets even de elco's er voor mij in te solderen. Inderdaad voor een gevorderde soldeerder 10 minuten werk. Thuis gekomen alles weer aangesloten en meteen getest. Mijn eerste indruk is dat de opnames zeer sterk verbeterd zijn, nog maar een sporadische verstoring. Ik heb bij options van de mount (NAS schijf met 400GB Seagate) de rsize en de wsize op '8192' staan. Ik ben benieuwd wat anderen als 'optimale instelling' hebben! Tot zover even.

  5. Wie kan mij een beetje als beginner met de 500S op weg helpen? Als ik via de webinterface van Enigma (Gemini 3.6) wil opnemen en de EPG lijst tevoorschijn haal dan zie ik maar max 2 programma's vooruit. Handig zou het zijn om bijv. een hele week aan EPG gegevens te zien of een aantal dagen vooruit of alles wat beschikbaar is. Wie weet hier de oplossing voor? Ik lees hier en daar wat over plugins en XML-files maar welke en hoe dit in de 500S te installeren? Ik hoop op nuttige reacties. Thnks.

  6. Ik heb een 500-s met een Lanserver (dat is het merk van het kastje). Ik heb daar zelf een 400GB Seagate IDE schijf ingehangen. Na een half dagje werk het app. aan de 500-s gemount met Samba protocol. Werkt nu sinds 1 dag prima op het eerste gezicht, wel zag ik in een test opname hier en daar wat gekleurde verstoringsbalkjes in het beeld, misschien nog wat 'fine tunen'. Maar opnemen via de webinterface van Enigma gaat makkelijk. Mocht iemand nadere info over het 'fine tunen' hebben hou ik me aanbevolen, heb ik bijv. met samba het goede protocol of is CFIS beter? Hoor graag van jullie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...