Ga naar inhoud


E. Hindriks

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door E. Hindriks

  1. Je bedoelt dat als ik 2 opnames start van dezelfde transponder en ik bekijk dan 1 van de lopende opnames, dat het dan wel lukt? Zal het eens proberen, zou wel verklaren waarom ik het idee had dat het vroeger wel werkte. Het ging nu om een RTL4 en Nederland 3 opname en die liggen volgens mij inderdaad op een andere transponder.

     

    Maar omdat ik wel ongecodeerde bestanden kan bekijken, naast twee lopende opnames en niet een gecodeerde (lopende opname), dacht ik dat het iets met de CAM te maken zou hebben. Vind het dan ook wel vreemd dat het een hardware beperking is, de CAM is toch niks aan het doen als ik in de bibliotheek zit of wordt die dan nog geclaimed door het beeld dat ik aan het kijken was, voordat ik de bibliotheek inging? Ik zit dus een beetje naar een workaround te zoeken...

     

  2. Als ik twee zenders tegelijk aan het opnemen ben en ik wil tegelijk 1 van die opnames bekijken, dan krijg ik alleen zwart beeld waarvan de tijd wel loopt.

     

    Als ik inplaats van de lopende opname naar een ander reeds gedecodeerd bestand kijk, dan heb ik wel beeld. Tevens als ik 1 van de opnamen stop, dan kan ik wel gaan kijken naar het bestand waarvan de opname nog loopt.

     

    Volgens mij werkte dit wel bij oudere firmware versies. Ik heb de bekende handleiding er even opnageslagen en daar staat in dat je 2 opnames kunt doen plus een timeshift, dat wat ik wil lijkt me dan ook te moeten kunnen aangezien er dan in totaal dan maar 2 opnames inplaats van 3 lopen.

     

    Kan iemand het eens testen met een andere CAM? Aston bijvoorbeeld. Zie handtekening voor mijn CAM.

  3. Is een bekend probleem. Althans bij mij wel, ik heb het probleem al eens eerder hier op het forum vermeld. Het probleem is ineens onstaan bij 1 van de laatste firmware versies en alleen bij bepaalde CAM's. De oude Mediaguard CAM heeft in ieder geval een probleem. Ik heb een nieuwe Mediaguard (canal digitaal CAM) gekocht en daarmee treed het probleem niet op. Overigens sinds ik de nieuwe CAM heb heb ik ook geen vastlopers meer. Probleem lijkt niet gerelateerd te zijn aan de nieuwe Seca3 kaart.

  4. Sinds ik de nieuwe SmarDTV gebruik (paar maanden) heb ik geen vastlopers meer gehad, terwijl ik met de oude SmarDTV een aantal maal per week een vastloper had.

    Wel een paar keer gehad dat ik een zwart beeld had na het bekijken van een opname. De opname zelf was goed, maar na het kijken van een "live" zender zwart beeld. Dit was vroeger ook al eens een probleem, maar gebeurt maar sporadisch. Ben blij dat ik van het vastlopen af ben. In de Aston heb ik even wat minder vertrouwen, omdat die van mij terug gevallen is naar een oude versie en ze hebben geen updates meer op de satteliet staan. Als ze nu de firmware weer op de satteliet zouden zetten, zou ik er weer wat meer vertrouwen in hebben.

  5. Nou dat is wel heel toevallig, had gisteren inderdaad ook dat zwarte scherm. smartcard info bekeken en de data waren prima. BVN opgezocht en die gaf wel beeld. CAM eruit en erin en hij deed het weer. Weet zo niet meer of er een opname liep.

    Heb niet geprobeerd om alleen de kaart er even uit te trekken, dat is dan voor de volgende keer.

  6. Heb gisteren een nieuw type CD CAM ter leen gekregen (zelfde versie als JosFop) en de test zoals ik hiervoor omschreven heb, gaat nu wel goed!

    Ik heb verder niks aan het systeem veranderd (geen fabrieksreset oid.) Ben benieuwd of ik nu ook geen vastlopers meer heb.

     

    Update van overzicht:

    wel probleem:

    Homer met tvv CAM versie 1.09.003 01.09.01.00 FW:1.03.05 oude module

    E.Hindriks met CD CAM (oude type)

    mifi met Aston Dual V2.17

    Tw-er met ??

     

    geen probleem:

    Invertist met Matrix Revolutions-UCAS 3.1

    Murdock met Aston Dual V2.18

    JosFop4Sat met CD CAM (nieuwe type)

    wolverine met Matrix Revolutions UCAS 3.1 en tvv CAM versie??

    E.Hindriks met CD CAM, nieuwe type SmarDTV 910050 R1.0 / SW 2.05.001;FW 3.03.013)

     

  7. Origineel bericht van: JosFop4Sat
    Anders wordt het als de opname off-line gedecodeerd wordt, dan gaat de snelheid omhoog, waardoor de decodeertijd korter is dan de opname duurt.

    Je hebt helemaal gelijk, heb het nu weer ondervonden (the hard way). Nu begrijp ik ook, waarom het offline niet werkt en "live" wel.
    Bij het terugwisselen van de CAM's, zag ik tot mijn verbazing dat de Aston het wel doet in het onderste slot, maar de CD CAM en een oude Matrix reborn doen het niet in het onderste slot.
  8. Origineel bericht van: mifi

    Niet alleen in dat geval gaat het fout. Ik heb het probleem gehad als de opgenomen zender een andere is dan de gekeken zender.

    Klopt, ik ook. Maar er moet iets fout gaan bij het naar stand-by gaan. Werkt het bij jou ook als je de CAM er uit haalt voordat je naar standby gaat?

    Origineel bericht van: mifi

    Origineel bericht van: E. Hindriks

    Decoderen van opnames is volgens mij ook het probleem met deze terug gevallen CAM.

    Maar het probleem is er ook met de Aston CAM 2.17 die niet is teruggevallen.

    Ik bedoelde dat de teruggevallen Aston problemen heeft met zoals ik nu ook ondervonden heb het offline decoderen. Ik doelde niet op de zwarte beelden, waar we het nu over hebben.

    Zijn er ook mensen die het probleem niet hebben met een oud type CD/TTVL CAM of ASTON V2.17?
  9. Origineel bericht van: Invertist
    1- De Inverto neemt ALTIJD gecodeerd op (uiteraard alleen als de uitzending gecodeerd is), tenzij er gedurende de gehele opname ook naar dat kanaal wordt gekeken. Ook opnames tijdens stand-by gemaakt zijn dus (initieel) gecodeerd;
    2- De Aston is blijkbaar teruggevallen naar de "virgin state": dat betekent dat live kijken wel goed gaat, maar het decoderen van opnames niet lukt. Het decoderen van opnames wordt uitgevoerd zodra de ontvanger op stand-by staat.
    3- Als het onderste CI-slot defect is (hoe komt dat trouwens?), weet je dan zeker dat er geen problemen zijn met het bovenste? Per slot van rekening meldt je wel unieke problemen!

    1: In mijn omschrijving wordt er ook eerst gekeken naar de uitzending, deze eerste minuut zal dus ook ongecodeerd opgeslagen worden. Bij het naar standby gaan, moet er dus volgens jouw omschrijving overgeschakeld worden naar gecodeerde opslag. Ik denk dat het daar fout gaat bij sommige CAM's.
    2: Klopt hij is teruggevallen. Laten repareren is volgens mij maar een tijdelijke oplossing als ik de berichten van anderen mag geloven. Decoderen van opnames is volgens mij ook het probleem met deze terug gevallen CAM.
    3: Geen idee hoe het gekomen is, denk dat er ergens een los contact zit, maar de bovenste heeft het altijd goed gedaan met de vorige software versie. Zal hem eens uit elkaar halen. En mijn probleem is niet uniek, in deze thread melden 4 mensen dit probleem!
  10. Origineel bericht van: Tw-er
    De moment hij dat hij vastloop (zie ik door de klok die stilstaat deze middag nog om 16h40-gisteren rond deze tijd de inverto terug opgezet) kan ik ofwel effe resetten door de stroom eraf te halen of de cam even los te klikken en dan gaat de inverto terug.
    Dit probleem heb ik ook nog steeds, hoewel het wel minder erg lijkt als met de vorige versie. Maar gezien mijn laatste testen (zie mijn vorige post) kon dit wel eens gerelateerd zijn.
    Kun jij misschien ook eens een andere CAM proberen?
  11. Origineel bericht van: Invertist
    Je hebt het in ieder geval uitgebreid en blijkbaar reproduceerbaar getest.
    Misschien nog eens dezelfde stappen doorlopen op een een ongecodeerde zender met de CAM er in (ook dan is de CAM volledig actief).
    Vanavond het rijk alleen, dus weer volop kunnen testen en ik ben weer een stuk verder.
    Opnames van BVN geprobeerd (2x) en die gaan goed. (goed idee trouwens)
    Ter referentie ook nog even weer RTL4 geprobeerd en daar treedt het probleem nog steeds op.
    Toen maar even mijn Aston CAM geprobeerd, die terug gevallen is naar versie 1.0100B. En wonder boven wonder neemt deze CAM wel goed op. Voor de zekerheid nog maar een keer geprobeerd en nog een keer met de CD CAM, maar het is reproduceerbaar.
    De Aston doet het wel en de CD CAM niet.

    Wat me nog meer opviel is dat:
    De opnames gedaan met de ASTON met een dollar teken in de bibliotheek staan, gecodeerd dus.
    De opnames gedaan met de CD CAM zonder dollar teken in de bibliotheek staan, ongecodeerd dus!
    Ik heb dus het vermoeden dat inverta met de CD CAM ongecodeerd probeert op te nemen en dat lukt ook, zolang ze aanstaat, maar in standby wordt er in hetzelfde bestand gecodeerd opgenomen.
    Dat de ene CAM anders reageerd als de andere geeft mij het idee, dat FTA bewust anders met verschillende CAM's omgaat in de firmware.

    Mijn voorzichtige conclusie:
    Aston CAM V2.17 en de oudere CD/TVV CAM geven problemen met deze firmware andere versies of CAM's lijken goed te gaan.

    Vraag ik me alleen nog even af waarom ik mijn Aston CAM niet meer gebruikte. Had dat niet met automatisch decoderen te maken?
    Onderste CI slot heb ik niet kunnen proberen, omdat die het niet meer doet.
  12. Gelijk maar weer een reactie op mezelf.

    Ik dacht om uit te sluiten dat het aan de CAM ligt, zou ik de CAM er uit kunnen halen tijdens de opname. En wat blijkt dan treedt het probleem niet op. Toeval? Is natuurlijk nog maar 1 keer getest.

     

    Ik heb dus tijdens stap 4 zo'n 10 seconden nadat de opname gestart is de CAM er uit getrokken, daarna alle stappen gewoon doorlopen tot stap 7. Dan voor stap 7 de CAM er weer in en dan is de opname goed te bekijken (zag wel een klein hikje in de opname, toen ik de CAM er uit trok).

     

    Ik begin dus toch weer het vermoeden te krijgen dat het te maken heeft met de gebruikte CAM.

     

    Even een overzicht:

    wel probleem:

    Homer met tvv CAM versie ??

    E.Hindriks met CD CAM (oude type)

    mifi met Aston Dual V2.17

    Tw-er met ??

     

    geen probleem:

    Invertist met Matrix Revolutions-UCAS 3.1

    Murdock met Aston Dual V2.18

    JosFop4Sat met CD CAM (nieuwe type)

    wolverine met Matrix Revolutions UCAS 3.1 en tvv CAM versie??

     

    Kunnen we de vraagtekens nog even invullen?

  13. Origineel bericht van: JosFop4Sat
    Dat de CAM dan uit gaat, is raar, maar kan m.i. niet de reden zijn dat de decodering mis gaat, tenzij de ontvanger "denkt" dat de CAM goed werkt nadat de opname is gestopt en het werk kan beginnen.

    Dit idee had ik ook, daarom heb ik de backup aangezet, maar ook in de nog gecodeerde opname stopt het beeld.

    Ik heb ondertussen ook de SECA3 kaart gekregen en daarmee kan ik het nog steeds reproduceren.

    Wat ik doe:
    1: Ontvanger aan
    2: Stem af op RTL4 (zender doet er waarschijnlijk niet toe)
    3: Terwijl de now/next info nog op het scherm gaat druk ik op opname knop van de afstandbediening(AB), zodat het huidige programma opgenomen wordt.
    4: Ik laat het programma ongeveer een minuut draaien en zet dan de ontvanger uit (standby) met de AB en let even op wat er het laatst op het beeld was.
    5: Na weer ongeveer een minuut schakel ik de ontvanger weer aan met de AB.
    6: Druk op de stop knop van de AB en stop de lopende opname.
    7: Bekijk de nog gecodeerde opname in de bibliotheek.
    8: Bij mij stopt het beeld vlak nadat ik hem in standby had gezet er staan hooguit nog een paar seconden extra op.
    9: Vreemde is ook als je daarna versnelt achteruit afspeelt dat de tijd dan vooruit gaat.

    Ik heb de update via de satteliet gedaan en geen factory reset en geen harde schijf format. Ik weet dat dit beter is, maar dit zal de gemiddelde gebruiker die nog nooit op sat4all geweest is toch ook niet doen?
    Ben benieuwd wat de mensen gedaan hebben, die het niet met bovenstaande omschrijving kunnen reproduceren.
  14. De CAM is dus waarschijnlijk niet het probleem. Zijn er dan wel mensen die het probleem niet hebben?

     

    Ik weet niet precies hoe het zit/zat met de opname conflicten, maar wat me wel verbaasd is dat de opnames gedecodeerd zijn. Je had de inverto immers op Ned3 aan laten staan, dus zou ik verwachten dat de CAM bezet is en dat de opnames niet gedecodeerd kunnen worden. Zou dit soms alleen met de Aston kunnen die DUAL is?

  15. Ik gebruik ook nog de Seca2 kaart en CD module. Kon het probleem van de week weer reproduceren door inverta standby te zetten tijdens een opname. Opnames die beginnen terwijl toestel in standby staat lijken wel goed te gaan. Ik heb de backup functie ondertussen weer aan staan. Zal het weer eens proberen te reproduceren en dan de back-up ook checken.

    Ik gebruik overigens wel Unicable, misschien dat dat ook niet zo vaak voor komt. Homer, gebruik je toevallig ook Unicable?

     

    Ik kom overigens niet uit België, dus dat kan het niet zijn wink

×
×
  • Nieuwe aanmaken...