Ga naar inhoud


caronu

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door caronu

  1. Het is aan de zuidelijke Costa Blanca, net onder Torrevieja.

    Zowel schotel als LNB zijn geinstalleerd door een installateur, niet door mijzelf, neem dus aan dat dat wel goed is.

    Ik weet inderdaad dat de Astra 3 een zwakker signaal heeft hier en heb zelf ook al eraan gedacht dat de Rebox en Sab waarschijnlijk dus net iets meer moeite hebben hiermee dan de dsr8141. Inmiddels is het al iets beter, er komt weer iets van signaal terug na 18.00 uur. Wat ook schijnt te helpen is de ontvanger met de aan/uit knop helemaal uit te zetten rond die tijd, dan weer aan op een van genoemde HDzenders en dan is er wel ontvangst. Vreemde oplossing waarschijnlijk, het zou gewoon moeten werken, maar ja, als er op die manier wel ontvangst is...

    Trouwens, hier geen HD abbo, nog de oude Family sd, waar dus Veronica en RTL8 in HD zijn bijgekomen.

    Er is wel ontvangst van andere zenders op de 23.5, maar welke dat zou ik dan vanavond weer moeten kijken.

  2. De oorzaak buiten de ontvangers, daar ben ik het mee eens. Maar aan de installaties met alles wat daarbij hoort kan het niet liggen omdat er niets is veranderd. Alles is in orde.De verandering is aan niets te koppelen (of het moet het draaien van de aarde zijn..)

    Aangezien de Philips dsr8141 M7 wel normale ontvangst heeft en de andere twee niet, begin ik te denken dat het met de "uitzendkwaliteit" heeft te maken. Alles is pas maandag begonnen en de M7 is CanalDigitaal gecertificeerd en de Reebox 8220 en Sab Titan 1 3606 niet. Het is het enige wat ik nog kan verzinnen. Daarom was/ben ik benieuwd of iemand anders ook zoiets dergelijks heeft.

  3. Hallo Henk1,

    Allereerst bedankt voor de reactie (en bedankt aan de moderator die hier een nieuw item van heeft gemaakt).

    Wat een hoop vragen.

    De leverancier? Heb ik geen contact mee gehad. Kan toch niet eventjes de ontvanger terugsturen naar nl.

    Het gaat inderdaad om (een paar) zenders van de 23.5 maar er zijn ook zenders van de 23.5 die ik gewoon ontvang. Daarom begrijp ik er ook niets meer fan.

    Ja, de zenderlijst is al een paar keer opnieuw ingeladen, er zijn 2 tuners, beiden met eigen kabel en de instelling bij de reebox staat dan ook op gescheiden. Ook heb ik geprobeerd beide separaat te laten zoeken en tevens de zenders gekopieerd naar de andere tuner.

    De ontvangst van zowel veronica als rtl8 is de gehele dag goed, maar tussen 18.15 en 18.30 verdwijnt de ontvangst.

    Zoals gezegd, het vreemde is dat dit gebeurt bij de reebox en bij de sab titan 3606 en pas sinds een week. Nu staat de dsr8141 aan en die heeft totaal geen problemen met de ontvangst van genoemde zenders.

  4. Heb al van alles uitgeprobeerd, dus zowel met geprogrammeerde opname als zonder. Alleen op de dsr is er in de avond ontvangst van genoemde zenders, ook als ik daarmee tegelijkertijd aan het opnemen ben. Op de Rebox geen ontvangst, je ziet vanaf 6 uur de ontvangst slechter worden tot deze uiteindelijk helemaal weg is. Ditzelfde gebeurt overigens ook bij buren die een Sab Titan 1 3606 hebben.

  5. Heb sinds 3 weken de rebox8220. Voornamelijk omdat er meer dan een programma tegelijk opgenomen kon worden en omdat mijn andere ontvanger dsr8141 op de gekste momenten ging initialiseren.

    Sinds het aansluiten van de rebox heb ik na 6 uur 's avonds geen ontvangst meer van o.a. Veronica, rtl8 en de hd zenders 1,2,3 enz.eerst getwijfeld of ik zelf tegen mijn schotel aangelopen was, maar dat is het niet geval. Opnemen van 2 programma's tegelijk was niet mogelijk. Gisteren uit pure wanhoop de dsr8141 weer terug aangesloten en nu gewoon weer ontvangst van alle zenders zonder ook maar iets aan de schotel te veranderen of instellingen te veranderen. Er is dus duidelijk een verschil tussen de ontvangers.

    Ter info, dit is in Spanje en met de rebox geen avondontvangst en met de dsr8141 wel en dit allemaal met dezelfde 80 cm schotel.

    Wie weet hoe dit kan mag het mij uitleggen, ik zou het graag weten.

  6. Op mijn Inverto 7000 heb ik sinds vorige jaar een gecodeerd programma staan. Decoderen gaat niet, verwijderen gaat niet, verplaatsen gaat niet. Bij al deze keuzes volgt een reboot en het programma blijft vrolijk staan. Er zal dus iets fout in zitten. Nu met de nieuwe software en het automatisch decoderen, pakt de receiver steeds dit bestand en blijft de hele nacht rebooten. Is de enige oplossing de rest van de programma's er af halen en de harde schijf formateren of is er iemand die een andere oplossing weet?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...