Ga naar inhoud


Edje1969

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Edje1969

  1. Hallo Jurgen,

     

    Bedankt voor je reactie. Ik zie echter in de menu instellingen: menu-> instellingen -> systeem -> diverse instellingen de optie niet meer staan. Deze stond ergens onder aan. 'Prutsen' ga ik niet doen dan dat ik via menu-> instellingen -> software update de zaken heb geupdate. Mijns inziens heeft men bij de laatste, of 1 na laatste update de optie weg gehaald. Het apparaat werkt verder goed en zonder problemen.

  2. Beste mede forummers,

     

    Met veel tevredenheid gebruiken we de VU+DUO2. We hebben hem al 2 jaar draaien. Diverse keren hebben we de box bijgehouden met regelmatige software updates. Dit is ook altijd goed gegaan. In de loop van de tijd zijn er wel verbeteringen gekomen. Ons probleem is dat na de laatste update de Diepe Standby (dus dat de box helemaal is uitgeschakeld) niet meer werkt. Waar we nu bij stuk lopen is, dat we niet meer in de menu's kunnen zien om de diepe standby weer in te schakelen. Dus het 'gedrag van het indrukken van de stand-by knop'. Drukken we nu de knop in, dan wordt het beeld zwart. De box blijft echter ingeschakeld. De harddisk blijft draaien. En de box blijft ook warm. Omdat de box soms dagen lang uit staat, willen we het apparaat met een zelfde druk op de knop uit kunnen blijven schakelen. We hebben wel de optie als we de standby-knop op de afstandsbediening langer ingedrukt houden dat je dan een menu krijgt te zien waarin staat: volledig uitschakelen.

     

    Onze vraag: We kijken waarschijnlijk over een instelling heen die we over het hoofd zien. Waar staat de instelling dat we de diepe standby weer terug hebben?

     

    Dit zijn de gegevens, zie ook de bijlage:

    Software Systeem OE: PLi-OE Distro: openpli Firmware versie: 4.0 Stuurprogramma datum: 3.13.5+20151201-r0.3 Kernel versie: 3.13.5 Gui versie: 2016-06-15 Tuners

     

    Bedankt voor het meedenken. Onze dank is groot  :)

    post-41653-0-60479500-1466844149_thumb.jpg

  3. Zie de Technisat idd staan. Ziet er goed uit!  Moet wel een aparte CI module in he? Dan komt ie rond de 178 euro te liggen. Zie ook de Rebox RE-2210 HD waarin al een geïntegreerde CI module in zit. Deze moet 129 euro kosten, scheelt toch al wel geld. 

  4. Een VU+ is te koop voor rond 125 euro. Optioneel is hij leverbaar met open PLI, maar ik neem aan dat je dit niet moet installeren voor gebruik met de orginele canal digitaal kaart? Ik lees toch dat hij niet gecertificeerd is voor Canal Digitaal.

  5. Bedankt voor de reacties zover. Ik was eigenlijk op zoek naar een apparaat van rond uiterlijk 150 euro. Liefst met officiële gecertificeerde canal digitaal mogelijkheid. Ik begrijp dat de XP1000 met een CI module dus aardig wat duurder wordt dan 150 euro. Softcam heb ik werkend met mijn Vu+Duo2, maar hangt continu aan internet. Een officieel apparaat heeft niet constant internet nodig, maar een activatiesignaal. Ik heb een recreatiekaart waarmee ik nu alles kan ontvangen.

     

    Welke ervaringen zijn bekend met de nieuwe M7 SAT801 van canal digitaal? De oude PACE was een ramp waar ik me aan erger. Is die nieuwe M7 SAT801 een fijner apparaat? Ik wil die ergernis en afhankelijkheid van internet niet hebben. Ook een dergelijk alternatief is meer dan welkom.

  6. Beste medeforummers,

     

    Ik wil op korte termijn een nieuwe satellietschotelontvanger gaan aanschaffen. Ik heb nu nog een PACE (Philips) DSR 7141 staan, maar die gaat steeds meer storen en kan met 25 meter KOKA799 kabel niet overweg met een triple LNB van canal digitaal op mijn 60cm Triax schotel. 

     

    Wie kan me een tip geven wat de betere HD ontvanger is. Dus ook 1 met een goede, gevoelige tuner. Ik heb geen kijk op 'het beste merk'. Ik heb al een Vu+ Duo2 staan die thuis staat, Deze moet er 1 worden voor in de caravan, Hoeft niet van VU te zijn. Opnemen is niet perse noodzakelijk en hij moet kunnen werken met de Canal Digitaal Smartcard.

     

    Wie kan mij helpen? Bedankt voor het meedenken.

  7. Bedankt voor alle reacties zover!! Ik ben weer wat wijzer geworden. De eerste stap die ik ga nemen is het monteren van nieuwe connectors (Ton2207), en dan opnieuw zien wat het wordt. De volgende stap is dan de Koka kabel (Hirschmann), maar dan moet ik wachten tot het weekend, kost me door de weeks teveel tijd. Hoop dat het eventueel nog ligt aan mijn Philips DSR7141 ontvanger. Ik heb vrijdag een Vu+Duo2 ontvanger staan. 

  8. Deze informatie had ik niet gezien. I am ashamed. Bedankt voor deze aanvulling!! Ik begrijp dus, dat deze kabel niet geschikt is om de Astra 28 ook te schakelen? Ik heb wel beeld op de Astra 19 en Astra 23. Koka, had ik wel gezien, dat is Hirschmann kabel, klopt dit? Moet rond de 1,15 euro/meter zijn? Het Onderdelenhuis adverteert met Koka500 kabel (Hirschmann).

  9. Inderdaad Cees, ook bij mij meteen de eerste gedachte dat die kabel van 20 meter lang CCS-kabel is (verkoperd ijzerdraad).

    Beste Edje1969, zou je eens aan kunnen geven welke coaxkabel dat precies is? Er zal toch wel een merk en typenummer op gedrukt staan.

    Krab anders eens met een scherp mesje over de middenader. Gaat je koperkleur er dan af en blijft er blanke metaalkleur over?

    Ook kun je het met een kniptang wel voelen als je de middenader afknipt. Koper gaat veel makkelijker van ijzerdraad.

     

    Sprietje en Ceesv, ook bedankt voor het meedenken. Het is de DIKKERE coax van de Gamma. Een 20 meter rol met Kabelkeur merk. De middenader knipt relatief makkelijk af, die sneed ik met een aardappel schilmesje zelfs de eerste keer al door.Net met een mesje even getest, en zag het niet echt blanker worden. Mijn 10 meter kabel met goedkopere, goed passende connectoren is van J&B  A125, mij onbekend merk (heb ik, denk ik al, 15 jaar). De Cable com connectors passen niet lekker er op. Mijn eerste zet die ik wil gaan doen is opnieuw monteren met de goedkopere, betere passende connectoren.

  10. Beste mensen. Ik had beloofd terug te komen op mijn ontvangstprobleem van canal digitaal (mijn topic is verplaatst, hierover zometeen meer). Ik heb bij deze met een kortere kabel, een meter of 10 een briljante ontvangst op kanaal 80 (BVN, Astra 19), kanaal 101 (BBC, Astra 28), en kanaal 75 (TV Gelderland, Astra 23). Bij de disecq instellingen van mijn DSR 7141 heb ik bij Disecq A, Astra 19, goede uitslag, Disecq B, Astra 23, geen uitslag, echter wel luisterrijke ontvangst! Disecq C, Astra 28 goede uitslag. Alle zenders ontvang ik zonder storingen. Koppel ik nu de kabel van 10 meter af en ik koppel de langere kabel, 20 meter er aan. Dan heb ik ontvangst, behalve op de Astra 28, dus geen Engelse zenders. Dit geldt voor beide kabels van 20 meter lang. Verschil is, dat op die van 10 meter goedkope F-connectoren zitten en op de 20 meter kabel éénmalige Cablecom connectoren. Wie kan me uitleggen waar dit nu aan ligt. Voor mij staat de schotel nu goed, mijns inziens, want heb ontvangst. Nu met de langere kabels dus niet meer op Astra 28.

     

    @FORUM BEHEERDER/TOPIC BEHEERDER: Ik vind het een beetje jammer een 'waarschuwing' te krijgen. Ik heb met goede bedoelingen mijn vraag geplaatst in het Canal Digitaal topic, omdat ik gebruik maak van de orginele Canal Digitaal, Triple LNB en spreek over de typische Canal Digitaal zenderindeling. Ik had echter inderdaad in mijn onderwerp misschien Astra 19-23-28 moeten noemen. Sorry daarvoor.

  11. Het afstellen van de tripple lnb luistert vrij nauwkeurig, neem er je tijd voor, je zal tussen de verschillende satellieten het signaal moeten middelen.

    Ik begrijp dus dat ik geen maximale uitslag moet hebben op de Astra 19? Vreemd genoeg geeft de decoder geen signaalwaarde op de Astra 23 satelliet. Ik krijg echter wel de regionale zenders. Op de Astra 19 geeft die 79% signaalsterkte. Ik begrijp er uit dat ik wellicht iets minder sterkte moet hebben op de Astra 19, zodat de Astra 23 misschien wel een signaalwaarde gaat geven.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...