Ga naar inhoud


FritsV

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FritsV

  1. In een systeem waar iedere ruimte wordt geregeld met thermoskranen op de radiatoren fungeert de (woonkamer)thermostaat als maximaalthermostaat en kan, desgewenst, dus ook dienen om de hele installatie terug te regelen c,q, te onderbreken. Een ketel die geregeld wordt met een buitenvoeler dient om de ketelwatertemperatuur te regelen m.a.w. wordt hij aangestuurd door de delta-t (verschiltemperatuur tussen binnen en buiten) die de ENERGIEbehoefte regelt. De kamerthermostaat en de individuele radiator thermostaten regelen de WARMTEbehoefte.

    In het ideale systeem benut je beide.

  2. @Sprietje

    Ik ben niet van plan te investeren in nog een schotel. De combinatie van de 1,80 Mabo en de Wavefrontier55 zal het moeten doen.

    Ikzelf ben niet zo in de sportkanalen geinteresseerd; BBC1 en 2 en (indien mogelijk BBC interactive) zijn meer in mijn straatje.

    Wanneer de wind gaat liggen zal ik wat foto's maken en een paar metingen doen.

    Als het niet werkt ... jammer, het is meer de hobby, slaap zal ik er niet door verliezen :)

  3. Hallo Sprietje, bedankt voor je antwoord.

     

    1.  Er zijn verschillende gebruikers (meestal sport bars) die de sportkanalen van de Astra2 ontvangen [ Of dit op de UK beam is weet ik niet

      .. kan ik de volgende keer wel nakijken]

    2.  Er is geen sprake van een rail. De centrale LNB (19.2E) zit in de klem van de Mabo. Aan beide zijden is er een "railtje" (een plat stuk staal

         met een gleuf in het midden) aan de centrale LNB "opgehangen" met aan de ene zijde van de centrale LNB de 13E en aan de andere zijde de 23.5E.

         Ik kan binnenkort wel eens een foto daarvan maken maar op het ogenblik is het windkracht 8 en waai ik van het dak af. Op de 23.5E krijg ik alleen

         de kanalen van de naar het zuiden gerichte beam en van de 19.2E ook slechts de kanalen die op de 1L/KR worden uitgestraald.

    3.  Ik had al het bruine vermoeden dat van 13E tot en met 28.2E een beetje veel van het goede was.

    4.  Ik heb nog een Wavefrontier55 rondslingeren en bedacht me dat ik hier misschien de HB LNB aan kon hangen, dan op de Mabo

         de A3 in de centrale klem met aan elke kant op dezelfde wijze als eerst gemonteerd de A1 en de A2.

     

    Ik krijg op de genoemde 3 satellieten een ontvangststerkte van tussen de 76 en 100%, BER 0 en tussen de 14-17dB, alsmede een goede regenreserve, waarmee ik niet ontevreden ben.

     

    Als het weer (de wind) het toelaat zal ik wat foto's maken en de meting verrichten waar je om vroeg.

  4. Lezen maakt wijzer !!!

    Vanaf de website van Enigma TV:

     

    Built-in web interface that you can open on any devices over the Internet (Iphone, Ipad, Android phone, Android Tablet, Mac, PC).

     

    Overigens is het een Windows programma dat zelf servertje speelt. Alleen even wat (beveiligde) poorten op je router openen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...