Ga naar inhoud


drernie

Lid
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door drernie

  1. kosten nog moeite gespaard werkt dit > klik mij met de JP1 of 1.2 afhankelijk ervan of u een officiele Dream remote in handen heeft.

     

    via software gaat het niet op een VU+ DUO2

    dat weten we nu toch hopelijk

     

    maar kosten zijn met de aanschaf en gebruik van de jp1 wel verbonden

    of dat uiteindelijk de moeite loont?

     

    Ik heb een logitech harmony 650 aangeschaft. Is iets duurder dan een officiële vu+ afstandsbediening

  2. Zucht is dit nu zo moeilijk, in het menu ''Kies invoerapparaat'' druk je op bovenste optie ''configureer het type afstands bediening'', zie mijn eerste foto in post #6.

    Daarna kun je met de < > uit diverse AB 's kiezen et4000, et9500, et8/10k,VU, DMM standaard en DMM geavanceerd, die laatste kies je en bevestig dit.

    Daarna kun je de toets delay nog verkorten/uitzetten zoals ik eerder beschreef. :)

     

    Heb jij eigenlijk naar mijn screenshots gekeken? Is het je opgevallen dat deze er anders uit ziet dan bij jou? Ik heb geen optie 'configureer het type afstandsbediening'.

  3. je bent denk ik een scherm te ver, je moet niet op ok drukken op de afbeelding van de afstandbediening, je moet direkt bovenin op "configureer het type afstandbediening" op ok drukken en dan met links/rechts toetsen de ab kiezen die je wilt dan met groen opslaan

     

    Er zijn geen andere opties dan op OK drukken bij 'kies invoerapparaat'. Ik kan met links/rechts toetsen geen andere AB kiezen

  4. bovenin met de links/rechts toetsen de juiste ab selekteren, daarna met de groen knop bevestigen dacht ik

     

    Dat advies had ik ergens anders ook gekregen, maar dat gaat niet. Ik kan niets anders selecteren.

    De links verwijzen naar het herprogrammeren van de AB. Als het niet eenvoudiger kan, dan denk ik om een andere AB te kopen. Misschien een logitech harmony.

  5. De originele AB van mijn vu+ duo2 werkt niet meer goed. Ik heb nog 2 originele dreambox AB liggen en deze zou ik graag op mijn duo2 willen gebruiken. Weet iemand hoe ik deze werkend krijg? Ik gebruik openpli met de nightly build van 5 maart 2015. 

    In het menu staat bij 'invoerapparaat' staat dreambox remote control native. Dit is niet te veranderen. Als ik vervolgens op ok druk, dan krijg je alleen de optie om de herhalings- en vertragingsinstellingen te veranderen.

    post-41706-0-22896800-1425553176_thumb.jpg

    post-41706-0-90864600-1425553184_thumb.jpg

  6. Ik heb een duo2 en heb na ruim een jaar een nieuwe openpli image geflashed, nightly build, 5 september.

    Ik heb 7 lnb's die ik altijd in diseqc 1.1 had geconfigureerd. Nu wil ik de tunerconfiguratie instellen zoals vroeger, maar nu zie ik dat het menu compleet veranderd is, ik zie nergens uncommitted commando staan, alleen valt er nog wat met input te wijzigen en repeat. Ik vind hierover nergens informatie, zelfs niet op openpli waar in de wiki voor de tunerconfiguratie nog het oude menu staat. 

     

    Ik heb lukraak maar wat geprobeerd, door input 1 met lnb 1 in stellen, lnb 2 met input 2 etc. Maar nu vind ik slechts 40 zenders op de astra 3 en helemaal niets meer op de thor. 

    Kan iemand mij zeggen hoe ik nu alles correct moet instellen?

  7. Na 4 jaar heb ik plots veel minder ontvangst op mijn wavefield t55, dus ik denk dat het tijd is om hem opnieuw uit te richten. Ik denk dat ik hem ook iets ga verplaatsen omdat ik ook niet zeker ben of er een tak of boom in de weg zit. Nu had ik 4 jaar geleden zo'n analoge satfinder metertje, maar die kan ik niet vinden. Ik weet dat het ook mogelijk is om met de laptop de lnb's uit te richten, maar volgens mij alleen om te kunnen fine tunen. Maar ik twijfel of ik niet zo'n satfinder pro lcd mkII accu zal aanschaffen. Een schwaiger sf 9000, die iets duurder is, lijkt mij ook heel aantrekkelijk. Heeft iemand een advies wat het beste is ?

  8. De orf is wel een publieke zender, maar officieel niet vrij te ontvangen buiten oostenrijk. Afgelopen week zijn ze op een nieuw coderingssysteem overgegaan. Sindsdien is de zender op zwart, behalve met mgcam.

  9. Ik heb een raar probleem. Sinds kort is de orf op zwart gegaan ivm overschakeling naar een andere coderingssysteem (irdeto?). Op mijn dreambox 600 met gemini 4.3 en ccam 2.07 was deze idd niet te zien. Tot mijn verbazing is de ORF nog wel te zien op mijn dreambox 500+ met gemini 4.3 en ccam 2.08. Ik heb de ccam op de dreambox 600 geupgrade naar 2.09, maar dat was niet de oplossing. Hoe kan nu de orf wel te zien zijn op de ene dreambox en de andere niet?

  10. Ik heb een wavefrontier t55 met 5 lnb's icm een dreambox 600 en een maximum 8/1 switch. Het probleem is als volgt: ik kan de hotbird en astra 1,2 en 3 ontvangen, maar niet de thor. De hotbird staat ongeveer in het midden van de schotel. Als ik blind ga scannen op de thor dan krijg ik na een kort moment een fix en dan zie ik zender namen van de astra 1 voorbijkomen.

    De dreambox staat ingesteld op meerdere satellieten ontvangen met rotor.

     

    En verder:

    Astra 1 = lnb 0 disecq 1.1/input 1 A/A

    Astra 2 = lnb 1 disecq 1.1/input 1 A/B

    Astra 3 = lnb 2 disecq 1.1/input 1 B/A

    hotbird = lnb 3 disecq 1.1/input 1 B/B

    thor = lnb 4 disecq 1.1/input 2 A/A

     

    Wat doe ik fout?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...