Ga naar inhoud


Rigolo

Lid
  • Items

    473
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Rigolo

  1. Voor zover ik weet ondersteunt tvheadend alleen het Newcamd protocol en dat kan dus niet met Ccam maar wel met oscam !

    Dat klopt, tvheadend kan idd alleen met newcamd protocol overweg. Dus je zou een cam server moeten gebruiken die dat protocol ondersteund. En dan is op dit moment oscam het beste (naar mijn mening dan)

    Kijk ook eens in het OScam forum hier op sat4all om te lezen hoe je OScam kan configureren voor je TVV kaart.

     

    Hein

  2. Let wel op dat Ziggo - en mogelijk ook vele andere kabelaars - op termijn de CI+ beperking gaat aanzetten. Daarbij kan men ook een limiet aan het aantal opgenomen programma's stellen. Maar bijvoorbeeld ook bepalen dat een opgenomen programma slechts een bepaalde periode kan worden terug worden gekeken. Of dat bij opnamen reclame niet vooruit kan worden gespoeld.

     

    De verwachting is dat binnen enkele jaren alle aanbieders wel een beperkende maatregel of maatregelen hebben doorgevoerd. Dit wordt in de toekomst bij onderhandelingen - zeker met premium kanalen - een belangrijk punt om voor langere tijd tegen een gunstige prijs een tv-zender in het zenderaanbod te houden.

     

    Maar.... Als je met een dreambox of iets anders naar ziggo kIjkt dan heb je helemaal niks meer te maken met CI+. En ze kunnen oude CI only decoders, waar er duizenden van zijn, ook niet zo maar uit zetten. Dus CI+ helemaal verplicht maken gaat zeker de komende jaren niet gebeuren.

    Daarnaast las ik laatst dat er weer een nieuwe versie aankomt, die het nu eindelijk mogelijk maakt met 1 CI+ module 2 streams tedecoderen. Dus nu kan dat dus blijkbaar niet ... En vandaar dat officiele harddisk recorders nog niet met CI+ werken ..... Dus dat CI+ is wat mij betreft helemaal niet boeiend.

  3. Misschien zijn er voldoende mensen aanwezig hier op sat4all.com die verder willen werken aan tvheadend. Ik heb andoma zelf hierover nog niet gesproken maar hij is vast wel bereid om andere ook aan tvheadend te laten werken.

     

    Ik ben zelf geen programeur, anders was ik er wel dieper ingedoken. Wat ik wel doe is zo veel als mogelijk antwoorden geven op de tvheadend fora en om duidelijkheid te krijgen over wat de oorzaak van bepaalde bugs is.

     

    De basis van tvheadend is goed en is volgens mij een prima startpunt om verder uit te bouwen.

     

    Daarnaast moet je niet vergeten dat tvheadend niet voor de woonkamer bedoelt is, maar voor je in je meterkast.

     

    Hein

  4. Origineel bericht van: Catastrofus

    Versleuteld? Kijk even hier op http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=33376 en scroll down naar reactie vanaf #9. Hoezo VOD versleuteld?


    Leuke thread .... dus niet versleuteld idd.

    en maar 2 frequenties .. dus zou het mogelijk moeten zijn om met een grote hdd en 2 dvb-c kaartjes alles er gewoon 24 uur per dag af te halen .. en dan later off-line to knippen en plakken in complete streams :-)

  5. kort antwoord:

     

    niet mogelijk:

     

    iets langer antwoord:

     

    Interactive TV verlangt een verbinding terug naar de Ziggo servers. Dit wordt gedaan door in de interactieve ontvangers van Ziggo nog een kabelmodem te plaatsen welke dus, los van je normale modem, met ziggo kan "praten". Een dreambox heeft dat niet, dus gaat dat niet lukken. Daarnaast is (volgens mij) de verbinding welke gebruikt wordt om interactive TV af te spelen een versleutelde verbinding .. dus ook niet eenvoudig af te tappen en om te leiden.

     

     

  6. moet je wel precies weten welke je moet blokkeren .. en dat kost een boel uitzoek werk.

     

    En volgens mij zit zo iets ook al in NewCS met de BlockGA, SA en UA.

     

    En als het er niet in zat, dan zal er vast wel iemand een patch maken om het er wel in te zetten.

     

    Default staat het op NONE dus zullen de meeste mensen het niet eens weten dat het bestaat.

  7. blocknano = nano[,nano]…|all

    list of EMM-nanos to block (in hex w/o 0x) or all EMM-nanos, only valid for physical readers, default:none

     

    example: blocknano = 45,93,7a,ff

    blocknano = all

     

    (from: http://streamboard.gmc.to:8001/browser/trunk/Distribution/doc/man/oscam.server.5)

     

    Zo ver als ik weet zijn Nano's onderdelen van EMM berichten welke je soms wel en soms niet door wilt sturen naar je smartcard.

     

    (en daar houdt mijn kennis op .. en begint google)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...