Ga naar inhoud


Airflow

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Airflow

  1. Ik heb precies hetzelfde gehad (ik was klant van het allereerste uur). Op 30 augustus 2014 telefonisch opgezegd. Ging allemaal prima. Geen wachttijd aan de telefoon. Medewerker was vriendelijk, hoewel hij wel zei "dat hij met pijn is zijn hart mijn abonnement ging opzeggen" (overdrijven is ook een vak). Aan de telefoon zei de medewerker dat mijn abonnement op 30 september 2014 zou eindigen. Dit klopt ook: 30 augustus + 30 dagen = 29 september, maar dat je dan nog een volledige dag extra rekent kan ik mee leven. Bevestigingsbrief gehad waarin stond dat mijn abonnement TOT 1 oktober zou lopen. Ergens halverwege september zag ik weer een factuur staan voor oktober. Ik stuurde CanalDigitaal daarop een mail met hoe dit zit (in de bevestigingsbrief werd hier geen woord over gerept). Daarop kreeg ik binnen 3 uur een reactie:

     

    Hartelijk dank voor uw e-mail.

    U geeft aan dat u ondanks opzegging een nieuwe incasso klaar ziet staan.

    Dit is inderdaad correct. Uw abonnement is gewoon opgezegd, maar de opzegging gaat pas op 01/10/2014 van kracht. De datum waarop de incasso klaargezet wordt, valt altijd rond de 16e van de voorgaande maand. Gezien op dat moment het abonnement gewoon nog actief stond, zal de incasso ook gewoon worden uitgevoerd.

    Echter zal dit automatisch worden gecrediteerd, de dag nadat uw abonnement daadwerkelijk wordt stopgezet. U kunt er ook voor kiezen zelf de incasso te storneren via internetbankieren.

    Mocht u verder nog vragen hebben, verzoeken wij u contact op te nemen met onze klantenservice op nummer 0900-9323 (€1,- per gesprek, maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 21:00 uur) waar onze medewerkers voor u klaarstaan.

    Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

     

    Ik heb dit niet gestorneerd, omdat ik wilde zien hoe CanalDigitaal dit zou afhandelen (het gaat hier om €12,95).

     

    Punt 1: "Echter zal dit automatisch worden gecrediteerd, de dag nadat uw abonnement daadwerkelijk wordt stopgezet". Dit is bij mij 2 oktober. Pas vandaag zie ik een creditnota staan die waarschijnlijk pas rond 27ste wordt uitbetaald.

     

    Punt 2: 1 oktober wordt nu dus WEL meegerekend. Ik krijg slechts €12,53 terug. Er zit bij mij toch echt een verschil tussen TOT en TOT EN MET.

     

    Ik ga niet moeilijk doen over 42 eurocent, maar echt een nette afhandeling vind ik dit niet. Wellicht stuur ik nog een mail dat ik het hier niet mee eens ben. Sowieso vind ik een afschrijving voor een volle maand in dit geval niet netjes. Ze moeten hun systemen beter op elkaar afstemmen (KPN lukte dit bijvoorbeeld wel).

  2. Kreeg vandaag deze slijmbrief van CanalDigitaal:

     

    CanalDigitaal werkt continu aan het verbeteren van haar service en zenderaanbod. Daarom zijn wij verheugd u te kunnen melden dat met ingang van 1 oktober de zenders van HBO beschikbaar komen via de satelliet. <blablabla>

     

    Daarnaast hebben wij geprobeerd u een e-mail te sturen met informatie over onze nieuwe tarieven per 1 oktober. Helaas hebben wij u, op het bij ons bekende e-mailadres <skip>, u niet kunnen bereiken. U kunt uw e-mail adres wijzigen door in te loggen op (...) Meer informatie over de nieuwe tarieven kunt u vinden op www.canaldigitaal.nl/prijsoverzicht.

     

    Meld u vandaag nog aan voor HBO, via www.canaldigitaal.nl/HBO. Mocht u naar aanleiding van deze wijziging(en) uw abonnement willen wijzigen of beëindigen, dan kunt u <blabla>

     

    Ik wens u straks veel kijkplezier met HBO.

     

    Hebben meer deze brief gehad? Mijn e-mail adres klopt gewoon en ontvang wel de nieuwsbrief. Is dit weer zo'n misselijkmakend marketingtrucje van CanalDigitaal om klanten gewoon voor te liegen dat ze geprobeerd hebben om te mailen, zodat ze de nieuwe tarieven maar niet in de brief hoeven te zetten (want als je klanten zogenaamd niet kunt bereiken, dan zet je toch gewoon een regeltje in die brief dat mijn basispakket een euro duurder wordt?)

  3. Deze komt het dichtst in de buurt van de letters

     

    Trebuchet MS

     

    Meestal zijn het speciaal ontworpen lettertypes die niet te vinden zijn, dat zie je wel vaker bij bedrijven. Die van Canal Digitaal is wat hoekiger dan Trebuchet. De N, de T en de L lijken er inderdaad erg op met kleine verschillen.

  4. Origineel bericht van: Gerard 76
    Er zit gewoon een contact knopje op die site.
    Daarin kun je kiezen hoe,oa. via email.


    Ja, heel mooi, maar op die pagina staat dus nergens een linkje naar het contactformulier of een e-mail adres, er wordt verwezen naar veelgestelde vragen en pas als je daar het stappenplan hebt doorlopen krijg je de link naar het contactformulier, kijk maar eens goed.
  5. In MijnCanalDigitaal zit ie niet. Je moet eerst drie keuzes maken bij klantenservice > veelgestelde vragen (maakt niet uit of je in geen klant of klant zit). Klik bijvoorbeeld op "televisie en radio" onder het kopje technische ondersteuning > klik op "installeren en aansluiten" > klik op de bovenste vraag ("Wat heb ik nodig om HDTV te kunnen kijken?"), en dan staat er onderin "terug", "vraag beantwoord" en "Stel via e-mail een vraag" en vul het formulier in.

     

    <EDIT> Al gevonden zie ik.

  6. Origineel bericht van: rolandroland
    Pakket was niet verzonden als zijnde aangetekend maar wel dat er een handtekening gezet moest worden.

    Hoe gaat dat onderzoek naar de handtekening? Tja, paar krasjes zijn er gezet. Ik neem aan dat de pakket dienst eerst moet weten wie er allemaal op dat adres wonen en aan de hand daarvan een voor een de handtekening controleert? Canal Digitaal geeft aan dat er is getekend en dus het is uitgereikt op het adres en klaar. In theorie kan de pakketjes bezorgen ook zelf tekenen en het pakketje in gebruik nemen. Of het is misschien wel bezorgd op een totaal verkeerd adres en die mensen blij zijn met een mooie satelliet ontvanger.
    Het systeem van handtekening zetten is dus eigenlijk een wassen neus en zo lek als een mandje. De bezorger zou om een ID-kaart of rijbewijs moeten vragen waar de handtekening op staat, en dan mag de ontvanger een gelijkende handtekening zetten. Bij de buren afleveren zou afgeschaft moeten worden, immers weet PostNL of welke bezorgdienst nooit hoe de relatie is tussen buren onderling. Dus 2× niet thuis van het postkantoor afhalen.
  7. Heb het ook al een keertje meegemaakt, we zijn gewoon thuis, verwachten pakketje van €50.- waarvoor getekend moet worden, en TNT gooit het gewoon in de brievenbus (wij hebben nog zo'n groene PTT bus zonder slotje aan de weg). Pakketje past er ook maar net in. Later track&trace nummer nagekeken, staat er inderdaad een handtekening die door de bezorger is gezet. Het is dat je thuis bent en de TNT auto toevallig ziet, anders kan bijvoorbeeld de krantenjongen het pakketje er ook uit jatten. Maar ja, hoe bewijs je dat de bezorger de handtekening heeft gezet, die kan ook zeggen ik ben wel aan de deur geweest en de handtekening is van de bewoner.

  8. Origineel bericht van: mietde
    Vraag me af wat voor een deal OB heeft gemaakt.

    Gratis uitzenden via de sat, betaald door cds maar dan in een betaalpakket.
    Of betalen voor het uitzenden en dan wat knaken ontvangen van cds.
    Of wat anders natuurlijk

    Dat vraag ik me af, als ze gratis mogen uitzenden waarom zijn RTV N-H en Rijnmond dan afgehaakt?
  9. Ook ik werd vorige week gebeld door CanalDigitaal, of ik mijn basispakket wilde omzetten naar familiepakket. HD-ontvanger kostte bij 1-jarig contract €79.-, en bij 2-jarig contract €59.-. Omdat €79.- niet duur is, en ik toch een HD-ontvanger nodig heb ben ik er maar op ingegaan. Ook wordt er een gratis Duo LNB Quad bijgeleverd.

     

    Ben nog niet echt te spreken over de manier van verkopen. Zeg ik: Doet u die ontvanger van €79.- maar met een jaarcontract familiepakket en een gratis lnb. Controleren ze nog even je gegevens: u bent dus meneer ..., u hebt afgesloten blablabla, en we wensen u veel kijkplezier. Lijn dood. Geen tijd meer om vragen te stellen. Weet iemand hoe lang het ongeveer duurt voordat het pakket wordt bezorgd? En wordt dit bezorgd door TNT?

  10. Waarschijnlijk geldt deze verhoging in eerste instantie voor nieuwe klanten, en dat pas later dit tarief voor bestaande abonnees gaat gelden (met mogelijkheid tot opzeggen), was dat ook niet zo bij de laatste verhoging van het familiepakket?

  11. Het viel mij op dat RNN7 niet meer vermeld wordt op de website van Canaldigitaal bij de zenderpakketten, terwijl dat eerder wel het geval was. Bij het basispakket staat bovenin nog wel de tekst: RNN7 zendt uit via de ASTRA 23,5-satellietpositie. Is dit een teken aan de wand?

  12. Inmiddels heeft Canaldigitaal besloten om Irdeto 2 officieel niet te gaan gebruiken voor het themapakket. In de loop van volgend jaar komt er een actie voor Irdeto abonnees om over te stappen naar Mediaguard.

     

    Citaat:
    CanalDigitaal heeft intussen besloten dat de Irdeto-codering ook in de toekomst niet zal worden ingezet voor het themapakket.

     

    Momenteel wordt er gewerkt aan een actie met commercieel interessante aanbiedingen voor geïnteresseerden om hen om te zetten naar Mediaguard, zo laat de directie ons weten. Deze actie zal waarschijnlijk in de loop van volgend jaar starten.

    Bron: TV Satellite

    Datum: 05-12-07

     

     

    Zoals het er nu naar uitziet is de overstap geen verplichting, als je het themapakket niet wilt stap je niet over. Toch denk ik dat het slimme zet is, als Canaldigitaal de Irdeto codering ergens volgend jaar helemaal gaat stoppen, en de abonnees een mooi aanbod aanbieden. Dus bijvoorbeeld iets in de trant van: Smartcard + smartcardmodule gratis om te ruilen. Mocht de huidige ontvanger niet geschikt zijn voor Seca/Mediaguard, dan de ontvanger voor een paar tientjes omruilen voor een goedgekeurde decoder.

     

    Mja, hoeveel Irdeto abonnees zijn er nog, en hoeveel gaan uiteindelijk van het aanbod gebruik maken als het niet hoeft. Ik bedoel hoeveel Irdeto kijkers hebben interesse in het themapakket?

  13. Dit betekent voor Nederland vrijwel zeker het einde van Irdeto2, denk niet dat CDS Irdeto 3 ofzo gaat uitbrengen, maar afwachten op een goed vervangingsaanbod. Ik bedenk me net, wat zou er gebeuren als Seca gehackt wordt<img src="/forums/images/graemlins/ooo.gif" alt="" />?! En doe het vervanginsaanbod dan ook meteen goed, geef A de mogelijkheid om alleen de smartcard + eventueel smartcardmodule gratis te vervangen, of B een complete goedgekeurde ontvanger met fikse korting te kunnen aanschaffen, wanneer de huidige Irdeto ontvanger geen Seca ondersteund.

  14. Goh nou, komt Canal Digitaal dit toevallig even mooi uit, net nu ze op het punt staan Irdeto 2 af te schaffen, wordt het systeem gehackt... Ja, we wilden de themazenders nét ook in Irdeto2 uitbrengen, maar helaas, het is gehackt.... Wie weet, misschien zit Canal Digitaal er zelf wel achter, want wie kent het coderingssysteem beter dan de gebruiker zelf <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

  15. Die gratis kijkperiode is eigenlijk niet eerlijk ten opzichte van de Belgen. Die kunnen zich nu opgeven voor de kijkperiode 1 december t/m eind februari. Dus hun krijgen 3 maanden gratis de voor het grootste deel op Nederland gerichte zenders, én een nog vollediger aanbod omdat er per 1 december nog wat themazenders worden toegevoegd. Bovendien is er nog steeds geen oplossing voor de Irdeto smartcard abonnees, daar zou Canal digitaal toch binnen korte termijn op terugkomen volgens Satellitemagazine. Zie http://www.satellitemagazine.com/?action=nieuws&id=1345 . Dat bericht was van 31 oktober, het is nu 12 november <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Maar ja goed, snelheid en kwaliteit waren we toch al niet gewend van CDS...

  16. Als ze al van te voren weten dat ze Irdeto 2 niet gaan ondersteunen, waarom hebben ze Irdeto abonnees dan wel doodleuk de zenderenquête gestuurd zonder mede te delen dat de kanalen niet eens voor hun te ontvangen zijn <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    En dat Canal Digitaal destijds bij de omruilactie van Irdeto I duidelijk heeft gewaarschuwd dat je beter naar Seca II kunt overstappen is naar mijn mening niet waar, tenminste het is mij nooit helemaal duidelijk geworden, en al helemaal niet voor de argeloze normale huis tuin en keuken consument. Als ik nu zou moeten overstappen van Irdeto naar Seca, kost dat me behalve een nieuwe smartcard ook een nieuwe module, en misschien wel nieuwe ontvanger. Dus weer €150 tot 200 euro armer. Een goede optie zou inderdaad zijn, de Irdeto codering eruit gooien, en met het geld wat ze besparen de abonnees tegemoet komen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...