Ga naar inhoud


FransDHT

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FransDHT

  1. # Zet de ontvanger op Nederland 2 HD

     

    # druk dan op MENU

     

    # Kies instellingen en druk op OK

     

    # Kies zenders zoeken en druk op OK

     

    # Kies handmatig zoeken en druk op OK

     

    Je ziet nu een hele lijst staan

     

    # Verander de FEC van 5/6/ naar 2/3 ( erop gaan staan en dan met de rechter pijltje naast OK )

     

    # Verander de modulatie van QPSK naar 8PSK ( erop gaan staan en dan met de rechter pijltje naast OK )

     

    # Druk dan pas op OK

     

    # er worden dan 22 zenders gevonden

     

    # Druk éénmaal op OK en daarna op exit ( 4 keer, totdat er weer zwart beeld is )

     

    # Zet de ontvanger op Nederland 1 HD en zap dan naar Nederland 2 HD

     

     

     

    Heb deze uitstekende instructie al een paar keer met succes gebruikt.

     

    Maar: sinds een paar dagen geven BBC3 en 4 de melding "Zender niet gevonden (SID niet in PAT)". Ze geven wel beeld maar zijn omgedraaid. Ze aanpassen via de instructie lukt niet.

     

    Wat te doen?

  2. Het is niet zo dat ie helemaal niet werkt. Ik heb inmiddels elders op dit forum gevonden hoe je kunt instellen in een file dat je met channelup en down kunt zappen en dat is ook gelukt.

    Sommige knoppen werken niet zoals ik zou verwachten, teletekst is daarvan de vervelendste op dit moment. De meeste knoppen werken wel goed.

     

    Ik heb de box dus een keer gefalshed. Dan ben ik meteen alle instellingen en dergelijke (kanalen, cccam, uitzending gemist etc.) kwijt. Is er ook een manier dat je niet alles opnieuw moet instellen?

  3. Hallo,

     

    Het gaat om een VU+ Duo. Excuses voor het niet vermelden hiervan.

     

    Ik heb al in het menu bij invoerapparaten gekeken, maar daar staat er maar één. Wat ik dus met mijn vraag bedoelde is: kan ik op één of andere manier andere invoerapparaten laden?

     

    Groeten

     

    Frans

  4. Ik heb de nieuwste Pli geflashed. Mijn AB doet niet helemaal wat je zou verwachten. De AB die je in het menu ziet, is ook een andere (Dream) dan ik zou verwachten.

    - zappen gaat niet direct, ik moet altijd langs het scherm waarin je een zender kiest

    - teletekst gaat aan met de txt-knop, maar uit met de muts-knop

    - etc.

     

    Kan ik iets downloaden zodat mijn eigen AB doet wat ie moet doen? Of moet ik dat anders aanpakken?

     

    Frans

  5. Nou, Ik moest eerst de Loewe van RGB af zetten, anders kreeg ik geen beeld meer. Vervolgens gaf s-video het beste beeld (iets beter dan cvbs). En het groene waas is weg!

     

    Hartelijk dank!

     

    Frans

  6. Hallo,

     

    Ik heb eergisteren een VU+ Duo aangeschaft. Hij was helemaal voorgeïnstalleerd, maar na het inbouwen van een harde schijf bleef hij tijdens het opstarten in "starting..." hangen. Daarom de neuwste Pli geflashed en (ik ben nieuw met deze materie) met de nodige moeite cccam weer geïnstalleerd en kanalen gevonden etc.

     

    Nu heb ik het volgende probleem: op zolder via hdmi aan mij HD-projector is alles perfect, maar in de woonkamer via scart aan mijn "ouderwetse" Loewe TV zit er een groen waas over het scherm. Het scherm waarin je van zender verandert is ook groenig ipv zwart.

     

    Het maakt niet uit of ik in het instellingen-menu hdmi of scart kies.

     

    Wie heeft enig idee wat ik fout doe?

     

    Groeten

     

    Frans

  7. Hoi,

     

    Heb eindelijk een antwoord gekregen van Technisat op mijn vraag of er ooit een update komt voor dit probleem (want ik vermoed dat het een probleem is, hoewel mouse1277 nog niet heeft gereageerd). Het eerste antwoord (maar eigenlijk geen antwoord) was dat ik dan een extra CAM en CD-kaart moest gaan kopen. Na aandringen was het antwoord een standaard: we werken continu aan verbetering van onze producten, maar kunnen niet zeggen of de door u gewenste faciliteit in de toekomst gehonoreerd wordt.

     

    Kortom, ik moet een ander receiver kopen die dit wél kan óf ik moet een extra CAM met CD-kaart kopen.

     

    Ik heb ook nog aan cardsharing zitten denken, maar daarover heb ik (als leek) nog niets begrijpelijks kunnen vinden, behalve dat het binnenshuis legaal zou moeten zijn. Maar of dit met de HD S2 mogelijk en rendabel is?

     

    Groeten

     

    Frans

  8. Even een tussenstand. Ik weet van 3 gebruikers hier op het forum:

     

    - Mouse1277: heeft uitgebreide mogelijkheden, maar het is nog onduidelijk of zijn uitgebreide mogelijkheden worden veroorzaakt door zijn TVV-kaart

    - Frank2: heeft maar één satkabel naar z'n HD S2, dus heeft sowieso geen uitgebreide mogelijkheden

    - Exciter: heeft z'n duo lnb's nog niet geïnstalleerd, dus ook maar één satkabel, zie Frank2, maar zal zodra dat wél zo is laten weten wat zijn bevindingen zijn

     

    Zijn er niet meer gebruikers hier?

     

    Frans

  9. Hallo,

     

    Toch maar even een speciaal draadje hiervoor. Ik heb de Technisat HD S2 gekocht in de veronderstelling dat ik kan opnemen en kijken/zappen tegelijkertijd. Voor dat doel heb ik er een Aston dual bij gekocht. Als ik dat niet zou kunnen zou ik erg balen en een ruil overwegen. Als ik dat niet zou kunnen, maar anderen wél, zou ik een verhaal richting mijn leverancier hebben.

     

    Met mijn Technisat/Aston dual kan ik

    - bv NL1 opnemen en dan NL2 óf NL3 kijken. dat zijn zenders binnen dezelfde transponder.

    - Daarbuiten kan ik niet kijken, dus geen RTL, SBS, Discovery etc.

    - Ik kan ook niet zappen tussen de verschillende zenders (NL2 en NL3 bv) die bínnen dezelfde transponder zitten

     

    Ik heb een Technisat HD S2 met alléén een Aston Dual (2.18) en CD-kaart, een visiosat bisattelite met 4 quadlnb's (Astra's en hotbird), waarvan 2 kabels naar de technisat gaan.

     

    E'n van de deelnemers hier, Mouse1277, kan wél zappen tussen alle CD-kanalen terwijl hij NL1 opneemt. Wat mij opviel is dat hij naast de Asdton dual met CD een mediaguard met TVV-basispakket heeft (waarin o.a. NL1). Het kan dus zijn zijn TVV-kaart NL1 decodeert, terwijl hij met de CD-kaart de CD-zenders kijkt. Graag zie ik dat bevestigd/ontkend.

     

    Graag hoor ik ook de ervaringen van andere bezitters van de HD S2 op dit gebied.

     

    Alvast bedankt

     

    Groeten

     

    Frans

  10. Hoi,

     

    Ik heb nu een technisat HD S2 en loop daar tegen problemen aan. Ik ben benieuwd hoe jullie ervaringen op dit terrein met de icord zijn.

     

    Ik heb een aston dual 1.07 CAM (software 2.18) met canal digitaalkaart en twee antenneleidingen van m'n visiosat (met 4 quad-lnb's voor de astra's en hotbird) naar de technisat. Als ik bv NL1 opneem en NL2 kijk, dan gaat dat goed, maar als ik naar NL3 zap (of een willekeurige andere CD-zender) dan krijg ik de melding dat het programma versleuteld is. Ik kan dus binnen dezelfde transponder 1 andere zender kijken terwijl ik opneem, maar moet niet gaan zappen.

     

    Een andere eigenaar hier op het forum heeft ook een technisat met aston dual, maar kan gewoon door alle CD-zenders zappen, ook buiten de transponder van de zender die wordt opgenomen.

     

    Hoe gedraagt de icord zich als je een cd-zender opneemt en door de andere wil zappen?

     

    Groeten

     

    Frans

  11. @mouse: kun je ook NL1 opnemen en door de andere canal digitaal zenders blijven zappen als je je andere CAM er uit haalt?

     

    En weet je zeker dat ie gecodeerd opneemt?

     

    Ik kwam op een pools én een frans forum (google vertaalt dit gelukkig, zij het gebrekkig) ook problemen tegen met de HD S2 icm de aston dual, bij de ene werkte het zoals bij mij, bij de andere zoals bij mouse. Wel kwam dit vaak aan de orde icm nóg een CAM.

     

    Frans

  12. heb zelf ook nog even verder getest. Als je de timer instelt op nl1 en nl3 gaat kijken, gaat dat goed als de opname begint. Maar naar nl2 kun je dan niet meer.

     

    Ik heb ook getest voor SBS6. Opname op nl1 begint en SBS bevriest + melding dat de uitzending gecodeerd is. De andere zenders, inclusief nl2 en nl3 zijn ook niet meer te zien.

     

    Discovery heb ik toevallig niet getest, maar andere dus wel. Bij mij is de voorlopige conclusie: je kunt wel gelijktijdig een zender binnen dezelfde transponder zien, maar je moet niet gaan zappen, zelfs niet binnen die transponder.

     

    Discovery is inderdaad een andere transponder. Wat zijn jouw instellingen precies? In welk slot zit de aston bij jou? Kun jij wél zappen tijdens zo'n opname? Ik heb dezelfde aston dual, ook met 2.18.

     

    Groeten

     

    Frans

  13. Origineel bericht van: mouse1277
    Origineel bericht van: FransDHT

    Verzoek aan allen om geen beweringen te plaatsen zonder daar echt zeker van te zijn...


    Zonet toch nog maar eens getest!
    NL1 vijf minuten opgenomen en tegelijkertijd NL2 gekeken.
    geen problemen en na het kijken van NL2 kon ik gewoon de opname van NL1 bekijken.
    Dit alles in combinatie met een Aston dual 2.17.

    dus voordat je me gaat beschuldigen van foute beweringen...........................


    Ik was met name geïrriteerd omdat ik hulpeloos in bed lag en jij zonder enige kennis van zaken suggereerde dat ik me aanstelde. Waarvoor mijn excuses.

    Verder was mijn vraag indertijd of de technisat één zender kan opnemen terwijl je een andere zender uit een andere transponder kijkt. NL 1 en NL2 zitten in dezelfde transponder. Dus je stellige bewering dat het kan is wat mij betreft nog niet bewezen. Tevens vertelde Technisat mij dat opnamen ten allen tijde gedecodeerd gebeuren en ook dat is in tegenspraak met jouw bewering.

    Ik zoek geen ruzie, begrijp me niet verkeerd, maar ik meende me goed te hebben voorbereid op de koop van een satreceiver, maar ben er niet meer geheel gerust op.

    Verder ben ik dik tevreden over de beeldkwaliteit en heb ook geen last van lipsyncproblemen oid.

    Groeten

    Frans
  14. Hé, da's toevallig! Ik heb net bijna hetzelfde getest, nav een mail van vriend Zacharias van Technisat, die (opeens) zegt dat met twee sat-kabels, een dual cam en de instelling CI1+CI2 het zelfs ook mogelijk is buiten 1 transponder 2 zenders tegelijk te decoderen (wat in de handleiding overigens wordt tegengesproken).

     

    Ik nam NL1 op en keek NL2. Zelfde resultaat als jij had, dus blij verrast. Vervolgens geconstateerd dat NL1, 2 en 3 in dezelfde transponder zitten en dit dus volgens het boekje is. Dus de test nog eens gedaan. NL1 opnemen en NL2 kijken: OK. Zappen naar NL3 en verwachten dat dit ook OK is, want immers dezelfde transponder. Nee dus, geen beeld en de melding dat de uitzending gecodeerd is. Raar toch?

     

    RTL4 e.d idem. Dus weer een mailtje naar Technisat met mijn bevindingen en de melding dat ik het nu helemaal niet meer snap...

     

    Groeten

     

    Frans

×
×
  • Nieuwe aanmaken...