Ga naar inhoud


Communicatrice

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Communicatrice

  1. Minstens 8 lnb's. Ben ergens de tel kwijtgeraakt. Maar had tot een week geleden gewoon ontvangst op 23.5 en 28.2. Heb de tunerconfiguratie aangepast, die stond nog op 19.2, maar nu zegt 'ie bij de Britse zenders (inmiddels wit) 'Afstemmen mislukt'. Dus dat heeft niet geholpen.

  2. Hele gekke, wellicht zelfs domme andere vraag: kan de VU+ Duo ook gebruikt worden icm een glasvezelabonnement? Ivm mijn scheiding ga ik verhuizen. Mijn ex houdt twee VU+-ontvangers, want blijft voorlopig afhankelijk van CD, maar ook hij krijgt op termijn glasvezel. Ik heb in mijn nieuwe huis een alles-in-1-abonnement afgesloten bij Vodafone, maar neem een VU+ mee. Al is het maar om eerder gemaakte opnames alsnog te kunnen bekijken. Maar kan ik 'm op de een of andere manier ook als ontvanger gebruiken? Ik kan me indenken dat dit onmogelijk is, maar wie weet!? Een extra ontvanger van Vodafone moet ik huren, dus dat kost me elke maand geld.

  3. Dankjulliewel! Ik heb de CCcam 2.3.0 opnieuw geïnstalleerd en de Nederlandse zenders doen het weer! Nu alleen de Britse zenders nog. Die zijn allemaal lichtgrijs in de lijst, dus inactief.Enig idee hoe ik die weer aan de praat kan krijgen? Thnx guys!

  4. In dat geval lijkt het erop dat de kaart niet geldig is, de kaart niet goed gelezen wordt, of je softcam niet of niet goed werkt.

    Heb kaart uit andere ontvanger geprobeerd, geen zenders te zien. Kaart uit 'foute' VU+ in andere ontvangers doet het gewoon.

    Ben nu niet thuis, maar ga straks kijken of ik de Duitse zenders wel kan zien. De Britse iig niet, want daar kijk ik vaak naar.

  5. Ik heb drie VU+-ontvangers. Twee doen het goed, een VU+ Duo heeft ineens geen ontvangst meer. Signaalsterkte is goed, geen foutmeldingen, maar ook geen ontvangst. Alle zenders blijven zwart, behalve het Canal Digitaal infokanaal. Alles geprobeerd wat ik bedenken kon, maar niets helpt: zenders meerdere keren en op meerdere manieren opnieuw ingeladen, nieuwe software gedownload (zowel rechtstreeks als via USB-stick), terug naar fabrieksinstellingen, aan/uit, stekkers en kabels gecontroleerd, kaart meerdere keren geactiveerd, etc. Zo kon ik tv kijken en zo ineens niet meer. Het kan ook niet aan de schotel liggen, aangezien de andere ontvangers gewoon doen wat ze moeten doen. Ook de satelliet- en andere instellingen zijn gelijk aan de andere ontvangers.

    Graag lees ik jullie advies-voor-dummies (want ben geen pro). Thnx a million!

  6. Nee, ik wilde geen VTI. Ik kreeg een downloadlink daarvoor en wist niet dat dit totaal iets anders was dan OpenPLI.

    Noem het hectisch... of naïviteit zelfs. Ik ben een simpele gebruiker en geen pro (zoals jij ongetwijfeld wel bent)...

  7. Haha, twee zielen 1 gedachte: Ik wilde dus inderdaad OpenPli erop terugzetten, maar weet even niet hoe. Kun je me dat vertellen?

     

    Want er gaan inderdaad nog wat dingen mis. Ik kan bijv. nog geen tv kijken. De zenders worden keurig ingeladen, maar nergens een Canal Digitaallijst o.i.d. en het signaal komt niet binnen. Het kan zijn dat ik de kaart moet heractiveren na al dit gesodemieter, maar ik wil sowieso graag weer dezelfde skin als op de andere ontvangers die hier in huis staan. Dan kan ik blindelings alles weer vinden. Thnx a bunch!

  8. Ik heb inmiddels via iemand anders de downloadlink gekregen (VTI), heb de laatste versie gedownload en geflasht en dat is gelukt. Heb gereboot en hij startte op! Nu ziet alles er compleet anders uit en ik moet alles opnieuw configureren, maar HIJ LEEFT!

     

    Het zal toch niet zo zijn dat ik met mijn boerenverstand wel voor elkaar krijg, wat zo'n officiële verkoper/reparateur niet lukte? :-) #inshock

  9. Beste forumleden,

     

    Mijn VU+ Duo start niet meer op en zelfs degene die 'm aan mij verkocht heeft krijgt 'm niet meer aan de praat. Dus onder het motto 'Zoek het maar uit!" mocht ik 'm vandaag weer ophalen.

     

    Dit is er gebeurd voordat de ontvanger stuk ging:

    Deze ontvanger was niet op het netwerk aangesloten, dus had deze al tijden geen software-update gehad. Eenmaal aangesloten op het netwerk, heb ik geprobeerd nieuwe software te downloaden. Gelukt (dacht ik), maar er was niets veranderd. Zelfs de opstartimage was gelijk.

     

    Dus toch maar de software die ik nog op een usb-stick had staan van een andere ontvanger erbij gepakt en deze geprobeerd te installeren. Dat lukte, maar... vervolgens startte de ontvanger niet meer op. Alleen een rood lichtje in het display, verder dodelijke stilte.

    Dit had ik bij een even oude ontvanger een paar maanden geleden ook gehad. Daar was de elco vervangen en was het probleem opgelost. Dus ook deze ontvanger vol verwachting weggebracht. De reparateur heeft ook nu de elco vervangen, maar daarna startte de ontvanger alsnog niet op. Deze bleef steken op 'Starting...' in het display. Verder gebeurde er niets.

     

    Nu wil ik dus proberen om 'm met een usb-stick met daarop de nieuwste software alsnog op te starten, maar ik kan nergens meer een download vinden. Ik had de oude al verwijderd.

     

    Heeft iemand een goede link naar de downloads? Of wellicht een andere tip hoe ik het apparaat weer aan de praat kan krijgen?

     

    Thnx a million!

     

     

  10. Sorry, was even vergeten jullie op de hoogte te brengen. Het euvel is gelukkig opgelost. Op de een of andere manier was de softwareupdate hier thuis meerdere malen niet goed gegaan. De verkoper heeft dit nogmaals gedaan (laatste image van OpenPli erop gezet) en daarna was het goed. Uiteraard was ik wel alle instellingen kwijt, maar mijn opnames waren er gelukkig nog!

     

    Dank voor jullie support (waar ik inderdaad niet alles van begreep ;-)). Overigens heeft mijn verkoper al heel veel problemen voor me opgelost (dit is de derde ontvanger, de exemplaren hiervoor, o.a. Rebox, gaven cónstant problemen) en hij heeft me nog nooit een rekening gestuurd, dus hulde daarvoor. Service bestaat nog!

  11. Dat probleem met de EPG zag ik ook maandag. Deze liep maar tot woensdag en sinds gisteren vanzelf weer goed gekomen. Controleer na een update altijd of je timers (menu - timers) er nog instaan.

     

    De timers stonden er dus nog gewoon in, maar het EPG-probleem heb ik al wéken, zo niet maanden! Om gek van te worden. Soms kan ik maar een paar uur vooruit en soms lukt het dan later alleen door de EPG er per zender in te laten lopen. Dus elke zender moet dan 10 min. aan staan en dan loopt de EPG van die zender ondertussen binnen.

    Maar dat kost een hoop tijd en frustratie, helemaal als je dan ook maar een paar dagen vooruit kijken kan. Is altijd prima geweest, maar sinds enkele maanden gewoonweg zeer grillig!

  12. Hoi,

     

    De oude software terugzetten, zou ik niet adviseren.

    Ik adviseer dan meteen een nieuw image erop te zetten en wel de meest courante. Dat is VTI 4.2.1 van het Vuplus - Support forum.

    Daarin besloten zijn de meest recente verbeteringen en vernieuwingen en loopt hier als een trein.

     

    Anders dan bij Openpli images downloaden, moet je bij VTI eerst lid worden van het vuplus -support forum om die bestanden te kunnen downloaden.

    Dat kan een drempel zijn voor sommigen.

     

    Indien je dat echter geen probleem vindt kun je na aanmelding meteen naar de database van het forum en de images daar per receivertype vinden.

     

    ciao

     

    Heb vanmiddag al van alles geprobeerd, vóór ik jouw bericht zag, maar niets werkte en alles leek te kloppen. Ook de timers stonden er nog gewoon netjes in. Ik heb de VU+ toen maar ten einde raad naar de 'operatiekamer' van mijn goedwillende verkoper gebracht. Maar ben erg bang dat ik 'm met een lege schijf terugkrijg, want die had het telefonisch o.a. over 'de schijf formatteren', dus houd m'n hart vast. Ik zal jouw tip naar de verkoper doormailen en hoop er het beste van.

     

    Houd jullie op de hoogte. Dank allen voor het meedenken!

  13. raar dat je wel bestanden kan afspelen, en niet opnemen. Het lijkt erop dat je box het op een andere plek wil wegschrijven als je een opname start. Ik weet zo de menu's van pli niet (meer) uit mijn hoofd, maar je moet vast en zeker ergens kunnen aangeven waar je opnames moeten worden opgeslagen. Klik op menu en dan setup en blader eens door het menu om te kijken of je een optie tegen komt en kijk eens of die plek correct is?

    Als je op de opname knop drukt, en je bladert naar een directory naar boven kan je zien waar je bestaande opnames staan, ik meen /media/hdd/movie.

     

    Dat had ik inderdaad ook al gecontroleerd, maar de locatie klopt als een bus. Is zeker raar, wel afspelen, maar de map niet kunnen vinden voor het opnemen.

  14. Ik weet dat mijn VU+ op OpenPli draait... Qua kernel... GEEN idee:

    Dit is exact wat er onder Informatie staat, hoop dat je er iets aan hebt:

     

    Enigma: Mar 21 2012

    Laatste upgrade: Mar 21 2012 09:32:23 (Da's dus al iets dat niet klopt, want ik heb afgelopen zondag een upgrade gedaan en toen begonnen de problemen)

     

    Gedetecteerde harde schijf:

    ATA(WDC WD10EARS-00Y)

    (1000.204 GB, 271 GB vrij)

     

    Gedetecteerde tuners:

    Tuner A: BCM7335 DVB-S2 NIM (Internal)

    Tuner B: BCM7335 DVB-S2 NIM (Internal)

  15. Aangezien ik de laatste tijd constant problemen had met mijn EPG (haalde hij niet binnen, of slechts enkele dagen, of enkele zenders) heb ik afgelopen zondag weer eens een upgrade gedaan op mijn VU+ Duo.

     

    Maar dat blijkt van de regen in de drup: Vandaag zag ik dat er sindsdien NIETS meer is opgenomen. Ik kan wel bestanden afspelen, maar als ik op record druk zegt de VU+ dat er geen harde schijf is of dat deze geformatteerd moet worden. Dat laatste is geen optie, want dan ben ik al mijn opnames kwijt.

     

    Nu wil ik de oude software terugzetten in de hoop dat ik dan dit probleem niet meer heb, maar kan iemand me vertellen hoe dit werkt? Of waar ik dit eventueel kan downloaden zodat ik het via een usb-stick kan terugzetten?

     

    Graag zonder technische termen, ben een simpele gebruiker. THANKS!

  16. Nou, daar zit ik dan, in eerste instantie was ik dolblij <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> dat het gelukt was om de Arion met behulp van de aanwijzingen op dit forum te upgraden. Ook heb ik 'm gedefragmenteerd en allerlei bullshit heb ik weggegooid. En de fabrieksinstellingen zijn ook teruggezet. Helemaal volgens het boekje dus.

    De eerste week ging het dan ook fantastisch, het ding liep als een zonnetje: EPG was goed, opnamelijst is veel overzichtelijker, enzovoort.

     

    Maar nu ben ik... <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> minder blij. Of eigenlijk, helemaal niet blij! <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> Want sinds anderhalve week kan ik niets meer met het ding. Ik kan geen opnames meer bekijken, want als ik deze stopzet loopt 'ie veelal vast. Ik kan geen opnames meer weggooien, want dan loopt 'ie altijd vast. Gaat 'ie decoderen, dan loopt 'ie vast. Als 'ie vast is gelopen lukt het alleen nog om via de resetknop aan de achterkant opnieuw op te starten en dan zijn de tijdsinstellingen en dergelijke verdwenen (de Arion beweert dan doodleuk dat het 01/01/2006 is), dus die moeten steeds handmatig ingevoerd worden.

     

    Gevolg: ik moet de ontvanger nu zo'n 5 tot 10 keer per dag opnieuw opstarten en instellen! 'Helemaal niet blij' is zelfs dus nog zwak uitgedrukt. Een *piep*ding is het! <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

     

    HELP: Heb ik iets fout gedaan? Maar waarom ging het de eerste paar weken dan goed? Wat kan ik er nu nog aan veranderen om het kreng weer normaal te laten functioneren? Of is 'ie nu simpelweg total loss? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

     

    Alvast dank voor jullie ongetwijfeld weer snelle reacties. Hoop dat jullie me nu ook kunnen helpen (en dat het dan blijvend is <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...