Ga naar inhoud


Volture

Lid
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Volture

  1. Hallo allemaal,

     

    mijn vader heeft onlangs een schotelset bij zijn gekochte caravan (2dehands) gekregen. Het betreft waarschijnlijk een recreatieset bestaande uit een Triax 54 cm schotel, Philips DSR2211 ontvanger en een recente CD kaart (oranje). We hebben vandaag de spullen thuis geprobeerd uit te richten, echter zonder resultaat. Zojuist las ik dat op 19,2 alleen nog maar de volgende sats te vinden zijn: Astra 1H, 1L, 2C, 1KR en 1M. Als ik in de ontvanger naar de "antenne instellingen" kijk, zie ik daar Astra 1G en een optie overige staan. Mag ik er vanuit gaan dat Astra 1G niet meer functioneert en ik dus onder overige handmatig een van de genoemde sats op moet voeren? Indien ja, welke instellingen heb ik dan nodig om Nederland 1,2 en 3 te kunnen kijken? Ik moet de volgende instellingen opvoeren:

     

    Schotelnummer: (1 of 2?)

    Band: (KU of C?) KU?

    Frequentie: 12515?

    LO LNB: 10600?

    Polarisatie: (H of V) Horizontaal

    Schakeling (22 KHZ): (ja of nee) Ja

    Symbol rate: 22.0?

    Convolution Code: 5/6?

     

    Heb zover ik het heb kunnen nagaan al wat informatie ingevuld. Wie kan me helpen?

  2. Origineel bericht van: cheapwatcher
    Origineel bericht van: Volture
    Nog een vraag. Ben zo goed als zeker van plan een et9000 te kiezen, maar ik kom 2 soorten op het net tegen:

    - Clarke Tech Xtrend ET9000 Twin
    - Clarke Tech ET9000

    Iemand een idee of er verschil in zit? Beiden worden verkocht als twin tuner. De eerste is echter 60 euro goedkoper...


    Nummer 1 is dezelfde als nummer 2, maar dan zit er een stickertje extra op.


    Las inderdaad dat het te maken had met de importeur van het apparaat. Heb hem inmiddels besteld voor 352 euro. Ben benieuwd.
  3. Hmmm,

     

    enige dat ik aan verschil zo kan vaststellen is een snellere processor in de et9000 t.o.v. de VU. Daarnaast is het de persoonlijke smaak die bepaalt of je de et9000 of de VU mooi vindt.

    Mijn gevoel zegt dat ik de VU moet komen, omdat ik het idee heb dat daarvan de community groter is. Iemand anders nog toevoegingen hieraan die de keuze gemakkelijker maakt?

  4. Origineel bericht van: Tha Great Mac
    Origineel bericht van: Volture
    Tegenvallend is gebruik van goedkopere elco's

    Dat is een opmerking die niet belangrijk is voor de consument. De normale gebruiker trekt dat ding niet open, herkent niet of elco's wel of niet goedkoop zijn etc. De normale gebruiker heeft verwachtingen van het gekochte product en die moeten waargemaakt worden.


    Nouja, niet geheel. Mijn vorige Dreamboxen hebben ook jaren lang dienst gedaan. Ik wil geen apparaat kopen dat net na 2 jaar oud te zijn, de geest geeft vanwege goedkope elco's. Verder heb je helemaal gelijk.
  5. Origineel bericht van: Tha Great Mac
    Een objectieve review van de Vu+ Duo staat in reviews... Misschien de moeite waard dat eens te bekijken.


    Review van de VU gelezen. Tegenvallend is gebruik van goedkopere elco's en het SPDIF knisper geluid. Verder zag het zappen super uit. Lekker snel. Nu nog een review van de et9000 vinden/lezen.
  6. Nja veel mesnen hebben het over gelijkwaardige, dan niet betere prestaties van een VU t.o.v. een Dreambox. Ik begrijp alleen niet waarom de DM dan zo duur is. Is het de uitbreidingsmigelijkheden DVB interfaces, Slimline optics en harddisk die de DM aantrekkelijker maken?

     

    Als het om prio's gaat is TV kijken het belangrijkste. Ik heb nog steeds de HTPC, waarmee ik kan videobellen. Het zou mooi zijn als ik alles op 1 apparaat zou kunnen doen.

     

    Als ik naar me budget en de mogelijkheden kijk, zou ik het beste de VUU kunnen kiezen. De et9000 ken ik niet. Ook nog niks over gelezen. En de DM800, daar heb ik diverse verhalen over gelezen dat de beeldkwaliteit minder zou zijn dan die van de VU's. Als iemand dat kan be- of ontkrachtingen, dan hoor ik dat graag. Ik ga eens et9000 googlen...

  7. Onlangs heb ik mijn HTPC voorzien van satelliet ontvangst, maar moet concluderen dat het te veel gehobbie voor de vrouw des huizes is. DDe setup zou de Dreambox 7000s (met PLi) vervangen waar de vrouw wel erg tevreden over was. Omdat ze mijn geklooi zat is, heb ik budget gekregen een dedicated tv doos te kopen met een prijs onder de 500 euro.

    Ik heb vandaag al aardig wat informatie verzameld en zit met het dilemma dat ik niet zeker van mijn keuze ben. Vandaar dat ik jullie advies vraag.

     

    Aller eerst wil ik graag HD gaan kijken en moet de beeldkwaliteit van de nieuwe receiver uitstekend zijn. Ook voor SD signaal. Daarnaast zou ik graag het een en ander willen samenvoegen. Ik had vroeger een Popcorn Hour voor het afspelen van media via het netwerk. Omdat mijn familie aan de andere kant van het land woont, wilde ik graag gaan videobellen (skype). Ik heb daarvoor een HTPC samengesteld die de Popcorn verving. Super apparaat in combinatie met Mediaportal. Vrouwlief wilde graag minder apparaten in huis en dus vond er een consolidatieslag plaats. DM7000s weg en een TBS6980 in de HTPC. Zoals ik al aangaf werkt niet niet naar wens.

     

    Dus wat zoek ik?

    Een receiver die in eerste plaats goed beeld geeft en als het mogelijk is zou ik er ook mee willen videobellen en HD media mee af kunnen spelen. Ik heb de Vu + Duo voor ogen. Ik lees hier en op andere fora niks anders dan lof over kwaliteit en stabiliteit. Hij doet niet af voor de dreambox 8000. Is dat ook zo?

    En kan deze ook videobellen met een of andere messaging applicatie? Ik heb een logitech webcam in huis.

  8. Origineel bericht van: lujo
    Origineel bericht van: Volture
    Beide kan ik met een ja beantwoorden. Heb zelfs al Enigma herstart en een hele reset uitgevoerd. Zonder resultaat. Heb ook nog geprobeerd NewCS op de Dreambox aan de gang te krijgen met een soortgelijke config die ik in de server heb zitten. Ook dat wil niet van de grond af komen.

    Het zou in principe moeten werken. Zelf zie ik niet zo wat er mis zou kunnen gaan.
    Enige wat ik nog zou kunnen zeggen is dat het misschien aan de firewall van je Windows machine ligt dat die ECM blokkeert waardoor ACamd niks ontvangt? Het zal wel niet maar firewall tijdelijk uitscahekel zou misschien kunnen helpen.


    Firewall probleem is het ook niet. Die staat uit.

    Origineel bericht van: lamco
    ik zit te denken aan een ondersteuningsprobleem.
    Pak eens een lekker oude versie van Cccam deze werkt hier met digitenne :
    Uit sasc-ng log
    cccam2: server version 2.1.3 build 3165 nodeid 31 51 d0 af 52 39 dd eb

    Misschien heb je er wat aan


    Ga ik vandaag eens proberen. De vrouw is niet thuis dus daar heb ik verder geen last van.

    Heb trouwens nog een andere vraag. Ik kijk nu een week met gemengde gevoelens naar TV met de WMC/DVB-Link/Acamd/NewCS oplossing. Het valt me op dat het beeld veel blokkeriger is dan op de Dreambox. Je ziet ook heel goed de kleurovergangen en het beeld ijlt erg na. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Is het de hardware die wellicht onder de maat is? Of moet ik andere codecs gebruiken? Heb gisteravond Elecard codecs geinstalleerd (trail). Ik zie geen verschil in beeld, maar ik vermoed ook dat de codec niet actief is. Ik zie namelijk het elecard logo niet in beeld, dat je wel zou moeten zien (als ik me goed herinner uit het verleden) bij een trail versie.
  9. Origineel bericht van: lujo
    Origineel bericht van: Volture

    Wat gaat er nu nog mis? Het lijkt hierop stuk te lopen:
    20:07:03.978: CCcamN 0: ECM [0643][0100/0000006A] not able to decode


    ACamd kan in ieder geval wel inloggen op je dreambox. Heb je je dreambox of cccam opnieuw opgestart nadat je die config file hebt aangepast?

    Kan je met je dreambox wel gecodeerde zenders bekijken?

    Beide kan ik met een ja beantwoorden. Heb zelfs al Enigma herstart en een hele reset uitgevoerd. Zonder resultaat. Heb ook nog geprobeerd NewCS op de Dreambox aan de gang te krijgen met een soortgelijke config die ik in de server heb zitten. Ook dat wil niet van de grond af komen.
  10. Origineel bericht van: Volture
    Origineel bericht van: Volture
    Ik wil je toch newcs 1.65 niet onthouden.

    Is aan de logging en de bestanden te zien wat het probleem is?

    Logfile
    NewCS config
    Acamd Clientcard config


    Hier nog de logging van Acamd....

    Acamd logging


    Dit probleem is eindelijk opgelost. Ik had de verkeerde DES-KEY gedefinieerd. In de NewCS config stond een key in decimaal, terwijl die in de Acamd config in Hexadecimaal stond.
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Streep eronder. Dat werkt.


    Nu aan de slag met OSCam
  11. Origineel bericht van: lujo
    Origineel bericht van: Volture

    Ik heb nog een Dreambox 7000, echter zou die eigenlijk het huis uit gaan. Maar ik wil de techniek wel eens proberen.
    De DM7000s draait nu PLi Jade3 en als softcam heb ik Newcamd (2.30) gedownload via het menu. Naast CCcam is dat de enige softcam die bij mij werkt, zonder aan config files te gaan sleutelen. In het softcam settings menu staat nu ook een cardserver ("cardserver" genaamd) geselecteerd. Ik heb echter geen idee welke cardserver dat is en hoe ik het verder configureer.

    Wat en waar stel ik in voor de cardserver in de dreambox?


    Als je CCcam gebruikt dan kan je in je dreambox in je CCcam.cfg (config file) volgende regel toevoegen:

    F: Volture wachtwoord 5 0 1 { }

    In ACamd voeg je volgende toe:

    cccamn:192.168.1.100:12000:1/0000/0000:Volture:wachtwoord

    Die 192.168.1.100 zal bij jou anders zijn, dus dat moet je nog even aanpassen.

    Dit lijkt mij de makkelijkste weg. En mocht je dit aan de praat krijgen dan kan je nog altijd gaan spelen met OScam en NewCS instellingen als je toch besluit om die dreambox weg te doen.

    Zelf maak ik gebruik van dreambox 500+ omdat ik die eenmaal heb, sharen stabiel loopt en omdat mijn WHS vaak in slaapstand gaat (S3). Ik weet namelijk niet hoe stabiel NewCS en OScam zijn icm een SmartReader+ als server uit standby komt.


    Bedankt voor de reactie. Heb zojuist alles 1 op 1 overgenomen, muv het ip adres. Dit is de logging van Acamd.

    Wat gaat er nu nog mis? Het lijkt hierop stuk te lopen:
    20:07:03.978: CCcamN 0: ECM [0643][0100/0000006A] not able to decode
  12. Origineel bericht van: Lamko
    Hij lijkt zo te zien newcs niet te accepteren kan een configprobleempje zijn in newcs. Je zou Oscam eens kunnen proberen kijken hoe het daar loopt.


    OSCam heb ik deels aan de praat. Cygwin geinstalleerd en OSCam basis bestanden erin gezet. OSCam start op, maar erg gebeurt verder niks. Wat ik me afvraag: wat moet ik in de plugins map plaatsen, zodat DVBLink TVSource weet dat hij OSCam moet gebruiken als Softcam? Of moet ik met een andere Softcam werken? Zoja, hoe doe ik dat dan in combinatie met TVSource?
  13. Origineel bericht van: IanPH

    @Volture:

    Bij gebruik van ACamd 0.6.2.0 icm OSCam #4011 worden alle updates netjes verwerkt en hoef je dus niet om de zoveel tijd de kaart even in de DM7000 te doen om te heractiveren!


    Ik ga ook deze setup proberen. Als ik het goed begrijp hoef ik alleen Acamd config te voorzien van de juiste gebruikersgegevens. Ik laat wat weten zodra ik het wel of niet werkend heb. Bedankt voor de reactie.
  14. Origineel bericht van: satire
    Ik wil je toch newcs 1.65 niet onthouden.

    In alle gevallen met newcs, alle binarys in 1 pakket, newcs.conf altijd hetzelfde, alleen smargopoort, user, passw en bij jou opzet (windows) wat meer users aanmaken(knippen plakken).
    Eerder uren werk nu een paar minuten.

    Tv source of vdr moeten die opzet aankunnen.

    succes.


    Satire (en anderen),

    vanavond ben ik in ieder geval al iets verder gekomen. Heb voor het gemak de TBS6980 in me mediacenter gezet, waarop ook TVSource draait. Heb NewCS naar mijn idee goed aan de praat en aan de logging (zie links) te zien praat acamd ook met newcs. Alleen krijg ik nu de volgende foutmelding:

    Can't decrypt client msg, rejecting!

    Is aan de logging en de bestanden te zien wat het probleem is?

    Logfile
    NewCS config
    Acamd Clientcard config
  15. Origineel bericht van: IanPH
    @Volture:

    Wat voor'n cardreader heb je in je bezit? OSCam 1.00 unstable SVN build #4011 werkt bij mij, inclusief updaten van pakket en abonnement prima! Ik gebruik een simpele phoenix i'face op de seriele poort met een Canal Digitaal S3 kaart. In dat geval hoef je de Dreambox ook niet nog eens aan te laten staan.

    Je kunt dan een server met TVSource gebruiken waarin elke source een eigen plugin map met ACamd draait.

    Waar je wel rekening mee moet houden, is dat HD uitzending zich lastig over Wifi laten streamen!


    Hoi IanPH,

    heb al diverse topics (ook die van jou) gelezen over OSCam. Ik ben er zelfs al eens mee aan de slag gegaan, maar ik loop ieder keer stuk op kennisgebrek. Inmiddels op ik op de OSCam site alle bron bestanden gedownload en begint het een en ander duidelijk te worden. Ik heb trouwens een Smargo + reader.
    Ik heb allen geen kennis van de diverse softcams die je naast de native OSCam softcam kunt laten draaien. Tot op heden is het me niet gelukt. Ik zit daarnaast nog met het probleem dat ik maar 1 CD kaart heb en als ik die uit de Dreambox haal, moet ik hem daarna weer heractiveren om beeld op de tv te krijgen. De vrouw is daar natuurlijk niet gecharmeerd van. Ik ga daarom eerst eens OSCam op de Dreambox aan de gang krijg. Als dat werkt, probeer ik de WHS met behulp van OSCam de keys bij de dreambox op te halen. Met uiteindelijk het doel alles op de WHS te hebben. Zo hoef ik me ook niet druk te maken dat ik iets op de WHS verkeerd doe waardoor ik het systeem opnieuw moet installeren.

    Wat ik me verder nog afvraag; als ik de CD kaart nu uit en in de dreambox haal, moet ik dus de kaart heractiveren. Heb al alles geprobeerd (enigma reset, systeem reset, cam reset). Ga ik dat probleem ook krijgen als ik OSCam op de WHS draai en het systeem 's nachts in standy gaat?

    Ik ben met name bang dat ik me kaart iedere keer moet heractiveren als me server 's nachts in slaapstand gaat.
  16. Origineel bericht van: lujo
    Als ik je mag adviseren dan zou ik zeggen koop een goedkope tweedehands Dreambox 500S. Installeren van een softcam zoals cccam op een Dreambox 500S is heel eenvoudig en zeer stabiel.

    Ik denk dat je voor een 500S tegenwoordig niet meer dan 30 a 40 euro voor kwijt bent. En door ACamd te gebruikem als client kan je connectie met Dreambox maken.

    Je hoeft die dreambox niet op je schotel aan te sluiten, wel op je netwerk natuurlijk.


    Ik heb nog een Dreambox 7000, echter zou die eigenlijk het huis uit gaan. Maar ik wil de techniek wel eens proberen.
    De DM7000s draait nu PLi Jade3 en als softcam heb ik Newcamd (2.30) gedownload via het menu. Naast CCcam is dat de enige softcam die bij mij werkt, zonder aan config files te gaan sleutelen. In het softcam settings menu staat nu ook een cardserver ("cardserver" genaamd) geselecteerd. Ik heb echter geen idee welke cardserver dat is en hoe ik het verder configureer.

    Wat en waar stel ik in voor de cardserver in de dreambox?
  17. Onlangs (als weer 6 maanden geleden) heb ik een TBS6980 gekocht voor me HTPC. Ik heb sinds het ontvangen ervan, maar weinig tijd gehad me erin te verdiepen. Onlangs ben ik met goede moed gestart om er een nieuw project van te maken en het een keertje af te ronden. Waar ik een paar maanden geleden al op vast liep is het gebrek aan kennis over softcams. Ik hoop dat ik mijn antwoorden ga vinden.

     

    Allereerst het project:

     

    home-entertainment.jpg

     

    Mijn thuisnetwerk bestaat uit een aantal systemen die bedraad en draadloos met elkaar verbonden zijn.

     

    1. Windows Home Server

    In dit systeem bevinden zich 2 TBS6980's. Het systeem is van 4 GB geheugen en een AMD Athlon X2 240e processor voorzien, wat volgens mij wel voldoende moet zijn. Dit systeem is voorzien van DVBLink TVSource en DVBLink Network Pack voorzien. Ik wil graag een softcam gaan gebruiken op dit systeem met een orginele CD kaart.

    De homeserver dient tevens als NAS en download systeem (24/7).

     

    2. Woonkamer HTPC

    De HTPC in de woonkamer bestaat eveneens uit een AMD Athlon X2 240e processor en 4 GB intern geheugen. Het systeem is verder voorzien van Windows Vista HP, incl. TV Pack. Om TV te kunnen kijken is DVBLink Network Client geinstalleerd.

     

    3. Slaapkamer HTPC en overige systemen

    De HTPC in de slaapkamer en de PC en laptop zijn allen voorzien van Windows 7 HP, met DVBLink Network Client.

     

    4. Mobiele TV clients

    Ik hoop tenslotte TV naar de mobiele apparaten te kunnen krijgen. Ik denk aan een IPhone of IPad.

     

    Nu de vragen:

    A. Ik wil graag een softcam gaan gebruiken. Het is me alleen niet duidelijk wat wat is en waarvoor het bedoeld is. In veel topics gaat het vaak over softcams in combinatie met cardservers. Ik neem aan dat ik alleen een softcam nodig heb, nl. die op de server. De overige clients hebben dit niet nodig, toch?

     

    B. Welke softcam kan ik het beste gebruiken? En wat is het?

    Functie Cygwin nodig?

    NewCamd? softcam of cardserver? ja/nee?

    OSCam softcam of cardserver? ja

    Camd? softcam of cardserver? ja/nee?

    CCam? softcam of cardserver? ja/nee?

    CCCam? softcam of cardserver? ja/nee?

     

    C. Ik heb natuurlijk al het een en ander geprobeerd. Ik ben met OSCam aan de slag gegaan. En kreeg in ieder geval al iets in console te zien. Ik krijg iedere keer de melding dat de kaart niet gereset kan worden. Ik heb alle handelingen zoals in diverse draadjes hier beschreven staan, in Administrator modus uitgevoerd. Iemand een idee?

     

    D. Is het noodzakelijk dat ik de CD kaart heractiveer, zodra ik deze in de server steek? Zijn daar nog speciale handelingen voor in combinatie met een softcam?

  18. Origineel bericht van: IanPH
    Het installeren van ACamd mag voor BVN niets uit maken aangezien dat een FTA kanaal is.
    Welke softcam staat er op de dreambox? Connect ACamd wel als je in de TVSource configuratie bij de laatste tab een gecodeerd kanaal previewed?


    Hoe kan ik controleren dat ACam connect? Als ik BVN start met de cam in de Plugins map is het beeld schokkerig. Zonder gaat het vloeiend.
  19. "Wat" later dan gedacht heb ik eindelijk tijd gehad aan me HTPC te knutselen. De bestelde switch was ruimschoots binnen en ben maar eens begonnen met het terug zetten van een backup.

    Windows Vista Home Premium updaten en daarna DVBLink2 erop. Ik heb tussendoor geklooid met Mediaportal maar het TV kijken (ongecodeerd naar BVN) ging erg traag. Een cam kreeg ik niet aan de praat. Dus iets anders proberen. In dit geval DVBLink2 TVsource. Installatie is redelijk duidelijk beschreven (in het nederlands) en het het dan ook redelijk aan de praat. Zappen tussen ongecodeerde kanalen werkt, maar nu komt de uitdaging van het gebruiken van een softcam in combi met de cardserver op de DM7000. Ik heb de bestanden van acamd in de plugins map geplaatst en de ip-adressen in de config veranderd naar die van me dreambox. Meteen merk ik dat het beeld in MCE schokt voor BVN en gecodeerde kanalen niet eens getoond worden. Wie kan mij daarmee helpen? De juiste linkjes naar tutorials en dergelijke zouden al helpen.

  20. Origineel bericht van: Bruell
    Hoi Volture,

    Die TBS6980 kaart die jij hebt he, is dat een echte dual tuner?
    Dus: dbv-s2 kijken en opnemen van ander kanaal tegelijkertijd?

    Of werkt het zo niet helemaal?

    Vr.Gr. Patrick


    Ik zit nog te wachten op een bestelde switch. Ik kan daardoor op dit moment enkel 1 tuner bedienen. Zodra ik alles compleet heb, laat ik je weten of het naar behoren werkt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...