Ga naar inhoud


Johan_S

Lid
  • Items

    95
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Johan_S

  1. Klopt, net een CT ET9000 met open pli opgehaald. Werkt mooi!

    Ik heb wel twee keer een software restart gehad. In een geval werd een programmaopname na een fout tijdens het zappen tig keer gestart. De meeste 0MB groot, twee hebben een stuk opname....

    Moet het nog leren hoe het allemaal werkt.

  2. Hallo Robert,

     

    Dat wist ik niet. Ik had de informatie van de site van Aston gehaald en zag dat het alleen met twee daar beschreven kanalen kon.

    Maar bij mij was er verder ook wat software verdwenen. De dealer zei dat dat kon als je de CI-module uit de ontvanger trok.

    Er stond nu dus in dat het een 1.03 was, en ik las dat het een voorwaarde was dat er 1.07 in stond.

    Ik zag dat er wel wat werkte, maar de update lukte dus niet...

     

    Maar aldoende leert men. Kennelijk is de informatie op de site van Aston verouderd.

  3. Ik heb op internet gevonden dat, mits het ding nog de software bevat dat het een 1.07 is, je ook kunt afstemmen op de franse zender STB Comag, en dan moet de weergavetijd van de module op oneindig gezet worden, via het CI menu. Die staat normaal op enkele seconden.

    Daarna zou een softwareupdate moeten beginnen.

    Bij die van ons was er een stukje software verdwenen en gaf versie 1.03 aan. Dan werkt het niet. Ik ben er mee naar de dealer gegaan.

     

    Johan

  4. De HS9000CIPVR lijkt het nu aardig te doen.We hebben er de Aston 1.07 met 2.23 software in, daar werkt ie goed op. Er waren in het verleden problemen met de vorige versie software, maar dat lijkt aardig opgelost.

    In tegenstelling tot wat ik eerst dacht hebben we alleen nog spontane reboots van de ontvanger als je in teletekstmode op pijltje naar links of rechts druk voordat er een subpagina geladen is. Verder nog geen problemen weer gezien.

    Ik lees wel dat er ontvangers zijn met een hogere zapsnelheid en meer mogelijkheden.

    Maar de HS9000 is CD gecertificeerd en heeft geen kanalen op zwart die je wel betaald.

    Er staan wel specs op myhomecast.nl.

     

    Johan

  5. Je kunt wel media omzetten naar een bestand dat op de pc afgespeeld kan worden, maar omgekeerd zijn er minder mogelijkheden.

    Onderstaande staat in de handleiding van de 9000.

     

    LIST

    Met de List knop kunt u bestanden van de harde-schijf benaderen. Een nieuw scherm zal openen.

    Hier kunt u kiezen tussen de File list (bestandenlijst) met alle opnames of de Photo album functie.

    Als u kiest voor de bestandenlijst van alle opnames dan kunt u alleen de interne hardes schijf benaderen.

    Bestanden van externe USB media kunt u hiermee niet benaderen.

    Druk op OK om de lijst te openen.

    Met de Photo-Album functie kunt u uw favoriete foto‟s in JPEG formaat afspelen.

    U kunt hiervoor de interne harde schijf benaderen maar ook externe media zoals een USB harde-schijf of een USB-stick.

    Selecteer het apparaat dat u wilt benaderen met de knoppen / en daarna op de toets OK te drukken.

    Als een extern USB apparaat herkend wordt dan zal de USB melding oplichten.

  6. Hallo Boertje,

    We hebben de HS9000CIPVR terug en inmiddels een week getest.

    Het probleem dat we op teletekst drukten en dan te vroeg, als er nog geen subpagina geladen was, op het pijltje naar rechts drukten, kregen we een spontane restart. Dat is nu niet meer zo.

    We hadden voor de ontvanger, in combinatie met de oude softwareversie 1.11.6A een Xsarius can aanbevolen gekregen, maar deze loopt steeds vast. Met de oude moederboard ging het al fout, met de nieuwe loopt ie steeds vast.

    We hadden nog een oude Aston 1.05 cam met software 2.18 erop, die op de oude moederboard goed draaide, maar we hebben een paar keer gehad dat kanalen zwart bleven, waarna de melding "kanaal gecodeerd" in beeld kwam. Na aan en uitzetten werkte het weer.

    Zo te zien moeten we nog een betere cam hebben voor de ontvanger.

    Verder geen gekke dingen meer gezien.

    Maar we hebben nog maar een week getest. We kijken nog even verder.

  7. Hier een stukje van de pdf. Ik kan niet spieken, want de onze staat nog bij de maker.

     

    Een Bestand decoderen

    Als de ontvanger twee handelingen doet op 1 smartcard, dus bijvoorbeeld RTL4 kijken en SBS 6 opnemen dan wordt de opname gecodeerd opgeslagen. Om gecodeerde* opnames automatisch te decoderen heeft de Homecast twee opties. Automatisch decoderen of handmatig decoderen.

    1. Automatisch decoderen kan worden geactiveerd via het hoofdmenu. U kunt deze optie vinden onder het submenu opname instellingen. Bij automatisch decoderen zal de ontvanger zelf de gecodeerde opnames decoderen. Dit gebeurt in automatisch in Stand-by mode. 2. Handmatig decoderen gebeurt via het scherm bestandenlijst (File List). Hier staan alle opnames. De gecodeerde opnames(te herkennen aan het $ teken) dienen geselecteerd te worden met de ''mark'' knop (paperclip). Druk vervolgens op de gele toets van u afstandsbediening, en kies voor decoderen.Bevestig uw handeling met JA.

    Het decoderen gebeurt in standby mode en het is aangeraden om dit te laten uitvoeren als u klaar bent met tv kijken, Bijv voor dat u gaat slapen. Alle geselecteerde opnames zullen dan in dit voorbeeld de volgende ochtend zijn vervangen door gedecodeerde opnames die altijd af te spelen blijven.

  8. Wij hebben een andere Homecast, maar daar moet je in de lijst favorieten/alles, de kanalen in een nieuwe favorietenlijst zetten. Wij kunnen maximaal 100 kanalen in een lijst kwijt, dus wij hebben de nederlandse kanalen in lijst 1, de duitse in lijst 2 etc. Die lijsten kun je wel naar eigen goeddunken indelen en de volgorde bepalen.

  9. Wij hebben er een staan. We hebben soms nog een spontane restart en soms gaat de ontvanger alle opnames weer decoderen, ook als dit al gedaan was. Verder is het inmiddels een ontvanger waar je zonder meer twee dingen tegelijk kunt doen. Je kunt ook live bekeken tv-beelden terugspoelen als je iets gemist hebt.

    Wij hadden met de CD-Cam met de oude software problemen. De Cam viel in slaap als hij een tijdje niet gebruikt werd bij het bekijken van en vrij kanaal. We hebben toen een Xsarius Cam opgehaald, maar die ging soms op zwart tijden het opnemen van een tweede kanaal als er al 1 opname liep.

    We hebben nu een oude Aston 1.05 Cam met softwareversie 2.18. Die werkt wel goed.

    De teletekst werkt mooi, het beeld is goed en de ontvanger kan vier transponder aan.Die zitten er bij ons ook op. De snelscan geeft dan ook bijna alles wat de moeite waard is.

     

    De huidige software is versie 1.12.2A. Die werkt bijna goed. Ik verwacht nog een keer een update, waarna het idd een fijne ontvanger is.

  10. Ik heb de testsoftware op onze ontvanger gehad dat was 1.12.2b.

    Toen kon ik de definitieve versie 1.12.2A er ook niet op krijgen.

    Heb ik een nulmodemkabel gekocht en het serieel geprobeerd. Daarmee ging het wel goed.

    Dat zou je dus kunnen proberen.

    Op Myhomecast staat hoe het moet en de benodigde software kun je er downloaden.

  11. Wij hebben de DSR 7005 onlangs omgeruild voor een Homecast HS 9000 CIPVR...

    Die heeft een andere menustructuur, maar het is wel een mooie ontvanger, die ook achteraf de opnames decodeert, heeft picture in picture en kan dus ook twee kanalen tegelijk opnemen. Je kunt op dat moment niet meer naar alle zenders kijken, maar alleen naar een aantal die op dezelfde transponder zitten.

     

    Het lijkt er wel op dat er nog een bug in de software zit. We hebben een aantal spontane restarts gehad op het moment dat de tweede opname begint te lopen. En als je een tijdje naar een vrije kanaal kijkt valt de CAM in slaap en moet je de ontvanger restarten om weer beeld te krijgen.

    Zo te lezen op Myhomecast wordt er aan een oplossing gewerkt.

    Zelf heb ik nog vragen open staan, waar zo nu en dan op gereageerd wordt. Het lijkt wel alsof ze de boot nog wat afhouden. Ook mijn aanvraag voor een login op het forum is nog niet afgehandeld. Na 2 weken.

     

     

    Buiten dat is het een mooi apparaat met prachtig beeld.

    Je kunt er bij voorbeeld via een memstick of via het netwerk een opname afhalen. Deze naar de pc halen en met de in het boek genoemde software omzetten naar mpeg. Dan kun je het bewaren en op de pc weer bekijken.

    Verder kun je kanalenlijsten ophalen, bewerken en terugzetten....

    Als je kanalen wilt zoeken kun je kiezen uit vrij of ook gecodeerd. Daarnaast kun je kiezen welke codes wel ingelezen moeten worden en welke niet. Wel of geen radiokanalen is een keuze...

    Erg handig.

  12. Ik heb net wat gegoogeld.

    Op Myhomecast staat iets over een probleem met decoderen. Daar zal het apparaat nog last van hebben. Ik heb met de winkel gebeld, die gaf aan dat de Cam in slaap valt als er een tijdje geen gebruik van gemaakt wordt. Op het myhomecast forum staat dat er nieuwe software komt.

    Ook staat bij ons een indicatie op de display die aangeeft als een opname afgespeeld wordt. Maar die werkt ook als je gewoon tv kijkt. Eigenlijk niet belangrijk, maar het hoort niet....

     

    Verder draait het apparaat prima. Ik heb net met de in het boek beschreven software een opname opgezet naar mpeg. Dan kun je de opname ook op DVD branden of op de pc afspelen.

    Als het Cam probleem eruit is, is het een prachtig apparaat.

  13. Wij hebben er net een opgehaald. Ik kreeg het advies deze te nemen omdat een goedgekeurde ontvanger na het uitzetten de opnames decodeert. (Ik was voor een Clarke-tech gegaan) Het programmeren gaat mooi. Je geeft aan welke satellieten je wilt zoeken, welke codeersystemen, of de radiozenders ook geprogrammeerd moeten worden etc. Dat gaat mooi.

    Je zit wel vast aan de eerste Canal Digitaal-volgorde, maar als je de voorkeuren vervolgens in de favorietenlijsten zet, dan werkt het wel weer mooi.

    Er kunnen maximaal 100 in een lijst, dus wij hebben 1 voor nederland, 1 voor duitsland etc.

    Het is allemaal even anders dan een Philips DSR7005, maar het werkt mooi. We hebben alleen wel eens een vastloper in de decodering. De zenders van CD zijn zwart en er verschijnt een melding "Kanaal gecodeerd". Ik heb de orginele CD Mediaguard cam al eens vervangen door een Aston. Nu heb ik em net in de tweede slot gedaan. Toen werkte ie wel weer direct. Helemaal uitzetten helpt ook.

     

    Mooi is dat opnames automatisch de programmainfo uit de EPG halen, als die erop zit tenminste. Anders kun je de opname nog renamen.

    Ik heb al een proef gedaan door een programma van de schijf af te kopieren via de netwerkverbinding en deze op te slaan op de computer.

    Ook dat wil.

     

    We moeten nog een beetje wennen, maar het is een mooie bak en we hebben op de HD kanalen haarscherp beeld. Als ze dit uitzenden natuurlijk. Er zitten veel SD uitzendingen tussen.

  14. Hallo,

     

    Ik zit eraan te denken om mijn Philips DSR 7005 (SD) om te ruilen voor een Clacke-Tech HD 5100 C Plus.

    Ik zie dat er een mooie ontvanger beschreven staat. Het energieverbruik is erg laag en je kunt met een externe harde schijf werken. Bij de DSR 7005 geeft de warmte van de harde schijf problemen met de Elco's die eronder zitten, dat heb je hier dus niet.

    Heeft iemand ook ervaring met problemen met de ontvangst van de CD zenders?

    Deze ontvanger is niet CD gecertificeerd. Voordeel dat ik zelf de zender volgorde in de hand heb....

     

    Johan

×
×
  • Nieuwe aanmaken...