Ga naar inhoud


Lord Humungus

Lid
  • Items

    66
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lord Humungus

  1. Op 12-2-2019 om 08:01 zei satmetrix:

    De omschakeling hier in het oosten inmiddels voltooid. De beeldkwaliteit is meer dan voldoende. 

    Voor mensen met een LG OLED 55c7v goed nieuws. Deze tv heeft geen moeite met DVB-T2 H.265 dus NPO 1-3 en de regionale zenders zijn gratis in HD te ontvangen. 

     

    Prima beeld inderdaad, en ook mijn mijn LG (65EF950V) gewoon beeld op NPO1, 2 , 3 en regionaal. Wel is de signaalsterkte maar net aan met een binnenantenne. De komende dagen maar eens in de gaten houden of dit problemen gaat geven.

  2. Ik heb zelf sinds een jaar een LG OLED (65EF950V), als upgrade van mijn voorgaande Plasma (Pioneer PDP-LX608D), en hoewel de TV in de meeste opzichten beter is zijn er in mijn ogen wel twee zwakke plekken waar je rekening mee moet houden.

     

    Ten eerste is dat de slechte beelduniformiteit als gebruik van een 3D filter. Op een volledig wit beeld vertaald zich dit in een of meerdere vertikale kleurbanden van een heel licht roze kleur. Dit verschilt enorm van TV tot TV, en valt normaal gesproken niet op, maar heel soms zie je het (bijv. een witte sneeuwvlakte of wolkenhemel) en dan stoort het mij enorm.

    Ten tweede is de beeld helderheid helemaal aan de linker en rechter randen van het beeld flink minder dan in de rest van het scherm. Dit valt regelmatig op, al stoort het mij wel veel minder omdat de aktie op het scherm zich daar doorgaans niet afspeelt, en het zich sowieso meer in het perifere deel van je gezichtsveld afspeelt. Je ziet het echter goed op een lichtgrijs scherm bij een lage lichtintensiteit (zogenaamde 5 of 10 % grayscale).

     

    Ik weet niet in hoeverre de B6 deze problemen ook heeft, maar adviseer je dit wel even uit te zoeken. Zoals al gezegd is een greyscale een prima hulpmiddel, (zoek op Youtube maar op iets als "greayscale sweep" of "plasma greyscale" dan zie je vanzelf wat ik bedoel. Tenslotte zou ik je adviseren een deal met de verkoper te maken dat indien de beelduniformiteit je tegenvalt je het scherm kunt omruilen. Er schijnen namelijk goede en slechte exemplaren te zijn, in elk geval van de 950V. Een demoscherm in de winkel kan dus beter zijn dan een exemplaar welke nieuwe uit de doos komt. Bedenkt ook dat het verschijnsel met de donkere randen na verloop van tijd wel iets beter wordt (mede ook door een ISF calibratie), maar dat het nooit helemaal verdwijnt. LG zelf zal verder niets doen met dit soort klachten, men noemt het inherrent aan de OLED technologie.

     

    Misschien klinkt dit allemaal erg negatief maar bedenk dat geen enkele TV perfect beeld geeft, ook OLED niet. Het is alleen wel het beste wat er momenteel te krijgen is. Ik zou dezelfde TV dan ook meteen weer kopen, aleen zou ik met de kennis van nu het koopproces anders ingaan.

     

    Ik hoop dat dit je wat verder helpt!

  3. Ik gebruik ook al jaren de Johannson 9645 multiband converter en heb er in al die jaren nooit problemen me gehad.

     

    Wel heb ik nadat ik recentelijk mijn schotelinstallatie heb moeten veplaatsen, en daardoor de coax kabel heb moeten verlengen ongeveer 1 decibel signaalverlies op de (neem ik aan) hogere frequentie. Maar ook met die ene decibel minder is het nog steeds ruim voldoende. de totale lengte van de coax zit nu op ca. 15 meter.

     

    Met een kwalitatief goede kabel, en bij een beperkte lengte is het een absoluut probleemloze oplossing die ik alleen maar van harte kan aanbevelen.....

  4. Mijn ET1000 wil na een poging om van skin te wijzigen niet meer opstarten. Elke startpoging resulteert in een screen of death met de mededeling dat de ontvanger herstart wordt ("Your STB encountered a software problem, and needs to be restarted"). Uit de foutmelding maak ik op dat er iets mis gaat /usr/lib/enigma2/python/Components/ServiceList.py, en de logging eindigt in een TypeError: 'NoneType' object is not iterable.

     

    Gevolg is dat ik dus ook geen factory reset kan doen daar ik niet meer in het menu kom. De handleiding is op dit punt niet erg hulpvol en een koude reboot (ca. 10 minuten stroomloos) helpt helaas ook niet. Weet iemand of er misschien een andere manier is om de ontvanger weer te laten opstarten?

     

    Alvast bedankt voor jullie input!

  5. Omdat CD ook voor mij de prijs per 1 januari had verhoogd - iets waartoe ik overigens nooit een mailtje of brief heb ontvangen, en waar ik zelf achter heb moeten komen door mijn nota te controleren op de CD website - heb ik mijn FamilyHD abonnement laten omzetten naar BasisHD. Looptijd 1 jaar, maar wel voor de oude prijs van 17,95.

     

    Dit alles hoewel ik al bijna een jaar ook IPTV via XS4ALL heb. En hoewel de beeldkwaliteit via glasvezel (100/100) in menig geval echt beter is dan via CD zitten er ook hier nog wel de nodige haken en ogen aan:

     

    - Het hele gedoe met een Homeplug omdat het tv signaal niet te combineren valt met het reguliere UTP netwerk.

    - Regelmatig haperingen bij het vooruit- en terugspoelen van een gemaakte opname, Dit ondanks het gebruik van goede hardware (Devolo's) en voldoende bandbreedte (>300MB).

    - De matige hardware (Arcadyan box), waarvan er een na drie dagen al defect was.

    - Het hele concept van opnemen in de cloud welke mij niet zint. Opnames worden automatisch na een jaar gewist, en 200MB oplsagruimte is ook nogal mager. Ik wil baas zijn over mijn eigen data!

    - Tenslotte laatst meer dan een halve dag geen beeld ivm een landelijke storing.

     

    Nee, dan is kijken via de satelliet opeens zo gek nog niet. Ik kijk in de praktijk ook nog steeds meer via CD dan via XS4ALL. Voor de pure beeldkwaliteit kijk ik wel via IPTV, of voor zenders als Discovery Science, maar als ik echt iets wil bewaren, reclame wil verwijderen of verplaatsen naar de NAS dan gebruikt ik toch echt nog mijn Xtrend! Daarnaast heb ik nu redundancy in het geval van storing bij een van beiden.

     

    Een jaar geleden was mijn gedachte nog om uiteindelijk over te stappen op IPTV en satelliet via CD uit te faseren. Toen ben ik al teruggegaan van EntertainmentHD naar FamilyHD, en nu dus nog een stap[je lager naar BasisHD. Helemaal zonder CD kan en wil ik echter nog niet.

     

    Toch moet CD ook wat mij betreft wel oppassen. Het hele gedoe met de MotoGP begin vorig jaar was voor mij de trigger om ook IPTV te nemen. Daarnaast maken de voordurende geintjes met prijsverhogingen (zonder dat daar iets tegenover staat) en de bewust mistige communicatie hieromtrent dat zij bij mij ondertussen ook wel onder double secret probation staan. Veel misstappen kan men zich ook bij mij dus niet meer veroorloven. Volgend jaar zou het dus toch zomaar exit CD kunnen zijn.

  6. Omdat ik de zaak niet helemaal vertrouwde heb ik vanmiddag even op Nota Oline gekeken en ja hoor, mijn FamilyHD abonnement is per 1 januari verhoogd van 19,95 naar 21,95 per maand. Dit zonder dat ik hier ooit een brief of mailtje over heb ontvangen!!

     

    Uiteraard meteen maar even gebeld en aangegeven dat ik wil downgraden naar BasisHD. Prompt kreeg ik toen het aanbod voor een BasisHD abonnement voor nog de oude prijs van 17,95 per maand, maar met wel met een looptijd van een jaar. Voor mij is dat acceptabel want ik wil voorlopig helemaal niet weg bij Canal Digitaal. Weliswaar heb ik ook IP TV van XS4ALL maar dat is bepaald ook nog niet alles. Overigens moet ik de bevestiging van deze deal nog wel krijgen.

     

    Mijn advies aan iedereen is dan ook je afrekening voor de komende maand te controleren. Ook al denk je niet met een prijsverhoging te maken te krijgen, de praktijk kon welk eens tegenvallen! Mocht dat toch het geval zijn dan valt daar met een telefoontje zeer waarschijnlijk wel wat aan te doen.

  7. Ik heb het MotoGP debacle ook aangegrepen om naast satelliet IPTV van XS4all te nemen. Glasvezel had ik al liggen en door te snoeien in mij CD abonnement ben ik nu qua kosten nauwelijks duurder uit. Nu heb ik in elk geval weer MotoGP in HD kwaliteit, en als bonus ook Discovery Science en BBC First. Daarbij is de beeldkwaliet van de HD glas zenders overigens echt wel een klap beter dan wat ik via CD binnenkrijg (althans via een 100Mbit lijn). Een probleem vindt ik wel de matige ontvangers en het principe van het "in de cloud" opnemen. Vroeg of laat gaat dat gedonder geven (niet meer mogen kijken, geen reclame mogen overslaan, etc.), en om die reden heb ik CD ook niet helemaal de laan uit gedaan.

     

    Feit is dat er bij CD de laatste jaren veel "goede" (naar mijn smaak) zenders zijn verdwenen waar allen maar meuk voor is teruggekomen.

    Dat, maar vooral ook deze laatste MotoGP stunt moet CD toch wel leden hebben gekost. 

  8. Sinds ik deze ontvanger gekocht heb heb ik denk ik al een keer of drie de update gedaan naar de nieuwste Firmware. Bizar genoeg heb ik echter bij de huidige versie voor het eerst last van het "gecodeerde zender" probleem! Voorheen ben ik die melding nooit tegengekomen! Ook is de box binnen enkele dagen al tweemaal vastgelopen. Volgens mij is deze firmware dan ook niet echt een verbetering.....

  9. Tja, ik heb de update ook maar even doorgevoerd, kwam van versie 1.09.20, en ik moet zeggen de update zelf verliep uitermate soepel.

     

    Helaas wel binnen een half uur een probleem. ik was ITV aan het opnemen, en opende de TV gids om naar een andere zender te gaan en deze voor te programmeren. Nog tijdens het scrollen begint het beeld rechts bovenin het preview schermpje (welke nog steeds op ITV stond) opeens te schokken, en de TV gids reageert niet meer. Vreemd genoeg lukte het uitzetten van de box via de afstandsbediening wel. Een reset via de AAN/UIT schakelaar was dus niet nodig. De box startte daarna ook weer gewoon op, en heeft sindsdien geen kik gegeven. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik na de update geen fabrieksreset heb gedaan, dus misschien ligt het (mede) daar aan. Ik ben echter benieuwd hoe het de komende dagen gaat lopen......

  10. Ik heb sinds een paar weken een Rebox RE-9000HD, en daarnaast al sinds enkele jaren twee Humax iCord HD ontvangers.

     

    Alleen de Humax ontvangers zijn echt stabiel (ca. 1 vastloper per jaar). De Rebox loopt bij mij toch wel een keer per week vast, heeft (met de huidige softwareversie .37) elke dag de bekende hickup om 21:52 uur, en geeft heel soms wel eens wat blokvorming (alsof de processor het even niet kan bijsloffen). Voordeel van de Rebox is wel dat deze twee zenders gelijktijdig kan decoderen, de Humax kan dat niet. Voordeel van de Humax is weer de veel overzichtelijkere menustructuur, het gelijktijdig maximaal 4 programma's kunnen opnemen, en de lagere aanschafprijs.

     

    Toch ben ik niet ontevreden met de Rebox. Het lijkt mij wel een ontvanger met potentieel! De vraag is alleen of dat ooit wordt waargemaakt.....

  11. En daar was hij weer, de hickup van 21:52 uur! Ik heb tijdens de freeze direkt gecontroleerd op mijn tweede ontvanger, een Humax iCord welke het signaal via de LNB1 out van de rebox krijgt, dus een doorgelust signaal vanaf dezelfde schotel / LNB / DiSeqC combinatie. De bekeken zender in kwestie was SBS6 HD. Direkt weer terruggeschakeld naar de Rebox, en daar nog steeds de freeze. Duurde volgens mij wel zo'n 20 seconden deze keer.

     

    Conclusie: het ligt dus echt wel aan de Rebox ontvanger, en niet aan de signaalweg ervoor of erna. Benieuwd of- en hoe snel ze dit gaan oplossen. Het verpest namelijk wel je opname, tenzij het zoals nu toevallig net onder de reclame gebeurt.

  12. Origineel bericht van: hanshcjmeyer
    Net upgrade naar v37 uitgevoerd. Die is helaas vastgelopen. De ontvanger blijft nu hangen met op het display "run...". Heb dat een half uur aangekeken, maar er gebeurde niets. Daarom alles maar spanningsloos gemaakt alle niet direct noodzakelijke kabels van netwerk en USB HDD losgemaakt. En weer opgestart: zelfde resultaat, "run...".

    Heb net al dealer gebeld. Die weet ook geen raad. Hij gaat morgen rebox bellen.

    En nu??? Iemand nog suggesties? Is er een oude firmware versie in te spoolen zonder menu interface op TV?


    Ik heb precies hetzelfde gehad met de 9000. De updateprocedure naar versie 37 is op z'n zachts gezegd nogal brak....

    De enige mij bekende oplossing is om de software via de RS232 aansluiting te laden, tenminste ik neem aan dat de 8000 op dat punt niet verschilt van de 9000. Dit kun je zelf echter niet zonder een RS232- en NULL modem kabel. Je Rebox dealer moet dat natuurlijk wel kunnen (de mijne althans....).

    Er zit dus denk ik niets anders op dan om de ontvanger mee te nemen naar je dealer.....
  13. Origineel bericht van: Jürgen
    Ook hier zo net weer om 21:53 uur voor circa 15 sec. een freeze op RTL4 HD met daaropvolgend de melding 'Gecodeerde zender' welke na circa 2 sec. weer verdween en alles weer normaal functioneerde.

    Heeft iemand dit ook geconstateerd op andere dan de CD RTL HD zenders zoals b.v. SBS6 of NET5?


    Hier om 21:52 uur precies hetzelfde, alleen was ik niets aan het opnemen maar een opname van gisteren aan het bekijken (ik weet niet zeker of op de achtergrond misschien de timeshift nog heeft meegelopen op een van de twee tuners, maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk). Blijkbaar gebeurt er rond dit tijdstip elke avond toch iets bijzonders, want eergisteren had ik precies hetzelfde bij het (live) bekijken van een van de HD kanalen, die ik gelijktijdig ook aan het opnemen was. Toen bleek achteraf een stuk van ca. 15 seconden uit de opname te zijn verdwenen (tijdstip van de storing).

    Als ik het niet vergeet zal ik morgen eens rond deze tijd op de Humax iCord kijken of daar hetzelfde gebeurt. Lijkt me echter sterk want ik heb dit verschijnsel daar nog nooit eerder opgemerkt......

  14. Origineel bericht van: Amager95
    Nog ééntje dan ;-)

    Ik ben al "besmet" met het Star Trek-virus toen deze serie nog onder de naam Raumschiff Enterprise te zien was op het West-Duitse ZDF.


    Ha ha, heb ik ook. Bij mij is het zelfs zo erg dat ik het liefst naar het Duitse geluidsspoor luister. Dat is voor mijn gevoel (herinnering) namelijk het "origineel".

    Hoe gestoord moet je dan wel niet zijn...:-)
  15. Na ook een probleem met het updaten te hebben gehad - iets wat de dealer met een nulmodem kabel heeft moeten oplossen - moet ik eerlijk zeggen dat de box vandaag geen klap verkeerd heeft gegeven. Misschien ben ik een van de gelukkigen bij wie de nieuwe versie zowaar verbetering geeft (liep met versie .26 minstens een keer per dag vast). Misschien is het echter nog te vroeg om te juichen....

     

    Overigens is de support bij een merk als Humax nog veel slechter! Beloven eerst meer dan een jaar een update waarmee je met een iCord HD opnames zou kunnen editen, en kondigen dan doodleuk aan dat deze update toch niet komt. Verder ook geen uitleg waarom, geen compensatie voor de gedupeerde kopers, enz. Over onbetrouwbaar gesproken.... Daar staat dan weer tegenover dat een iCord HD mega stabiel is vergeleken met de Rebox 9000. Een crash per jaar in plaats van een per dag...... Maar ja, een Humax heeft dan weer andere problemen. Over mijn ervaringen met een Inverto IDL-700 wil ik hier niet eens beginnen, die zijn helemaal om te huilen.

     

    Conclusie, we worden ongeacht de fabrikant als beta-testers gebruikt, en zelfs dat heeft nog niet to een snelle oplossingen tot gevolg......

  16. Origineel bericht van: lennie
    Bij mij ook problemen, op zijn zachtst gezegd.
    De eerste update duurde verrassend kort, en bleek na reboot ook niet gewerkt te hebben; gewoon weer Loader 1,19 en FW 1.08.26 er nog op.
    Weer geprobeerd, en nu duurde het downloaden juist wel heel erg lang. Nergens teken van leven. Helaas een korte stroomstoring (gebeurt hier wel vaker) en inderdaad, de bootup loopt vast. Loader 1,19 wordt nog aangekondigd plus het loaden, maar dan stopt de boel met de mededeling "RUN" op de indicator en gebeurt er verder niets.
    Hoe kan ik een bootup forceren, desnoods met de oude firmware?
    Geen reactie van de afstandsbediening, af en aanzetten alleen via de schakelaar achterop.
    Is het apparaat op enigerlei wijze bereikbaar?


    Ik had gisteren precies hetzelfde!! initieel gebeurt er niets, bij een tweede poging start de update (loopt keurig door tot 100%), en bij een reboot blijft de boel hangen op "RUN...". Ik heb de ontvanger meegenomen naar de dealer en deze heeft via de RS232 de software opnieuw geïnstalleerd.

    Sindsdien ging gisteravond een gelijktijdige opname van 2 HD zenders mis. De zender waar ik naar keek (en tegelijkertijd opnam) bevroor opeens ca. 15 seconden, om daarna door te lopen. De andere opname blijkt achteraf op dat moment te zijn gestopt, en de "bevroren" zender blijkt 15 seconden opname te zijn kwijtgeraakt (het moment van de beeld hapering). Het is dus zeker nog geen koek en ei met deze update.....


  17. Ik heb gisteren verschillende HD bronnen vergeleken (NED1, ARD, BBC en Eurosport), maar hoewel ARD zeer scherp beeld gaf zag ik wel veel artefacten. Misschien dat dit aan mijn ontvangers lag of een niet correct uitgelijnde schotel, maar Eurosport en BBC gaven daardoor toch een iets prettiger beeld. Nederland gaf echt met afstand de slechtste kwaliteit. Ik zag nauwelijks verschil tussen de SD en HD uitzending! Buitengewoon triest.......

  18. Origineel bericht van: Pedro Newbie
    Vandaag, na 3 dagen gewacht te hebben, antwoord gekregen op mijn vraag over de EPG:

    Origineel bericht van: Klantenserverice CD
    Bij deze bedanken wij u voor uw verzonden E-Mail.

    Het klopt dat de EPG nog niet naar behoren werkt. Wij zijn momenteel bezig met een softwarematige oplossing voor dit probleem. Wij willen u dan ook adviseren om onze nieuwsbrief in de gaten te houden.

    Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
    Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ook terecht op onze website www.canaldigitaal.nl/service


    Kortom weer een weinig tot nietszeggend antwoord, hoe verrassend.


    Ik krijg zojuist een nog nietszeggender mailtje op mijn klacht dat de EPG al twee weken niet naar behoren werkt:

    "Naar aanleiding van uw e-mail berichten wij u het volgende.

    Er is inderdaad een storing geweest aangaande de ontvangst van EPG.
    Mocht de storing zich nog steeds voordoen kunt u een harde reset uitvoeren met uw decoder of hiervoor de smartcard laten her-activeren"


    Vooral dit laatste slaat werkelijk nergens op. Een storing aan CDS kant moet ik oplossen door een reset of heractivatie?

    Of men heeft het probleem werkelijk totaal niet begrepen, en/of men stuurt gewoon een standaard mail terug die nergens op slaat.

    Als klant ben je hier totaal niet mee geholpen. Wat een ongeloofelijke prutsers zijn het in dit opzicht toch ook!

    With friends like this, who needs enemies....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...