Ga naar inhoud


harwig

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door harwig

  1. Beste,

     

    De webinterface is sowieso beveiligd met login + passwd. Het gaat om webinfo ( normaal poort 16001 ). Deze heb ik ook voorzien van een wachtwoord en login ( zou anders publiek toegankelijk zijn op het net )

     

    Rare is ( ivm slecht networkconfig), ftp (zowel uploaden als downloaden )en bv. streamen draadloos dan nog wel naar een pc lukt heel goed + supersnelle respons.

    Ook login op de webinterface is erg snel.

     

    Dus enkel de poort 16001 wil niet zo goed

     

    Na erg veel pogingen ging het opeens één keertje en dan erg snel zoals vroeger

     

    mvg,

     

    Harwig

  2. Joepie, nieuwe smartcard van TVV !

     

    Niet zo evident dat nieuwe kaartje van TVV (in een db7020). Toch een halfuurtje intensief mee bezig geweest. Geactiveerd was ze zeker al niet, activeren ging pas na enkele pogingen (via internet) omdat ze zogezegd bij de eerste pogingen niet bestond (!?). Daarna enkele malen reboot + herstart CCCam 2.0.10 en opeens weer beeld ( door activatie van nieuwe kaart of rebooten ? God zal het weten). Oude kaartje zit in tweede dreambox 500+ en werkt ook nog (eveneens CCCam 2.0.10 )

     

    Groetjes,

     

    Harwig

  3. Hoi,

     

    Ik ftp ( met filezilla) naar de hd van een db7020 :

     

    1. .mpg file (filmpje) van een digitaal fototoestel Sony naar hd db7020 ==> bij weergave op tv : geluid + beeld

     

    2. .mpg file (film) van een digitale camera Sony naar hd db7020 ==> bij weergave op tv : geluid + géén beeld

     

    Beiden idem formaat .mpg, ene wel beeld andere niet ...

     

    Ik converteer een film in avi formaat naar ts met VLC(omdat hij in avi helemaal niet te zien is op de hd van de dreambox.

    Vervolgens in .ts formaat ftp ik deze naar hd dreambox. Resultaat : beeld maar geen geluid.

     

    Map op hd dreambox : /media/hdd/movie of /media/hdd/willekeurig

     

    Weet er iemand wat ik fout doe ?

     

    Ik weet wel dat je harde schijf van je pc kan mounten op je dreambox en via vlc op pc en plugin vlc op dreambox. Maar ik zou het liefst zoals hierboven doen. Beeld is er , maar geen geluid.

     

    in systeeminstellingen => A/V instellingen ==> AC3 : géén vinkje.

     

    Wie weet er wat ik fout doe ?

     

    mvg,

     

    Harwig

     

    dreambox 7020 met interne harde schijf

  4. Hoi, gelijkaardig probleem. Met dreamboxeditor 3.0.0.0 de settings downloaden van db lukt goed, upload lukt maar niet de reboot zodat settings niet wijzigen. Manuele reboot helpt ook niet.

    Vervolgens van hierboven openDBedit 3.0.6.5 gedownload en oef .... lukt onmiddellijk. Zit er bug in gemini 4.50 of in de nieuwe versie van dreamboxeditor 3.0.0.0. ?

     

    dreambox 500+ en dreambox 7020

    Gemini 4.50

    CCcam 2.0.10

  5. Installatie : 2 schotels met totaal 4 duo LNB's voor A1,A3, Hotbird en Hellas 2 verbonden met 2 disecq 4/1 naar 1 dreambox 500 en naar 1 dreambox 7020. Probleem is dat uitgangssignaal van één disecq naar de DB500 zonder aanleiding wegvalt. Controle van F connnectors en van coax kabels geeft geen oplossing. De lengte van kabel de kabel die steeds uitvalt is ca. 60 m terwijl de andere 50 m is. "Onevenwicht " ? . Het rare is als ik disecq nog maar vastneem opeens terug beeld. De " foute " disecq is eentje van triax ( met rode ledjes). Als er geen uitgangssignaal is lichten alle ledjes heel flauw op. Als er terug uitgangssignaal is, licht slechts één ledje helder op.

     

    Wie weet raad ???

  6. nog vergeten te zeggen :

     

    http://root:dreambox@192.168.1.103/video.m3u werkt ook en moet zelfs zolang de de pc die opent en waarop VLC draait

    # nog niet is toegevoegd op de webinterface > config > settings > trusted hosts

     

    zéker geen poort aangeven (zoals http://root:dreambox@192.168.1.103:31339/video.m3u) , laat de dreambox zelf zijn poort bepalen.

     

    192.168.1.103 is maar lan adres met een linksys router, andere routers geven ander ip lan ranges. Makkelijk is ook, leg in router lan ip vast van dreambox met het mac adres van de dreambox

     

  7. Eerst download je VLC en installeer je op pc. Ga naar de webinterface van je dreambox. Hier druk je rechts bovenaan op VLC. Opslaan als video.m3u op je desktop. Dubbelklikken op icoontje start streamen op vanuit je dreambox. Inhoud van file met rechtermuis knop (openen met kladblok geeft de volgende inhoud :

     

    http:///192.168.1.103/video.m3u met 192.168.1.103 lan ip adres dreambox.

     

    Werkt perfect (zelfs met wireless met laptop)

     

    Je zou in theorie db ook wan kunnen laten streamen maar is mij nog niet gelukt omdat bandbreedte van telenet veel te klein is. Lukte ook niet na veranderen van bitstream audio en video in vlc.

     

    TIP :

    In de webinterface van db geef je als vertrouwde adres(sen) alle LAN en WAN ip nummers op ( bij config > settings > trusted hosts) waarmee je je dreambox ooit gaat benaderen ( LAN of WAN).

  8. in VLC zelf bij " open network stream " vul je in :

     

    http://root:dreambox@IPdreambox/video.m3u

     

    Je kan ook extern (inloggen met een pc die niet in je netwerk zit) streamen, ip router invullen en poort forwarden naar je DB. Als je dit doet, best wachtwoord veranderen db, via telnet bv.

     

    Stream op je pc kan je bewaren op je HD pc en nadien bewerken met videosoft en/of branden

     

    succes !

×
×
  • Nieuwe aanmaken...