Ga naar inhoud


riso

Lid
  • Items

    93
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door riso

  1. Na wat Googlen blijkt dat de versterking 15 dB is en geen 17,5dB! de bewuste antenne is een goedkope Chinese kopie van de Konig UHF Antenne ANT-UHF51-KN

     

    Konig Specs:Antenne voor de ontvangst van UHF signalen. Ook geschikt voor DVB-T signalen. • Kanalen: 21-69 • Impedantie: 75 Ohm • Connector: f-type • Versterking: 15 dB

     

    Verder is de Konig en MVision Klik antenne een kopie van de Televes antenne.

     

    Televes is voornamelijk in Spanje te verkrijgen en Mvision is een kopie voor voornamelijk de Portugese markt, Konig is voornamelijk voor Duitsland en Noord Europa..

     

    Voor de echte DXer is de beste antenne met een echte versterking van 18 dB: KONIG UHF ANTENNE(924304) welke dus een kopie is van de Televes DAT-75

     

     

     

  2. Momenteel gebruik ik een oude Wisi type EB66 winst 15,5 dB en heb alle Duitsers vanuit Wesel en enkele kanalen uit Munster.

     

    ''Buiten antenne voor DVB-T (Digitenne). Eenvoudige montage dmv het klik klak systeem.'' Waar is deze antenne te verkrijgen? stuur me evt een pm of e-mail: rjw46@hotmail.com

    mvrgr.

     

    Buiten antenne voor DVB-T (Digitenne). Eenvoudige montage dmv het klik klak systeem.

     

    Technische Specificaties

    - Frequentie: 470-862 MHz (UHF)

    - Versterking: 17,5 dB

    - Aantal elementen: 22

    - Aansluiting: F

    - Beam angle: H / V: 38 º / 42 º

    - Link D / A = 25 dB

    - Lengte: 1045 mm

    - Impedantie: 75 ohm

    - Elementen van aluminium

    - Eenvoudige installatie

    - Dipool in gepantserde doos met F-connector

    - Speciale corrosie behandeling

     

    Kost 39 euro.

  3. Vervolg op mijn laatste reaktie,

     

    Laatste nieuws van 15 Mei j.l:

    Op donderdag 29 mei maakt KPN in samenwerking met Samsung de details bekend van de uitrol van mobiele televisie in Nederland, MobielTV genoemd. De uitzendingen via het DVB-H netwerk moeten nog voor het EK-voetbal van start gaan. Het aanbod zal uit zo'n tien zenders bestaan, met naast populaire zenders ook enkele speciaal voor mobiel gemaakte kanalen. Het EK-voetbal en de Olympische Spelen in Peking moeten voor een impuls gaan zorgen.

     

    Bron: http://www.telecomwereld.nl/n0002718.htm

     

    Mvrgr.

     

  4. Quote: Haal gewoon een schotel

     

    Heb al jaren een schotel met duo lnb, Astra en Hotbird....maar niet het gehele Digitenne aanbod via Sat. daarom ook een Kpn abo.

     

    Maar om terug te komen op mijn wens: bedoel dus afschaffen dat Dvb-h en dan de extra frequenties die nu gebruikt worden voor Dvb-h vrijmaken voor het Dvb-t Digitenne-aanbod, voordeel zou zijn meer muxen, meer kanalen.... meer zenderaanbod hoeft nog niet eens als ze nou eens beginnen om ipv. 6 zenders per mux terug te brengen naar max. 4 dan zal de kwaliteit al wat verbeteren!.

    Wetende dat dit alles een droom zal blijven en dat de Dvb-h uitrol gewoon doorgaat... sleep

    Mvrgr.

  5. Re 2:

     

    Quote: Ben benieuwd hoe de ontvangst is. DVB-H heeft al genoeg aan 4dB C/N, DVB-T heb je al snel 14 nodig.

     

    Dit vond ik op Internet:

    KPN rolt dvb-h uit in aanloop naar Olympische Spelen

     

    Bron: Emerce,

     

    KPN wil in de aanloop naar de Olympische Spelen televisie op de mobiele telefoon gaan aanbieden. Bij de uitrol van het dvb-h-netwerk zal de telecomprovider gebruik gaan maken van de reeds bestaande dvb-t-infrastructuur.-->dit lijkt dus wel goed te zitten!<---

    En dit:

    Om doorgifte naast Digitenne mogelijk te maken, zal KPN extra antennes op de bestaande zendmasten plaatsen.-->dit lijkt dus wel goed te zitten!<---

    Over de verwachte dekkingsgraad wilde het telecombedrijf echter nog geen uitspraken doen. Volgens de telecomaanbieder is er ook nog geen duidelijkheid over het precieze zenderaanbod en de tarievenstructuur.

    ---> zal wel prut gaan worden vooral de eerste tijd en met kinderziektes maar met de Olympics 2008 zijn er vast wel veel abo's te verkopen en daar gaat het om, centenkwestie dus, laten ze eerst maar het gewone Dvb-t signaal verbeteren, dit bereiken ze al heel simpel: niet meer dan 4 zenders op een transponder dan is de kwaliteit beter maar dan moet er weer een of meer antennes in de mast erbij en dat kost wederom geld.

    Kortom: de kwaliteit blijft zoals die is bij Dvb-t en bij Dvb-h... tja heb jij een kristallen bol??

     

    Mijn wens:

    Afschaffen dat Dvb-h en de transponders en antennes gebruiken voor Dvb-t voor een betere kwaliteit en evt. meer zenderaanbod.

     

    Mvrgr.

     

    Riso

     

     

  6. Het zal allemaal wel behoorlijk gaan werken maar met kinderziektes, de eerste mobiele telefonienetwerken waren ook zozo, vaak slechte ontvangst en verbinding, heb toen heel in het begin een paar jaar zo'n mobiel gehad...waardeloos... dus wellicht is de Dvb-t op het mobieltje ook pas na een paar jaar aan te bevelen en dat al helemaal om de prijs: 100 of meer eurie en 10 euro voor het abo PM.

  7. Heb jij de Kpn versie of een los gekochte???

    De versie van KPN ontbeert een usb aansluiting.

    De los verkochtte Topfield 5300d had voorzover ik weet wel een usb aansluiting, waardoor in ieder geval een externe schijf wel mogelijk was, dan hoef je de ontvanger niet open te schroeven ivm. de garantie!.

    Ingeval van een usb aansluiting zal een 500Gb Hd geen probleem zijn.

    Het is trouwens ook goed mogelijk om een grotere schijf in de topfield te hangen.

    Er was iemand die er een 320 schijf in heeft gezet, welke zonder problemen werd herkend.

     

    Mvrgr.

    Riso

     

  8. Quote: ''de smartcard is gekoppeld aan postcode + huisnummer en op 1 en hetzelfde adres mogen max 3 smartcards genoteerd staan''

     

    In mijn geval heb ik thuis 1 ontvanger in gebruik, de 2e heb ik uitgeleend aan mijn dochter die in Maastricht studeert en de derde heb ik op mijn werk in gebruik.

    Zijn dus 3 verschillende adressen en postcodes.

    Ontvangst gaat overal, zelfs op de camping etc.

     

    Postcode heeft er dus nix mee te maken, ''op 1 en hetzelfde adres mogen max 3 smartcards genoteerd staan'' klopt wel.

     

    Wat de politiek hier mee van doen heeft ontgaat me even....

     

    Mvrgr.

  9. Onzin?? BRON WIKIPEDIA,

     

    Cryptografie

    DVB biedt ingebouwde mogelijkheden voor cryptografie. Hiertoe worden de audio- en videodatastromen versleuteld met het Common Scrambling Algorithm. Dit is een symmetrisch versleutelingsalgoritme. De sleutel om te ontcijferen verandert iedere paar seconden.

     

    Hoe men aan deze sleutel komt, is niet gestandaardiseerd. Hier bestaan meerdere algoritmen voor zodat men, als een algoritme gekraakt wordt, eenvoudig op een ander systeem over kan stappen. Deze algoritmen zenden de sleutels zelf weer vercijferd over speciale datastromen met hun eigen PID's. Een ontvanger zal deze volgens de in praktijk gevolgde werkwijze met behulp van een chipkaart kunnen ontcijferen, waarna men beeld heeft.

    Verzenden gaat dus en ontvangen ingeval van updates of uitbreiding met bvb. de voetbalkanalen.

    Dus er is communicatie mogenlijk over en weer maar Kpn zal daar voor zover bekend geen zap/ zenderinformatie mee vergaren.

    Verder zijn er dus niet ''giganties veel zenders in Nl'' alles gaat gewoon via datastromen, komt dus geen zender aan te pas

     

    Mvrgr.

     

    Update: Als extra communicatie voorbeeld als je de ontvanger lang niet gebruikt hebt werkt de kaart niet meer op de betaalzenders, wanneer je de ontvanger gewoon aan laat staan werkt deze wel weer naar een tijdje omdat er dan weer dataverkeer is geweest en de kaart weer op actief geschakeld is, zelf heb ik hier 3 ontvangers met 3 kaarten op een abo en het komt voor als ik een aantal weken de ontvanger uit heb gehad, probeer zelf maar eens!

     

     

  10. Nou het is zo:

    De smartcard communiceert naar de Kpn(Digitenne) toe en ook omgekeerd dus naar de ontvanger toe anders is communicatie en verificatie niet mogenlijk en zal je ontvanger niet werken, Kpn kan dus zien dat een smartcard (max. 3 per abo) actief is.

    Middels de smartcard (Conax) ontvangt en verzend de ontvanger digitale info, zonder de over en weer digitale stroom zal het niet werken.

    Is bij een abo via de sat. ook zo, kijk maar eens hoe dat werkt bij bvb. Canal digitaal.

    Verder zeg ik niet dat het gebeurd (controle van de zenders waar je naar kijkt(onderwerp draadje))in het Kpn geval maar het is mogenlijk.

     

    Mvrgr.

  11. Mobiel tv-kijken boeit niet aldus onderzoek.

    Ondanks de hoopvolle toekomstverwachtingen van telecomaanbieders lopen Europeanen niet warm voor het bekijken van televisie op het scherm van een mobiele telefoon. Dit concludeert onderzoeksbureau Gartner.

    Slechts vijf procent van de Europese onderdanen heeft aan Gartner aangegeven het komende jaar interesse te hebben in mobiele televisie.

    Ook zouden Europeanen geen geld over hebben voor het downloaden van video's naar het mobieltje.

    Carolina Milanesi, een analist van Gartner, schrijft de geringe belangstelling toe aan het huidige aanbod van geschikte toestellen:

    'Het mobieltje wordt te groot voor een goede kijkervaring, of het scherm is te klein en het valt tegen.'

    TV kijken op je mobieltje, de hoop van alle operators, maar de fabrikanten willen maar wat graag iets leveren voor deze nieuwe hobby.

    Het 2.2" TFT LCD scherm kan zowel in portrait als landscape modus gebruikt worden, maar is aan de kleine kant voor TV-kijken, de 240x320 pixels (kwart van VGA-kwaliteit van 640x480) is nog steeds mager als je meer wilt zien dan wat flitsen.

     

    De kwaliteit bij het bekijken van films is dus matig gezien de lage resolutie en ga maar eens staren zo’n 1.5uur lang naar dat piepkleine beeldschermpje, gevolg last van je ogen en nekpijn.

    Conclusie: even kort kijken mooi maar een gezellig film-avondje zit er niet in....

    Mvrgr.

    Riso

     

     

  12. Terwijl DVB-H nog in de opstartfase zit, is er alweer een nieuwe variant aangekondigd: DVB-SH.

    Een nieuwe telg van de familie van standaarden, die is ontworpen om slechte ontvangstgebieden van dekking te voorzien.

    Op het World Mobile Congress liet Alcatel-Lucent de nieuwe standaard voor het eerst zien, een oplossing waarbij televisie zowel per satelliet als per aardse zenders naar het mobieltje wordt uitgezonden.

    Daar waar de verbinding niet tot stand kan worden gebracht met een satelliet, worden grondstations ingezet om alsnog voor een verbinding te zorgen.

    DVB-SH moet dus vooral het bereik voor mobiele televisie verbeteren.

     

    Mvrgr.

    Riso

  13. Tv kijken zou wellicht wel moeten lukken op jouw mobieltje maar je hebt wel een abo nodig!, is dus niet gratis en verder heb je natuurlijk een klein priegel beeldschermpje.

    Kosten 10 euro per maand .

     

    HIERONDER NOG WAT UITLEG:

     

    DVB-H is gebaseerd op DVB-T en kan daardoor gebruik maken van de bestaande infrastructuur.

    De handheld versie heeft verder als voordeel dat het rekening houdt met de kleine accu’s in mobiele telefoons.

    Door het signaal met tussenpauzes te verzenden, kan de ontvanger af en toe worden uitgeschakeld en energie worden bespaard.

    Begin december heeft de Europese Unie DVB-H als officiële standaard voor mobiele televisie aangewezen.

    De EU verwacht dat het standaardformaat zal zorgen voor een toename van mobiele tv-diensten en dat het innovatie in de hand zal werken.

    Tot voor kort waren er echter nog weinig mobieltjes te vinden die DVB-H ondersteunen.

     

    ONDERSTEUNENDE MOBIELTJES: Samsung bijvoorbeeld de P960.

    Nokia de N77, eind dit jaar ook de N96.

    Sagem met myMobileTV en Motorola met de DH01.

     

    Terwijl DVB-H dus nog in de opstartfase zit, is er echter ook alweer een nieuwe variant aangekondigd: DVB-SH.

    Een nieuwe telg van de familie van standaarden, die is ontworpen om rurale regio's van dekking te voorzien.

    Op het World Mobile Congress liet Alcatel-Lucent de nieuwe standaard voor het eerst zien, een oplossing waarbij televisie zowel per satelliet als per aardse zenders naar het mobieltje wordt uitgezonden.

    Daar waar de verbinding niet tot stand kan worden gebracht met een satelliet, worden grondstations ingezet om alsnog voor een verbinding te zorgen.

    DVB-SH moet dus vooral het bereik voor mobiele televisie verbeteren.

     

    Of KPN-abonnees dit jaar het EK voetbal op hun DVB-H mobieltje kunnen bekijken is nog onzeker.

    KPN is nog bezig zijn netwerk voor DVB-H klaar te maken en onderhandeld nog met televisiezenders.

    Daarnaast is het nog onzeker of de toestellen wel op tijd beschikbaar zullen zijn.

    Maar terwijl de ondernemingen hun best doen tv naar de mobiele telefoon te brengen, blijft één cruciale vraag nog onbeantwoord: zit de consument überhaupt wel te wachten op televisie op een klein scherm?

    Probeer maar eens een speelfilm te kijken met ondertitels…heb je zowat een microscoop voor nodig!

     

    Mvrgr.

     

    Riso

     

     

  14. Wat dacht je van een Kruisyagi, zelf te maken, is een antenne die veel door amateurs gebruikt wordt ook oa. voor de 70 cm band, op Google kan je ze wel vinden met de juiste afmetingen/ maten en dus ook aan te passen voor de Uhf band/ Dvb-T, kijk evt. in DAS ANTENNEBUCH van Rothhammel.

    De KruisYagi ontvangt Horizontaal en Verticaal te gelijk maar het meest makkelijke is 2 antennes bvb Fuba's of zo wel gelijke antennes met exact de zelfde lengte kabel en dan een koppeldoos evt. Triax en dan een mastversterker en kijken maar...

    Nadeel: bij Tropo krijg je eerder ontvangstproblemen...vanwege meerdere zenders tegelijk op het zelfde kanaal.

     

    Mvrgr.

  15. Hallo W3ird_N3rd,

     

    Met mijn binnen''vin'' had/ heb ik dit ook wel eens, ik denk de draadloze telefoon of mobiel van de buren!, die van mij kon het niet zijn....stond nml. uit!.

    In de binnensituatie dus eerst een GOEDE coax op de antenne gesoldeerd (coax met dubbele afscherming dus!, gevlochten mantel en met folie en de juiste positie in de kamer wilde al schelen, het beste is de situatie nu met de antenne buiten op het dak, net boven de schoorsteen boven mijn Satschotel-->geen beeldstoringen meer en of onderbrekingen<--.

     

    Zie ook dit wat ik eerder in jouw draadje Dvb-T antenne in de mast schreef:

     

    Quote: Hallo beste W3ird_N3rd,

     

    Op dat stukje paal dat boven de bovenste schotel uitsteekt(op jouw foto) een paaltje met iets dunnere diameter steken, zo'n 75cm is al genoeg!, boor een bout door en door om de 2 buizen (paal) te verbinden, spuit met een spuitbus het gedeelte boven/achter de schotel) inclusief het nieuwe gedeelte mat-zwart, de Yagi antenne kun je gelijk ook mat-zwart spuiten(maakt niks uit met de ontvangst) en dan valt jouw antenne buiten haast niet meer op!.

    Zorg er wel voor dat de metalen buis niet verticaal tussen de directoren staat want dat beinvloed de ontvangst, in het geval dat jouw Yagi plat is en de Directoren in Verticale stand tussen de nieuwe antenne paal komen mag je dat nieuwe stukje ook van Grijs pvc buis nemen (Gamma)dit is zeer sterk en in diverse diktes te verkrijgen, wel weer even mat-zwartmaken, evt. de coax ook.

     

    Mijn opstelling is hier ook zo: schotel aan de schoorsteen en met een klein paaltje er bovenop de Wisi Yagi (Verticaal), werkt perfect!

     

    Succes

    Mvrgr.

    Riso

     

  16. In jouw geval, met weinig ontvangst, zal het wel wat uitmaken maar in normale omstandigheden nauwelijks, een (3 elements) Haaienvin is nml. weinig richtinggevoelig! en dat was het voorbeeld voor mijn reaktie.

    Meer Elements betekend meer richtinggevoeligheid dus een 9 elements ontvangt beter aan de voorkant (richting zender) dan bvb. een 3 elements.

    In jouw geval is de ontvangst gewoon al kritisch en dan maken ook de beetjes een hoop uit!, je hebt daar te weinig veldsterkte en dan kan het overal in en rondom huis sterk ontvangmatig verschillen.

     

     

  17. Hier moet ik je ook tegenspreken, de Funke buitenantenne is hetzelfde als de binnenantenne(Kpn) als je hem open maakt zit er een reflector in en een antenne en een hulpdirector.

    Het is dus een soort 3 elements!, 3 elements antennes zijn zoals bekend weinig richtinggevoelig, de voorachterverhouding is gewoon pet.

     

    Richteffect krijg je dus wel iets maar wel heel weinig, kortom de richting is niet echt kritisch.

    De Haaienvin is gewoon te klein om meerdere elementen te huisvesten.

    post-38484-1318259625,3375_thumb.gif

  18. Hallo beste W3ird_N3rd,

     

    Op dat stukje paal dat boven de bovenste schotel uitsteekt(op jouw foto) een paaltje met iets dunnere diameter steken, zo'n 75cm is al genoeg!, boor een bout door en door om de 2 buizen (paal) te verbinden, spuit met een spuitbus het gedeelte boven/achter de schotel) inclusief het nieuwe gedeelte mat-zwart, de Yagi antenne kun je gelijk ook mat-zwart spuiten(maakt niks uit met de ontvangst) en dan valt jouw antenne buiten haast niet meer op!.

    Zorg er wel voor dat de metalen buis niet verticaal tussen de directoren staat want dat beinvloed de ontvangst, in het geval dat jouw Yagi plat is en de Directoren in Verticale stand tussen de nieuwe antenne paal komen mag je dat nieuwe stukje ook van Grijs pvc buis nemen (Gamma)dit is zeer sterk en in diverse diktes te verkrijgen, wel weer even mat-zwartmaken, evt. de coax ook.

     

    Mijn opstelling is hier ook zo: schotel aan de schoorsteen en met een klein paaltje er boven op de Wisi Yagi (Verticaal), werkt perfect!

     

    P.s. De Funke antenne heb je weinig aan! het is een veredelde binnenantenne in buitenbehuizing en totaal niet richtinggevoelig.

    Succes

  19. De Nokia's N92 en N77 zijn dure speeltjes en slechts een beperkt aantal mensen hebben er een.

    Het uitrollen zou dit jaar moeten gaan gebeuren na al een paar keer uitstel maar de planning is dit jaar, het lijkt me dat o.a Nokia er veel baat bij heeft dat de uitrol doorgaat, centenkwestie dus!.

    Mijn wens is nog steeds: afschaffen dat Dvb-H en de vrijkomende transponders gebruiken voor Dvb-T.

    Mvrgr.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...