Ga naar inhoud


KJF

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KJF

  1. Hallo forumers,

     

    Ik ben een beginneling op het gebied van linux ontvangers. Niet op het gebied van linux. Ik heb als vervanger van een comag twin PVR tuner ( sd only) een GIGABLUE HD QUADPLUS gekocht. Na het uitpakken maar eens op verkenning gegaan. Het eerste probleem waar ik tegen aan liep is bij het rondkijken is de hoeveelheid geheugen. Uit begevoegd screenshot lijd ik af dat er maar 570 Mb beschikbaar is terwijl op de doos toch echt staat 1024 Mb geheugen.  Is dit omdat de software niet meer herkent of is er daadwerkelijk een deel stuk en moet het apparaat terug.

     

    Verder wil ik graag mijn CD kaartje gaan gebruiken in deze ontvanger zodat ik een kanaal kan op nemen en een ander kan kijken heeft iemend hier paar links om me in de goede richting te duwen. :-)

     

    Is de geinstalleerde image openmips 4.3.1 de meest gebruikers vriendelijke of is er een die gezien wordt als vriendelijker.

     

    Alvast bedankt en een goede paasdagen gewenst.

     

    m.v.g.

     

    KJF

    post-43559-0-95204400-1458920034_thumb.png

  2. Inderdaad, ik zal het rondvliegen in schoteltjes niet meemaken. Net zo min als er IP-Servers bestaan als LNB in de Sat-schotel !

    Lees het hele Sat-IP nog maar eens goed door, bijv de tekst ;

    This converts the satellite signal into an IP signal that can be played via Wi-Fi network on other TVs with SAT>IP Client as well as on smart phones, tablets or notebooks !

     

    M.a.w. we hebben nog steeds de LNB nodig als antenne met een keurig frontend/STB gedeelte erachter alvorens het wordt "vertaald//convert" richting IP protocol.

    Misschien ook handig dat je hier eens kijkt; http://www.satip.info/products/sat%3Eip%20servers  of hier ; http://www.satip.info/sites/satip/files/files/exip414.pdf

     

    Ik zie op de eerste link wel degelijk een LNB die direct IP aflevert en wel van 8 transponders tegelijkertijd (zie http://www.inverto.tv/products/product.php?id=264&typ=2)maar deze kan nog steeds niet wat de topic starter wil en voor meer dan 1 sat wordt het al gauw erg prijzig. vgl mij is de enige die het mogelijk ondersteund, ook uit jou lijstje, het apparaat van octopus. http://www.satip.info/sites/satip/files/files/Octopus_Net_engl_.pdf. Helaas ook niet voordelig maar kan makkelijk in bestaande installatie geintegreerd worden en heeft CI en er kan ook dvb-T/C toegevoegd worden.

  3. hoeveel verlies is nog acceptabel.

     

     

    Bij de kabel komt nog het verlies van de kabel tussen de aansluitdoos ende ontvanger en het stuk tussen de LNB en de multiswitch. 12.6-18 dB kabel 

    0.4dB 1 meter kabel  tussen de receiver en de aansluitdoos  +

    3  dB voor de koppelingen en aansluitdoos en de

    5  dB switch

    totaal tussen 21 en 26 db max

     

    de andere kabels zijn korter dus 26 db is wel het maximum verlies wat ik kan krijgen.

     

    KJF

  4. Lijkt mij wel een gepruts met die coax kabel. Kan dat gat niet verder uitgeboord worden KJF?

    Van binnen naar buiten boren en dan natuurlijk schuin naar beneden zodat je nooit lekkage krijgt.

    Ik wilde toch gewoon maar 2x 5 mm kabel gebruiken. Ik hoop alleen dat ik er niet teveel signaal verlies door krijg. totaal ligt er een behoorlijke hoop kabel tussen de multiswitch en de ontvanger. totaal zo'n 25 to 40 meter. Vraag is dan of ik er goed aan doe alles te vervangen door dunne coax of ze met koppelstuk  ertussen "plak". ook weer signaal verlies.

     

    KJF

  5. De afstanden tussen de drie lnb's moeten voor die Gibertini in Groesbeek als volgt zijn:

    tussen de Astra 19,2 en Astra 23,5 is 50mm

    tussen de Astra 23,5 en Astra 28,2 is 53,5mm

     

    Je kunt dus geen lnb's nemen met gewone kop.

    Ik zou de ALPS Quattro nemen.

    Een andere mogelijkheid is een grotere schotel.

     

    De Gibertini-rail kun je schuin zetten dus je hoeft niet perse de lnb-houders te nemen die je in hoogte kunt verstellen. Misschien moet je wel de slobgaatjes in de rail waar deze vast gezet wordt op de arm iets verder uitvijlen. Ik zie ook nergens op de site van de leverancier staan hoe je die verstelbare houders kunt bestellen.

    Er bestaat 5mm coaxkabel. bijv. de Belden H121.

    Die zou je kunnen gebruiken.

    Ligt die buis van 12mm binnen en is die vochtvrij?

    Hoe lang is die?

     

     

    Hi Sprietje,

     

    bedankt voor het rekenwerk.

     

    Is het ook mogelijk om op de 23.5 positie een alps te zetten en op de 19.2 en 28.2 een normale LNB of past dat ook "net" niet. Of kun je door een hoogte verstelbare beugel te nemen de 23.5 "omhoog" zetten waardoor het wel past en hem vervolgens weer naar het brandpunt te laten kijken. De rails met verstelbare adapters is niet veel duurder dan een niet verstelbare.  Hoeveel meer/beter signaal levert een gewone inverto black premium t.o.v. een ALPS?

     

    De buis is vanuit de kelder naar de woonkamer is ongeveer 1 meter en de ruimte waar de multiswitch komt naar de eerste verdieping ongeveer 7 meter liggen beide droog. De belkin kabel ziet er goed uit enig idee waar die te krijgen is, de enige die ik kon vinden was de bieffe mini coax kabel CO7 B90 zie de bijlage.

     

    KJF

    CO7B90AFeng.pdf

  6. Beste Hugo

     

    Als je voor 4 lnb gaat met koppen van 60mm, dan moet je toch wel redelijk wat smokkelen want tussen de Astra 19,2 en 23,5 moet de afstand 53mm zijn. Met koppen van 60mm zit de Astra 19,2 en dan 7mm naast. Dat is aardig op de grens.

     

    Je had het over twee of drie aansluitingen. Als je inderdaad voor 3 aansluitingen gaat, dan kun je geen Inverto Black Ultra Quad nemen maar moet je Inverto Black Premium Quad nemen.

     

    Hoi Sprietje,

     

    Geldt dit ook voor mijn schotel, uit een ander draadje met bijna dezelfde vraag maar ander titel. Ik moet toch nog alle LNB kopen. Dus kan ik nog zelf beslissen of ik drie Inverto Black Premium Quad neem of 1 afwijkende ( de middelste)

     

    KJF

  7. Ik heb het volgende voor je uitgerekend voor Antwerpen voor je schotel:

     

    Monteer de kop dan de lnb die op de arm gemonteerd is 5-6mm van de lnb-klem en zorg er voor dat alle andere lnb's even ver naar voren staan.

     

    De afstanden tussen de lnb's moet je als volgt instellen:

    afstand tussen de Hotbird en Astra 19,2 is 88mm

    afstand tussen de Astra 19,2 en Astra 23,5 is 53mm

    afstand tussen de Astra 23,5 en 28,2 is 56mm

    d.w.z. gemeten aan de voorzijde van kuiltje tot kuiltje in de kap.

     

    Als je de rail op de lnb van de Astra 23,5 monteert die op de schotelarm staat, moet de rail 12,7 graden schuin staan, d.w.z. de kop van de Hotbird-lnb moet 43mm lager staan dan de kop van de Astra 28,2-lnb.

     

    Je moet de rail buigen zodat alle lnb's naar het midden van de schotel gericht zijn. Het zal er om hangen of je door die buiging de buitenste lnb's ver genoeg uit elkaar kunt zetten. Het beste kun je de lnb-klemmen die op de rail zitten tegen de koppen van de lnb's monteren.

     

    Ik adviseer om voor die smalle lnb een normale lnb te nemen, bijv. een Inverto Black Ultra. Gebruik die voor de Astra 23,5.

     

    Stel de skew van de lnb's als volgt in:

    Hotbird 13 op 7 graden

    Astra 19,2 op 5 graden

    Astra 23,5 op 8 graden

    Astra 28,2 op 11 graden

    d.w.z. als je naar de binnenzijde van de schotel kijkt met de wijzers van de klok meegedraaid t.o.v. verticaal.

     

    Stel de elevatie van de schotel in op 28,7 graden om de Astra 23,5 te vinden.

    Stel de schotel af op maximale signaalkwaliteit en doe dat heel precies, anders ontvang je de andere satellieten ook niet optimaal.

     

    Kontroleer als laatste of je door het iets verdraaien van de skew van de lnb's nog een betere ontvangst kunt bereiken.

     

    Ik heb een rail van een Triax als bijlage zodat je de volgorde van de lnb's kunt zien.

     

    Sprietje.

     

    de Inverto Black Ultra heeft de aansluitingen parralel aan de rails staan. Dat maakt hem breder dan de Inverto Black premium.waar ze haaks op de rail staan. Is dat eerste een probleem wanneer je er drie naast elkaar wil zetten?

     

    KJF

    post-43559-0-14194100-1420490545.jpg

    post-43559-0-26541000-1420490737.jpg

  8. Hi KJF

     

    Wij bellen via VOIP (skype), is dat te doen?

    Ik heb bij Skype een abonnement "Europa".

    Heb gezien een sat internet aanbieder SkyDSL

    https://www.skydsl.eu/en-NL/Internet-via-satellite

    ...en dan verkrijg je een Italiaans IP adres.

    nu, behalve het skypen, weet jij of VPN mogelijk is?

    We hebben onze website extern gehost, en mettertijd moet ook vanuit de site naar ons intern netwerk verbinding mogelijk zijn, voor oa ftp up- downloads.  De VPN om vanaf extern met smartphones of bij familie connecties te maken.

    De website zal extern blijven, hoewel ik lange tijd gedacht had om ook deze op eigen server te draaien, maar daar ben ik van mening veranderd.

    Verder wil ik een eigen Cloudomgeving maken.  Zou dit probleemloos allemaal mogelijk zijn denk je?

    Als ik SkyDSL2 kies, dan zou ik opteren voor de Flat M optie (redelijke prijs per maand)

    Of zijn er nog andere aanbieders die de moeite waard zijn om te bekijken.

    Is de installatie van zulke schotel zelf te doen?

    Hugo

    Hoi HugoH

     

    De provider die ik had bood  optioneel  bellen via sat waarbij het verkeer voor VOIP geprioriteerd werd alsmede beter verdeeld in de tijdslots. Ik heb zelf skype naar mijn broer op zijn 3g geprobeerd maar ik vond dat geen succes. De vertraging was me te groot ( tot 1 sec). VPN is geen probleem alle verkeer is open zelf gebruikte ik poort 21 en 80 en 8080 om de webcams te monitoren vanaf mijn werk en in te loggen op mijn linux machine. Mijn vrouw heeft citrix voor haar werk gebruikt maar daar zaten als gevolg van de latency wat haken en ogen aan. Montage is goed te doen zelf schotel opbouwen en uitrichten metbehulp van een laptop. moet wel naast de schotel kunnen  staan. Je moet er op kunnen kijken tijdens het uitrichten.

     

    KJF

  9. Bedankt voor je snelle reaktie.

    Ik heb volgende maten:

    Maat X is 68 cm

    De 40% afstand is 41 cm

    De 60% afstand is 99,5 cm

    Breedte schotel is 97 cm

    Nog een vraagje (of opinie): wat vindt jij van internet via satelliet? (gezien onze ISP weeral prijzen gaat verhogen, zag ik dat misschien als optie!)

    Hoi HugoH

     

    Als ervarings deskundige kan ik zeggen dat internet over satelliet  eigenlijk goed te doen is. Behalve voor applicaties die interactief zijn. De roundtrip tijden voor pingen zijn hoog min 650 ms. De snelheden zijn goed. ( 20 megabit (2.4 megabyte) down en 4 Mbit Up ( 450 kilobyte up)) ik had een flat abbo bij een Duitse provider ( woon net bij groesbeek over de grens) en dat kost +/- 40 euro inde maand voor een flatrate met FUP ( heb ik nooit last van gehad) de prijs was best redelijk gezien het alternatief ( isdn ).

     

    KJF

  10. Hoi Sprietje,

     

    Nog een vraag over de Gibertini multirail de afbeeldingen links en rechts zijn de houders verschillend. Welke heb ik nodig de in hoogte verstelbare of degene die een vaste hoogte hebben.

     

    Welke maat LNB's zou ik nodig hebben ik zag dat er 60 mm,  40 mm en zelfs 23 mm  uitvoeringen zijn als ik het goed gelezen/begrepen heb.

     

     

    KJF

  11. Je schotel is een Gibertini X-serie.

    Het kan een OP 75 X zijn die 75cm breed is en 80cm hoog inclusief rand en 72cm breed en 77cm hoog op de spiegel gemeten.

    Of een Gibertini OP 85 X die 85cm breed is en 90,5cm hoog inclusief rand en 81,5cm breed en 87cm hoog op de spiegel gemeten.

    Meet maar even na welke het is.

     

     

    Net even nagemeten en het is een Gibertini OP 85 X

  12. Hoi Smetje limb.BE

     

    Ik heb het draadje gelezen. Is inderdaad een goede optie. Al even gekeken op de duitse baai en daar kwam ik een aantal gibertini/xxx  beugels tegen voor een schappelijke prijs en die lijken te passen.

     

    Ik zag alleen de opmerking over de LNB 23.5/19.2  dat die wat klem kwamen te zitten bij een normale "60 mm" LNB. Als ik toch nieuwe moet aanschaffen kan ik net zo goed een smalle b.v ALPs kopen,  qua prijs scheelt dat ook een paar euro met een inverte van 60 mm.  Geeft een 60 mm meer signaal dan een smalle LNB?.

     

    Waar ik dan nu aan denk. is om de 28.2 en de 19.2 als 60mm LNB uit te voeren en de 23.5 als een een dunne LNB uit richten op de 28.2 en dan de overige twee uitrichten. Hoe bepaal ik de hoek waaronder de rails zit t.o.v horizontaal. ( is dit de 11graden waarop ik de huidige LNB heb staan ?) of moet ik de rails horizontaal zetten en de LNBs draaien ?

     

    alvast bedankt

     

    KJF

    post-43559-0-86837900-1420233096_thumb.jpg

  13. beste allemaal,

     

    Al langer lid allen nooit actief als poster, alleen lezen dat i snu verandert. Zoals ik in de titel al aangeef weet ik wat ik als eindresultaat wil bereiken. Alleen reikt mijn kennis niet helemaal om het tot een goed eind te brengen vrees ik.  Ik ben technisch wel enigszins onderlegd.

     

    Op het moment  heb ik een 80 cm schotel van een onbekend merk ( stond "van hunen" in) met een duo LNB voor 19,2 en 23.5 en twee aansluitingen. zie bijlage foto van de achterzijde wil niet resizen kan ik op verzoek wel plaatsen maar is bijna 5 MB.

     

     

    Wat ik dus graag wil is de aangegeven drie satellieten ontvangen en verder op 6 plekken in huis kunnen kijken.

     

    Nu had ik bedacht dat vervangen van de LNB door een "multifeed" beugel met drie quattro LNB en  een multiswitch 17/8 plaatsen (13/6 zou voldoen maar zijn bijna niet te vinden en als je ze al vindt prijstechnisch absoluut oninteressant)  zo dicht mogelijk bij de schotel en dan de kabels naar de verschillende plaatsen in huis trekken gedeeltelijk liggen die er al. De overgebleven poorten gewoon ongebruikt laten.

     

    Vragen die blijven en waar ik eigenlijk geen antwoord op weet:

    - is de schotel groot genoeg of is groter noodzakelijk?

    - welke multifeed is geschikt  ?

    - welke LNB zijn geschikt ( drie gelijke?, moeten ze smal zijn of is breed beter en past dat )?

    -hoe te configureren/ uitrichten ?  Advies van de monteur die hier was toen ik internet via sat ( tooway), eerst de 28,2 uitrichten op de best positie en dan de andere twee dit omdat we toch redelijk ver naar het oosten zitten voor.

    -Verder is voor het trekken van de extra kabel nog een probleempje ze moet met zijn tweeën door een 12 mm buis. Kan ik voor dat deel 4,3 mm coax kabel gebruiken.

     

     

    Ik wil dit graag zelf doen omdat ik het wel een uitdaging vindt.

     

    locate is in buurt  van Groesbeek.

     

    met vriendelijk groet

     

    KJF

    post-43559-0-86634600-1420213658.jpg

    post-43559-0-03506500-1420213675.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...