Ga naar inhoud


RUF

Lid
  • Items

    237
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door RUF

  1. De gemakkelijkste oplossing is het POD hd image installeren, daar zit het voorgebakken in. Wellicht hangt het dan ook af van je image.

     

    Zoals ik het gedaan heb om de tiny te installeren - geen server of sharing alleen lezen -.

     

    Heel belangrijk is om, als je met de installatie begint er zeker van te zijn dat er ofwel geen andere cam werkt, of voor alle zekerheid de aanwezige cams te verwijderen.

     

    Het rar pakket ontvouwen. Je zal daar drie bestanden in vinden, hypercam.mipsel.tiny - hypercam.mipsel.light - hypercam.mipsel.full en hypercam.cfg

     

    Ga met een ftp client naar je box en maak op je root een nieuwe map aan: "hypercam" en plaats daar de hypercam.mipsel.tiny in samen met de hypercam.cfg. Hernoem hypercam.mipsel.tiny naar hypercam.mipsel.

    Geef beide bestanden 755 rechten.

     

    Dan maak je contact met je box via telnet en geef het volgende commando

     

    /hypercam/hypercam.mipsel -c /hypercam/hypercam.cfg
    

     

     

    normaal moet de hypercam dan op gang komen. Probleem is als je met de huidige config de box stopt hypercam dat ook doet en opnieuw via telnet moet gestart worde

    zoek het bootup of restart bestand -zit meestal in de init.d map-

     

    daar moet je ergens een lijntje vinden:

     

    echo 22 > /proc/progress
    /usr/bin/dccamd
    

    verander dit in

    echo 22 > /proc/progress
    /hypercam/hypercam.mipsel -c /hypercam/hypercam.cfg
    

     

    En het zou moeten werken. Maar nog eens, en dat heb ik dan met scha en schande en veel gevloek, ondervonden is dat ieder image en box op zijn eigen manier reageert.

    Bovenstaande werkt perfect met een Vix 2.3 image op een ET9x000, maar ik heb geen ervaring met andere boxen.

    Good luck.

  2. Mijn ervaring met TNTSAT voor wie er iets aan heeft. Heb weken gesukkeld om de kaart te openen met Oscam en Cccam. Uiteindelijk alle cam's eraf gezwierd en Hypercam 2.15 geïnstalleerd. Tnt bovenste slot van de ET9000, TVV in de onderste en alles werkt als een naaimachientje. Met het Power of Dreams HD image van het Sandboxteam zit de Hypercam er standaard in. Let wel POD is nogal basic als image maar wel heel stabiel.

  3. Mijn ET9000 heeft de vix 2.1. Wat ik ook probeer dit image lijkt er in gelijmd. Heb de nieuwe bootloader geïnstalleerd. Lijkt alsof dit aanvaard is. Als ik een ander image erop wil dan lijkt alles erop dat dit wordt uitgevoerd, maar aan het einde van de rit blijft alles bij het oude. Ontvanger blijft echter gewoon verder werken op de vix 2.1. Lijkt me ergens met dit topic verwant tenzij iemand een idee heeft die dit specifiek probleem kan oplossen.

  4. Is best mogelijk, en misschien is mijn verklaring niet accuraat (ben dan ook geen linux programmeur zoals jij misschien). Maar het werkt en het blijft werken en al de rest is wat mij betreft naast de kwestie. Slotsom is dat zoals ie nu draait de ET9000 een pracht van een box is met een uitstekende kwaliteit/prijs verhouding. Trouwens, Michel, als mijn post gelijk is aan onzin. Wil dan dit forum verblijden met uw wijsheid en ons dan verlichten met de juiste uitleg. Want met "onzin" maak je er wel heel erg gemakkelijk van af. smile Altijd gretig om bij te leren.

  5. Je opmerking deed me even schrikken. Dus maar meteen een update uitgevoerd en getest. Het resultaat is onveranderd. Ik vermoed dat bij een update de .ko bestanden worden aangevuld met nieuwe informatie. Je overschrijft dus het oude met een nieuw bestand waarin ook alle voordien uitgevoerde aanpassingen zijn opgenomen.

  6. Origineel bericht van: RUF
    We zijn er bijna. Momenteel lukt het doorlussen als de ET9000 aan staat. Maar ik heb ergens gelezen dat er een driver update zou zijn die dit probleem oplost en het doorlussen ook mogelijk maakt in standby. Nochtans heb ik er momenteel de allerlaatste open pli update geïnstalleerd. Iemand meer info aub?


    Probleem opgelost. Antwoord zit in de driver update
    et9000-drivers-gcc44-20110314

    Toestel draait als een naaimachientje.

    Bedankt voor de suggestie Littlesat.
    Mag gesloten worden.
  7. We zijn er bijna. Momenteel lukt het doorlussen als de ET9000 aan staat. Maar ik heb ergens gelezen dat er een driver update zou zijn die dit probleem oplost en het doorlussen ook mogelijk maakt in standby. Nochtans heb ik er momenteel de allerlaatste open pli update geïnstalleerd. Iemand meer info aub?

  8. Bedankt voor de tips Littlesat. Nu weet ik alvast waar ik niet meer moet naar zoeken. Ik heb de aanpassing aan het bestand uitgevoerd maar geen succes. Op mijn zenderlijsten krijg ik bepaalde zendernamen niet te zien. Er staat <n/a> en deze files wil de dreamboxedit niet lezen, dus kan ik ze ook niet aanpassen en bij de CTeditorstudio krijg ik ofwel de com poorten niet open, of krijg ik als antwoord "decoder not ready power on and retry" ook al staat ie lustig beeld te geven. We zijn dus nog niet uit het bos lijkt me.

  9. Ik heb sedert gisteren een ET9000 orginal Clarke Tech met momenteel de bijgeleverde image. Deze is bijgewerkt. Ik heb echter een paar hindernissen waar ik niet over geraak.

    1 - Hoe kan ik zenders hernoemen, die functie vind ik in geen velden of wegen.

    2 - als ik de Clarktech Editor Studio probeer via de seriële dan zijn al mijn com poorten gesloten. Nochtans had ik contact met mijn topfield via com 6

    3 - doorlussen naar een tweede toestel lukt niet meer.

    Opstelling: TUNER 1 = LNB 1 = DOORGELUST NAAR TUNER 2 (LNB 2). Met mijn Topfield kon ik via de uitgang van LNB 2 door naar een ander toestel. Maar dit zit ook strop.

    Voor de rest schitterende doos met even goed zoniet zelfs scherper beeld dan mijn oude 7700.

     

    Alvast bedankt voor de suggesties

  10. Origineel bericht van: TokeMUp
    Origineel bericht van: digitaal kijker
    die 30 dagen is voor op de server progamma's op te nemen en niet op de belgacombox.


    Nog straffer! Waar is het respect voor de privé sfeer naartoe?
    Dus Bcom weet perfect wie wat opneemt en dus ook welk profiel op welke zender/programma past.
    Dit lijkt mij BigBrother gedoe en hoort niet in België thuis maar eerder in Rusland of Cuba of een ander land waar de mensen slaven zijn van de staat!

    mvg


    Maak je niet dik. Iedereen doet dit om zijn klanten beter te leren kennen, hun koopgedrag te analyseren en zo tot meer kopen aan te zetten. Waarom dacht je soms dat Carrefour, Delhaize en Colruyt voordelen geven op hun klanten (punten) kaarten. Iedere aankoop die je doet wordt bijgehouden en naar de marketeers binnen het bedrijf doorgespeeld. Amazon houdt zelfs je surfgedrag op hun site bij om je interesses te achterhalen. Wie Jetair of Thomas Cook online gebruikt geeft ver zijn hele privé sfeer prijs. Na drie keer gebruik weten ze precies hoe je reist, met wie, hoe je gezin eruit ziet en wat de evolutie is, wat je budget is en wanneer je meestal je zomervakantie vast legt. Big Brother kijkt al jaren achter onze schouder mee, maar nu begint het op te vallen.
  11. Sorry Riji. Maar ik ben al klant bij TVV sedert 2007. En geloof me vrij, als ik ook maar één goede uitvalsbasis vond, dan maakte ik gehakt van het zootje. Maar het is nu eenmaal een feit dat, op het moment dat de pakketten een nieuwe naam kregen de logo's van de vier Franse zenders niet meer voorkwamen in de diverse pakketten op hun website. Ik heb toen een email naar TVV gestuurd met de vraag naar het hoe en het waarom. Toen werd geantwoord dat de vier wellicht van de transponder zouden verdwijnen en ze als voorzorg niet meer werden weergegeven. Dus al wie dan niet heeft gereageerd en automatisch is overgegaan - of ze het nu vroegen of niet - naar de nieuwe pakket formules hebben geen reden tot klagen. En, de meesten onder ons zijn redelijk vertrouwd met het satelliet gebeuren en wat er in outer space op die vogels omgaat. Dagelijks verdwijnen er stations, worden stations naar een ander satelliet gegooid, worden bij de diverse providers pakketten aangepast. Dat is een zeer dat zowel bij TVV, Canalsat, Sky, telenet, belgacom etc voorkomt. Maar in de meeste gevallen worden de gaten quasi onmiddellijk opgevuld zodat het aantal te ontvangen stations gelijk blijft. Hier dus niet. En waarom? Omdat ze officieel niet meer tot deze pakketten behoorden. Het waren toemaatjes geworden. En je kunt niet verplicht worden om iets te vervangen dat er eigenlijk niet meer bij hoorde. En goed, ben je niet akkoord, gebruik je recht als consument en verkas. Maar je zal lang moeten zoeken om een gelijke beeldkwaliteit te vinden. Die zal je zeker niet terugvinden bij Belgacom noch bij Telenet. Dus ik knarsetand, vind het niet eerlijk etc maar omwille van de beeldkwaliteit (de occasionele hiks op een hd en canvas hd) er dan maar bij genomen, blijf ik waar ik ben.

  12. Ik heb de hele zaak nu even gevolgd. Maar alle discussies des spijts is het wel zo dat al sedert een klein jaar de franse zenders niet meer op de website in de pakketten voorkwam. Wel nog op de zenderlijst in pdf format. Dus ... we hebben geen been om op te staan. FR 2 . 3 . 4 . 5 kwamen al een hele tijd niet meer in de zenderpakketten op de website van TVV voor. Dus of we het nu willen of niet. Leuk vinden of niet. En ik helemaal niet. Maar TVV staat dus wel recht in de schoenen. De Fransen maakten officiëel geen deel meer uit van gelijk welk pakket van TVV

  13. En zo te zien zijn er nog twee weg, en dit keer, tenzij ik wat heb gemist, onaangekondigd. JIMJAM en Hustler zijn verdwenen en niet alleen van mijn box maar ook, volgens kingofsat, uit de ether. Ik heb er niets op tegen dat er mee gespeeld wordt, maar nu begint het er toch op te lijken dat TVV er in begint te knijpen -en dat doet zeer-. Dat betekent ZES zenders uit het aanbod in drie dagen. En nergens ook maar één vorm van communicatie wat er in de plaats zal komen. Tenzij er iets niet snel veranderd, heb ik de indruk dat mijn abonnement bij afloop niet meer zal verlengd worden.

  14. Er staat hier ergens een topic over de Tsjechische software voor de TF7710. Je moet die eerst wel compatibel maken naar het versie nummer met een ander programmaatje. Maar goed, ik heb die lopen op mijn originele TF7700 die nu door de aanpassing een TF7710 is geworden en dat werkt perfect. Beter eigenlijk dan de oude versie van de TF7700. Deze SW heeft een autodecodeer functie. Zo auto is die nu ook niet, want je moet de zaak vooraf instellen wanneer en wat je wilt decoderen. Maar het is al een hele verbetering.

  15. Voor BBC3 en BBC4 respectievelijk overdag cbbc en cbeebies zijn de streams gelijk maar niet de epg en de service ID. Ik heb zojuist een test gedaan met een tf7710hdpv en een stukje van cbeebies opgenomen en dat lukt perfect. Om goed te zijn moet je de kanalen afzonderlijk programmeren en elk een eigen zender nummer geven met hun eigen service ID.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...