Ga naar inhoud


schumi08

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door schumi08

  1. @illusion

     

    Hoezo niet? Sprietje wees mij eerder in deze disussie (op pagina 4) erop dat er al zenders doorkomen met een smalle beam op de nieuwe Astra 2F. Een zender als "5 USA" kan ik hier in Leeuwarden goed ontvangen. Zowel op de nieuwe triple lnb op 65 cm schotel als de Multytenne.

  2. Met belangstelling volg ik de berichtgeving over deze nieuwe triple LNB. Ik overweeg deze aan te schaffen icm de 65 cm aluminium schotel van het merk Fuba (ter vervanging van mijn Multytenne van Technisat welke tegenwoordig te veel uitval vertoont bij regenval op Astra 3).

     

    Belangrijk voor mij zijn de ontvangst van BBC (ONE) HD en Sport1 HD naast uiteraard de Nederlandse HD zenders. Wat mij nog tegenhoudt is dat de Engelse zenders later dit jaar gaan verhuizen naar Astra 2E/F. Mijn vraag is of deze oplossing (de Fuba 65 icm de Triple LNB) dan wel toekomstproof is en er nog regenreserve over is op de Britse zenders?

     

    Bovendien begrijp ik dat de Astra 3 LNB bij de Triple LNB in het midden staat, waardoor de Astra 2 niet in het brandpunt komt bij het kijken van BBC. Aangezien de 4 LNB's in de Multytenne volgens mij afwisselend naar het brandpunt toe schakelen (bij afstemmen op bijv. de BBC staat de LNB voor Astra 2 in het brandpunt) betekent dit een mindere ontvangst op de Britste zenders dan nu? In hoeverre compenseert het grotere schoteloppervlakte dit (doorsnee 65 cm ipv 45 nu)?

     

    Kortom: wat mogen we verwachten met de Triple LNB icm een 64/65 cm schotel tav de Britse zenders vanaf de tweede helft van 2013 ? Is dit uberhaupt in te schatten al ?

     

    PS vanwege het feit dat ik in een appartement woon kan ik niet groter gaan dan een schotel van 65 cm doorsnede

  3. @ Sprietje

     

    Hartelijke dank voor je uitgebreide antwoord. De mast blijkt perfect waterpas te staan, waarvoor hulde aan de installateur destijds.

     

    Maar slecht nieuws dus, want dit betekent dat de ontvangst bij regen op de Nederlandse HD-zenders dankzij het huidige 8PSK-format eenvoudigweg niet meer beter kan met de Multytenne. Hoewel ik bij droog weer zowel Eurosport HD als History HD kan ontvangen, komt Planeta HD in zijn geheel niet door bij mij trouwens. De signaalsterkte op laatstgenoemde is daarbij wel gelijk aan Eurosport HD en History HD (73-74%).

     

    De alternatieven zijn om cosmetische redenen minder aantrekkelijk in mijn geval (schotel hangt aan muur op het balkon van mijn appartement). Eerst maar overschakelen naar SD-kwaliteit bij regen...

  4. Beste medeforummers,

     

    Sinds Canal Digitaal de Nederlandse HD-zenders met een minder sterk signaal uitzendt (in de zgn. 8PSK met als doel bandbreedte te besparen), valt mijn beeld bij regenval veel vaker weg dan voorheen. Ik heb al enkele uren besteed met het zo goed mogelijk uitrichten van de schotel: de Multytenne van Technisat. Voordat ik een installateur inroep die mogelijk beter kan uitrichten omdat hij wel de beschikking heeft over meetapperatuut, ben ik benieuwd naar jullie signaalsterktes op de Homecast Magic Pro. Met name bij gebruik van de Multytenne of evt. de Triplesat.

     

    Hier volgt de signaalsterkte BIJ LICHTE BEWOLKING/ ONBEWOLKT weer op mijn Homecast MP icm Multytenne op:

    NED 1HD - 74%

    NED 2HD - 74%

    NED 3HD - 72%

    RTL4 HD - 75%

    BBC HD - 79 % (wel perfect dus)

     

    Op deze manier hoop ik er achter te komen of de problemen op te lossen zijn met uitrichten of dat een andere schotel onvermijdelijk is. Nog een tip: door een afdekkapje tegen de regen over de LNB-bak te monteren (in de vorm van een transaparant A4 voorblad bijv. ) valt het beeld minder snel weg bij regenval.

     

    Alvast hartelijk bedankt voor het delen van jullie signaalsterktes op de Homecast Magic Pro. Omdat van verschillende merken/ types ontvangers de signaalsterktes zich niet laten vergelijken, gaat het echt om bezitters van deze specifieke ontvanger.

     

    Groeten,

    Lodewijk

×
×
  • Nieuwe aanmaken...