Ga naar inhoud


Gert30

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Gert30

  1. Het volgende stond er in de nieuwsbrief van CDS:

     

    De oudere ontvangers van het type Strong SRT6825, 6850 en 6855 kregen in de zomer van 2008 problemen met het inladen van de CanalDigitaal zenderlijst. CanalDigitaal heeft bij fabrikant Strong aangedrongen op een oplossing.

     

    Strong heeft nu een software-update beschikbaar gesteld voor de Strong SRT6825, 6850 en 6855. Na het installeren van deze update kunnen de genoemde Strong-ontvangers de CanalDigitaal zenderlijst weer op de juiste manier inladen.

     

     

    Hoi hoi, ik proberen, maar helaas. CDS was iets te vroeg met het versturen van deze nieuwsbrief.

     

    Dit stond er op de site van Strong:

    Voor de MediaGuard satelliet ontvangers SRT6825,SRT6850 en de SRT6855

    wordt gewerkt aan een nieuwe softwareversie.

    Deze versie ondersteund de huidige uitgebreide canaldigitaallijst voor meerdere satellieten.

    I.n verband met deze wijziging is de software via de satelliet ( O.T.A.) tijdelijk niet beschikbaar.

    Naar verwachting zal medio maart de nieuwe versie beschikbaar zijn via O.T.A.

     

     

    Dus we moeten maar effe afwachten.

  2. Ik denk dat kabel tv, zoals het nu wordt aangeboden gaat verdwijnen. Wat heb je dan aan concurrentie op deze kabel

     

    Op dit moment legt KPN bij ons glasvezel tot in huis aan. Wat bied glasvezel? Analoge radio en TV, digitale radio en TV, snel internet en bellen. Het is nu al bekent, dat over een jaar meerdere aanbieders op deze lijn mogen, zoals bv Tele2. Is dit een voordeel voor de consument? Misschien in het begin wel, maar wat al eerder hier werd aangegeven, totdat de grote bedrijven de macht hebben dan gaan ze de prijs opvoeren.

     

    UPC wilde bij ons in de gemeente ook glasvezel/Fiber Power tot in huis aanleggen, helaas krijgen ze daar geen toestemming van de gemeente voor. Dus ze leggen het aan tot aan de wijkcentrale.

     

    Wat gaat er dan gebeuren met de huidige kabel en telefoonlijn? Ik denk dat deze in de toekomst allemaal gaat verdwijnen.

     

    Maar is dit allemaal ten goede van de consument? Nee, ik denk het niet. De kosten zijn zowel bij UPC als KPN aanzienlijk hoger.

     

    Ik ga wel over naar glasvezel, maar ik hou de schotel er wel bij. Aanbod via de schotel is zoveel meer, daar kan geen andere aanbieder tegenaan. Ook niet als de analoge kosten naar € 10,- gaan. Via de satelliet kan ik zeker 150 interessante tv zenders ontvangen, en dat voor maar € 60,- per jaar. Of voor de basispakket kijkers € 9,50 p/m. Uiteraard hoef ik geen settopbox pakket te hebben.

     

  3. Hoe vaak valt hij uit door slecht weer? Bij mij kan je dat op 1 hand tellen. Alleen met zware onweer en regenval kan hij inderdaad even uitvallen.

     

    Hevige sneeuwbuien komen in Nederland bijna nooit voor. Als je de schotel goed uitricht, dan zijn de problemen het kleinst. Als ik het in minuten bekijkt dan heb ik ca 10 minuten per jaar geen beeld. Ik kan je vertellen, uitval bij UPC, Ziggo, KPN, Tele2 is misschien meer. Dus ik snap het probleem niet?

     

  4. Kon er ook niet meteen onderuit komen, omdat CDS het recht heeft om wijzigingen aan te brengen in een pakket.

     

    Natuurlijk mag dat, als ze bijvoorbeeld NASN verwijderen uit het combipakket, maar de twee voetbalkanalen verwijderen uit het pakket ging mij te ver.

     

    Later werd ik weer gebeld, met de mededeling dat ik mijn combipakket zon 2,5 jaar geleden had afgesloten, dus had toen nog geen Tele2 voetbal. Dus verzoek tot per direct downgraden kon volgens de medewerker niet. Ik had de medewerker goed duidelijk gemaakt dat ik mijn abonnement vorig jaar november wilde gedowngraden, maar dat ik daar op het laatste moment vanaf zag. Waarom? De voetbalkanalen. Na wat dreigen dat ik juridische stappen zal ondernemen, kon ik uiteindelijk terug naar het basispakket.

  5. Origineel bericht van: Johan45
    Origineel bericht van: Littlesat
    Nederland 1,2 en 3 zijn gratis. Dus als je CDS niet betaald kun je die gewoon blijven bekijken...

    Als je het zo bekijkt is CDS zo slecht nog niet. Bij de kabel kun je zelfs bij wanbetaling als je ze vervolgens afsluiten nog niet eens naar de Nederland 1,2,3 laten kijken. Dan zit je echt zwart(!) Bij CDS heb je dan nog altijd vooral Duitse zenders en bovendien nog altijd Nederland 1,2 en 3 en BVN.


    Dit is nu juist zo vreemd.
    NORMAAL gesproken krijg je gewoon nergens geen beeld meer op en binnen afzienbare tijd een deurwaarder aan de deur die, meestal niet terecht, de rekening van cds komt innen.


    Zo vreemd is dat niet. Iedere Nederland die in Nederland woont MOET gratis de publieke omroep kunnen ontvangen. O.A. KPN met digitenne geeft de publieke omroepen ongecodeerd door. Helaas kunnen ze niet via de satelliet ned.1,2,3 FTA doorgegeven, dit heeft te maken met de auteursrechten. CDS heeft hier een oplossing voor gevonden. Met een geregistreerde CDS pasje kan men dan gratis naar deze zenders kijken. Je hoeft hier dus helemaal niets voor te betalen.

    Dit staat op de site van CDS.
    Bij CanalDigitaal ontvangt u digitale radio en televisie via de ASTRA-satelliet. Meer dan 200 nationale en internationale zenders zijn vrij te ontvangen via uw schotel.

    Met uw CanalDigitaal smartcard ontvangt u na registratie (registratievergoeding € 29,95) ook gratis de publieke omroepen: Nederland 1, 2 en 3. Voor de ontvangst van de Regionale Omroepen en BVN-TV is geen smartcard nodig.

    Via de ASTRA-satelliet(en) kunt u naar hartelust genieten van vele (internationale) vrij te ontvangen zenders.

    Inclusief: Toegang tot de servicelijn voor € 0,50 per minuut.
  6. Origineel bericht van: thomas999
    Origineel bericht van: Pietjebel10
    Volgens mij kan het ook bij prijsverhogingen. Deze hoef je namelijk niet te accepteren

    Klopt binnen dertig dagen na aankondiging. (Die ze je eigenlijk persoonlijk, per brief moeten meedelen.)


    Ik heb nu het Combi-pakket, omdat ik regelmatig naar Film1 keek. Dat 1,5 jaar geleden de voetbal kanalen erbij kwam, vond ik wel leuk. Laatste maanden valt Film1 me tegen, maar ik zit er nog wel een tijdje aanvast, ze verlengen alles weer voor een jaar. mad

    Ik verwacht dat de Eredivisie kanalen gaat verdwijnen uit het combi-pakket, dus er verdwijnt twee dure zenders.

    Als een zender(s) uit een pakket verdwijnt, kan je dan ook je abonnement downgraden naar bv het basispakket?
  7. Voorheen als ik een vraag had stuurde ik rechtstreeks een mail naar Kees Färber, daar werd ik netjes behandeld doormiddel van een e-mail of telefonisch.

     

    Sinds dat je via de site een mail kan sturen, doe ik dat. Ook hier krijg ik binnen 2 werkdagen antwoord.

  8. Ik heb al een tijde een visiosat schotel en kan daarmee hotbird, astra 1,2 en 3 ontvangen.

     

    De muziekzenders Scuzz, Bliss en Flaunt zijn af en toe niet goed te ontvangen. Eerst dacht ik, dat de schotel niet goed stond uitgericht, maar dat was het geval niet.

     

    Nu heb ik even een tijdelijke triax 80 cm schotel erbij gehangen, maar heb nog steeds hetzelfde probleem. Andere LNB eraan gehangen, maar nog steeds.

     

    O.A. de zenders ITV een BBC heb ik totaal geen last van.

     

    De schotel staat vrij gericht, staan geen bomen, struiken of huizen voor.

     

    Weet iemand waar dit aan kan liggen?

     

  9. Dat CDS de kwaliteit van sommige zenders wel iets op mag schroeven ben ik het helemaal mee eens.

     

    CDS heeft ook een aantal zenders in het familie-pakket zitten, waar ze aan de kwaliteit helemaal niets aan kunnen doen. Deze zenders worden oa door UPC direct doorgegeven. Blijkbaar vinden ze het in Hongarije en Tsjechië de kwaliteit wel goed, anders had UPC Direct de kwaliteit wel opgeschroefd.

     

    Waarom heb ik een schotel aan de muur met een CDS abonnement? Ik kan voor relatief weinig geld heel veel zenders ontvangen, die ik nooit op de kabel kan ontvangen. Neem nou wat er op de Astra 2 gebeurt, daar komen steeds meer interessante zenders FTA.

     

    Ik geloof dat het wel eerder op deze topic is aangegeven. Iedereen die ik ken met een schotel is tevreden met de kwaliteit van CDS. Velen deze hebben maar een settopbox- of basispakket abonnement bij CDS. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik ook redelijk tevreden bent met de beeldkwaliteit.

     

    Nu stel ik eens de vraag aan jullie. Willen jullie ook meer betalen als CDS de beeldkwaliteit omhoog schroeft? Het basispakket gaat van € 8,95 naar bv € 11,95. Dus een verhoging van € 3,- p/m. Mijn antwoord is nee.

     

    Natuurlijk begrijp ik wel dat er mensen zijn met een grote platte tv die de kwaliteit van CDS bagger vinden. Ik heb me ook laten voorlichten bij een dealer, nee geen Media Markt of een ITS. Deze man melde me, “als je mooi beeld wilt hebben, dan moet je zeker geen scherm onder de € 1.000,- kopen. De meeste schermen onder de € 1.000,- zijn redelijk goed naar te kijken, maar wil je kwaliteit, neem dan bv een Loewe.” Ik geloofde die verkoper niet, want ik denkt altijd maar dat ze het duurste willen aansmeren. Hij zette een Sony scherm van € 699,- en een Loewe van € 1399,- naast elkaar. Beide hadden de zelfde zender opstaan, via de satelliet. Ik zag duidelijk een verschil, Loewe was gewoon veel scherper.

     

    Ik ben ook van mening dat CDS inderdaad ook in gebreken is, maar het ligt ook vaak aan de apparatuur die wij zelf hebben.

     

  10. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij heeft Talpa inderdaad nog een tijdje uitgezonden op de frequentie waar ze toen op zaten.(Astra 19,2 1G 12574.25 H) Op de dag dat RTL8 begon, moesten we de zenders opnieuw inlezen. RTL8 begon gelijk uit te zenden via de Luxemburgse transponder. Alle zenders van RTL gaan via Luxemburg.(Astra 19,2 1H 12343.50H)

     

    Na een maand is Halmark verplaatst naar de plek van Talpa. (12574.25 H)

  11. Origineel bericht van: pukje

    ze zeggen b.v. een barrel kost $ 110 ,maar wij wonen in een
    euro land dan moeten ze ook zeggen de olie kost 65Euro/barrel.

    Als ik in de winkel boter koopt staat daar ook niet dat een
    pakje 1,65 dollar kost maar 1,00 euro.

    Ik dacht dat het zelfs veboden is binnen de eu prijzen in een andere valuta door te geven dan in euro.


    Klopt niet helemaal. Ruwe olie wordt verhandeld in US Dollar en niet in euro's. De nieuwszenders geven gewoon door, wat de markt ervoor betaalt. Ze hoeven dus niet om te rekenen naar de Euro.
  12. We worden voor de gek gehouden. Iemand had wat uitgerekend in de Telegraaf: Diesel koste in 2000 € 0,84 p/l, vat ruwe olie koste toen $ 60,-. Nu is een vat ca $ 110,- en de diesel is ca € 1,36.

     

    Als je de US Dollar Euro verhouding doet, dan zal de diesel op ongeveer € 0.80 per liter zijn.

     

    Nee we worden niet genaaid, maar we worden opgelicht door Shell en onze overheid.

    madmad

  13. De melding die jij kreeg, kan wel eens een standaard melding zijn.

     

    Is die kaart wel geregistreerd bij CDS? Bij een nieuwe smartcard of een smartcard die door de vorige eigenaar beëindigd is, moet opnieuw geregistreerd worden. Je kan dus niet heractiveren Je kan daar beter even met bellen naar CDS.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...