Ga naar inhoud


Sharky1

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sharky1

  1. Ik ben begonnen met de installatie zoals Mimisiku heeft beschreven met softcamversie (enigma2-softcams-oscam-all-images_11.577-emu-r-798-arm+mips-all.ipk).

    Vervolgens de softcam in het flash geheugen geplaatst, softcam gestart en.........niets. De box laat alleen het blauwe driehoekje zien dat tot in het oneindige blijft draaien. De box opnieuw starten lukt niet. Tijdens het starten blijft deze hangen en start niet verder op.

     

    De box opnieuw geflashed. Vervolgens heb ik de installatie volgens de tutorial van Gigablue gedaan. Daarvoor heb ik dezelfde Oscam gebruikt: enigma 2-softcams-oscam-all-images_11.577-emu-r-798-arm+mips-all.ipk maar ook dit wil niet lukken...

    Ik heb het .ipk bestand met WinSCP over gezet naar /var/volatile/temp/. Vervolgens in de box de software onder localsoftware geinstalleerd en dan in WinSCP op zoek naar de bestanden oscam.server en oscam.conf om deze in de map /etc/tuxbox/config/oscam te plaatsen en daar gaat het niet goed omdat de map oscam niet aanwezig is! De bestanden die ik over moet zetten staan in de map config...... Wanneer ik de softcam start krijg ik hetzelfde probleem als eerder beschreven. Wat gaat hier niet goed??

     

  2. Klopt Mimisiku maarrrrr.....zand erover en verder met de issues.

    Ik heb inmiddels het probleem met het progje Winscp opelost. Wanneer je de Teamblue image gebruikt dan MOET je onder "Netwerk" een password instellen. Zorder een password staat  Teamblue geen verbinding niet toe!

    Vervolgens de softcam met behulp van Winscp op de juiste locatie geplaatst, dan de softcam starten en.......niets. De softcam start niet. Kennelijk is er iets fout maar wat.

    De komende dagen heb ik wat minder tijd maar heb inmiddels een andere versie Oscam bij Teamblue gevonden. Mogelijk dat deze versie het wel gaat doen.

    Wordt vervolgd.....

  3. Hai Ceesv, dit is ook mijn bezwaar tegen bepaalde reacties die ik op mijn vraagstelling heb gekregen. Zonder hulp is het moeilijk om de juiste kennis te verkrijgen en die hulp zocht ik. Gelukkig waren er nog anderen die wel het vermogen hebben om een mede satter op weg te helpen. Ik ben niet blij met de wijze waarop sommigen op dit forum reageren en zoals jij het beschrijft zelfs afbranden. Ik had dat duidelijk anders verwacht.
    Bedankt voor je ruggensteun hierin.

  4. Hoi bellejt, ik werk al een langere tijd met de VU Duo box met als image OpenPli. Dat heb ik eerder al aangegeven. In OpenPli vind je standaard de Oscam en na installatie werkt die probleemloos. Omdat ik de TB-image erg prettig vind wil ik deze behouden maar er zit een beperking op wat betreft de aanwezige software zoals in mijn geval de Oscam. Je kan natuurlijk niet overal kaas van hebben gegeten en daar heb je dan het forum voor met leden die op andere onderdelen veel of meer kennis hebben, zoals bv. het van buiten de box inlezen van software.

    Ik heb dus de tutorial voor het overzetten van de Oscam software gevonden en dat is wat ik wilde hebben. Nu het issue van het wachtwoord van WINSCP. Dan kan ik eindelijk gebruik maken van Oscam.....

  5. Hai Tonskidutch, natuurlijk gaat het nog maar mijn teleurstelling is groot gezien de reactie waarop ik een reactie heb gegeven.

    Ik ben inmiddels wat verder maar loop tegen een lastig probleem aan nl. wanneer ik WINSCP start om de Oscam over te zetten naar de box dan wordt de toegang met de box geweigerd. Het wachtwoord dat ik van het pop-up scherm gebruik werkt niet op mijn GB. Doe ik dat met mijn andere box, de VU Duo2, dan krijg ik gewoon verbinding...

    Enig idee wat dat kan zijn en hoe dit op te lossen?

  6. Goedemorgen bellejt, dank voor je reactie maar jouw laatste reactie is geen antwoord op mijn vraag (helaas). Natuurlijk heb ik mij ingelezen op internet maar de informatie is zo versnippert dat ik door de bomen het bos niet meer zag en om die reden de vraag op het forum heb gesteld om mij te helpen met een stappenplan in de veronderstelling en verwachting dat gebruikers elkaar helpen an ondersteunen. Helaas heb ik dat met jouw reactie niet zo ervaren....

     

    Ik ben inmiddels wat verder en heb de software voor de Oscam gevonden (11.501-emu-r789-arm+mips_all.ipk) en heb op een enigma forum een tutorial gevonden om de Oscam te installeren. Ik ga mij daar de komende tijd mee bezig houden in de hoop dat ik er dan zelf uit zal komen. Mocht dat niet lukken dan zal ik mij verder verstaan met leden van het Duitse TB-forum waarbij ik de verwachting heb dat ik daar wel positieve feedback en ondersteuning zal krijgen.....

  7. Hai Mimisiku, ik heb je posting gelezen. De softcamstartup heb ik gevonden maar hoe zet ik de Oscam 11577.ipk in de machine? Wanneer deze onder de downloads softcams staat is het installeren een fluitje van een cent. Met OpenPli lukt dat prima omdat daar de software al aanwezig is....maar nu nog met TB.

     

    Ik woon bij Rotterdam...

  8. Hai bellejt, wat ik weet is dat ik versie 6.4 van TB heb geinstalleerd. Waar kan ik zien dat het een/de ARM versie is? Waarom moet het de ARM versie zijn?

     

    Hai Mimisiku, de armhf7 heb ik nergens kunnen vinden. De Oscam 11577.ipk heb ik wel kunnen vinden. Hoe en waar laad ik deze in mijn box?

     

    de kaart die ik gebruik is van CD.

     

    Ik hoor graag weer van jllie...

  9. Let op: de receiver is de GB Quad UHD 4K

     

    Het lukt mij niet om de Oscam op deze machine te installeren :-(  Wie kan en wil mij daarbij helpen?

     

    De image is Teamblue 6.4 Deze wil ik houden omdat het een prettige image is.

    Ik heb de plugin Oscam Smartcard v2.4 geinstalleerd. Wanneer ik deze open moeten er instellingen worden gedaan waar ik niets van begrijp. Wie kan mij met een stappenplan meenemen hoe ik de Oscam kan activeren?

    Mocht er meer informatie nodig zijn dan hoor ik dat graag.

     

     

     

  10. Ik heb een probleem met het VFD scherm van mijn DUO2. De letters en cijfers zijn groot en flets. Ik heb OpelPli 7.0 geinstalleerd en daarin het VFD scherm op maximale helderheid ingesteld maar dat geeft niet het gewenste resultaat.

    Mijn vraag is de volgende: wie kan mij helpen aan de standaard VFD image en kan mij de beschrijving geven hoe en waar ik deze in de DUO2 moet installeren!

  11. Hoi Frans,

     

    voor zover mij bekend is LCD4linux alleen geschikt omhet linker scherm aan te passen.

    Kan je mij vertellen in welk deel van LCD4linux de instellingen van het VFD display kunnen worden aangepast? 

  12. Het grote display van mijn DUO2 is flets en grof van beeld. Het beslaat het volledige display. Het lijkt of een instelling niet goed staat zodat de tekst een kleiner formaat heeft en weer scherper helder wordt. Wie weet waar ik deze instelling kan vinden?

  13. Blackeyes, jammer dat je reactie op mijn gerichte vraag zo ongenuanceerd is. Wanneer je slechte ervaringen met deze LNB hebt dan is het handig dat toe te lichten zodat de vraagsteller daar iets mee kan. Zou je jouw ervaringen met deze LNB van Venton nader willen toelichten?

     

    Op de Duitse site van Testberichte.de staat een test van deze LNB en de score is "Sehr gut"(1.0). Zeer goed signaal en prima ontvangst bij regen. Ook de reacties van gebruikers zijn zeer positief op één na. Op basis van deze gegevens moet Venton een goede LNB zijn dus ben ik benieuwd waarom de aanschaf van deze LNB "geld op straat gooien" zou zijn.

  14. Ik ga binnenkort mijn bi bigsat installeren en wil daar 4 x Venton quad lnb's voor gebruiken. Astra 1,2,3 en Hotbird. In de testen komt deze lnb zeer goed uit de bus zelfs met regen. Nu lees ik in dit forum de ervaring van iemand die deze lnb afraadt zeker onder regenomstandigheden.

    Ik weet het niet meer. Wat is een goede quad die compact genoeg is om de 4 satellieten te kunnen ontvangen?

  15. Draadje kan worden gesloten. De foto in het 2e draadje spreekt voor zich. Op de tekening van Cahors staan deze bouten precies andersom getekend! Ik had zelf al bedacht dat de inkeping voor de gradenboog diende maar toch, nu weet ik het zeker. Bedankt voor jullie snelle actie. :)

  16. Ik ben bezig mijn bi-bigsat te monteren en heb bij het monteren van de bracket warmee de Tilt, Elevation en Azimuth kan worden ingesteld 2 ringen over met een inkeping erin. Op de bijgeleverde tekeningkan ik niet zien waar deze 2 speciale ringen moeten worden aangebracht. Wie heeft de oplossing?

  17. Heb je de Vonets wel eerst op je PC ingesteld? Normaal gesproken werken die altijd gewoon als een netwerk aansluiting (al is de kwaliteit wel wat minder)

    Dag Pedro,

     

    bedankt vor je snelle reactie. Ik heb inderdaad de VONETS eerst op mijn PC geconfigureerd en wordt in mijn netwerk als wireless router gezien (?). Vervolgens heb ik de VONETS gereset en daarna aan de VU+ SOLO2 verbonden maar ook dan ziet hij hem niet......

     

    Het gaat om de VONETS VAP11N die ook wordt gebruikt voor DREAMBOX.

  18. Jürgen,

     

     

    Nu is dit wel een exotische WLAN stick en dit zal de reden zijn waarom de SOLO2 deze stick niet herkend.

    De VU+ ontvangers maar ook de meeste andere ontvangers ondersteunen sowieso maar een beperkt aantal chipsets.

     

    Je zou even kunnen kijken welk chipset in deze WLAN stick zit en deze vergelijken met de WLAN sticks die door OpenPLI ondersteund worden.

     

    Waarom gebruik jij niet gewoon de meestal bij de aankoop meegeleverde VU+ WLAN stick, die doet het uitstekend.

    Jürgen,

     

    hoe achterhaal ik welke chipsets door OpenPli worden ondersteund? Ik heb zo'n VU+WLAN stick maar het bereik is zeer wisselend. Soms valt het signaal nagenoeg weg. Met de Vonets zou dat niet het geval zijn.

  19. Ik probeer mijn Solo2 in mijn draadloze thuisnetwerk op te nemen. Dit lukt niet.

    Openpli, adapter: Vonets VAP11N mini wifi bridge. Ik verbind de adapter met de ethernetpoort en met de USB-poort (hier haalt de adapter zijn voeding vandaan) maar bij Netwerken in de Solo2 zie ik de adapter niet....

    Wie weet raad?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...