Ga naar inhoud


Draft

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Draft

  1. dit heb ik gelezen bij een tweakers

     

    M7 Group heeft de plandatum voor de MPEG4 swap voor de themakanalen transponder bekend gemaakt. Zoals de planning nu is gaat 1 maart deze transponder in de nachtelijke uren omgezet worden van MPEG2 naar MPEG4.

     

    Vanaf dat moment zijn vrijwel alle themakanalen alleen nog met een HD-ontvanger te bekijken. Dit omdat dit soort satellietontvangers alleen de mogelijkheid hebben om MPEG4 uitgezonden zenders te kunnen weergeven. De, door de MPEG4 swap, vrijgekomen ruimte gaat CanalDigitaal gebruiken om twee nieuwe HD-zenders door te gaan geven. Het gaat hier om de twee ontbrekende HD-kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Na de MPEG4 swap komt er ook een einde aan het themakanalen-abonnement. Alle themakanalen worden door CanalDigitaal verspreidt over het familie- en entertainment zenderpakket. Uitzondering is het carrouselkanaal Nederland24. Dit kanaal gaat in zijn geheel verdwijnen bij CanalDigitaal. Doordat het themakanalen-abonnement gaat verdwijnen wordt het HD-abonnement in prijs verlaagd tot 5 euro per maand.

     

    De ongeveer 10.000 abonnees van CanalDigitaal die alleen een themakanalen-abonnement, dus niet in combinatie met HDTV, afnemen worden vanaf morgen via e-mail op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. Ook krijgt men dan een vervangingsaanbod om de huidige SD-ontvanger om te ruilen voor een HD-ontvanger om te kunnen blijven kijken naar de themakanalen. Mocht men hierop niet reageren wordt in januari per brief contact gezocht. Vanaf dat moment wordt ook de satellietvakhandel bij het vervangingsaanbod betrokken.

     

    UPDATE: Inmiddels is ook de verspreiding van de themakanalen over het familie- en entertainment pakket bekend. M7 heeft besloten dat de kanalen HollandDoc, Consumenten24, Geschiedenis24, Humor24, NostalgieNet en NatGeo Wild worden toegevoegd aan het familiepakket. Het entertainment- en toppakket worden versterkt met E-Entertainment, Het Gesprek, Discovery Science en Discovery Travel & Living. Opvallend daarbij is dat M7 Group aankondigd dat Het Gesprek beschikbaar komt vanaf het entertainment pakket. Dit terwijl de zender nu nog beschikbaar is in het basispakket

×
×
  • Nieuwe aanmaken...