Ga naar inhoud


aaannk

Lid
  • Items

    337
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door aaannk

  1. één van de beginners fouten is het installeren van allerlei plugins terwijl dat het meest

    noodzakelijke reeds standaard in de image zit maar niet geweten is.

     

    grtz Philip

    Hallo,

     

    Dat is nou net wat mij weerhoud om een bijv. een Golden mediabox Triple aan te schaffen, tenmiinste als ik zo lees dat gebruikers van deze en andere receivers van alles uit moeten halen om de ontvanger werkend te krijgen.

    Of is het bij deze genoemde Golden Media |Triple ook een kwestie van aansluiten op de schotel,  zenders scannen en misschien nog het een en ander aanpassen?

    Bij de oudere ontvangers is het een kwestie van eens in de zoveel tijd nieuwe firmware downloaden (als dat echt nodig is) en dat is het dan ook.

     

    mvg Wiljo

  2. een gewone alu ovale  schotel van 88 cm breed merk weet ik niet wel 88 breed maar hoogte nog niet opgemeten

    Ja kijk het antwoord wat je hier geeft, geeft al aan dat je er niet veel zin (en geduld) voor hebt.

    Schotel waterpas  met motor, uitrichten mbv signaalmeter of tv en satreceiver = in het menu USUALS of disqq 1.2, op jou satreceiver/of satellietmeter Sirius 5 oost opzoeken, eventueel eerst een aantal zenders met symbolrate/frequentie opzoeken bij Lyngsat etc

     

    En tijdens .het zoeken naar het nulpunt 5 oost (sirius) met de schotelelevatie schotel  evt iets naar voren/ naar achteren.

     

    Als je op Sirius 5 oost signaal (beeld) hebt dan turksat 42 oost proberen een aantal zenders binnen te halen, dan bijv. hispasat 30 west,  en dan proberen of je 13/23.5/ 28.2/ oost  hotbird/  de drie astrasatellieten  proberen om na 30 west en 42 oost de tussenliggende satellieten te krijgen met maximaal signaal. 

    JE MOET DE SCHOTEL GOED IN DE CLARKEBELTDRAAIÏNG ( waar de satellieten zich bevinden) KRIJGEN, MAAR DAT IS WAARSCHIJNLIJK AL WEL DOOR ANDERE FORUMLEDEN AANGEGEVEN.

     

    Zet hem op de kick is straks als jij de schotel mooi uitegericht hebt, succes

     

    MVG Wiljo

  3. Hallo,

     

    Het is inderdaad geen geweldige constructie, de feedstang, lnbhouders, maar de schotel op zich vind ik wel goed.

    Daarom kun je mbv een stevige zelfgemaakte beugel +lnbhouders van de visiosat een prima geheel maken met goede resultaten.

    Je kunt dan met de lnbhouders schuiven links/rechts en natuurlijk hoog/laag, wat al kan met de orginele lnbhouders..

    Ik kan helaas geen foto meesturen om dat het bestand net iets  te groot is.

     

    Mvg Wiljo

  4. Door de belachelijk dikke lnb-klemmen moeten de lnb’s niet alleen loensen tot ver buiten de schotel, je

    kan ze niet eens op de juiste hoogte instellen want dan zitten de lnb-klemmen tegen elkaar, zie de pijlen in de bijlage.

    Het is toch treurig dat ze bij Visiosat geen smallere lnb-klemmen hebben ontwikkeld zodat de lnb’s niet hoeven te loensen en ook gewoon op de juiste hoogte ingesteld kunnen worden zoals zou moeten.

    Nee, de Bisat is een hopeloze schotel terwijl dit niet nodig was geweest.

  5. Hallo,

     

    Ik heb sinds een tijdje een Visiosat Bi op mijn dak staan, ding lijkt goed uitgericht.

     

    Heb op diverse satellieten de volgende sterktes (gemeten vanuit de Dreambox)

    Astra 1, Nederland 1: 14 dB

    Astra 2, BBC 1 London: 8 dB

    Astra 3, RTV Oost, 13dB

     

    Hotbird zou ik niet weten wat een "sterke" zender is, kijk ik eigenlijk nooit naar.

     

    Wat eruit springt is de Astra 2, er hoeft maar iets sneeuw te zijn zoals nu en het signaal krabbelt verder terug met als gevolg dat ik geen beeld meer heb. Nu vroeg ik me af hoe dat bij andere bezitters is van de Visiosat, ik heb altijd gedacht dat dit het meest haalbare was/is.

     

    Ik heb overigens vrij zicht, ding staat bij mij op het dak.

     

    Misschien proberen om met de hoogte (schuiven omhoog/omlaag) van de lnb en/of de skew (draaien lnb links-rechts) betere ontvangst te krijgen op 28 oost .

     

    Wiljo

  6. foto

    Hallo,

     

    Vanmiddag nog even bezig geweest met beter resultaat. Nadat ik de feedhouder wat omlaag drukte kreeg ik beeld op 23 oost. De feedhouder zat ook wat los bij het bevestigings[unt van de schotel dus deze gelijk vast gedraaid zodat bij wind de LNB niet meer kan bewegen. Ik heb het idee dat de skrew wat verplaatst was misschien tijdens verhuizen gebeurt na wat bijdraaien van de skrew en een klein beetje aanpassen van de elevation en horizontaal bijdraaien had ik redelijk bereik op de Film1 transponder. Ik heb nu deze waardes op verschillende transponders.

     

    Ned 1 SD 74%

    RTL 4 SD 66%

    SBS6 SD 74%

    Ned 1 HD 81%

    Ned 3 HD 73%

    RTL 4 HD 81%

    TV gelderland 73%

    Film 1 Premiere 70%

    Fox Life 81%

     

    Het enige probleem wat ik nu nog heb ik dat ik soms helemaal geen SNR heb op Film1 of Sport1 zenders na een aantal keer heen en weer zappen heb ik beeld met een normale SNR. In hoeverre kan de lengte van de kabel een rol spelen? Ik gebruik een recente lijst voor de Dreambox met de nieuwe Film1 transponders.

     

    Ik heb als bijlage nog even het zicht mee gepost. De boom die je net boven de 23 oost LNB ziet staat op ongeveer 25 meter.

     

    Hallo, als ik zo jouw opstelling zie dan denk ik dat astra19 en 23,5 oost iets moet verschuiven naar rechts van achter de schotel gezien..

    Je kunt dit doen door zelf een simpele of een stevige beugel te maken(zie foto bijlage) of de dure beugel te kopen.

    als je de beugel op de foto zelf maakt dan kun je astra/eurobird 28,2 oost en of atlanticbird 5 west france 2,3,5 etc.beugel%20visiosat%20zelffabricage kan foto niet plaatsen!

  7. Origineel bericht van: Flupkes
    Wanneer ik iets opneem met de Digitenne recorder gaat dat prima, daarna afspelen is ook geen probleem.
    Wanneer ik de Cruzer USB stick van 16 Gb vervolgens op de PC aansluit, geeft deze als enige optie 'formatteren'. Dat gebeurt zowel op een Windows 7 als op een Linux (Ubuntu 10.04) PC. Andersom geldt hetzelfde. Wanneer ik een USB stick formatteer op de PC en deze in de Digitenne recorder stop geeft deze ook als enige optie 'formatteren'.
    Gebruikt de Digitenne recorder een ander bestandssysteem? En zoja, bestaat er een mogelijkheid dit met de PC uit te lezen (op windows of Linux)?


    Welke digitennereceiver heb je? de topfield? dan zou het kunnen zijn dat de topfield als bestandssysteem fat24 gebruikt en je pc fat32.

    Wiljo
  8. Origineel bericht van: grunnsat
    Ik krijg de laatste tijd veel mailtjes van stervende weduwes. Al die weduwes blijken over vermogens van vele miljoenen te beschikken, en ze vragen mij om dat geld na hun dood te verdelen over goede doelen. Alhoewel dat een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt heb ik besloten hun daarbij te helpen. In dat kader heb ik bedacht dat SAT4ALL ook een goed doel is. Dus zodra die tientallen miljoenen binnen zijn zal ik contact met Michel opnemen om een nieuwe server uit te zoeken. Ik hoop dat ik de leden van dit forum daarmee een plezier zal doen.


    Je kunt het ook onder de armen verdelen, links/rechts

    Wiljo
  9. Origineel bericht van: Neptunus
    Origineel bericht van: aaannk
    Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Wat een aandacht voor een onbeduidende zenderwissel van een journaal meisje.
    Ze hadden beter het weermeisje Willemijn Hoebert eruit kunnen gooien met die piercing in haar tong en daardoor zeer moeilijk te verstaan is. Ik vind het een gemis dat Eva Jinek weggaat, een vakvrouw net als die bloed mooie Sasja de Boer, zonder die bekende NOS achtige mening. Ze mag dan wel bevriend zijn met Bram maar die verhouding houdt ze keurig gescheiden van haar presentatie werk smirk


    Sasja de Boer met die R net als manlief Rick,bij Eva Jinek nog niet echt veel talent kunnen ontdekken, Herman vd Zande dat is een goeie zo niet de beste nieuwslezer, ontspannen met een goede stem en humor.


    Maar we hebben het hier toch over vrouwen, niet dan?


    Nee we hebben het over tvtalent, kijk een lekker wijf is ook leuk , maar dat is een ander onderwerp!!
    Wiljo
  10. Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Origineel bericht van: Neptunus
    Wat een aandacht voor een onbeduidende zenderwissel van een journaal meisje.
    Ze hadden beter het weermeisje Willemijn Hoebert eruit kunnen gooien met die piercing in haar tong en daardoor zeer moeilijk te verstaan is. Ik vind het een gemis dat Eva Jinek weggaat, een vakvrouw net als die bloed mooie Sasja de Boer, zonder die bekende NOS achtige mening. Ze mag dan wel bevriend zijn met Bram maar die verhouding houdt ze keurig gescheiden van haar presentatie werk smirk


    Sasja de Boer met die R net als manlief Rick,bij Eva Jinek nog niet echt veel talent kunnen ontdekken, Herman vd Zande dat is een goeie zo niet de beste nieuwslezer, ontspannen met een goede stem en humor.

    Wiljo
  11. Origineel bericht van: lamisha1980
    hoi allemaal,

    ik woon sinds kort in een nieuwbouwwoning en krijg met mijn satelliet geen ontvangst..heb met de schotel alle richtingen geprobeerd,maar ook dat wil niet helpen.

    is er geen andere mogelijkheid om toch ontvangst te kunnen krijgen?


    Heb je vrij zicht op het zuiden? zie www.satdisphointer daar kun je zien door jouw locatie woonplaats, adres invullen en invullen satelliet ASTRA 19 oost dan krijg je de azimuth, elevatie, lnbskew (draaïng links/rechts lnb)te zien specifiek voor jouw locatie. hoeveel satellieten wil je ontvangen/ wil/heb je een vaste multifeedopstelling met bijv. ASTRA 19/23.5/28.2 oost en HOTBIRD 13 oost of draaibare opstelling met mogelijkheid om veel satellieten te ontvangen?
    wat heb je voor een ontvanger?

    Wiljo
  12. Origineel bericht van: sattv4iedereen
    Hi,
    (er zullen er misschien niet blij mee zijn),maar nu in de zomer,zijn er een overmaat van kookprogramma's,en varianten van de beste kok e.d. op de tv.
    er zijn wel die dit graag zien,maar voor mij ,ben ik het spuugzat,om tijdens het zappen,van het ene kookprogramma's naar de andere te gaan frown.
    Waarom dit overaanbod?


    ieder zijn programmavoorkeur of tegenzin, als ik een programma niet wil zien zoals boer zkt vrouw en al die reallitiebagger dan zap ik verder of zet de tv uit klaar!

    Wiljo
  13. Origineel bericht van: Frank_S
    Heb pas een TV-vlaanderen pakket gekocht (philips 7141) en wil dit nu aansluiten in Zuid-Spanje op de schotels van het vakantiecomplex. Ik krijg nu de melding dat er geen signaal is.
    De sterkte van het signaal zou 80 % zijn maar de kwaliteit 0 %
    Als ik de frequentie verander naar bv 11509 is er wel voldoende signaal. Wat kan hiervan de oorzaak zijn ?


    Is de schotel wel op astra 19 oost uitgericht?

    Wiljo
×
×
  • Nieuwe aanmaken...