Ga naar inhoud


Adriaanvn

Lid
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Adriaanvn

  1. Celem, ik heb het artikeltje van computertotaal waar je op wees gelezen.

     

    In technische zin wordt daar een enorm bestand in een NTFS filesystem aangemaakt, welk bestand vervolgens door Ubuntu als 'harddisk' wordt gebruikt. Je draait wel degelijk Linux en géén XP, hoewel je het XP bestandssysteem gebruikt. Het valt wat mij betreft nog steeds onder de 'kunstjes'.

     

    Doe jezelf een lol en verklein een partitie met 5Gb en installeer Ubuntu in die partitie. Dat verkleinen kun je met Ubuntu doen, overigens.

     

    Op die wijze kun snel en betrouwbaar Ubuntu evalueren, in plaats van dat je nu je eigen tijd verkwist met deze 'kunstjes'.

  2. Ik weet al een beetje (meer) van Linux maar ik begrijp niet wat je hebt gedaan. Je schrijft dat je via XP de mogelijk kreeg om Ubuntu in een folder te installeren? Via XP?

     

    Linux is gemaakt om te draaien op een PC met een disk enzo. Linux zet op die disk een eigen filesystem (géén FAT32 of NTFS) en dat wordt gebruikt als basis. Een linux filesysteem maakt onderscheid tussen de toegangsrechten voor gebruikers en het systeem, kan links aan (zonder klungelig *.lnk bestand), kan device nodes aan (kan niet onder FAT32) en heeft een andere (=betere) administratie en crash recovery. Ik zou NOOIT een FAT32 of NTFS filesysteem willen. (Heb je wel eens iets zinnigs gedaan met die FILE000*.CHK? Wát een ellende.)

     

    In héél uitzonderlijke gevallen kun je toch een FAT32 of NTFS als root filesystem gebruiken, of een heel ext3 (Linux) filesystem in een FAT bestand zetten. Allemaal leuk, maar meer iets voor gevorderden.

     

    Ik raad je aan om een stuk van je harddisk vrij te maken (XP-loos, dus) en daarop Ubuntu te installeren. Als je dat (goed) kunt, dan wordt het tijd voor de 'kunstjes' met MS-DOS filesystems enzovoort.

     

    Tot die tijd kun je natuurlijk een live-CD blijven gebruiken.

     

    De prompt die je krijgt is die van GRUB (GRand Unified Bootstrap loader) 4DOS (voor Mess-DOS, dus). Kennelijk start je DOS (of XP of zo) en heb je van daaruit GRUB gestart, die vervolgens niet weet waar ie het moet zoeken en dan maar een (grub)command prompt presenteert. GRUB is het programmaatje dat normaal gezien de Linux-kernel (wat onder XP C:\windows\kernel.exe heet) van disk, laadt een initieel (RAM)disk image en start Linux.

     

    GRUB gebruikt een menu.lst bestand (dat dan ook wel ergens op je WindHoos zat staan). Ik zou eens kijken wat daar in staat en proberen af te leiden waarom grub de weg in jouw XP oerwoud niet vindt.

     

    Overigens, voordat je deze prompt krijgt, kon je wel eens een paar foutmeldingen hebben gezien. Zo ja, welke zijn dat?

     

  3. Metropar schreef:

    Citaat:
    als de gehele flash leeg of beschadigd is kan je de box niet meer bereiken rest alleen nog flash verwijderen

    Dat gehele klopt als een zwerende vinger. Maar de box van Rabbit had nog een BetaResearch bootloader, anders zou ie dit nooit zien:

    Code:
    debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 66.76 BogoMIPSdebug: BMon V1.0 mID 02debug: feID 00 enxID 03debug: fpID 52 dsID 01-56.1f.8f.07.00.00-8bdebug: HWrev 01 FPrev 0.30debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08dbox2:root> debug: BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)debug: debug: Transmitting BOOTP request via broadcast
    Als er een BOOTP, DHCP, TFTP en NFS server in het netwerk zitten, dan kan de dBox starten, zelfs met ongeldige/beschadigde/lege flash. De Hallenberg en de (oude) dBox Bootmanager bevatten al die servers.

     

    Ik weet dat zo zeker omdat ik NFS-gebaseerde images bouw die ik 'aanzet' door de BOOTP in het netwerk aan te zetten. Op die manier kan ik een nieuwe versie testen zonder de flash overnieuw te flashen. Als ik klaar ben met testen dan zet ik de BOOTP uit en start ik weer van de flash (met de versie die daar gewoon in is blijven zitten).

  4. Geen beeld. Wat betekent dat? Verwachtte je dat je op de channel+ knop kon blijven drukken als je bij de laatste Astra 1 zender bent aangeland?

     

    Kun je me stap voor stap uitleggen waar de schoen wringt?

     

    Je moet in ieder geval je eigen DiSEqC configuratie instellen. (En dus weten hoe dat moet, via dbox->services.)

     

    Je moet waarschijnlijk een transponder lijst hebben voor 23.5° (Astra 3). Dat bestand heet satellites.xml en moet de transponders opsommen die jij kunt ontvangen (ook die van Astra 1, dus). Die kun je hier laten maken. Als je die op de goede plaats in de dbox hebt gezet dan kun je zelf scannen.

     

    Je kunt ook een services.xml en bouquets.xml gaan zoeken.Ik heb recentelijk hier voor iemand anders wat dingetjes bij elkaar gezet, waaronder de plaatsen waar de files op de dbox te vinden zijn. Je kunt de services.xml editen en er de Astra 2 spullen uithalen, de services.xml op de box zetten en vervolgens zelf de boeketten samenstellen via de webinterface.

     

    Succes!

     

    - een collega Neutrino gebruiker

  5. We hadden inmiddels de discussie over het waarom per PM voortgezet, maar ik denk dat 'anderen' er wellicht ook wat aan hebben.

     

    Ik schreef in een PM aan jou:

    Citaat:
    Heeft jouw PC een 'eigen' IP adres? Indien niet, en je start 'm zonder DHCP server (dus met een cross cable), dan heeft de PC geen adres (maar één uit de 169.254 reeks). Ik vraag me af wat de Hallenberg software daarmee doet. En wat er gebeurt als de auto-sensing UTP controller van de PC de lijn 'uit' ziet gaan. Want de PC doet dan opnieuw een DHCP request, dat op niks uitdraait.

    Je schreef per PM terug (onder meer):

    Citaat:
    Ja hoor, hij [de PC] heeft een fixed IP adres. 192.168.161.200 als IP adres op PC, DBOX2 krijgt dan 201. Subnetmask 255.255.255.0

     

    Volgens mij ligt het er gewoon aan dat de hele flash erased was door een eerdere poging serieel flashen. De /TMP bestond niet. Maar ik probeer het nog met de huidige situatie.

    Volgens mij staat er in de log bovenaan deze thread dat jouw PC (op 16 feb en op 27 feb) 192.168.0.7 had en (op 5 maart) 192.168.161.20.

     

    Ik heb gezien dat Hallenberg begint vanaf 201 in het subnetwerk waarin de PC zich op dat moment bevindt. (Ik gebruik subnet 172.16.1, en Hallenberg geeft mijn dbox-en 172.16.1.201).

     

    Weet je zeker dat je subnet 192.168.161 gebruikt? (Ik vraag dat, omdat je voorheen 192.168.0 al hebt gebruikt.) En je zegt dat de dbox 101 heeft (voor de ftp xfer), maar elders spreek je van 201?

     

    Mijn tweede opmerking gaat over die /tmp. /tmp is een RAM disk die door linux wordt aangemaakt. (Wat jij met die seriële flash procedure doet, is het laden van een u-boot. Die u-boot ondersteunt het kermit protocol waarmee jij de image in RAM laadt. Vervolgens gebruik je u-boot weer om de RAM-image in flash te zetten.) Je RAM geheugen werkt in ieder geval goed genoeg om een image in te laden. Tijdens het seriële, of Hallenberg gebaseerde flashen is alleen de BR bootloader belangrijk - de flash mag voor de rest leeg zijn.

     

    Ik zou via de RS232 verbinding de dbox eens vragen wat voor IP adres hij heeft met 'ifconfig'. (Je kunt terwijl je vrouw via de dbox TV zit te kijken gewoon met Hyperterminal in de linux rommelen :-) )

     

    Oh, - ik denk dat opnieuw flashen geen biet gaat uitmaken.

  6. In antwoord op mijn verzoek (in een andere thread) stuurde je me een PM met een log van wat er uit de seriële (ehh.. null-modem) kabel kwam van een andere (wat oudere Dell Latitude) laptop. Het relevante stukje is dit:

    Code:
    debug: Transmitting BOOTP request via broadcastdebug: Got BOOTP reply from Server IP 192.168.161.20, My IP 192.168.161.202debug: Sending TFTP-request for file C/dboxifa_tmp/tftpboot/u-bootwill verify ELF image, start= 0x800000, size= 111933verify sig: 261boot net: boot file has no valid signatureBranching to 0x40000debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 66.76 BogoMIPSdebug: WATCHDOG RESETdebug: BMon V1.0 mID 02debug: feID 00 enxID 03debug: fpID 52 dsID http://Hallenberg.com debug: HWrev 01 FPrev 0.30debug: B/Ex/Fl(MB) 32/00/08
    Wat er gebeurt is dat de u-boot file wordt opgehaald, dat de BetaResearch monitor naar 0x40000 springt en ... dan opnieuw begint. Géén TFTP foutmelding. Geen time-outs.

     

    Een tijdje geleden kwam je verder, want toen werd de u-boot wel geladen, maar toen kreeg je time-outs. Kun je die situatie herstellen? Indien ja, dan heb ik hier een methode om (met Hallenberg) een geheugentest uit te voeren:

     

    Voor het onderstaande gebruik ik de spullen van Hallenberg (versie 3.2.1) op een Dell Inspiron met Vista en een USB-RS232 converter. Ik doe het wel iets anders dan de 'gebruiksaanwijzing':

    • Sluit beide kabels aan
    • Zet de Hallenberg s/w op 'scherp' (dwz selecteer image, ethernet controller (evt) en de COM poort), maar start nog niet
    • Zet de dBox aan, terwijl je de 'up' knop 3 seconden vasthoudt
    • Druk de startknop van Hallenberg in
    • Klik op 'OK', dan op 'Technische Details'
    • Klik in het onderste witte veld
    • druk de enter toets in
    • je ziet nu een prompt (dbox2:root> )
    • type boot net
    • Houd je vinger boven de '0' toets
    Je zal de dBox zien starten. En als je niets doet zal de software een backup van je image maken en een nieuwe flashen.

     

    Maar ik wil wat anders. Let goed op: Zodra je Select option (1-3), other keys to stop autoboot ziet, druk je de nul in. Je bevindt je nu in de command-line van u-boot (waarvan ik een deel van source heb gelezen). Dit is wat je ziet:

    Code:
    debug: Transmitting BOOTP request via broadcastdebug: Got BOOTP reply from Server IP 172.16.1.82, My IP 172.16.1.202debug: Sending TFTP-request for file u-bootwill verify ELF image, start= 0x800000, size= 140064verify sig: 262boot net: boot file has no valid signatureBranching to 0x40000U-Boot 1.3.4 (Tuxbox - Hallenberg.com) (Nov 29 2008 - 23:53:59)CPU:   PPC823ZTnnA at 67.200 MHz: 2 kB I-Cache 1 kB D-Cache         *** Warning: CPU Core has Silicon Bugs -- Check the Errata ***Board: DBOX2, Nokia, BMon V1.0       Watchdog enabledI2C:   readyDRAM:  32 MBFLASH:  8 MBFB:    readyLCD:   readyIn:    serialOut:   serialErr:   serialNet:   SCC ETHERNETBOOTP broadcast 1Using SCC ETHERNET deviceTFTP from server 172.16.1.82; our IP address is 172.16.1.202Filename 'u-boot'.Load address: 0x100000Loading: Using SCC ETHERNET deviceTFTP from server 172.16.1.82; our IP address is 172.16.1.202Filename 'logo-lcd'.Load address: 0x100000Loading: ##doneBytes transferred = 7680 (1e00 hex)BOOTP broadcast 1Using SCC ETHERNET deviceTFTP from server 172.16.1.82; our IP address is 172.16.1.202Filename 'u-boot'.Load address: 0x100000Loading: Using SCC ETHERNET deviceTFTP from server 172.16.1.82; our IP address is 172.16.1.202Filename 'logo-fb'.Load address: 0x100000Loading: ####################################doneBytes transferred = 179877 (2bea5 hex)Options:  1: Console on null  2: Console on ttyS0  3: Console on framebufferSelect option (1-3), other keys to stop autoboot:  0
    Je kunt nu wat commandootjes geven, waaronder '?':

    Code:
    => ??       - alias for 'help'autoscr - run script from memorybase    - print or set address offsetbdinfo  - print Board Info structureboot    - boot default, i.e., run 'bootcmd'bootd   - boot default, i.e., run 'bootcmd'bootm   - boot application image from memorybootp   - boot image via network using BootP/TFTP protocolcmp     - memory compareconinfo - print console devices and informationcp      - memory copycrc32   - checksum calculationecho    - echo args to consoleerase   - erase FLASH memoryflinfo  - print FLASH memory informationfsinfo  - print information about filesystemsfsload  - load binary file from a filesystem imagego      - start application at address 'addr'help    - print online helpiminfo  - print header information for application imageimls    - list all images found in flashitest   - return true/false on integer compareloadb   - load binary file over serial line (kermit mode)loads   - load S-Record file over serial lineloady   - load binary file over serial line (ymodem mode)loop    - infinite loop on address rangels      - list files in a directory (default /)md      - memory displaymm      - memory modify (auto-incrementing)mtest   - simple RAM testmw      - memory write (fill)nfs     - boot image via network using NFS protocolnm      - memory modify (constant address)printenv- print environment variablesprotect - enable or disable FLASH write protectionrarpboot- boot image via network using RARP/TFTP protocolreset   - Perform RESET of the CPUrun     - run commands in an environment variablesetenv  - set environment variablessleep   - delay execution for some timetftpboot- boot image via network using TFTP protocolversion - print monitor version
    Ik vraag me af of jouw RAM geheugen wel goed werkt, en dus zou ik graag weten wat er uit een geheugentestje komt. Bij mij gaat dat als volgt:
    Code:
    => mtestPattern 00000003  Writing...  Reading...

    Nou, het is een heel verhaal. Ik hoop dat je de situatie van 27 februari kunt herstellen en deze test kunt doen.

  7. Ik heb mijn TV, VIA Epia computertje, dBox2 en de center-speaker in een verrijdbare kast enerzijds en de 5.1 versterker en de DVD speler anderzijds gekoppeld met een 'navelstreng' van ongeveer 5 meter.

     

    Ik heb behoefte aan een coax S/PDIF uitgang, in plaats van de optische. In het schema neuzend en al googlend kom ik tot een stukje electronica met een inverter en een spanningsdeler of eventueel zelfs een galvanische scheiding (zie ascii-art tekening, onder).

    Code:
                                                              S/PDIF output                                                          (RCA or BNC)                            |\ TTL level signal -----+-----| O-----680R--+---------+    +------- center pin                      |     |/            |         |    |                      |                   |          )||(                      |     |\            |          )||(                      +-----| O-----680R--+          )||(                            |/            |          )||(                                        100R        |    |                          74HC04          |         |    +------- ground                                          +----+----+ T1                                               |                                              ---
    Vraag: Wie heeft er al zoiets werkend? (Zodat ik het wiel niet opnieuw hoef uit te vinden.)

     

    Ik twijfelde of dit thuishoort in het DBOX II forum of de rokende soldeerbout. Omdat het dBox specifiek is, koos ik voor dit forum.

  8. Ik heb eens wat ge-googled naar jouw probleem en kom een aantal mensen tegen die soortgelijke problemen rapporteren als jij:

    • box reset zichzelf direct nadat ppcboot gelezen zou moeten zijn
    • box krijgt time-outs bij het laden van ppcboot, u-boot, initrd enz, hetgeen telkens leidt tot een niet werkende flash procedure
    Ik zag o.a. deze opmerking:

    Citaat:
    Ist bei mir auch so.Wenn ich es mit meinem LAptop versuche kommt genau diese meldung.habe es mal mit einer anderen Netzerkkarte versucht ging auch nicht.hab aus frust noch mal eine Versucht die ging dann.mit meinem Desktop Pc ging es sofort.Es gibt 2 ursachen dafür. eine ist das die netzwerk karte zu langsam erkennt das ein Kabel wieder angeschlossen wurde. gegen diese problem gibt es ein Tutorial wie du es aus der Regitry raus löscht.Das andere problem ist das die karte zu schnell dafür ist und auf den ping der box nicht wartet weil sie gleich ne antwort will. dagegen kannst du leider nix machen das hat nix mit dem PC zu tun sondern nur mit der Ethernet card.

    Ik weet niet of je Duits leest (en ik weet eigelijk ook niet of men überhaupt Duits mag posten op sat4all), maar het komt erop neer dat de schrijver er rekening mee houdt dat zijn laptop NIC 'denkt' dat de netwerkkabel telkens wordt losgenomen. In deze tijden van auto-sensing, media-detecting NICs en het feit dat de dBox half-duplex is, klinkt mij dat niet zo gek in de oren. Ik kan het helaas niet verifiëren.

     

    Dit is de url naar de thread (mét happy ending!) op het Duitse board: http://www.dashandyforum.de/showthread.php?t=45759

     

    Misschien biedt een switch (géén router) tussen de PC en dBox (zodat de PC de dBox niet telkens 'off-line' ziet gaan) uitkomst.

     

    Jouw eigen idee een andere PC te proberen klinkt mij steeds beter in de oren...

  9. Inmiddels zijn we weer een weekje verder en heb ik het hele proces aardig onder controle. Ik maak nu mijn 'eigen' images, die ik flash onder Linux.

     

    Om het mezelf gemakkelijk te maken heb ik in var-neutrino-local.sh (die wordt aangeroepen net voordat het jffs filesystem wordt gebouwd) alle aanpassingen en instellingen voor mijn DiSEqC 4-sat multi-switch, de boeketten, een newcamd client en de defaults gezet.

     

    Voor hen, die het ook eens willen proberen, hier vast mijn configure opties (die je overigens niet klakkeloos kunt overnemen):

    Code:
    ./configure \--with-cvsdir=/u/home/adriaan/work/dbox2/tuxbox-cvs \--with-customizationsdir=/u/home/adriaan/work/dbox2/local_scripts \--prefix=/diskless/dbox2 \--with-ucodesdir=/u/docs/electronics/video/satellite/nokia/dbox2/ucodes/for_images \--with-logosdir=/u/docs/electronics/video/satellite/nokia/dbox2/logos \--with-bootprefix=/diskless/tftpboot/dbox2 \--enable-flashrules \--enable-lirc \--enable-cdkVcInfo \--enable-upnp
    In ongeveer een half uur bouwt mijn computer een complete image vanaf de source, dagelijks (als ik dat zou willen).

     

    Inmiddels zit ik in dit topic een beetje tegen mezelf te praten, merk ik. Ik heb het toch opgeschreven omdat ikzelf veel heb gehad aan de zoekfunctie in dit forum. Het voert een beetje ver om alle scriptjes hier te posten maar ik ben graag bereid mensen die ook een eigen image willen bouwen te helpen.

     

    Zijn er mensen die een nederlandstalige HOW-TO willen?

  10. Er is iets mis in je netwerk. Je TFTP server stuit twee keer op een "Zeitüberschreitung" (ofwel een timeout), ook één bij het laden van het image in de RAM disk (/tmp). (De eerste keer was bij het laden van het LCD logo).

     

    Op welke wijze is je dBox met je PC verbonden? Ik gebruik een (gigabit) switch (en linux), maar ik lees dat sommigen met kruis-UTP kabels iets in WindHoos moeten veranderen omdat de dBox slechts half-duplex kan. Heb je daar naar gekeken?

     

    Zijn er nog andere(n) in het netwerk die 192.168.0.7 (jouw PC) 192.168.0.202 (de dBox) gebruiken?

     

     

  11. De configuratie van een seriële kabel kan verschillen. RS232 was bedacht om van een DTE (Data Terminal Equipment - een computer) naar een DCE (Data Communication Equipment - een telefoonmodem) te gaan, en aan de andere kant van de telefoonverbinding van een DCE naar een DTE (de terminal van de gebruiker). Met allemaal 'rechte kabels'.

     

    Voor een verbinding tussen twee DTE's kun je een null-modem gebruiken: een kabel die de modems 'overbodig' maakt.

     

    We zijn het er over eens dat voor de verbinding tussen een Nokia dBox en een PC een null-modem kabel nodig is.

     

    Die kabel vervoert echter nog immer RS232 informatie en dus is het een seriële kabel.

     

    Dank voor de toevoeging dat het een null-modem configuratie moet zijn.

     

  12. Ik wil best helpen, maar het zou handig zijn als je iets meer moeite doet uit te leggen wat er gebeurt, want zo kom ik niet verder.

     

    Met raden kom ik tot het volgende:

    • Betekent de halve groene balk dat het maken van een backup gelukt is, of dat het schrijven halverwege vastloopt?
    • Die hub van jou is toch niet toevallig ook een router voor Internet met DHCP server (die dus ruzie maakt met de Hallenberg DHCP server)?
    • Hoe weet je dat een 1x image nodig hebt?

    In het stukje dat ik eerder schreef, waarvan jij zei dat het bij jou niet werkte, staat onder meer dat je de UTP en een RS232 kabel zou kunnen aansluiten.

     

    Ik heb opzettelijk die "net boot" stap ingebouwd omdat ik heb gezien dat mijn dBox2 niet altijd (betrouwbaar) wil booten vanaf het Hallenberg programma.

     

    Als we geen zin meer hebben in dit raadspelletje, dan:

    • Heb je de "net boot" stap gedaan (en heb je dus geen stekkers getrokken, maar op knopjes gedrukt)?
    • In het tabblad technische details zijn... technische details te zien. Zou je die eens hier willen posten?
  13. Ik denk, Rabbit, dat ik iets te snel met mijn conclusie was. Mijn dBox (met zelf-gebouwd image en bootstrap loader) geeft dezelfde fout als de jouwe:

     

    boot net: boot file has no valid signature

     

    Dit is een stuk van de log van mijn box als ie vanaf het netwerk start:

    Code:
    debug: DDF: Calibrating delay loop... debug: DDF: 67.79 BogoMIPSdebug: BMon V1.0  mID 01debug: feID dd    gtxID 0bdebug: fpID 5a     dsID 01-12.c3.02.07.00.00-19debug: HWrev X5  SWrev 0.81debug: B/Ex/Fl(MB) 16/16/08WATCHDOG reset enableddbox2:root> debug:BOOTP/TFTP bootstrap loader (v0.3)debug:debug: Transmitting BOOTP request via broadcastdebug: Unknown RFC1048-tag debug: 3 debug: 4 debug: ac debug: 10 debug: 1 debug: 58 debug:debug: Unknown RFC1048-tag debug: 6 debug: 4 debug: ac debug: 10 debug: 1 debug: 49 debug:debug: Unknown RFC1048-tag debug: 11 debug: 17 debug: 2f debug: 64 debug: 69 debug: 73 debug: 6b debug: 6c debug: 65 debug: 73 debug: 73 debug: 2f debug: 64 debug: 62 debug: 6f debug: 78 debug: 32 debug: 2f debug: 63 debug: 64 debug: 6b debug: 72 debug: 6f debug: 6f debug: 74 debug:debug: Unknown RFC1048-tag debug: 45 debug: 4 debug: ac debug: 10 debug: 1 debug: 49 debug:debug: Unknown RFC1048-tag debug: 46 debug: 4 debug: ac debug: 10 debug: 1 debug: 49 debug:debug: Got BOOTP reply from Server IP 172.16.1.73, My IP 172.16.1.87debug: Sending TFTP-request for file dbox2/u-bootdebug: Got Block #0250will verify ELF image, start= 0x800000, size= 142732verify sig: 262boot net: boot file has no valid signatureBranching to 0x40000U-Boot 1.2.0 (Tuxbox) (Feb 16 2009 - 22:50:22)CPU:   PPC823ZTnnA at 67.200 MHz: 2 kB I-Cache 1 kB D-Cache         *** Warning: CPU Core has Silicon Bugs -- Check the Errata ***Board: DBOX2, Nokia, BMon V1.0       Watchdog enabledI2C:   readyDRAM:  32 MBFLASH:  8 MBFB:    readyLCD:   readyIn:    serialOut:   serialErr:   serialNet:   SCC ETHERNETBOOTP broadcast 1DHCP client bound to address 172.16.1.87
    Het verschil is, dat de mijne na de sprong naar adres 0x40000 inderdaad in de U-Boot loader terechtkomt, terwijl die van jou kennelijk direct overnieuw probeert te booten. (Ik gebruik een superversie U-BOOT versie waar jij PPCBOOT gebruikt.)

     

    Het suggereert dat het laden van de bootstraploader mislukt. Mogelijkheden:

    • De wijze waarop die PPCBOOT wordt geladen is niet in orde
    • Er is iets mis met de PPCBOOT die je gebruikt
    • Er is iets met het geheugen van je dBox2 mis
    Nou valt mij op, dat je probeert d/program files/DboxBoot/ppcboot te laden. Bestaat die file wel? Wat zit erin? Heb je in de DBoxBootManagerII de goede paden opgegeven en gecontroleerd dat de bestanden ook allemaal bestaan? Wat gebeurt er als je een c:/tftpboot maakt en die vult met de bestanden? Heb je de Hallenberg spullen ook geprobeerd? (Die laadt namelijk een (modernere) U-BOOT van ...Program Files/DBOX_IFA/tftp/u-boot.)

     

    Veel vragen...

     

    Veel succes!

  14. Tja, ons probleem is dat onder Linux alles kan en alles voor iedereen anders kan zijn. (De één gebruikt Gnome, de ander KDE en ik weer iets anders.)

     

    Volgens mij hoef jij om te kunnen wat je vraagt, zélf helemaal niets aan te passen in de xorg.conf config. Het pad van het betreffende bestand is (op SuSE) /etc/X11/xorg.conf. In /usr/share/X11/xkb/symbols/us staat de keyboard definitie, mocht je zin hebben eens te kijken hoe dat zit. Nogmaals, zelf editen hoeft niet, want:

     

    Je hebt al gevonden hoe je een variant selecteert. De layout (de fysieke indeling) van je board is kennelijk Amerikaans. Wat je nu kunt doen is de variant "International (AltGr deadkeys)" kiezen.

     

    Je zult dan een 'gewoon' US keyboard hebben, met als bijzonderheid de AltGr toets (da's de RECHTER Alt toets). De AltGr maakt van `'"^ dode toetsen, zodat je een é (AltGr+' gevolgd door e) kunt maken.

     

    En je kunt ook rechtstreeks AltGr+a voor á intikken.

     

    En dan is er nog de Multi_Key (dat is eigenlijke COMPOSE key waar je om vroeg). Je moet daartoe de rechter shift indrukken en ingedrukt houden, dan OOK de rechter control indrukken en beiden loslaten. Bijna iedere toets is nu dood en levert per twee aanslagen iets op. R-Shift+R-Ctrl gevolgd door / en dan door o maakt ø.

     

    Veel (Linux) plezier dit weekeinde!

  15. Het punt van de debug mode is dat de de dBox ophoudt te klagen over die signature. ALLES wat jij via bootp gaat aanbieden (Dbox II bootmanager, Hallenberg, eigen image) zal door de dBox worden afgekeurd omdat het niet als BetaResearch software wordt herkend.

     

    Klik hier voor meer info over debug mode (wel handig als je vroeger bij Duitse les hebt opgelet - anders moet je even verder Google'n). Bei Eingriffen in eine DBox2, die sich noch nicht im Debug-Mode befindet, gibt es ein großes Problem: Die Box führt nur signierte Software aus.

     

    Succes!

     

     

  16. Ik vind het hartverwarmend dat in deze thread al enkelen de moeite hebben genomen een Linux te installeren EN ER HET GOEDE VAN ZIEN!

     

    Je zou willen dat méér mensen tot zulke goede ingevingen komen!

     

    - een Unix/Linux adept.

  17. Gebruik je een recente Linux? Sinds een jaar is er een toetsenbord indeling "AltGr dead keys" - vanaf Gnome of KDE gemakkelijk te selecteren; als je je eigen xorg.conf maakt dan zien dat er zo uit:

    Code:
    Option          "XkbModel"      "pc101"Option          "XkbLayout"     "us"Option          "XkbVariant"    "altgr-intl"
    Het leuke eraan is dat je ALLE internationale karakters tot je beschikking hebt: AltGr-e is é, AltGr-Shift-" gevolgd door e is ë, terwijl de klassieke 'international keyboard' deadkeys niet in de weg zitten. Kijk maar eens in je /usr/share/X11/xkb/symbols/us file en zoek naar AltGr dead keys.

     

  18. In de CVS source zit een flash programmaatje: fcp.c (zie: tuxbox-cvs/apps/misc/tools/mtd). Daarmee kun je een image in de flash chips zetten. (Op de dBox zelf, dus onder Linux!).

     

    Ik heb nu een make yadd-neutrino en een make flash-neutrino-squashfs-2x gedaan en ik krijg een werkende image.

     

    Je moet wel een beetje oppassen met fcp: als je de verkeerde /dev/mtd/[0-5] gebruikt, (bij mij moet dat 4 zijn, maar ik heb ook images gezien die een andere indeling hanteren), dan kan ik me voorstellen dat je de Betaresearch bootloader/monitor overschrijft en eindigt met een dBox waar de chips uitgesoldeerd moeten worden om 'm weer aan de gang te krijgen.

     

    Ik heb me ook nog niet afgevraagd wat er gebeurd indien een nog lopend proces iets in het filesystem probeert te schrijven (niet van toepassing voor NFS-based root- en var filesystems). Ik heb desondanks toch maar alle processen afgeschoten.

     

    Om het te gebruiken moet je dus fcp en neutrino-squashfs.img2x met ftp naar /tmp (in de RAM disk) copiëren, dan via telnet fcp executable maken (chmod 755 fcp) en dan fcp -v neutrino-squashfs.img2x /dev/mtd/4 starten.

     

    Ik ben nu nog heel even aan het kijken naar de structuur van de *-local.sh scripts, maar ik moet eigenlijk heel ander werk doen...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...