Ga naar inhoud


ijverigemol

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ijverigemol

  1. Ja, Sprietje, je hebt gelijk. Ik zat er 6° naast. Zonder skew-aanpassing probeer ik toch gemakkelijk nog een eindje in Spanje dagelijks mijn vrouw tevreden te houden (met haar programmatjes natuurlijk, je denkt weer aan iets anders, hé)

    Welke van jullie, techniek-fanaten, heeft al verschillende collega-kampeerders kunnen helpen om toch een beetje huisfront op hun installatie te krijgen in het zuiden van Spanje en Portugal? Natuurlijk, gaat het voor jullie om de juiste cijfertjes, maar voor veel van die mensen is het gewoon een kwestie van "gaan we nu onze programma's kunnen zien, of moeten we terug naar huis rijden?" zoals ik al wel eens te horen heb gekregen. Vroeger met de SD op Astra 1 hadden de meeste mensen totaal geen problemen.

     

  2. jawel, ik heb een wok van 85 cm (met de bedoeling om ook in Portugal iets te kunnen zien) maar ja, met de motorhome verplaats ik me nogal eens. Anders zou het uitrichten van een vaste schotel en toepassen van de nodige skew (Dat is rond de 20° in de Algarve) zeker wel de moeite zijn. Ik weet het, ik ben misschien een beetje atypische satelliet gebruiker, nietwaar?

  3. Mag ik dan als minder goed uitgerichte motorhome-gebruiker niet dezelfde mogelijkheden hebben voor alle providers, of is dat teveel gevraagd? Ja, en voor je het vraagt, met mijn schotel van 8 jaar oud, heb ik nog geen automatische skew. Vroeger kon ik tot putje Portugal zonder heel de skew-aanpassing nog altijd "genieten" van mijn gebruikelijke Belgische zenders. En nu met alle toeters en bellen van HD-uitzendingen, verplaatst naar de ASTRA 3, valt dat dik tegen. Gelukkig kan ik nog al eens terug vallen op de nieuwsuitzendingen van BVN, maar voor hoe lang nog? 

  4. Ja, jongens, ik heb ook maar af en toe mijn TVVlaanderen kaart nodig. Ik gebruik hem vooral in de motorhome. Thuis heb ik vooral telenet, maar blijkbaar was mijn kaart ook uit gevallen. Ik ben naar de internetsite van TVVlaanderen gegaan en mijn kaart geheractiveerd. Dan heeft het wel meer dan een half uur geduurd (ze waarschuwen dat het mogelijk tot een uur kan duren) voor ze terug actief werd.

    Noteer wel even eerst de nummer van de kaart, want die wordt gevraagd voor een heractivatie.

     

    Succes, en goede gezondheid en geluk in 2018.

     

     

  5. Als motorhome gebruiker neem ik steeds mijn xtrend ET4000 mee. Kan ik uit ervaring beter de via 19.2 uitgezonden SD uitzending ontvangen in bijvoorbeeld Portugal. TvVlaanderen doet alle mogelijke moeite om SD te kelderen en iedereen op HD over te schakelen. De Astra3 op 23.5° is echter véél slechter te ontvangen in de randen van de footprint (zoals Portugal, Spanje). Graag zou ik over dit onderwerp en mogelijke alternatieven met gelijkgezinden willen overleggen.

    • Like 1
  6. Stevie-v, Ik heb daarstraks gezegd dat ik een automatisch afstellende draaibare schotel heb. Een druk op de knop en hij staat op 19,2 of 23,5 of nog een paar verschillende satellieten die er in geprogrammeerd zitten.

    Maar het spijt me, geen succes tot hier toe. Mijn Xtrend is geladen met een enigma 2 van openpli. De enigma 1 had ik voordien ook op mijn dreambox 600 pvr staan en ik was daar zeer tevreden over.

    In ieder geval de Xtrend moet wel de codering baas kunnen, want in België kon ik daar wel VTM mee ontvangen. Wel met een laag signaal (ik heb een Technisat multitenne twin op mijn dak).

    Ik ben op het ogenblik naar een ongestoord Spiegelpaleis aan het kijken vanuit Portugal. Signaalsterkte 34%.

    In ieder geval bedankt voor de verklaring.

  7. Hallo TW-er, ik dacht dat ook. gewoon op gevoel van thuis af, was dat ook al zo. Ik wilde wel eens kijken of het alleen maar bij mij voor kwam.

     

    Beste Ceesv, terugrijden is voor onmiddellijk geen optie. 18 graden overdag en een beetje binnen achter glas 23 graden, is duidelijk beter dan evolueren richting vriespunt, zoals ik op het weerbericht voor België heb zien voorspellen. Sorry, een grotere schotel heb ik zo niet direct bij. We zullen het voorlopig zo moeten nemen.

  8. TV-Vlaanderen heeft blijkbaar een probleem met het doorsturen van VTM HD signalen.

    Ik ondervond reeds thuis een groot verschil tussen het ontvangst van VTM en de Eén, Canvas, Nederlandse posten enz.

    Nu ik met de camper onderweg ben blijkt zelfs de VTM totaal onbereikbaar. Ik geef toe dat wanneer je naar het westen opschuift, het ontvangst van een satelliet Astra3 op 23,5° moeilijker is dan de Astra1 op 19,2°. De schotel die ik gebruik is een 85 cm flatsat van Teleco.

    Ja, ik weet dat er een kanteling van de LNB - de zgn. skew - moet toegepast worden, maar dat gebeurt met een automatisch richtende antenne toch even goed voor de Eén HD als voor VTM, zou ik denken.

    Heeft er iemand enig idee of moeten we dit probleem in kinderlijke eenvoud leren aanvaarden?

  9. Geweldig, hé. Juist de zenders waar je voor moet betalen vallen uit.

    Ik heb al meermaals moeten vaststellen dat bij regenweer (ik heb hier een paar bomen die mij bij slecht ontvangst nog wat meer kl....) juist die TVV zenders volledig weg vallen, terwijl andere zenders nog lang goed beeld geven.

     

    Dat is een beetje frustrerend.

     

    mvg,

     

    Ijverigemol.

  10. idd, ik gebruik een Dreambox DM600pvr voor het ontvangst. Hierbij is het noodzakelijk af en toe zelf een software upgrade uit te voeren. Ik heb ondertussen weer normaal beeld. Laat ons hopen dat het zo blijft.

    Zoals in mijn vorige reactie gezegd, vind ik het normaal om voor het ontvangst mijn abonnementsgeld te betalen, maar ik zou er dan toch ook graag van kunnen genieten.

    Toch bedankt, vrienden, voor de reacties.

  11. Bij nader bekijken, is het waarschijnlijk terug te brengen op het decoderingsprobleem en zoals in de blokkenbeelden van Vitaya vernoemde FTA zijn van VTM dat dit probleem ook behoort.

    Volgens mijn gevoel heeft TV-Vlaanderen de laatste tijd toch echt véél problemen van technische aard.

    Kom aan hé, vrienden, wij verwachten toch een beetje waar voor ons geld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...