Ga naar inhoud


mark1985

Lid
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mark1985

  1. Ik ben er al een tijdje mee aan het worstelen en weet niet waar ik nu nog moet zoeken. Ik heb voorheen een dm 800 gehad met gemini 5.1 en cccam 2.2.1. Digital + werkt heel af en toe maar valt dan in 1 keer weg. Meestal krijg ik helemaal geen beeld terwijl het icoontje wel op groen springt. Ik heb nu hetzelfde probleem met een vu+ solo en cccam 2.2.1. Ik heb ook andere cccam versies geprobeerd e.d. maar ik krijg het niet werkend. Iemand een idee wat ik nog kan proberen ?

  2. Ik heb waarschijnlijk eindelijk min probleem gevonden. De transister q72 op de printplaat schijnt hiervoor verantwoordelijk te zijn. Hier is een simpele vervanging van al genoeg om dit te fixen. Verder is er ook nog een fix met een jumper wire maar dit wordt niet aangeraden. Zoal ik verder heb begrepen kan dit ook weleens de oorzaak zijn van slecht schakelende dreamboxen ( Disecq ). voor meer info ff googlen.

     

    Gr Mark

  3. Ik heb een goed uitgerichte schotel met 4 lnb's. Bij mijn dm 800 heb ik perfect beeld en zodra ik een dm 500s aansluit krijg ik helemaal geen agc en een lage snr. Ik heb al andere software (pli) erin gezet maar nog steeds hetzelfde probleem. Helemaal in het begin heb ik heel ff beeld gehad op een fta zender maar toen met 76 procent en half beeld alsof de schotel fout staat uitgericht. Zodra ik zapte viel de signaalsterkte weer helemaal weg naar 55 procent en 0 agc. Is dit een tunerprobleem, zo ja is hier iets aan te meten ?? Ik hoor het graag.

     

    Gr Mark

  4. Hey ik ben hier ook al een tijdje mee bezig maar heb er zelf weinig verstand van maar zou het wel heel graag werkend willen krijge. Ik heb een maxtor usb hd schijf e: bij mij met een map dream die ik heb gedeeld met alle rechten. Ik heb een aparte user aangemaakt cifs met ww en hierop ingelogd. Ik heb bij vertrouwde websites het ip van dreambox ingegeven bij windows firewall onder vista home kan ik alleen programma's toestaan en/of blokkeren dus hier zit ik al met een probleem. Verder zie de map windows/etc/hosts niet ?? Als instellingen in de dreambox onder mountmanager heb ik dit ingevuld:

     

    Mount type: cifs

    Server IP adres: 192.168.001.102

    Server SHARE: E

    Lokale map /Dream

    Gebruikersnaam: CIFS (de aangemaakte user onder vista)

    ww (mijn ww) (de aangemaakte user onder vista)

     

    Wat moet ik nou nog precies doen en veranderen om het werkend te krijgen, ik heb de E schijf gedeeld met alle rechten en ook nog eens de map dream op de e schijf

     

    mvg Mark

  5. Ik heb vrij weinig verstand van het hele netwerkgebeuren, maar heb een maxtor 500 gb hd gekocht die aan mijn laptop hangt waarop vista home staat. Ik heb verschillende fora en handleidingen bekeken maar ik kom maar niet zover dat ik weet wat ik nou precies moet instellen om te mounten naar een externe hd die aan laptop hangt? account aanmaken of naar gebruikers gaan en hier een dream account aanmaken. Ik heb deze registeraanpassing gemaakt:

    If you're running a version of Vista that cannot use secpol.msc, you can edit the registry instead. Just change the value of HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\LMCompatibilityLevel from a 3 to a 1.

    Dan zou het mogelijk zijn om bij uitvoeren secpol.msc werkend te krijgen wat onder vista home normaal niet lukt, maar dit lukt na de aanpassing nog steeds niet. Wat moet ik nu doen om het werkend te krijgen. Ik heb dus een dm 800 waarop de laatste ronaldd draait en een laptop met vista home waar ik een externe usb hd maxtor 500 gb heb aangesloten die ik wil gebruiken om met de dm op te nemen en af te spelen op zowel laptop als dreambox. Sorry dat ik dit onderwerp weer post maar ben er al lang mee bezig en kom er echt niet uit. Als iemand een handleiding weet in jip en janneke taal dan hoor ik het graag.

     

    mvg Mark

  6. Ik heb nog nergens een antwoord kunnen vinden op de vraag of je met de dm 800 ook kunt opnemen via een externe usb harde schijf die je ook gewoon op je pc ofzo kunt aansluiten. Heb bij de media markt net een maxtor hd gekocht met 7200 toeren die uiteraard werkt via usb, is dit mogelijk op de dm 800 of zijn hier drivers voor nodig misschien ??

     

    Gr Mark

  7. Hey,

     

    Ik had ook problemen met een disecq 1.0 switch(high iso maximum). Spaun zou beter werken als de andere switches en onder gemini zouden de switch problemen vaak erger zijn als met andere software, dit is wat vaak wordt gezegd. Onder Ronaldd merk ik zelf wel dat er beter geswitched wordt terwijl ik met de 500+ hier wel problemen mee had onder gemini en ook met de 800 onder gemini ( zelfde switch)

     

    Gr Mark

  8. Ik heb hetzelfde probleem gehad met mijn 500. Sequence repeat aanzetten wil weleens helpen mits deze instelling opgeslagen blijft wat bij mij dus niet het geval was om een of andere rare reden. Je kiest bij satellietconfiguratie dus voor afwijkende configuratie en dan bij lnb nummer ok klikken en dan volgende pagina en dan optie 6 geloof ik sequence repeat aan. Ik heb zelf nu ook een 800 en draai Ronaldd ben er zeer tevreden over en deze schakelt meestal wel heel af en toe niet.

     

    Gr Mark

  9. Hey bedankt voor je reactie. Idd na ff terug zappen heb ik bij sommige ook beeld. Ma toch heb ik op sommige FTA zenders nog steeds geen beeld. Ik zie b.v. 5.70 db en 12 procent signaal. Snap niet precies wat dit helemaal betekent maar moet ik mijn lnb beter afstellen ofzo of ligt dit ergens anders aan ?? Bij sd zenders heb ik altijd genoeg signaal rond de 90 procent.

     

    Gr Mark

  10. Ik heb gemini, pli en ronald geprobeerd als image. Ronald bevalt me het beste, duidelijk en makkelijk te bedienen. Super image ben er blij mee. Ik heb de joske, henksat, pet123 settings geprobeerd en nog de M_Z en nergens krijg ik verder beeld wel op sommige geluid. Heb wel de M_Z seetting via db edit moeten overzetten en deze geeft een foutmelding op het laatste:

     

    killall: Could not kill pid '1322': No such process

    killall: Could not kill pid '1323': No such process

    root@dm800:~#

    Telnet status: Disconnecting.

    Telnet status: Disconnected.

    User command sent.

     

    De zenders staan wel in de lijst uiteindelijk dus weet niet of dit verder van invloed is. Ik heb zelfs een automatische scan laten lopen maar dat hielp ook niet. Ik draai cccam 2.0.9. Ik heb toch gelezen dat sommige beeld hebben op premiere hd enz. Wat doe ik fout ?

     

    Gr Mark

  11. hmm ben net aant kijken ma snap er echt niks van er staat nergens spelletje en applicaties ?!?! ik kan wel op de blauwe knop drukken en dan kiezen voor Sample Ppanels(tutorial)en dan staat er empty menu en optie 2 : click here to see more possibilities. als ik op de 2e klik staat er download a file from the internet maar hier flitst alleen ff een scherm voorbij en verder gebeurt er niks ?? wat doe ik fout. Ik draai PLI en geen gemini !

     

    MVG Mark

×
×
  • Nieuwe aanmaken...