Ga naar inhoud


Oldfield

Lid
  • Items

    130
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Oldfield

  1. Op mijn DM800 werkt deze plugin niet zonder problemen: lange uitzendingen zoals The voice of Holland starten niet. Anderen geven soms hakkelend geluid. Met mijn internet verbinding is niets mis. Elders las ik dat er wellicht verband is met de hoeveelheid beschikbaar geheugen. Hoeveel MB moet vrij zijn voor probleemloos gebruik of zijn er ook andere oorzaken voor dit gedoe?

  2. mijn ervaring met autoresolution is niet positief: mijn DM800 staat op 1080i ingesteld en autoresolution voor HD 1080i streams op default. Je zou verwachten dat er dan geen bewerking van het beeld plaatsvindt. Het tegendeel is waar: bij snelle scenes treedt duidelijk blurring op. Het viel mij op bij de uitzending van de Olympics marathon (met veel close ups van de lopers) en de finale van basketball. Uitschakelen van autoresolution leverde weer een strak beeld op (met name van de snelle scenes). Ik heb autoresolution dus weer verwijderd. Het voorbeeld betrof één van de tijdelijke HD kanalen van de BBC (1920 x 1080i met ongeveer 10mbit).

  3. Origineel bericht van: Oldfield
    Met
    Recording data sync size - uit
    Recording demux buffer size - Huge 2MB
    zijn mijn problemen met opnames en timeshift opgelost. Ook meerdere HD opnames tegelijk (Anixe HD en Astra HD - samen goed voor bijna 20mbit) gaan nu goed.

    Ook nog even met TCP getest in plaats van UDP: met TCP als protocol zijn de problemen niet opgelost. De performance van UDP is in mijn geval dus (veel) hoger.

    Bedankt voor je vasthoudendheid en de oplossing!

    Net 2.0 geïnstalleerd en de 'oude' problemen zijn weer terug. Het betreft het maken van HD-opnames en het (tegelijk) afspelen daarvan via een NAS (Qnap). Ik gebruik nog steeds NFS, udp als protocol en de buffer size staat ingesteld op huge 2MB. De optie op "Recording data sync size" uit te zetten kan ik niet vinden, dus ik weet niet welke instelling die heeft. Suggesties?
  4. Ter info: op één van mijn DM800 een aantal dagen Newnigma (3.1.3) gedraaid om te kijken of de problemen met DVD player daar minder of anders zijn. Mijn conclusie: ik heb precies dezelfde ellende als met OpenPLi. De tip om na elke film Enigma te herstarten blijkt in de praktijk een hele bruikbare.

  5. ik heb de laatste tijd een haat-liefde verhouding met dvdplayer. Inmiddels doen alle formaten het wel min of meer (pal, ntsc en daar dan de vob- of iso-versies van), maar helemaal soepel gaat het allemaal niet.

    Wat ik vaak waarneem en helaas niet altijd goed kan reproduceren:

    - bij de start van een dvd heb ik even geluid en beeld en dan niets meer. Alleen init 4/3 helpt dan nog

    - soms valt tijdens de film de ondertiteling weg. Even 'terugspoelen' met toets 1 (15 seconden terug) doet dan wonderen. Moet wel een aantal keer per film worden herhaald.

    - soms moet ik 20-30 seconden wachten voordat menukeuzes gemaakt kunnen worden. Daarvoor lijkt alles 'bevroren'.

    - vaak zie ik na het beëindigen van dvdplayer de bekende radartjes en helpt alleen init 4/3 nog maar.

     

    Nogmaals: goed reproduceren is lastig, met een een beetje rommelen krijg ik dvdplayer wel aan de gang, maar echt stabiel lijkt het allemaal niet.

    Iemand dezelfde ervaringen of (nog beter) de oplossing?

    Ik gebruik openpli en voer regelmatig updates uit (laatste een week geleden ongeveer). De beschreven kwesties heb ik al enige tijd en lijken niet te worden opgelost door tussentijdse updates.

    Is dit een probleem van dvdplayer of hangt dit samen met het image (de gebruikers van bijvoorbeeld newnigma2 lijken wel heel blij met hun image op het moment)

  6. Ik had een paar jaar geleden hetzelfde probleem. De Stab deed het wel met een Topfield, maar niet met een DM800. Mijn conclusie destijds: de DM800 kan niet genoeg vermogen leveren voor de (zware) Stab. Mijn DM800 deed (en doet) het wel prima met een Moteck rotor. Ik denk dat je dat topic nog wel terug kan vinden dat er destijds over ging.

     

  7. Origineel bericht van: APPLE

    ik volg dit topic al eventjes, maar als ik zie dat Bram bv 5 opnames tegelijkertijd kan doen en ik niet 1 goede timeshift of opname op NL1 zie ik weinig tot geen verbetering!
    Doe ik dan toch iets verkeerd??? (btw voor de grote pli update nooit problemen gehad)

    gebruik een DM800 (openpli) icm een NSLU2 (unslung incl NFS)


    Ook niet met de instellingen die voor mij het probleem oplosten:
    Recording data sync size - uit
    Recording demux buffer size - Huge 2MB
    (via menu-instellingen-systeem-opname en dan scrollen naar onderen)

  8. Met

    Recording data sync size - uit

    Recording demux buffer size - Huge 2MB

    zijn mijn problemen met opnames en timeshift opgelost. Ook meerdere HD opnames tegelijk (Anixe HD en Astra HD - samen goed voor bijna 20mbit) gaan nu goed.

     

    Ook nog even met TCP getest in plaats van UDP: met TCP als protocol zijn de problemen niet opgelost. De performance van UDP is in mijn geval dus (veel) hoger.

     

    Bedankt voor je vasthoudendheid en de oplossing!

  9. Origineel bericht van: bramj
    ff stress test gedaan met nieuwste PLI en
    dirty_background_ratio op 1

    7 hd opnames en 1 hd opname bekijken gaat goed :-)

    Bram


    Wellicht dat BramJ zijn (mount) settings hier kan posten? Hij geeft aan geen problemen te hebben. Wellicht dat zijn ervaringen kunnen helpen bij de oplossing.
  10.  

    Als je geen rwsize aangeeft (wat we aanraden), dan neemt de linux kernel voor tcp 256k en voor udp 32k. Dat zijn imho optimale waardes. Ik zou niet lager gaan zitten dan 32k. Met nog wel mijn opmerking over tcp/udp vs. bedraad/draadloos in gedachten uiteraard.

     

    Beste Eric,

     

    Ik zie toch echt andere waarden: TCP kiest default 32K, UDP 8K (en kan ook niet hoger worden geforceerd)

  11. Beste Eric,

     

    Bedankt voor je toelichting op de UDP/TCP kwestie. Voor TCP kan ik op een DM800 met OpenPLi blocksizes kiezen tussen 2K en 32K, voor UDP kan je ook dezelfde range opgeven, maar alleen 2k,4k en max 8k worden effectief gebruikt.

     

    Ben wel benieuwd naar de verklaring voor het feit dat een opname meer problemen geeft bij afspelen als de 'achterstand' kleiner is.

     

    Groet, Nico.

  12. Afspelen tijdens opnemen is een stuk verbeterd, maar werkt nog niet zoals de oude versie deed. Kan je nog eens aan wat knoppen draaien?

     

    Opnames doen het echt super: 4 HD kanalen (ned1-rtl4,discovery en ngc) tegelijk opnemen gaat zonder enige rimpel. Ook de HD kanalen met hoge bit rates doen het prima.

     

    Vandaag ook uitgebreid getest met TCP en UDP en verschillende block sizes. Op een DM800 is UDP met block size 8192 het snelst. De time-out parameters lijken weinig invloed op de performance te hebben.

     

    Het lijkt er overigens op dat een opname die direct wordt afgespeeld (dus met een vertraging van ongeveer 20 seconde) het slechter doet dan wanneer de achterstand groter is. Kan dit echter niet consequent reproduceren. Wellicht kan je er iets mee?

  13. Origineel bericht van: MiLo
    Je krijg nu alleen nog gestotter als je een _lopende_ opname afspeelt, en dus niet als je een opname afspeelt die al gereed is (terwijl er nog opnames lopen)?

    Dat is na wat testen precies wat ik zie.

    Ik ben overigens zeer onder de indruk van de manier waarop je je in dit soort lastige problemen vastbijt. Compliment!

    Heb jij (of één van de andere protocol-deskundigen) nog een opvatting over de geconstateerde performanceverschillen tussen UDP en TCP en wat is de opvatting over de optimale block size?
    Vind het zelf vreemd dat UDP beter lijkt te werken dan TCP
  14. aanvulling op mijn vorige bericht na wat testen met andere instellingen : met UDP zijn de problemen bij het tegelijk afspelen van een opname die wordt gemaakt significant kleiner dan TCP. UDP lijkt dus een betere performance te bieden. Probleem is er niet mee weg.

  15. Het schrijven is nu opgelost: dirty wordt niet groter dan 750kB en NFS_Unstable is permanent rond de 1100kB. Opnames zijn perfect, maar.....

     

    Als ik tegelijk tijdens het opnemen de opname weer afspeel, dan zijn er nog wel storingen. Deze verstoringen komen niet uit de opname zelf, dus zit aan de afspeelkant.

    Om uit te sluiten dat het aan mijn netwerk ligt, dit experiment gedaan: opnemen van een HD kanaal op de DM800 met OpenPLi van vandaag en tegelijk de opname afspelen op mijn DM800 met OpenPLi van maart. Dan geen problemen. Het lijkt er dus op dat er nog gedoe in het 'leesdeel' zit.

     

    Heb ook nog even getest met wsize.rsize van 8192: geen verschillen. Nog suggesties voor andere instellingen?

  16. 192.168.1.24:/DM800 on /media/net/hdd type nfs (rw,noatime,vers=3,rsize=32768,wsize=32768,hard,nolock,proto=tcp,timeo=70,retrans=3,sec=sys,addr=192.168.1.24)

     

     

    De oude versie van OpenPli meldt dit:

    192.168.1.24:DM800 on /media/hdd type nfs (rw,v3,rsize=8192,wsize=8192,hard,udp, nolock,addr=192.168.1.24)

     

     

    AANVULLING:

    ook nog even getest met deze settings:

    192.168.1.24:/DM800 on /media/net/hdd type nfs (rw,noatime,vers=3,rsize=8192,wsize=8192,hard,nolock,proto=udp,timeo=7,retrans=3,sec=sys,addr=192.168.1.24)

     

    Zelfde probleem en gedrag met je script.

  17. Ter aanvulling je script ook gedraaid op een dm800 met de OpenPLi versie van 25 maart: Hier significant ander gedrag: ik zie writeback even een lage waarde krijgen en dan vervolgens nul worden. Meer opmerkelijk is dat dirty tijdens de opname niet groter wordt dan 500kB (in tegenstelling tot ruim 8.000kB bij de nieuwe versie van OpenPLi).

    De parameter NFS_Unstable ontbreekt in de oude versie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...