Ga naar inhoud


Citrofiel

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Citrofiel

  1. Hedenavond 18:00 uur wat beweging op het front van Canal Digitaal. EPG op RTL4 doet het op mijn topfield 7710 maar Een, Canvas, Discovery, NG en Brava nog steeds vreemde tekens en geen leesbare EPG. Plots een uur geleden geen RTL4 HD meer. Ondertussen ook RTL8 HD en daar na SBS6 HD en de Ned. 123 HD kwijt. SBS6 HD is er weer, de rest mis ik nog. SD Zenders doen het nog.

     

    Tja ....... het zal zoals zo vaak bij CD zich in de loop van de avond wel weer herstellen.

  2. Opnieuw inlezen zenderlijst had geen resultaat. Tegen 24:00 was NED2 HD weer te ontvangen en tussen 01:00 en 02:00 uur is de rest o.a Ned1 HD, RTL4 HD, SBS6 HD, Discovery etc. er ook weer bijgekomen.

  3. Inderdaad sinds halverwege de avond is het halve HD zenderpark uitgevallen. Sommige doen het wel zoals Een HD en Canvas HD. Zijn wel wat berichten bij Canal Digitaal over zenderwisselingen o.a. Mezzo. Volgens  mij is er meer van plaats of codering veranderd, zal zo dadelijk de zenderlijst eens opnieuw inlezen.

  4. Beste Falconer,

     

    Denk dat het inderdaad een 6 is. Tegenwoordig wordt steeds meer de rating voor kijken aangegeven. Is dus geschikt voor 6 jaar en ouder. Als het goed is zie je het ook in de EPG terug. Zal eens zien of ik een overzichtje kan maken.

     

    M.v.g. Citrofiel

  5. Je topfield blijft aanzienlijk koeler met een Western Digital Green schijf. Had een Seagate DB35 ofwel een SCE uitvoering van 750Gb speciaal voor PVR/DVR, het ding werd gloeiend heet je kon er een ei op bakken en je hoorde de schijf ook nog spinnen, de Seagate was niet luidruchtig maar ook niet stil. De Western Digital 640Gb uitvoering is zeer stil en blijft in verhouding tot de Seagate koeler dan de rest van de Topfield (voeding en printplaat).

     

    Dit zegt WD ervan op de site:

     

    Power-conserving WD AV-GP drives offer significant power savings and thermally optimized operation resulting in lower cost of ownership and unsurpassed reliability for PVR/DVR, IPTV boxes and media server manufacturers. Now with a broad range of capacity points from 160GB all the way up to 2TB.

    LET OP: Er is een maar......, de formatering liep de eerste keer (vorige firmware) vast en ik kon de schijf niet aan de praat krijgen. Schijf aan de PC gehangen, onder XP geïnitieerd als primary partition. Vervolgens in de 7710 geplaatst en deze herkende het als een ongeformateerd medium en voila. Loopt nu reeds 2 maandjes zonder problemen.

     

     

  6. Triumphs, heb een maand geleden en seagate met meer dan 250mb gecrasht. Had net een nieuwe Western Digital 640Gb green (Topfield blijft nu eindelijk heerlijk koel) en reeds weer een 20-tal opnames op schijf. Je begrijpt dat ik weinig zin had in formatteren. Wel vooraf en achteraf een fabrieksinstellingen gedaan en vervolgens zenders opnieuw via CD fastscan geladen.

     

    Nog nooit zo'n stabiele en functionele firmware gehad. EPG doet het al twee weken goed, raakt niet door elkaar en van slag met gaten in de programmering zoals bij eerdere versies. Autodecoding doet het prima, een zeer zeer welkome aanvulling want sinds ik de nieuwe seca3 smartcard heb was soms binnen een week een opname niet meer te bekijken.

     

    Citrofiel

  7. Van firmware 31 juli naar firmware 18 november ge-upgrade i.v.m. EPG. EPG is nu OK maar alle kanaalnummers staan op 0000, zappen alleen via ok/list button mogelijk. Alles gewist zenders opnieuw ingelezen. Nummering start bij 1000. Via PC oude zenderlijst teruggeplaatst kanaalnummers wederom allemaal op 0000. Firmware van 31 juli teruggezet. Kanaalnummers beginnen weer keurig bij 0001, 0002 etc. Iemand een idee?

  8. Beste Oebele,

     

    Ga vrijdag dezelfde move maken als jou en een TF7710HDPVR bij ***censuur**** aanschaffen. Heb van te voren op heel wat forums de discussie gevolgd inzake deze satellietontvanger. Vooral op het officiële Duitse Topfield-forum zijn er ellenlange discussies te volgen over haperende opnames die verweten worden aan het type harddisk wat is ingebouwd. Ook wordt er getwijfeld of de harddisk wel de echte oorzaak is. Persoonlijk heb ik ook zo mijn twijfel want ik wou er graag een Samsung Spinpoint in maar er wordt daar gesproken over Topfield gecertificeerde harddisks en dat zijn allemaal DB35 schijven van Seagate. De Seagate DB35's zijn speciaal geoptimaliseerd voor het opnemen van max. 10 concurrente video streams in HDD-recorders en PVR's. Poll's onder gebruikers geven aan dat de met Seagate uitgeruste ontvangers minder hick-ups geven dan de Samsung uitgeruste ontvangers. Daarom heb ik voor de zekerheid een 750Gb Seagate klaarliggen uit de DB35 serie. Krijg ook de PowerCam Pro. De TF7710 wordt er één met de veelbesproken hardwaremodificatie. Zodra over een paar weken alles loopt zal ik je berichten wat de ervaringen zijn. Persoonlijk hoop ik niet dat de negatieve ervaring met drop-outs/hick-ups weer begint want die had ik met de Eycos reeds. Overigens lag het bij de Eycos aan het gebruik van twee CD smartcards en het zappen. Gebruik van slechts 1 CD smartcard en niet zappen ging goed bij 1 opname bij 2 opname's tegelijk waren er af en toe wel hick-ups.

     

    Hoop dat je wat aan deze info hebt. Over enkele weken meer info.

     

    M.v.g. Gerrit

×
×
  • Nieuwe aanmaken...