Ga naar inhoud


milestone

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door milestone

  1. Sinds canal digitaal is over gegaan Naar 8psk etc. Heb ik op de 4 flim1 kanalen last van steeds meer blokvorming. Bij klagen daarover wordt steeds gesteld dat de uitrichting van de schotel niet goed is. Aangezien de resterende 23 HD Kanalen stuk voor stuk prefecte ontvangst geven is er met de uitrichting van de schotel niets aan de hand. Ik heb geen zin om voor deze belabberde ontvangst nog langer €30,- te betalen.

  2. Voor de kaartwissel van Canal Digitaal werkte mijn Homecast MX/TC perfect in de TF7710HDPVR. Alle te ontvangen HD zenders kwamen zeer snel en puntgaaf in beeld.

    Maar nu al 2 maanden (sinds dus de kaartwissel) heb ik precies elk halfuur dat het beeld gedurende 12 seconden bevriest. Dit zeer irritante probleem is niet verholpen door de nu al 3 firmware updates voor de TF7710. De dealer vertelde dat het probleem bij de importeur van de homecast twincam bekend is en dat hij werkt aan een oplossing. Hoe lang kan dat wel niet duren? Ik vind het schandalig dat een probleem veroorzaakt door canal digital door anderen moeten worden opgelost.

  3. Ik heb sinds de smartcard wissel van canal digitaal op alle kanalen van canal digitaal exact om het half uur op precies dezelfde tijden ongeveer 6-12 seconden dat het beeld bevriest. Met de mededeling in het beeld: "geen of gecodeerde uitzending"

    Volgens canal digitaal ligt het aan de CAM. Deze (een twincam van Homecast MX 1TC) heeft het voor die cardwissel echter perfect gedaan. Ik begrijp eerlijk gezegd niet dat canal digitaal zonder uitvoerig testen van alle gebruikte CAM's tot een nieuw coderingssysteem kan overgaan en wellicht duizenden betalende gebruikers in de problemen helpt en de schuld legt bij de fabrikanten van de CAM's die nu op kosten worden gejaagd om updates voor hun CAM's te produceren. Wat nu al weken duurt en wellicht nog een hele lange tijd kan duren.

     

  4. Ik heb sinds de overgang naar de SECA 3 kaart te maken met het feit dat het beeld precies elk half uur op exact dezelfde tijd bevriesd gedurende 12 seconden. ik krijg dan de melding geen of gecodeerde uitzending te zien. Soms duurt het ook wel wat langer dan 12 seconden en moet ik even zappen naar een andere zender en weer terug om het zeer irritante probleem op te lossen.

  5. Ik gebruik een Twincam van het merk Homecast de MX 1TC (Deze is gelijk aan de Omega 9)

    De laatse update is die van 15 december 2008 met als versienummer TFHSCB 700.29 system ID 23331 loader L1.02

     

    Het beeld bevriest niet op alle Canal-Digitaal zenders,Wel op NED1 NED2 NED3 en RTL4 in ieder geval niet op de Belgische zenders. In ieder geval ook niet op de Canal-Digitaal zenders op de Astra 3. Omdat ik vrijwel nooit naar BVN, NET5 of SBS6 kijk weet ik niet of het daar ook gebeurt.

     

  6. Ik kreeg vorige week via de ingeschakelde optie: "automatische firmware update via LAN" een firmware binnen met als release datum 15 december 2008. Met deze firmware kan je inderdaad de Canal-digitaal zenderlijst binnen halen (je krijgt zelfs de keus tussen TV Vlaanderen en Canal-Digitaal) Binnen enkele seconden is de lijst binnen gehaald. De EPG werkt inderdaad goed. Met het programma TOPSET kan je de lijst wijzigen.Dus je hoeft niet echt vast te zitten aan de voorgeprogrameerde lijst van Canal-Digitaal (of TV Vlaanderen)

    Ik wacht wel echter met smart op de programmeurs van TOPSET dat het mogelijk wordt om de gehele lijst van zenders automatisch te hernummeren. Nu kan dat alleen handmatig in advanced mode (Edit TV service, tabblad Advanced) in het vakje RES 3. Maar om 2000 zenders met de hand te gaan hernummeren is monnikenwerk (of eigenlijk gekkenwerk)

  7. Sinds ongeveer 10 dagen bevriest het beeld op de Nederlandse zenders precies elk half uur om exact dezelfde tijd 12 seconden lang en krijg ik de melding geen of gecodeerde uitzending te zien. Dat gebeurt uitsluitend op de Nederlandse zenders. Als ik naar de Belgische, Engelse of Duitse zenders kijk gebeurt dat niet.

    Het is ontstaan rondom de kaartwissel, maar ook heb ik rond die tijd voor het eerst een programma opgenomen op de harddisk

    en tevens heeft er een update plaatsgevonden van de laatste firmware.

    Ik heb al geprobeerd om de oude firmware weer terug te plaatsen, fabrieksinstellingen weer terug te zetten, oude smartcard terug te plaatsen. Niets helpt.

    Het probleem blijft zich voordoen.

  8. Ik heb onlangs bij een webshop een Topfield 7710HDPVR gekocht. Doordat deze een mankement vertoonde werd deze onder garantie omgeruild voor een nieuwe. Intussen had ik met de Nederlandse importeur (Rebox) contact gezocht om te vragen of dit apparaat ook van de hardware matige update was voorzien, zoals op hun site uitvoerig werd toegelicht, Rebox vertelde mij echter dat de door mij opgegeven serienummers niet in hun database voorkwamen en dat mijn Topfield geen officiele Nederlandse versie is. Op mijn vraag wat daar de consequenties van zijn, werd alleen verteld dat in de nabije toekomst (er loopt een procedure om de TF canal digitaal gecertificeerd te krijgen) daar geen canal digitaal software op kon worden gezet. Nu weet ik niet of ik daar nu om moet treuren. Volgens mij kan ik heel goed zonder die dictatoriale, niet aan te passen volgorde van Canal digitaal. Maar wat zijn dan wel andere consequenties. Rebox wilde daar niet verder op ingaan.

    Ik was wel een kleine € 200 goedkoper uit dan bij een dealer die wel van Rebox zijn topfields betrok.

     

    De nieuwe TF, bleek niet alleen van de hardware matige update te zijn voorzien maar tevens bleek de nieuwste firmware versie geïnstalleerd te zijn!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...