Ga naar inhoud


jackr

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jackr

  1. betreft een Dreambox 800 Hd Se, enigma2, Openpli 4.0

    Voor een triple tuner bestaat er een handleiding welke zegt dat er naast de satellieten en fake-satelliet aangemaakt dient te worden door de frequenties in satellites.xml te zetten, waardoor hij zichtbaar wordt bij de keuze van satellieten.  Dit is dus gelukt.

    Nu het Kabelgedeelte : dit wil helemaal niet lukken, zoals ik al memoreerde. Bij kabelselectie satelliet moet keuze worden gemaakt van providers met de daarbij horende frequenties. Doe ik allemaal, echter geen signaal zichtbaar via de kabel, krijg ook melding geen zenders gevonden etc. 

    Vanmiddag gecheckt of deze tuner wel gebruikt maakt van kabelsignaal (je weet maar nooit), door kabelstekker los te koppelen, resultaat :

    ook geen ontvangst mogelijk van zenders via Fake-satelliet. Dus kabelsignaal maar weer snel hersteld. Laatste actie bewijst ook dat tunerdeel (kabel) NIET stuk is.

    Vraag dus : hoe krijg je het Cable gedeelte van de software van deze tuner aan het draaien. (moet toch kunnen !!)

    Alvast bedankt voor de raad/tips.

  2. Heb een triple tuner, het satellietgedeelte incl. fakesatelliet voor Ziggo heb ik nu zo goed als draaiende, ik vind nog een aantal zenders niet, maar dat lost zich wel op als ik de juiste frequenties heb.

    Nu het kabelgedeelte van de tuner :

    Krijg op geen enkel manier signaal (als diverse scans gedaan met diverse cables.xml versies.

    Iedere keer melding scannen mislukt of geen zenders gevonden.

    Weet iemand hoe cable gedeelte van zo'n triple tuner ingesteld dient te worden.

  3. Voor alle duidelijkheid :

    ik heb HDMI van Dream aangesloten op HDMI Tv voor ontvangst van beeld.

    de HDMI van stereoset heb ik aangesloten op HDMI-2 van TV voor ontvangst van beeld/geluid DVD (boxen van stereoset geven dan ook geluid).

    Als laatste vrije poort blijft dus de scart over om radiogeluid door te lussen naar stereoset (AUX) zodat niet tijdens afspelen radio TV hoeft aan te staan (inbranden).

    Helaas heeft stereoset geen digital audio.

    Stereoset heeft zowel een scart alsook een analog audio (tulpen, rood en wit)

  4. Ik heb verleden week een stereoset gekocht met expliciet zowel een scartpoort alsook een analoge poort (tulp rood en wit). De stereoset heeft trouwens ook een HDMI poort welke al bezet is voor televisieontangst.

    Nu dacht ik het signaal van de Dreambox (radio) door te lussen naar stereoset door verbinding te maken via scart/scart naar stereoset.

    Ook heb ik een scart/analoge tulp (rood/wit) geprobeerd, echter beide aansluitingen zonder resultaat.

    Wie weet hier oplossingen voor om dit voormekaar te krijgen.

  5. Van de week is de Ozoon image in de flash stukgelopen waarna ik opnieuw geflasht heb met Oozoon (nieuwste versie)

    Ik krijg alleen niet meer de Pzymail app. geinstalleerd. Hij download hem wel, maar vervolgens meldt ie dat er 0 apps. zijn installed.

    Dit al meerdere malen geprobeerd.

     

    Welke rechten moeten de .nfi images hebben om via Barry Allen in de multiboot te installeren. Heb wel images klaargezet om te installeren, echter Barry Allen ziet ze niet op de USB stick. Uiteraard ook eerst gelinked.

  6. Heb net even de LNB-kabels van positie 4 en 5 gewisseld, positie 4 (Astra 28.2) gaf eerst geen beeld, Positie 5 op switch(Hotbird) gaf wel beeld.

    Na wisseling van kabels op LNB's heb ik wel beeld op Astra 28.2, geen beeld op Hotbird.

    Mag ik hieruit concluderen dat de Spaun het al begeven heeft ?

  7. Sputnik had het inderdaad bij het juiste eind, vanmiddag weer een poos op het dat geklungeld en heb nu op BVN (Astra) een signaal van ca. 80% evenals N1/N2/N2.

    Ook de andere LNB's(Hotbird, Astra 23½ en Astra 28.2 bijgesteld zodat ik behoorlijk signaal op deze 3 had. (Hotbird ca. 80% BVN), Astra 23½ gem. 90% en Astra 28.2 gem. 75%).

    Het einige probleem waar ik nou nog mee zit ik dat switch(Spaun) niet schakelt naar Astra 28.2.

    De aansluitvolgorde welke ik hanteer is

    1 Astra 19.2

    2 Astra 23½

    3 wordt gebruikt voor aansluiting naar receiver

    4 Astra 28.2

    4 Hotbird

     

    Terug op dak geweest en kabel van receiver rechtstreeks op Astra 28.2 aangesloten, WEL (GOED) BEELD en signaalsterkte.

    Als ik kabels terug plaats in opstelling als hierboven wil de switch nog steeds niet zappen naar Astra 28.2.

    Wat kan hiervan de oorzaak zijn behalve mogelijk een slechte kabel van switch naar Astra 28.2 al ga ik hier niet van uit

    Ik zal morgen een van de andere kabels omwisselen om te kijken of andere Satelliet dan uitvalt.

  8. Uiteraard heb ik als allereerst met waterpas gecontroleerd, staat loodrecht, een satfindertje heb ik ook al word ik gek van dat ding, het enige wat mij ontbreekt is een kompas en de kennis zo'n ding te gebruiken.

    Wat betreft elevatie mag je toch stellen dat als er op alle 4 de satellieten afzonderlijk beeld is, de elevatie goed staat. ca. 30,5. Betreft schotel Triax 88.

  9. Vandaag raad van Sputnik opgevolgd, begonnen en snel geeindigd met 1e satelliet 19.2 Geen enkele transponder gevonden. Ook verschillende images geprobeerd zonder resultaat. In elke image kun je een tool downloaden 'Test diseqec'. Snap de bedoeling hiervan niet. In elke image doorloopt tooltje heel snel procedure met als resultaat 'Not Tested, 0 zenders/transponders gevonden.

    Op het einde van mijn latijn de oude Noname switch i.p.v. de veelgeprezen Spaun er weer tussen geplaatst, en wat schetst verbazing, tijdens testzappen beeld op Hotbird, de overige satellieten geen beeld. Wel zie ik bij zappen naar satellieten signaalsterkte die kort hierna weer snel wegvalt met als resultaat Geen beeld (service niet gevonden).

    Ik krijg stellig indruk dat signaalsterkte niet voldoende is (of door switch wordt weggepakt).

    Zou mogelijk een signaalversterker hier iets kunnen helpen ? en zo ja wat voor een.

    Bvd.

  10. voor diegenen die men noodkreet niet begrepen :

    ik heb met de DM500 een scan uitgevoerd per satelliet, dus ik ben 4x dak op-en afgeklommen met enkel de kabel van receiver naar desbetreffende LNB(satelliet). Dan heb ik beeld en dan worden de zenders gescand. Zodra ik dus switch ertussen doe is het over en uit , zowel op de DM500 alsook op de DM800.

    Wie heeft dezelfde hardware als ik, dus een DM800HD se, Spaun SAR411F switch hierop aangesloten 4 LNB's, s.v.p mij dan mededelen welke image met versie erop zit met welke instellingen zodat ik mogelijk dit kan nabootsen. (ik mag aannemen dat bv. type LNB's en coaxkabel geen rol spelen in verhaal)

    Bvd

  11. Omdat ik geen signaal krijg op de DM800 met de Spaun SAR411F vandaag maar eens iets anders geprobeerd. Omdat ik kabel van receiver nogal lang vind (schatting 20-25 mtr) heb ik de Dreambox 500 (clone) op slaapkamer van dochter maar eens op de Spaun aangesloten.(kabel is max 10-15 mtr). Eerst satellieten een voor een laten scannen op de zenders zodat ik zeker wist dat LNB's (nog) goed staan en bovendien kabel daarmee gecheckt. Alles naar wens verlopen tot zover. Vervolgens de LBN's aangesloten in volgorde zoals boven geschetst resp. 19.2 / 23.5 / 28.2 /13.0. Toen kabel van receiver op de Spaun, en uiteraard in DM500 configuratie aangepast. '4 satellieten via Disqec optie A/B'. In DM500 zit een Gemini 4.1 image. Diverse malen daarna opnieuw opgestart en : GEEN BEELD/SIGNAAL.

    Ik ben ten einde raad.

  12. Vandaag dus advies opgevolgd en een Spaun SAR411F aangeschaft, eerst de vorige teruggebracht naar satboer. Satboer informeerde me al dat mijn probleem echt niet aan een Noname switch in combi met Dreambox ligt. Maar goed, geld terug en ik naar een satshop in het naburige Aken alwaar ze een Spaun SAR411F op voorraad hadden. Verkoper ook gevraagd en deze bevestigde eveneens dat deze moest werken.

    Thuiskomen en ik dus met dat ding het dak op, aansluiten in de volgorde 13, 19.2, 23,5 en 28.2 resp. 1,2,4,5. De 3 wordt kennelijk gebruikt voor de receiver kabel.

    In volle verwachting naar beneden en instellingen in Dream nogmaals gecheckt. Opnieuw opgestart, en wat schetst de verbazing : GEEN BEELD, signaal op alle satellieten 0,0%. heel af en toe springt de signaalmeter tijdens zappen iets omhoog waarna hij ook weer even snel valt tot 0,0%. Alle kabels die naar LNB's lopen vorige week reeds doorgemeten met een multimeter, allemaal OK. Vandaag nogmaals signaal op alle 4 de satellieten gecheckt door 4x dak open af te klimmen om hoofdkabel aan desbetreffende satelliet te hangen. Op alle satellieten signaal varierend van 60% tot 90% al naar gelang de satelliet en transponder.

    Ik gebruik een Ozoon image in de flash met tuner BCM4505 DVB-S2, betreft nogmaals een Dreamdoos DM800 Hd SE voorzover dit van belang is.

    Wie o wie weet wat er nog allemaal gecheckt kan worden c.q. advies (behalve dan een motoropstelling, die ik overigens had).

    Ik ben inmiddels radeloos, en zie me toch dadelijk het de switches die niet werken op marktplaats adverteren.

    Bvd.

  13. Ja, tuurlijk, volgorde maakt denk ik niet uit, Het is me nog onduidelijk welke configuratie ik moet kiezen in DM : eenvoudig d.w.z. A/B/C/D of geavanceerd met disqec 1.0 of 1.1 en Input toewijzing. Alles geprobeerd denk ik en niks werkt met switch ertussen. Als ik hoofdkabel rechtstreeks op LNB aansluit wel direct beeld.

    Ben huiverig om een Spaun aan te schaffen omdat ik niet met niet werkende switches op rommelmarkt wil komen.

  14. eerst heb ik er een switch tussengehad welke ik had gekregen, dus deze vertrouwde ik niet en heb dus een nieuwe gehaald bij de plaatselijk satboer, een mut@nt digital tech. type DSW-41/N 900-2400 Mhz. Beide dus reageren dus nergens op.

    Uiteraard heb ik de receiver ook rechtstreeks aangesloten op LNB en dan heb ik wel beeld.

  15. Sinds gisteren aan het stoeien om een 4/1 switch aan te sluiten op een DM800 SE. Al een 2e switch aangeschaft omdat ik dacht dat 1e kaduuk was. Dacht dat aansluiten eitje was, echter helaas. Beide switches geen signaal. Ik gebruik in Dreambox de configuratiemodus ""eenvoudig'' met 4 satellieten. Wie heeft er raad om spul toch werkende te krijgen.

    Bvd voor reacties

×
×
  • Nieuwe aanmaken...