Ga naar inhoud


Roeland

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Roeland

  1. Bij mijn VuDuo2 (verbonden met tv en audio via een receiver) valt ook af en toe de HDMI-verbinding uit - soms voor beeld en geluid, maar meestal alleen voor geluid. Ik schakel dan met mijn receiver even naar een ander HDMI-kanaal en dan weer terug: en alles werkt weer naar behoren. Of mijn receiver (Pioneer) of de VuDuo2 aan dit fenomeen schuld is weet ik niet.

  2. Toen Canal Digitaal mij onlangs "dwong" om een witte CI-module aan te schaffen vanwege Mezzo hoopte ik dat de bovenbeschreven kaartlezerstoringen nu voorbij zouden zijn op mijn brakke VU+ Duo2 (met de nieuwste OpenPli).

    Helaas: nog steeds zwart beeld bij iets te veel zappen...

    Betekent dit dat die decodeerstoringen niets te maken hebben met CCcam?

  3. Na jaren geworsteld te hebben met een brakke Rebox 9000 ben ik een paar weken geleden overgestapt op de Vu+ Duo2, met daarop OpenPli al door de handelaar geïnstalleerd. Het resultaat viel me vies tegen. De afstandsbediening is chaotisch overladen met functies op de meest vreemde toetsen, die soms opeens niet meer werken, b.v. de Radioknop wanneer je via een van de vele wegen een zender hebt gekozen. Een lopende opname stopzetten lukt niet, tenzij je naar de zender teruggaat, en zelfs dan stopt de opname nog niet totdat je op 'verwijderen' drukt (waarna gelukkig niets is verwijderd). Een zender aan een Boeket toevoegen of weer eruit verwijderen lukt pas na bijna eindeloos gezoek en gepruts. Na flink wat gezap werkte opeens de decodering van CanalDigitaal-zenders niet meer - wat pas verholpen werd door de ontvanger achterop helemaal stroomloos te maken. Bij de Apps/Plugins wordt niet uitgelegd wat ze doen - ik vind het bijna een wonder dat ik erin slaagde om op mijn netwerk te komen, en b.v. Youtube werkend te krijgen... In het enorm overladen Menu is zowat nergens uitleg, de Help-toets werkt vrijwel nooit, en de Handleidingen van de Vu evenals die van OpenPli op hun websites zijn volslagen waardeloos.

    Al met al is mijn conclusie: deze satellietontvanger is in combinatie met OpenPli ongeschikt voor een gezin.

  4. Ik heb een Rebox 9000 met daarin de volgende firmware:

    L 1.23

    FS 9000 1.00

    TS v. 1.08.01

    API Mar 22 2010

    FDU v 1.3

     

    (1) Op de update site van Rebox tref ik een hele reeks van software-mogelijkheden aan, zonder ook maar enige uitleg over welke je moet gebruiken. Ik heb Rebox hierover gemailed, maar krijg geen antwoord.

     

    (2) Ook de verhalen in deze rubriek over Octagon-software etc. stellen me voor raadsels. Iets met de kaartlezer? Kan iemand mij/ons een website geven waarop een uitleg staat over het fenomeen "kaartlezer", o.i.d.

     

    Dank, Roeland

  5. Citaat:
    Dat is een beperking van FAT die kan geen files groter al 4 G aan dus een Windhoos beperking.
    Als je de stick formateert naar NTSF kunnen er wel grote files op. laugh


    De Homecast 9000 kan geen in NTFS-geformatteerde USB-sticks of harde schijven benaderen, en vraagt om een in FAT16/32 geformatteerde stick of schijf. Hij biedt zelfs aan om "verkeerd" geformatteerde sticks etc. te veranderen in FAT32, welke procedure echter vervolgens mislukt.

    Andere merken satelliettuners die ook met het antieke FAT32-systeem werken omzeilen het probleem door grote opnamefiles op te delen in een reeks kleinere files, alle niet groter dan ca. 4 GB. De Homecast 9000 biedt deze faciliteit echter niet. Nu we met loeigrote HD-files te maken krijgen is dit een groot gemis. De enige 2 mogelijkheden om een Homecast-file naar je computer over te hevelen is via de netwerk-functie (hiermee heb ik geen ervaring), of via de vierkante USB-B-aansluiting achter op de tuner. Daarvoor moet je de tuner echter naar de computer slepen of de computer naar de tuner, en speciale software op de computer installeren.

    Groeten, Roeland
  6. - Voor de Duitse versie is ook nieuwe software beschikbaar.

    - Met de nieuwste Benelux-software kunnen volgens mij nog steeds niet files groter dan ca. 4 GB worden gekopieerd naar een USB-stick of USB-harde schijf (FAT32). Dit komt doordat de Homecast 9000 (zowel de Duitse als de Benelux-versies) geen files kan opsplitsen in kleinere (< 4 GB) deelfiles, wat andere merken tuners wel kunnen.

    - De incidentele geluidsonderbrekingen vallen voornamelijk op bij klassieke radiomuziek. Bij popmuziek en schietfilms geen probleem.

    - De EPG-functie is buitengewoon irritant: diverse keren per dag weer opladen, onoverzichtelijk scherm, geen behoud van filenaam bij programmeren van opnames indien je de opnames wat eerder laat beginnen.

    - De nieuwe functie automatisch decoderen werkt dacht ik alleen als je de PowerSafe functie eerst uit zet, maar echt getest heb ik dit nog niet.

     

    Voor meer info zie ook:

     

    http://homecast.oliswelt.de/index.php?pvr-funktionen#cpid30

     

    Groeten, Roeland

  7. Lees eerst maar eens op de Duitse en Nederlandse websites wat voor klachten er zijn over de Homecast 9000, en hoe concreet rep. knullig resp. helemaal niet de webmaster van het bedrijf erop reageert. Kijk ook maar eens hiernaar:

    http://homecast.oliswelt.de/index.php?pvr-funktionen#cpid30

     

    Ikzef vind de Benelux Homecast 9000 een raar apparaat:

    Het geluid hikt af en toe;

    het decoderen gaat met vallen en opstaan;

    de EPG is een crime (onoverzichtelijk beeldscherm, herhaalde malen per dag weer moeten updaten);

    de USB-aansluitingen kunnen geen files groter dan 4 GB kopiëren naar een USB-stick of harde schijf (FAT-32), terwijl vrijwel alle HD-uitzendingen toch algauw zo'n 10 GB groot zijn;

    de HDMI-aansluiting is van het verouderde type 1.2;

    en de Duitse handleiding die bij het Benelux-apparaat wordt geleverd is bijzonder onbehulpzaam bij b.v. het afstellen van de schotel.

     

    Niet kopen, is mijn advies.

     

    Roeland

    • Like 1
  8. Stel je vraag maar even op de eigen discussiegroep van Homecast:

    myhomecast.nl/forum

    dan weet je meteen hoe effectief diens webmaster is.

    Mocht je tot aankoop over willen gaan, vraag dan een geld-terug-garantie, en onderzoek (met een recente CAM van CanalDigitaal of van Homecast):

    - Hikt het geluid af en toe zeer storend, zowel via Dolby als PCM, en zowel via HDMI als glaskabel?

    - Kun je opnemen op in FAT32 geformatteerde externe (USB) harde schijven of USB-sticks?

    - Vind je het EPG-scherm handig en overzichtelijk?

    - Zijn je vingers dun genoeg voor de afstandsbediening (OK-knop)?

    Er is nieuwe software op komst voor de 9000, dus wacht daar maar even op.

    Groeten, Roeland

  9. Probeer deze schotel-afstelling eens:

     

    Schotel: 1

    Satelliet: 19.2 E Astra 1

    Transponder: 10744H 22000 5/6

    Tuner connectie: Dual

    Tuner selectie: A

    LNB-spanning: 13/18 V

    LNB-type: 9750/10600

    22 Hz: Auto

    Type schakelaar: DiSEqC

    Optie: A

    Ga naar: Autoscan

     

    Schotel: 2

    Satelliet: 23.5 E Satra 3A/E

    Transponder: 10758V 22000 7/8

    Tuner connectie: Dual

    Tuner selectie: A

    LNB-spanning: 13/18 V

    LNB-type: 9750/10600

    22 Hz: Auto

    Type schakelaar: DiSEqC

    Optie: B

    Ga naar: Autoscan

     

    Vooraf moet je bij de basis setup al gekozen hebben voor Dual.

     

    Werkt dit niet dan kun je 's proberen Schotel 1 op Optie B en Schotel 2 op Optie A af te stellen

     

    Vraagje: wat heeft de firma Rebox hiermee te maken? Of is dit een Duits apparaat?

     

    Voor Nederlandse problematiek zie:

    http://www.myhomecast.nl/forum/

     

    Groeten, Roeland

  10. Bij mij is die NL Radio 4 Surround soms wél en soms niet te ontvangen (dan melding "gecodeerd"), dit met diverse tuners en diverse CAMs.

    Ik vermoed dat Canal Digitaal nogal slonzig omgaat met het signaal.

     

    Waarom dat surround-kanaal niet gewoon is toegevoegd aan het reguliere stereo-kanaal van Radio 4, net als b.v. de Duitse zenders dat doen, is me een raadsel.

     

    smile Roeland

  11. De satelliet-wereld staat bol van de beunhazen, freaks en oplichters. "Nee meneer, we doen niet aan grijze import", vertellen ze je in een winkel. Maar een paar jaar later, als je de software van je tuner moet updaten omdat CanalDigitaal weer heeft zitten rotsooien met hun codering, merk je dat die winkel dat wél deed maar het parallel-import noemt, zodat specifieke Nederlandse software toch niet beschikbaar is. Of je ontdekt dat een gerenommeerde fabrikant van tuners langzaamaan in slaap valt en niets meer aan software-updating doet, of juist paniekerig de ene na de andere manke nieuwe software-versie de wereld instuurt.

     

    Ik wil overstappen op HD-satellietontvangst - en worstel nu door de brei van berichten, recensies en discussies over de vele tientallen ontvangers die me HD-genot beloven. Ik weet nu gelukkig dat buitenlandse recencies niets zeggen over de goede werking van die apparatuur in de Nederlandse context, dat je winkels met de grootst mogelijke argwaan moet benaderen, en dat diverse apparatuur alleen bedienbaar is door computer-freaks. Maar wat een tijd en energie moest ik daarvoor uittrekken... Is er echt geen ruimte voor een discussierubriek over in Nederland goed-werkende en betrouwbare apparatuur voor simpele consumenten?

     

    smilefrown Roeland

     

  12. Ik ken de TF7710 niet, maar zou denken dat je de kopieerbeveiliging kunt opheffen door de opname weer af te spelen en deze gelijktijdig te kopiëren (kan 6x versneld). Of geldt dat alleen voor tv-opnames?

     

    Op mijn Topfield 5500 is NL-Radio 4 Surround helemaal een ramp: ik heb vrijwel continu geluid-dropouts (via de optische kabel). Alle andere surround-uitzendingen, van b.v. de Duitse radiozenders, komen prima door...

     

    frown Aka

  13. Ik heb nog geen HD Topfield, want het wachten is op een flatscreen van de Sociale Dienst. Maar in het Duitse tijdschrift Video (http://video.magnus.de/artikel/homevision-plus-video.html)

    las ik in nr. 7/2008 hoe je REC-files van de Topfield TF 7700 HD PVR op een Windows-computer kunt converteren:

    (1) Deze Topfield heeft zijn (Linux-variant) harde schijf geformatteerd als FAT32. Ook een externe harde schijf die via USB wordt aangesloten op de Topfield moet in FAT 32 geformatteerd zijn. Consequentie daarvan is dat grote opnames opgesplitst worden in meerdere maximaal 1,46 Gigabyte grote files.

    (2) Op jouw Windows-computer, waarvan de harde schijf in NTFS moet zijn geformatteerd zodat er grote bestanden op passen, moet je alle files weer samenvoegen en opschonen:

    (3) Zet de .REC, .001, .002, .003 etc. files in een aparte directory. Files met een andere extensie kun je negeren/weglaten.

    (4) Voeg deze files weer samen tot 1 file met het gratis programma A.F.7 Merge (http://www.fauland.de/af7.htm).

    (5) Schoon deze file daarna op met het programma TSRemux (http://www.videohelp.com/tools/TsRemux). Zorg er daarbij voor dat alle belangrijke streams, zowel audio als video, worden aangeklikt. Dit proces duurt ongeveer een kwart van de oorspronkelijke speeltijd.

    (6) Het resultaat, een file met de extensie .ts, kan vervolgens bekeken worden met b.v. Power DVD, en bewerkt worden met de gangbare videobewerkingsprogramma's.

     

    Ik heb dit alles dus alleen maar "van horen zeggen", maar wie weet hebben jullie hier wat aan.

     

    Groeten, Roeland

×
×
  • Nieuwe aanmaken...