Ga naar inhoud


Asure

Lid
  • Items

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Asure

  1. Waarom NFS gebruiken als het makkelijker kan? Via 'windows share manager' kan je de beveiliging op de share van je whs goed instellen en dan werkt het weer.

    Zie voor meer info & stappenplan: www. hdsupplies. nl/nl/helpdesk/dune-windows7-bestandsdeling/

     

    (Het komt omdat onder de nieuwe Windows versies (inc. WHS) het sharen van files wat is aangepast/verscherpt, en met deze stappen en de tool zet je zo alles weer goed.)

  2. Via CCcam zul je niet aan EMM/ECM logs komen, dat kan die cam niet. Gebruik het eerder genoemde dvbsnoop.

     

    Als er meer zenders openstaan komen er twee keer zoveel ECM's en (mits EMM 'stream' aanwezig is) ook twee keer zoveel EMM's op de cam aan, die ze weer naar de kaart stuurt.

    De EMM/ECM 'streams' zijn eigenlijk gewoon eenzijdige datastreams die mee gemuxt (multiplexed, verwoven met de transport stream) zijn. Je kunt het zien als ondertitels of teletext, dat wordt ook meegestuurd met de transport stream.

     

    Wat dan wel apart is, is de keuze binnen de cam om de EMM stream van _beide_ kanalen te verwerken, maar wellicht is dit een logisch gevolg, of zelfs noodzakelijk bij bepaalde kaarten.

  3. Op mijn EM7080 kan ik de disks gemount zien met het commando mount, gevolgd door enter. Maar voordat je via telnet bezig gaat lees even verder:

     

    Ik heb namelijk het probleem dat jij omschrijft niet, kan alles wissen wat ik zou willen. Misschien een probleem met de ntfs-structuur van je disk, heb je de speler al eens op een pc aangesloten voor een schijfcontrole? (Als er corruptie op de mappen zit, dan gooit Linux ze vaak ook op read-only om verdere problemen te voorkomen..)

  4. Ik heb de license en broncode er even bijgepakt van MyTube, omdat het topic hier over gaat. Deze license beperkt helemaal niks. Pak de ipk maar eens uit, en lees de file LICENSE goed..

     

    Iedereen die wil, kan deze code forken, er ontbreekt namelijk een woordje op een kritieke plek in de license. Versie 1.0 is dus aan te passen, zonder dat iemand je wat kan maken. Ook de auteur niet. Je moet de plugin alleen niet verkopen, commercieel gebruik is niet toegestaan, en verder natuurlijk de creative commons license gewoon respecteren.

     

    Mbt. de code die verantwoordelijk is voor de video:

    Code:
    VIDEO_FMT_PRIORITY_MAP = {        '38' : 1, #MP4 Original (HD)        '37' : 2, #MP4 1080p (HD)        '22' : 3, #MP4 720p (HD)        '18' : 4, #MP4 360p        '35' : 5, #FLV 480p        '34' : 6, #FLV 360p

     

    Waarom werkte het niet?

    De reden dat de plugin niet werkte was omdat Google de FMT maps aangepast heeft om WEBM toe te kunnen voegen. In zijn huidige prio lijst mis ik ook deze nummers:

     

    Code:
    '45' #Webm vp8/vorbis 720p'44' #Webm vp8/vorbis 'large' aka 480p'43' #Webm vp8/vorbis 'medium' aka 360p

     

    De reden dat zijn code eerst niet werkte, is omdat '45' als eerste aangeboden wordt met de tag "&quality=hd720" in googles reply. En dat is webm video.. Enigma2 kan geen vp8/vorbis webM video afspelen. smile (voorheen was dit avc1 als eerste reply. Botweg de eerste reply pakken = luie code.. maar wie ben ik.)

     

    Mocht google nogmaals wat aanpassen qua formaten, dan kan een ieder deze plugin aanpassen. Als je daarbij wat checks uitzet, dan kan dat dus ook indien gewenst. De plugin zou er wat sneller van worden zelfs.

     

    p.s. het ontgaat me zowieso waarom een auteur zijn plugin tot één merk apparaat zou beperken, tenzij hij/zij daar een zak met geld voor krijgt of in dienst is voor dat merk?

  5. Ontwikkelaars en skinners hadden vroeger in de Nabilo/Blackhole images altijd vrij leuke extra's. Maar plugins e.d. is dan weer een rommeltje, skins niet compatible met elkaar.. etc etc. Wat dat betreft doet VTI het ook erg leuk nu, goeie feed nu met veel apps en stabiel image, ook met de dvb-c tuner er in smile

  6. Origineel bericht van: Michel
    Dat geldt voor beide.

    Je moet bij de VU+ ook de ontvanger rebooten en op een knopje drukken om de update uit te kunnen voeren. Qua handelingen is de webbrowser dus minder werk.


    Ik kan alleen voor de DUO spreken, maar die flasht als hij bij booten een stick met de juiste files aantreft. Heb dus 1x gehad dat de stroom er af vloog (en weer op) en hij begon zichzelf weer te flashen, opnieuw. Vrouw boos, zenderlijst eruit, paniek je kent het wel.. smile
  7. Herstart gedaan, en dan staat hij bij de plugins. Beste plugin die ik in lange tijd gebruikt heb, net even beetje getest op een Engels kanaal en binnen een paar klikken NL ondertitels er bij zonder al te veel moeite!

     

    Je kunt echt alles aanpassen, en als subs niet gelijk lopen ze op de nieuwe fps afstellen. Stel, je zou een griekse filmzender kijken met harde subs er in gebakken, dan kan je de subs ook met zwarte achtergrond er weer overheen gooien, dan zie je de harde subs ook niet meer.

     

    Dikke aanrader!

  8. 1. Als je via google zoekt, en je pakt de eerste link op die lijst, www,krk... met downloadlink er in.

    2. Download de mipsel versie, dan krijg je een bestand: "enigma2-plugin-extensions-subtitleplayer_3.05_mipsel.ipk".

    3. Zet dit bestand op USB stick, en stop die stick daarna voor in de vu+.

    4. Mijn Duo met VTI image erop die meld dan netjes dat hij de ipk vind, en met druk op groene knop installeer ik hem.

     

    5. Rara.. volgens mij moet hij daarna in het plugin menu komen te staan, maar dit gebeurt niet.

     

    Herstart van de box is dan denk ik nodig, maar mijn vrouw zit tv te kijken dus dat lukt nu niet smile

  9. Laatste off-topic comment dan maar: We kunnen het er denk ik allemaal over eens zijn dat het een domme strategie is om je eigen ontwikkeling (via hoeveel dure programmeurs bij multimedia-labs.de dan ook) via een fork systeem toch onder GPL vrij te geven aan de wereld. Paar drivers voor je DVB-module en je bent klaar, mits je hardware verder in orde is natuurlijk.

  10. Als je bedoelt dat Dream Enigma1/2 maakt, dat is niet helemaal correct, en het schept geen verplichting voor eindgebruikers om Dreambox hardware te kopen.

     

    Wat dat betreft is het mijn mening, dat zowel de Dreamboxen als VU+ boxen hun hardware hebben afgestemd op Enigma(2)/openembedded/tuxbox basis. Drivers en kernel worden door beide partijen ontwikkeld cq. door BCM al in de SDK aangeboden.

     

    De partijen die hier het echte harde werk (gratis) hebben gedaan zijn de developers van de custom firmwares zoals Pli, Nabilo, Gemini enzovoorts. Zonder hun, en de softcam support was alles heel anders geweest.

  11. De solo is een totaal andere cpu, 180 bogomips 'trager' en echt een budget-build. De uno is gewoon het kleine broertje van de duo, versus dm800se zonder de Oled, maar met het CAM slot (leuk voor UPC op de kabel bijvoorbeeld.)

     

    Prijsverschil vs. dm800se is wel aanzienlijk, scheelt een stuk als je niet voor de Duitse naam hoef te betalen schijnbaar.

  12. Alle recente HDMI 1.3 spelers kunnen 3D afspelen. Alleen, maximaal in SBS (side-by-side) formaat. De ondertitels moet je dan even door 3d-subtitler heenhalen, zodat het vobsub wordt.

     

    De Boxee box ook geen HDMI 1.4, dat is foute informatie.

     

    HDMI 1.4/full-3d spelers zijn er nog niet. Daarnaast heb ik ook nog geen rips (mkv) gezien van full-3d videomateriaal, alleen originele BluRay backups.

     

    Voor hdmi 1.4 geschikte spelers daar zullen we nog even moeten wachten.. Prodigy/extreamer heb ik erg veel slechte comments over gelezen op andere forums, daar zou ik me nog niet aan wagen persoonlijk.

  13. Dit zou dan via één of andere plugin gaan.. heb dat vroeger wel eens gebruikt via drtic volgens mij, maar de subs liepen niet altijd goed / weken soms af, verder niet meer naar gekeken.

     

    Google vind voor mij iets als 'Subtitle Player 3.05'

     

    1288844383.jpg

     

    Lijkt dit op wat je bedoelt?

  14. Denk dat je dat het beste in /etc/syslog.conf kunt instellen.

     

    Ik zie in de melding dat ze van avahi-daemon komt.

     

    Code:
    Jul 25 21:06:52 bm750 daemon.warn avahi-daemon

     

    Standaard syslog.conf is nogal leeg op mijn vu+, maar volgens mij kun je deze meldingen wel filteren en naar /dev/null gooien smile

     

    Testen:

     

    Code:
    daemon.warn -/var/log/daemon.log

     

    En als daar alleen maar avahi crap inkomt dan maak je er van:

     

    Code:
    daemon.warn -/dev/null

     

    Misschien kan het netter, specifiek op avahi* ofzo maar ik ben niet zo'n ster in syslog configs.

     

  15. Lijkt me duidelijk, je linksys doet iets met multicast dns op je netwerk, en de vu+ die detecteerde dat (die doet ook mdns/zeroconf)

     

    Vroeger zelfde probleem, alleen toen printte avahi nog geen ip waar het foute pakket weg kwam.

     

    Advisory hier: http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2009-1119.html

    Oude klacht/constatering hier: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=438013

     

    Kortgezegd: In je linksys draait een mdnsresponder die foute pakketjes genereert. Fout van linksys. Zie ook hier:

    http://permalink.gmane.org/gmane.comp.freedesktop.avahi/1818

     

    Oplossing: 1) Klagen bij Linksys (veel success) of 2) In je VU+ de meldingen van avahi (warn) uitzetten dan zie je ze niet meer.

  16. Merci. Inmiddels ook de berichten in de rest van dat specifieke forum gevonden, duidelijke zaak.

     

    (Lijkt me overigens apart, dat een skin iets te maken heeft met dolby digital/downmix naar pcm, volgens mij is dat een globale instelling als je alles via HDMI aan je tv hebt hangen.)

     

    Tzt deze image maar eens proberen dan. Stick zal er eind v/d week wel zijn hoop ik smile

×
×
  • Nieuwe aanmaken...