Ga naar inhoud


ergo

Lid
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ergo

  1. Hallo Old Satterhand, ook die functie biedt geen uitkomst, althans naar mijn mening, had em al rond jouw positie staan.................iemand een mening over de beeldkwaliteitsverschillen in de diverse images van VU?

    En heeft iemand een mening over de mogelijke verschillen in beeldkwaliteit tussen alle dream-adepten (VU+, Xtrend) en Dreambox zelf? Heb zelf altijd dreambox gedraaid (heb achtereenvolgens de 7000, de 7020, de 800 hd en de 7020 HD gehad) en was altijd zeer tevreden over de beeldkwaliteit. Nu ik de VU+ solo2 heb, ben ik ontevreden. Wel is het een leuk apparaat vanwege de vele instel- en HBBB-tv mogelijkheden, maar het draait tenslotte om het plaatje, en dat is duidelijk minder in mijn ogen. Zijn de tuners in de VU soms van inferieure kwaliteit???

  2. Ik ben blij dat dit topic is geplaatst. Ook ik heb een recentelijk gekochte VU+ SOLO2. Mijn vorige box was een Dreambox 7020HD. 

     

    Ik moet zeggen: ik ben zeeeeer teleurgesteld in vooral de sd-performance van deze box. Die haalt het in mijn ogen niet bij die van de 7020HD. Ook HD lijkt minder goed dan bij de 7020. Ik heb uren met de beeldinstellingen geklooid, het hielp niets......

     

    Heeft iemand enig idee hoe dit komt. Ook op deze site zie ik, ook van de cracks hier, overwegend laaiend enthousiaste reacties......

     

    Ik draai de nieuwste VTI overigens. Heb weleens gelezen dat Blackhole een betere beeldkwaliteit genereert?

  3. aha dan heb je een ext3 filesystem ipv fat. Ik gok dat ergo een FAT stick heeft.

    partitie eraf halen en dan aansteken op de box, met de box formateren en daarna picons installeren. Denk dan dat je de vraag mbt flash of usb installatie ook te zien krijgt.

     

    Thanks!!!....................gelukt zoals boven beschreven..............eerst via harde schijf opties de flashdrive formatteren (let op!!............als je dat doet dan lijkt er niets te gebeuren...........echter de dream heeft de flashdrive wel degelijk geformatteerd).............dan box restarten en picons opnieuw downloaden............nu geeft ie wel de optie om op flashdrive te installen...........doe dat, en vervolgens weer restart..............picons worden dan gewoon herkend. Wel vreemd overigens dat pli de picons, nadat ik de black hd picons de eerste keer in de flash had gezet (en weer gewist), de tweede keer alleen nog aanbiedt met uitzondering van de eerder al gedownloade black hd picons.......die kan ik niet meer downloaden?? Anyway, heb de blue picons maar gedownload, werkt ook wel....

  4. heb op alle 3 boxen usb stick voor picons, timeshift en autobackup, als ik picons instaleer krijg ik gewoon de vraag of ik ze in flash of op usb wil.

    heb de sticks wel door de box zelf laten formateren, en werden automatisch gemount

     

    Hoe formatteer ik em mbv de box? Waar zit die optie? Vind pli, hoewel lekker stabiel, t.o.v. vroeger Gemini soms wat onduidelijk of onlogisch qua opbouw, misschien wel minder intuitief.

     

    Dank voor jullie hulp tot dusverre!

  5. aha dan heb je een ext3 filesystem ipv fat. Ik gok dat ergo een FAT stick heeft.

    partitie eraf halen en dan aansteken op de box, met de box formateren en daarna picons installeren. Denk dan dat je de vraag mbt flash of usb installatie ook te zien krijgt.

     

    Inderdaad, heb fat32...............da's dus fout?? Moet ik er ext3 van maken?

  6. Stick wordt standaard gemounted onder /mnt/usb maar is ook bereikbaar onder /media/usb op moment dat je deze in een usb poort van je ontvanger steekt.

    Openpli zoekt zelf naar een map /picon en gebruikt daar de picons uit.

    Je kunt ook een softlink vanaf de flash /usr/share/enigma2/picon naar /mnt/usb/picon maken maar dat kan alleen als je stick niet FAT geformateerd is.

    Gewoon op de flash laten installen en dan verplaatsen naar /mnt/usb/picon/ map

     

    Ok thanks, de picons staan op de usb.....................nu moet ik ze activeren.................hoe? Dream doet het niet zelf.

  7. Mensen,

     

    Waarschijnlijk is dit voor de meeste van jullie een erg simpele vraag die hier niet thuis hoort...........maar toch............heb sinds kort een dm 7020 hd. Had daarvoor een dm 800 hd en daar weer voor een 7020 s. Op de 7020 s (enigma 1) installeerde ik probleemloos picons op een usb-stick via gemini.

    Helaas, nu ik die picons weer eens wil proberen op mijn 7020 hd, icm pli (nieuwste), snap ik totaal niet meer hoe ik die picons op een usb stick moet krijgen.

    Kan wel picons downloaden in het menu, maar kan ze alleen kwijt in de flash. Elders in het menu zie ik mijn usb-stick wel worden herkend. Vroeger in enigma 1 moest ik dat ding geloof ik mounten, maar zie in pli dat erg kaal lijkt tov vroegere images, geen enkele optie om iets te mounten ofzo.

     

    Iemand een idee?

     

    bvd!

  8. Zelf heb ik een 120 gregorian schotel , Sattaz heeft ooit vermeld dat hij een 120 no-name schotel had die volgens hem beter presteerde dan de mijne .

    We hadden het plan de mijne , naast de zijne te plaatsen om ze onder dezelfde condities te vergelijken . is er helaas nog niet van gekomen .

    Op de folder van de gregorian staat

    gain at 11.7 GHz 42.4

    rendement 80%

    kruis polarisatie <-40

    VSWR <1.12

    openingshoek 1.45º

     

    Als jij nu "even" de fabrikant van de no-name schotel opzoekt , kunnen we de waardes vergelijken . ;)

     

    Mooi, bedankt!......................iemand die iets weet van de gain van een gemiddelde no-name 120 cm Schotel die bij vrijwel elke satboer te vinden is? Sattos en ik willen graag weten hoe jullie denken over no-name vs. merkschotel. Is die gain significant lager, of bijv. ''maar'' 1 db of zoiets.....Ergo ( :D ), heeft het zin om de no-name aan de wilgen te hangen?

  9. @sattos

     

    Je schrijft dat je een no name schotel hebt. Wees je van een paar zaken bewust.

    Bijna altijd is een merkloze schotel die 120cm genoemd wordt 120cm hoog en 110cm breed, dus in werkelijkheid een 110cm-schotel.

    Een 120cm merkloze schotel presteert minder dan een Triax 110.

    Een echte en zeer goede 120cm-schotel is de Visiosat SMC 120 welke 127cm hoog is en 123cm breed en 41,8 dB versterking geeft.

     

    Een Inverto Black Ultra haalt beslist meer zenders binnen. Het is de beste lnb die er is en is al voor 11,24 euro te koop.

     

    Heb je de nul-stelling van je schotel wel heel exact uitgevoerd? Belangrijk is daarbij de plek waar je schotel staat want dat bepaald op welke satelliet je moet uitrichten.

     

    Ook ik heb een draaibare opstelling (dm800hd, sg2100a, inverto black ultra, ruim 20 meter kabel tussen schotel en dream) waarmee ik onder meer Nilesat op west en Sky UK op oost wil ontvangen. Beide satellieten goed ontvangen is niet eenvoudig, zo is mijn ervaring.

    Ik lees in geciteerd bericht dat een no-name 120 cm (heb ik hangen) minder presteert dan een Triax 110. Is iedereen het hier op dit board hierover eens? Wat is bijv. het verschil in gain tussen beide typen, mede ook in vergelijking met de hierboven genoemde Visiosat. Zoals jullie zien ben ik benieuwd of een andere schotel significant meer signaal geeft, met name op Nile, zodat het zinvol wordt om mijn no-name te gaan vervangen.

  10. Beste satters,

     

    Heb sinds enige tijd een flink probleem met de dm800 hd (origineel). Ontvang alleen nog vertikale transponders.

    Rotor draait traag. Erg traag zelfs. Heb vermoeden dat rotor en lnb te weining spanning krijgen. Heb spanning uit voeding gemeten: 12,4 volt.

    Op voeding staat nominale uitgangspanning van 12 volt, 3 a, dus dat lijkt te kloppen. Iemand een idee??

     

    Bvd!

  11.  

     

    Citaat: ''Het wordt aanbevolen om Picons, EPG-cahce, Gemini-cache en de SWAP file op een memorystick of CF kaart te zetten, en niet te laten in de Flash of HDD!''

     

    Kan iemand in begrijpelijke taal uitleggen hoe dit moet worden gedaan? Heb gemini plugin al eens eerder geprobeerd op mijn dm 800hd; helaas liep het apparaat steeds vast, waardoor ik maar ben teruggegaan naar het laatste echte gemini image.

  12. Ik denk ook dat het aan de uitrichting ligt; dit luistert heel nauw bij de dreambox (in het bijzonder de 800). Ik heb hier ook veel problemen mee gehad; de 7000 kon heel eenvoudig handmatig worden gecorrigeerd als usals niet werkt of als je niet heel precies hebt uitgericht. De 800 krijg ik zonder usals niet op de juiste posities; het lukt mij met de 800 niet om handmatig satposities op te zoeken en op te slaan.

     

    Usals overigens werkt wel degelijk bij de 800. De rotor draait weliswaar wat langzamer dan op de 7000, maar is erg nauwkeurig.

    Zorg wel voor een goede lnb, dat helpt zeker. Ik heb een inverto black ultra.................usals werkt met deze lnb op vrijwel alle satellieten van oost tot west (krijg prima signaal op zelfs nilesat met een no-name 120 cm schotel).

     

    Dus niet opgeven; het werkt echt wel.

  13. Volgens mij ligt dit aan het feit dat in de nieuwe kernel een bug zit die een probleem geeft bij sommige harde schijven. Op het forum I Have A Dreambox (IHAD) wordt hierover gesproken......dit is ook de reden waarom ik het nog niet aandurf een image met nieuwe kernel te proberen......ik heb een samsung 500 gb hdd in een dm800 hd.........geloof dat het probleem met name bij samsung hdd's optreedt.

  14. Mensen,

     

    Apparaat lijkt het eindelijk te doen.....heb het advies gevolgd om motor 15 seconden lang te resetten. Vervolgens zocht de rotor is usals de posities op zonder uit te vallen . Bleek echter wel dat ik de rotor niet goed voor usals heb geinstalleerd, zat er 1 centimeter naast. Heb de schotel opnieuw gericht op 7 oost in nul-positie. Pakt nu vrijwel alle satellieten op usals, behalve nilesat (is sowieso erg zwak de laatste tijd). Hier moet ik nog naar kijken). Voordeel van handmatig instellen vond ik altijd dat je elke sat precies kon finetunen naar de beste instelling..dat kan met usals niet meer, of heb ik dat mis?

     

    Anyway, tot zover erg bedankt voor alle adviezen!

  15. Origineel bericht van: gerwen
    Had helmaal zelfde probleem
    Alles gedaan en ook motor gereset
    Toen toch maar een keer op het dak
    Volgende gedaan:Motor met de knop op 0 graden gedraait(SIRIUS)
    Toen met naald resetknop ingedrukt plus minus 15 seconden
    Toen meteen stroom eraf (kabel los)
    Daarna weer kabel aansluiten
    Toen deed hij het weer



    Hallo Gerwen,

    Wat deed ie toen weer, usals, of heb je handmatig ingesteld?
    Zou het erg prettig vinden om usals werkende te krijgen, mijn rotor zou er geschikt voor moeten zijn. Handmatig instellen is vreselijk lastig in enigma 2, of in ieder geval veel onlogischer dan in enigma 1. Nogmaals, om welke reden dan ook is het mij nooit gelukt usals te gebruiken op vorige 7020. Wel met dezelfde motor op mijn oude 7000.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...