Ga naar inhoud


wormwood

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wormwood

  1. L.S.

     

    Ik heb hier een DM600PVR met Pli-Jade (Enigma 1) draaien.

    De op mijn DM600 harddisk opgenomen .ts bestanden spelen prima af, maar avi's die ik via VLC naar .ts heb omgezet, en die ik vervolgens via DCC 2.95 op de DM600 harddisk heb gezet, spelen niet.

     

    Heb ik wellicht verkeerde VLC instellingen gebruikt (optie media/converteren, naar MPEG-TS, en dan als bestand wegschrijven)?

     

    Wat mij ook opvalt, is dat DM600 aanvankelijk die via VLC geconverteerde .ts bestanden niet in het filmmenu laat zien. Na het bijwerken van de filmlijst werden die wel weergegeven, maar kunnen die nog niet worden afgespeeld.

    Ik heb zo'n idee dat ontbrekende ".eit" bestanden daarvoor de oorzaak zijn (?). De op de DM600 opgenomen .ts bestanden, die wel worden afgespeeld, hebben namelijk telkens een gelijkluidend ".eit" bestand, vandaar.

     

    Hebben jullie wellicht enig idee wat ik fout doe bij die conversie van AVI naar TS en via FTP naar de DM600 (afgezien van: hieraan ooit te zijn begonnen ;-) ?

     

    Groeten,

    André

     

  2. Die CCcam optie heb ik gezien, mooi. Ik heb alleen nog geen CD-smartcard. Ned123 wil ik wel graag ontvangen, en t.z.t. (met tweede LNB) de regionale zenders. Ik overwoog eerder, om voor die Nederlandse kanalen een combi DVB-S/T receiver te kopen, of een losse DVB-T receiver erbij, zonder smartcard. Maar, alles via de DM600 ontvangen lijkt mij toch mooier.

     

    Voor Ned123 en regionaal, moet ik nu dus wel aan de smartcard? Dat kost dan eenmalig € 79,00 plus registratiekosten, zonder verdere kosten, toch?

     

    Ik heb nog wel een vraag t.a.v. het afspelen van .ts bestanden vanaf de harddisk van de DM600. De op de DM600 opgenomen .ts bestanden spelen prima af, maar avi's die ik via VLC naar .ts heb omgezet, en die ik vervolgens via DCC 2.95 op de DM600 heb gezet, spelen niet.

     

    Heb ik wellicht verkeerde VLC instellingen gebruikt (gebruikt: optie media/converteren, naar MPEG-TS bestand)? Wat mij wel opvalt, is dat DM600 aanvankelijk die via VLC geconverteerde .ts bestanden niet in het filmmenu laat zien. Na het bijwerken van de filmlijst werden die wel weergegeven, maar konden die nog niet worden afgespeeld. Ik heb zo'n idee dat ontbrekende ".eit" bestanden daarvoor de oorzaak zijn. De op de DM600 opgenomen .ts bestanden, die wel worden afgespeeld, hebben telkens een gelijkluidend ".eit" bestand, vandaar.

     

    Weet jij misschien, wat hier fout is gegaan?

     

    Groeten,

    André

     

     

     

     

     

  3. (allen) Een gelukkig, gezond en voorspoedig 2009 toegewenst!

     

    Ik heb mijn nieuwe LNB en DM600PVR inmiddels aangesloten. Het geheel werkt al behoorlijk goed. Een pracht apparaatje, die DM600PVR! Dat zo'n klein doosje tot zoveel in staat is...

     

    Ach, ak had wel een "beginnersprobleem": in eerste instantie kreeg ik wel "snr" en "agc" signaal, maar ook een "ber" van circa 30%.., en werden er slechts 42 kanalen gevonden op astra 19,2 (die ik overigens geen van alle op het scherm kreeg: dat bleef zwart). Heheh, wat bleek...? Ik had de LNB met de connector natuurlijk netjes verticaal gemonteerd..... Achteraf toch nog maar eens goed gekeken, en toen de LNB met "het (moeilijk zichtbare) pijltje" naar boven toe gemonteerd (en de connector dus scheef), waarna ik een prima ontvangst had...

    Alle begin is moeilijk ;-)

     

    Ik heb jouw tip gevolgd, en heb Pli-Jade op de DM600 gezet. Dat flashen was even spannend, maar werkte, en dat Pli-Jade bevalt prima. Veel mogelijkheden en informatie! Wel, heb ik met mijn gefrunnik aan het ding via het netwerk, af en toe last van een "DM600 vastloper".

     

    Ik heb nog een beetje geëxperimenteerd met streaming via wifi naar de PC, en dat werkt op naar mijn vaste XP-PC toe beter dan naar de Vista-laptop. Streamen van films vanaf de PC naar de DM600 is mij nog niet gelukt. Ik denk dat ik daarvoor de netwerk-instellingen nog even moet nalopen; daar zit vast nog iets scheef...

     

    Ik sla aan het experimenteren, en laat vast nog eens van mij horen.

     

    Hartelijke groet,

    André

     

  4. Dag mifi, en de andere sympathieke "op weg helpers",

     

    Ik ben de afgelopen weken met andere zaken bezig geweest, waaronder het toe zwoegen naar de kerstvakantie. Daarin beland, heb ik nu weer even tijd voor leuke zaken.

     

    Vandaag heb ik een Dreambox DM600PVR gekocht, en gelijk een 160 mb IDE schijfje voor het PVR. Verder alleen nog een eenvoudige "Titanium classic edition universal Single" LNB erbij.

    Ik wil daarmee eerst eens kijken hoe e.e.a. werkt met mijn oude 60 cm analoge schotel. De LNB vervangen, harddisk monteren en e.e.a. aan de bestaande coax aansluiten, moet een fluitje van een cent zijn. Ik probeer dat morgen, en ben benieuwd.

     

    De verkoper he ik ook verteld dat ik binnenkort ook een andere schotel wil kopen, met verdere LNB's. Ik sprak over de WaveFrontier T90, en hoorde van hem dat hij dat ding voor € 79,00 kan leveren. Dat is dan behoorlijk goedkoper dan de circa € 114,00 die ik elders tegen kom. Hij zei wel, ietwat ontactisch, dat ik misschien beter de T55 kan nemen, om ruzie met mijn vrouw te voorkomen (die naast mij stond, oei...). Enfin, ik ben er zonder blauwe ogen vanaf gekomen. Maar, het kostte mij wel iets glimmends extra, voor haar, in een winkel even verderop... Zo, werd het al met al wel duur hoor, de aanschaf van die DM600... ;-)

     

    En, dan maar eens even kijken van het voorjaar: het wordt dan wat mij betreft de T90 of de T55. Ik vraag mij wel af, in hoeverre de T90 zinvol meer biedt (vast wel meer slechtweerreserve) dan de T55. Ik denk voorlopig aan zo'n 4 quad LNB's op zo'n schotel, en of ik er ooit meer dan 6 tot 8 zal monteren? De verkoper zei, dat er op een T55 ook wel zo'n 12 LNB's (of zelfs meer) passen.

     

    Haha, ik kreeg vanuit een andere hoek ook een aanbieding van een "do it yourself provider", voor ontvangst van ten minste alle Engelse (Sky) kanalen + CanalDigitaal + Premiere, voor een relatief schijntje..., via internet-CS. Maar, oei, wat ik dan nog mis, is vast een kanskaart "verlaat de gevangenis zonder betalen"? ;-)

     

    Voorlopig, dus maar een even kijken, wat FTA te bieden heeft...

    Maar, die dreambox opent wel veel mogelijkheden...

     

    Ik wil bijvoorbeeld ook eens met streaming via het thuis-Wlan-netwerk experimenteren. Ik was vastbesloten om een receiver met LAN-aansluiting te nemen, en dat heeft die DM600. Ik proberen of ik het direct met een kabel aan mijn Linksys Wlan router kan koppelen; dat zou moeten kunnen lijkt me.

     

    Op zich is het laden van een ander firmware image geen groot probleem, maar je moet toch wel even aan de slag met ontvanger en PC. Enfin, zoek maar eens in het Dreambox forum en kijk bijvoorbeeld op http://www.pli-images.org

     

    Ik ga mij daar ook stevig inlezen. Misschien is zo'n ander firmware image ook iets voor mij. Ik meen te begrijpen, dat het in de regel uitbreidingen zijn op de originele dreambox-software, dus zonder verlies van functionaliteit, en dat dat dus meestal een verbetering inhoudt?

     

    Hartelijke groet,

    André

     

     

     

  5. Ik zou niet voor een DM500 gaan, tenzij de prijs een overwegend argument is. De DM600 is in feite de opvolger en je kunt er een harde schijf in plaatsen.

    Als je toch een DM500 overweegt, pas dan op, want er zijn namaak modellen (vervalsingen) op de markt.

     

    Bedankt voor o.a. de tip voor de DM600. Ik zag dat van die harde schijf ook, en die optie wil ik er dan zeker in.

    Namaak modellen?! Dat wist ik niet. Ik probeer dan het beste een gerennomeerde Nederlandse webshop, of gewone shop.

     

    Ik zit me ondertussen af te vragen of een Dreambox een goede ontvanger is voor een beginner... Misschien kunnen anderen daar commentaar op geven.

     

    Aardig, dat je mij tegen mijzelf wilt beschermen!

    Maar, ik ben geen gewone beginner (hoop ik).

    Ik ben er een, die mensen de kop van het hoofd zeurt, en niet rust voordat de onderste steen boven is ;-) ..

    Heheh, "Zis iz zjust ze beginning ... (verbeeld je daarbij, bijvoorbeeld het deuntje van Jaws op de achtergrond)" ;-)

     

    Ik vind het prachtig om juist in complexe zaken te duiken waar ik nog geen verstand van heb, maar die om een oplossing vragen, vooropgesteld dat er wel enige nut in zit natuurlijk (in dit geval voor mij, en voor vrouw en koters). Misschien ben ik een beetje een "Willie Wortel"? Wel bijna zo kaal in ieder geval... Heheh, zonder te willen opscheppen: ik heb inmiddels bijna een octrooi op mijn naam, echt. Tja, de eventuele revenuen zijn voor de werkgever, maar de kosten ook ;-) Ik ben en blijf dus een gewone ziel, die op de centjes moet blijven letten, en die nooit voor het duurste gaat ;-)

    Dat laatste is van nature. Ik vind het op zich een sport, om met normale en betaalbare apparatuur leuke of uitzonderlijke dingen te doen. Vaak, is met inventiviteit, of met gewone nuchtere en een uitgekiende installatie en gebruik, al een optimum bereikt. Wat mij betreft zeer zeker geen bling bling of toeters en bellen, maar bijvoorbeeld juist wel een betaalbaar draaibaar schoteltje op een exotische satelliet er bij, als daar iets echt bijzonders te halen zou zijn. Waarom zou ik nu een allerlaatste model van iets kopen, als die over een jaar voor de helft krijg, en ik er vervolgens jaren mee doe? Met betaalbare spullen, gezonde nieuwsgierigheid en wat hobbyisme, kom je vaak veel verder dan met het duurste, zonder de rest. Ai, sorry, heb ik je nu toch met een deel van mijn levensfilosofie opgescheept... ;-)

     

    Die DM600, is bij mij in ieder geval met stip gestegen.

     

    Groeten,

    André

     

     

  6. "Zodra je meer sat posities wilt toevoegen, zit je bij een Multitenne vast. Dat kan niet. Op de T90 ben je op dit punt veel flexibeler. Of je daar ook gebruik van gaat maken, moet je zelf inschatten..."

     

    Bedankt voor de uitleg. Die grotere slechtweer-reserve van de T90 kan ik mij voorstellen, en de flexibiliteit.

    Wat dat laatste betreft is het alleen, dat ik nog geen idee heb, van het extra nut van andere satellieten (buiten Astra en Hotbird). Dat zal natuurlijk van persoon tot persoon verschillen. Maar, ik versta geen arabisch of zweeds, en heb die ook niet in huis. En, een exotische schone er bij, mag van mijn vrouw vast niet, dus wat blijft er aan nut over... Voor zover ik heb kunnen zien, voegen andere satellieten waarschijnlijk weinig toe voor mij. Maar, ik weet het niet. De kip of het ei...

     

    Ik kan uitzendingen prima volgen in Duits en Engels, en heb verder best een brede interesse. Zou bijvoorbeeld alleen op een exotische satelliet het afscheid van Bush te zien zijn (bij gebrek aan interesse elders), of een andere verheugende gebeurtenis of belangrijk nieuwsfeit, dan zou het voor mij zeker waardevol zijn, zo'n grotere flexibiliteit van T90.

     

    Groeten,

    André

     

     

  7. Helaas niet nee. Ned 1,2,3 zijn wel gecodeerd op de sat. Daarvoor heb je dus een CD kaartje nodig, maar ze zitten wel in het laagste abbo.

     

    Het was ook te mooi om waar te zijn... Dan doet Engeland het beter; ik heb eens gelezen dat Engelsen een gratis Sky-kaart kunnen krijgen voor (alleen) hun publieke kanalen (BBC). Wij betalen toch ook kijk en luistergeld, nu via de algemene belastingen?

     

    Recordc schreef: NL 123 is FTA als je een digitenne kastje er naast zet. Dan heb je geen abo nodig, scheelt toch weer een kleine 100 euro aan aanschaf/ registratie kosten.

     

    Dus wel FTA via Digitenne? Daarmee wordt dan hopelijk ook gewoon een DVB-T ontvanger bedoeld met Conax-slot (of Conax-CAM in CI), zonder kaart? Dan zou zo'n combi-receiver DVB-S+DVB-T namelijk wel iets voor mij zijn lijkt me, of natuurlijk een dreambox met losse DVB-T tuner (maar dat is dan vast een dure Dreambox versie).

    Als Ned 123 via DVB-T te ontvangen is "zonder abonnement", dan moet dat wel zonder smartcard zijn lijkt mij, of hooguit met een eenmalig aangeschafte smartcard (zonder verdere jaarlijkse kosten)?

    Anders (hollandse nuchterheid) zou het immers een abonnement zijn...

    Of is zo'n DVB-T "KPN-smartcard in een Conax-CAM per-sé vereist omdat daarop essentiële Conax-encryptie-zaken staan, voor ontvangst van Ned 123 ? Weet jij dat wellicht?

     

    Die begrijp ik even niet?? De keuze voor een receiver heeft niet zoveel te maken met het eventuele gebruik van een CD kaart. Waarom breng je een verband aan tussen die twee?

     

    Ik bedoelde toen, dat als Ned 123 FTA te ontvangen zou zijn via de satelliet, ik dan mijn combi-DVB-T+DVB-S gedachte (gemak 1 afstandsbebiening, en dus geen losse receivers) zou kunnen laten varen. Dan dus het beste alleen een DVB-S receiver in plaats van een combi. En dan, is zo'n dreambox zeker aantrekkelijk, ook gezien de vele mogelijkheden.

    Inmiddels weet ik nu ook, dat in de dreambox (afhankelijk van type) ook een DVB-T tuner past, zodat die sowieso ook voor de combi DVB-S+DVB-T optie in aanmerking had gekomen.

     

    Groeten,

    André

     

  8. Multytenne

    Dreambox 500/600pvr

     

    Hmmmm... inderdaad voer voor overpeinzingen.... Je maakt het mij niet gemakkelijk, terwijl ik daarvoor juist bij dit forum ben gaan snuffelen ;-)

     

    Dit setje voorziet je van alle gemak en genot voor de minste moeite en eenvoud. Waarom Dreambox? Omdat je als satliefhebber automatisch zult uitkomen op deze box vanwege z'n immense mogelijkheden en support door de community.

     

    Tja, als ik dat zo zie, dan is die Multytenne wel veel voor relatief weinig. Een schotel met 4 LNB's, juist voor die begeerde Astra's en de Hotbird...

    Een andere satelliet zit er dan niet meer in, maar mijn Zweeds en Arabisch is toch al niet te best, so what...

    Dus zo'n 45 cm spiegel geeft een goed beeld en geluid?!

    Eeeeh, wat is daarbij dan de truuk?

    Geeft die alleen de onderste helft van het beeld, of het midden, of moet ik hem eerst op satelliethoogte hangen? ;-)

     

    Dat functioneert dus echt goed, of is de ontvangst duidelijk minder (meer storing oid) dan bij een grotere schotel?

    Als die goed gericht en solide opgehangen zo goed als storingsvrij is, dan is dat voor mij OK.

     

    En die Dreambox, tja, die wordt steeds aantrekkelijker... Ik ben alleen (nog) geen Linux-kenner, maar het ding is ook prima via LAN vanuit (dat verrekte) Windows te benaderen zag ik.

     

    Groeten,

    André

     

     

  9. De meeste regionalen zitten op Astra 23,5 ook FTA, maar TV West nou juist niet. TV- en Radio-Rijnmond wel.

     

    Ai, zelfs wat een beginnende digitale-satelliet-enthousiast weet, zodra die eenmaal zo'n digitaal doosje heeft, moet ik ontberen... Haha, je zult wel grinneken, als ik je beken dat ik niet wist dat die FTA te ontvangen zijn op Astra 23,5. Tenminste, zonder kaart dan. Ik dacht dat daarvoor toch op z'n minst een CanalDigitaal kaart nodig zou zijn...

     

    Dan, geldt dat ook voor Ned 1 t/m 3, of ben ik te optimistisch?

    Ik zou dan die hele DVB-S + DVB-T combi-gedachte overboord kunnen zetten, en dat is mij wel zo lief. Liever geen Digitenne aan mijn lijf (tenzij als enige manier om Ned 1 t/m 3 te ontvangen, zonder kaart).

     

    Dus, als ik een digitale ontvanger koop (geen specifieke voor CanalDigitaal) zonder kaart, en een schotel met een LNB op Astra 23,5 en een LNB op Atra 19,2 richt (via een switch naar de receiver), dan heb ik de meeste regionalen, en wellicht ook Ned 1 t/m 3, al te pakken (ongecodeerd)?

     

    Dan wordt die dreambox die jij eerder noemde (en jozy ook zag ik), steeds aantrekkelijker. En dan als het even kan, via software een beetje rommelen en rotzooien, voor een optimaal resultaat ;-)

     

    Groeten,

    André

     

  10. NL 123 is FTA als je een digitenne kastje er naast zet. Dan heb je geen abo nodig, scheelt toch weer een kleine 100 euro aan aanschaf/ registratie kosten.

     

    Ja, ik denk dat ik daar voorlopig ook voor kies, voor NL 123 FTA via "digitenne" (DVB-T)met een sprietje. De regionale zenders zijn dan vast ook te ontvangen, zonder kaart? En verder de FTA's op DVB-S via de schotel.

     

    Ik heb het idee om dan te zoeken naar een combi-ontvanger DVB-S + DVB-T (met conax kaartlezer), met 1 of 2 CI sloten, met PVR (evt. via USB), en als het even kan met LAN.

    Een combi-ontvanger, om verlost te zijn van weer een afstandsbediening; het lijkt me wel mooi om dan op een apparaat tussen Nederlandse zenders en het satellietaanbod te kunnen switchen.

     

    Ik ga eens kijken wat er zoal te krijgen is...

     

    Bedankt, en gegroet!

    André

     

     

  11. en wellicht met een 2e hands box beginnen (oa te koop topic), je bent dan in eerste instantie relatief weinig geld kwijt en kunt al gebruikend je persoonlijke wensenlijstje samenstellen...

     

    Tja, dat is zeker geen slecht idee. Aan de andere kant zie ik wel, dat receivers op zich niet duur hoeven te zijn, en dan is nieuw wel zo mooi. De Euro's die ik de komende jaren uitspaar aan kabel-geld, zijn dan goed besteed. Mijn wensen zijn voorlopig bescheiden, tot ik de smaak te pakken krijg denk ik. Ik neem zeker een goede schotel, zoals T90, en goede LNB's en kabel. Ik kan die dan in de toekomst altijd nog gebruiken in combinatie met een (wellicht veel) betere receiver.

     

    Hartelijke Groet,

    André

  12. Mifi,

     

    Bedankt voor jouw uitgebreide reactie.

     

    Die duurste, de DM8000, is nog niet leverbaar. Wel heel interessant met de mogelijkheid om vier tuners te plaatsen.

     

    Dan eerst mijn buren geïnteresseerd zien te krijgen..., en dan word ik zelf kabelaar-in-het-klein (waarom niet) ;-) Ik houd voorlopig de eenvoudiger versie in gedachten, en dan maar "zappen".

     

    Nou nee, veel goede en serieuze zenders. Je hebt namelijk alle kanalen voor heel Duitsland. De Duitsers op de kabel hebben meestal de nationale zenders plus de voor hen van toepassing zijnde locale zenders.

     

    OK, sorry (A dirty mind is a joy forever ;-))

    Ik kan met mijn analoge setje ook heel wat kanalen ontvangen, en herken dat. Bij mijn aangetrouwde familie in Duitsland met kabel is dat niet anders (circa de helft heeft wel een schotel). Jij, hebt vast meer kanalen dan wat ik hier analoog ontvang, maar ARTE herken ik alvast. Ik bedenk me, dat ik de receiver al tijden niet meer heb "bijgesteld", dus wellicht vind ik de andere kanalen die je noemde ook nog wel analoog (eens zoeken, eerst naar de gebruiksaanwijzing)... Ach, hoe dan ook, ik ga in ieder geval ook digitaal.

     

    Relevant zijn:

    1) de demping per frequentiegebied per lengte

    2) de impedantie (moet 75 ohm zijn)

    3) de dikte (relevant voor de juiste F-connectors)

    4) de weerstand tegen weersinvloeden.

     

    Ik heb de specs van de beide kabels die je noemde eens vergeleken met die Duitse kabel die ik aanhaalde, en inderdaad zijn de specs van die Duitse duidelijk minder. Voor dat prijsverschil was dat inderdaad ook wel te verwachten. Voor die benodigde meters, ga ik graag op zeker.

     

    Ik houd je graag op de hoogte van "mijn ontwikkelingen", en kom graag nog eens met een vraag terug. Met de door jou en anderen gegeven info, heb ik al aardig wat om over na te denken.

     

    Het is wel jammer, dat er zoveel keuze is, in decoders... Ik vind het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Het vergelijken van de onderlinge specs is al een hele toer (maar ach dat zal wel lukken). En vooral als die ene net heeft wat de andere niet heeft, en andersom. Dat, is vast een bekende verzuchting...

     

    Hartelijke groet,

    André

  13. mifi,

     

    Bedankt. Zo'n CanalDigitaal kaart moet ik dan toch maar nemen denk ik. Dan, wellicht voor een "klein" abonnement.

     

    Wat "Conax" betreft: je hebt gelijk, ik was daar in de war met "Digitenne", die dat gebruikt.

    Dreambox? Die zijn inderdaad wat duurder zie ik. Van €309,00 tot € 999,00 voor een hele luxe. Ik betrek die zeker bij mijn vergelijk.

     

    dan Ik heb Duitse vrienden, die jaloers zijn op de zenders die ik kan ontvangen. Ik heb meer Duitse zenders dan zij ;-)

     

    Haha, ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Veel herhalingen in de films op die zenders, en vooral interessante dialogen? ;-)

     

    Voor het T90 statief, ga ik wel op zoek naar de juiste; bedankt voor de tips.

     

    De "SMART TQ Titanium Edition Quattro" LNB, heeft inderdaad 4 gelijkwaardige uitgangen. Die Duitser noemt het ding "Quattro", maar is dus inderdaad een quad-output. Bedankt voor de link!

     

    Wat de Spaun betreft: bij www.srt-versand.de hebben ze het wel over een "Wettergeschuetzte Ausfuehrung", maar op het plaatje oogt het inderdaad wat kaal (zonder kapje?).

     

    De goedkoere switches zou ik niet aan beginnen.

     

    Je hebt gelijk. Ik laat die wel links liggen.

     

    Vergeet vooral niet om alles waterdicht af te tapen.

     

    Dat zal ik zeker doen. Bij de huidige analige schotel heb ik de aansluiting voorzien van een dikke dot siliconenkit (tot ruim om de kabel), en dat houdt na 13 jaar nog steeds. Misschien doe ik dat opnieuw, zodra alles definitief op z'n plaats zit.

     

    Wat de kabel betreft, kom ik wel aanbiedingen tegen "120dB Koaxialkabel (Satkabel) 100m + 2 F-Stecker" voor €29,99. Dat is te wantrouwen, begrijp ik?

     

    Hartelijke groet,

    André

  14. Pardon, geen enkel blijk van inlezen?

    Huh, moest dat dan? Ik heb jullie toch, om "luie ik" te informeren? Wat zou ik dan mijn kostbare tijd verdoen, door mij eerst hier en daar wat in te lezen...?

     

    Dat was even gekheid natuurlijk. Ik heb mij wel ingelezen, gedurende meerdere uren. Op enkele van mijn niet gestelde vragen, heb ik anwoord gevonden, maar op vele nog niet, vandaar. En, omdat de zucht naar kennis kwelt...

     

    En, ik wil natuurlijk graag direct een juiste keuze maken. En niet, onbezonnen en overhaast, straks met een hoop nutteloze en dubbele apparatuur opgescheept zitten.

     

    Eeeh, jij hebt wel heel veel apparatuur, zeg, mooi! ;-)

     

    Groeten, met een vette knipoog!,

    André

  15. Bedankt, Wanderer, maar als ik mij spiegel aan jouw ervaring(en):

     

    "triax 78 schotel, triax multiblok met 4x Alps lnb's, noname 4/1 diseqc switch, coax van de censuur, aston xena 1700; micronik 1200s; samsung smt-1100t; topfield 5300k pvr; Fritz!box7140"

     

    Dan groeit hier wel de wanhoop ;-)

    Jij bent ook vast begonnen met één setje...?

    Hoe verantwoord ik dat t.z.t. tegenover mijn vrouw... (tips)? ;-)

  16. Mifi en Columbo, bedankt voor jullie snelle reactie en de info.

     

    Astra 1 t/m 3 is een prima keuze. Kijk maar even op Lyngsat.com om te zien of hotbird ook iets te bieden heeft voor je, maar om te beginnen zijn de Astra's prima.

     

    Een goede tip, dat Lyngsat.com! Wat een informatie. Alleen jammer dat het gros van de satellieten achter de horizon hangt...

     

    Voor de Nederlandse kanalen inclusief Discovery, heb je een abbo nodig van CanalDigital.nl. Dan heb je meteen ook de commerciele zenders en dergelijke.

     

    En als ik alleen een kaart van CanalDigital koop (eenmalig)? Ik meende eens te hebben gelezen dat dat zou volstaan voor de gratis zenders Ned 1, 2 en 3, en enkele regionale zenders. Dus toch een abonnement nodig? Die commerciële troep kan ik missen als k....

    Ik zou graag de Nederlandse, Engelse (en Duitse) fta programma's ontvangen van Astra 1t/m3, inclusief Ned 1, 2 en 3, en enkele regionale Nederlandse zenders.

    Zonder kaart, is dat dus niet allemaal te ontvangen?

    Maakt het nog uit welke receiver ik kies? Ik neem dan bij voorkeur geen "provider receiver", maar een met CI's waarin ik zelf t.z.t. wat met decoders kan experimenteren.

     

    BBC, ITV, Channel4, en allerlei film kanalen zijn allemaal vrij te ontvangen via Astra 2.

     

    Dat klinkt goed. Daarvoor is dus geen decoder nodig, en volstaat een doorsnee receiver al (zonder kaart)?

     

    Een conax decoder heb je niet nodig als je toch al een CanalDigitaal abbo hebt.

     

    Tja, maar van Discovery zie ik misschien af, als ik alleen daarvoor een CanalDigital abonnement zou moeten nemen. Zonder zo'n abonnement heeft een Conax-slot in de receiver dus alleen zin hebben als ik er een andere Conax-decoderkaart in zou willen plaatsen (dan CanalDigital)? Een extra CI is dan vast nog beter dan een Conax-slot (flexibeler)?

     

    Het lijkt mij ook een voordeel om via de receiver-LAN filmbestanden van de computer op de TV te kunnen afspelen.

     

    De kwaliteit zal inderdaad niet geweldig zijn, zoals je stelt, maar nu heb ik wel een paar filmbestanden vanaf internet die ik op de TV niet kan afspelen. Het leek mij aardig als dat via de receiver via (w)LAN (of desnoods via een USB-slot) zou kunnen. Het was maar een vraag terzijde.

    De mogelijkheden van een LAN-aansluiting op een receiver zijn dus waarschijnlijk beperkt?

     

    De ideale HD ontvanger is mijns inziens nog niet op de markt.

    Ik kies dan ook maar beter voor een betaalbare gewone nu. HDTV kan dan altijd nog, tegen een dumpprijs, zodra "SuperNonPlusUltraDTV" wordt geïntroduceerd ;-)

     

    Ik heb zelf erg goede ervaringen met de T90. Uitstekende keuze. Signaal is erg goed, maar het ding is wel vrij groot.

     

    Ik weet genoeg. Die wordt het dan. De afmeting van die schotel is voor mij geen echt probleem. En, hij ziet er wel interessant uit ook: mocht ik ooit eens een fregat willen bouwen, dan heb ik daarvoor in ieder geval al een passende antenne ;-)

     

    Op een T90 kan je prima aan de slag met redelijk geprijsde LNB's. Smart bijvoorbeeld.

    Vergeet niet dat je ook nog een switch nodig hebt. Daar kan ik Triax of Spaun aanbevelen.

    V.w.b. de ontvanger... tsja. Een kwestie van smaak...

     

    SMART? De "SMART TQ Titanium Edition Quattro LNB 0,1 dB(Modell: TQ)" lijkt mij wel wat. Ik wil een eventuele tweede of derde receiver inderdaad niet uitsluiten, en met die 4 uitgangen is dat vast geen probleem.

     

    Nog bedankt voor de reminder t.a.v. kijken en opnemen tegelijk. Nu heb ik "de kabel" niet veel gebruikt voor TV hoor (dat ding heeft hier als het ware liggen corroderen, en dat voor €15,00/mnd...). Tja, mijn vrouw is Duitse... Vandaar ook, dat analoge schoteltje. Maar kijken en opnemen tegelijk, is inderdaad wel mooi. Ik kijk dan uit naar een dubbele tuner.

     

    Dan nog een switch. Triax of Spaun? Een "SPAUN SAT-Antennen-Relais SAR 411 WSG, DiseqC 2.0, 4/1" is er voor zo'n € 30,40 zie ik.

    En de "SatConn DiSEqC-Schalter 4/1 HI-ISO mit Wetterschutz Schalter 4 in/1 out) High Isolation DiSEqC 2.0 (abwärtskompatibel)"? Zou dat gaan? Die is met €6,90 een koopje.., maar of dat kwalitatief ook afdoende is...?

    Als ik met 3 LNB's start, en met een dubbele tuner (en binnenkort wellicht nog een enkele tuner elders in huis), dan heb ik al snel zo'n 3 switches nodig (van elk 3 LNB's naar 1).

     

    Hartelijke groet,

     

    André

     

     

  17. Beste mensen,

    Ik ben een nieuweling op dit forum, en hoop dat jullie mij wat op weg kunnen helpen bij de keuze van een digitale schotel en ontvanger. Ik heb al 13 jaren een goedkoop analoog setje, waarop Astra nog prima te ontvangen is. Een paar weken geleden had ik

    een aanvaring met mijn kabelaar (over internet-FUP), waarvan ik TV, internet en telefoon betrek. Dat, is dus binnenkort afgelopen want ik stap nu voor internet en telefoon op ADSL over, ook vanwege de lagere kosten. De Satelliet wordt dan mijn enige RTV-leverancier, en die verdient nu wel een upgrade naar digitaal. Ik woon in het Westland.

     

    Naast de fta Duitse en Engelse kanalen, wil ik graag ten minste Ned 1, 2 en 3 ontvangen, en wat regionale zenders. Verder kanalen zoals Discovery, CNN, als dat kan. De nieuwste films hoef ik echt niet te zien via de satelliet (er is ook nog zoiets als bioscoop en internet). Ik heb het idee dat ik dan het beste Astra 1 en 2 kan nemen, en Hotbird?

     

    Is het zinvol om een combi DVB-S + DVB-T receiver te nemen? Ik meen te begrijpen dat Ned1, 2 en 3 + regionaal al via DVB-T gratis te ontvangen zijn (of is daar ook al een kaart voor nodig?). Nu zitten die natuurlijk ook op de DVB-S, maar daarvoor is een kaart nodig dacht ik? Ik vraag mij wel af, of het hebben van een kaart niet sowieso een must is, en een combi met DVB-T dan dus zinloos is.

     

    Ik zou dan in eerste instantie gaan voor een eenmalige kaart-aanschaf, zonder abonnement, voor Ned 1, 2 en 3 (of kan dat ook zonder kaart?). Tja, betalen voor TV heb ik ook via de kabel al lang genoeg gedaan, voor tamelijk waardeloze programmeringen (de kijkers zouden betaald moeten krijgen...). Het is m.i. een uitdaging om er nu het maximale uit te halen, tegen redelijke kosten. Analoog, was indertijd kennelijk wel meer te ontvangen, met wat handigheid, maar digitaal is het kennelijk behoorlijk dichtgespijkerd?

     

    Ik kies waarschijnlijk het beste voor een receiver met ten minste 1 CI en 1 Conax slot (met evt. DVB-T digitenne)? Kennelijk zijn er wel wegen om bv. aan een Sky-kaart te komen (voor BBC), en dat zou dan bijvoorbeeld via CI kunnen?

     

    Ik heb nu een wlan netwerkje thuis, en vraag mij af of een receiver met LAN-aansluiting via de wifi-router een TV signaal kan streamen, om in en om huis via wlan ook TV te kunnen kijken op de laptop? Is zo’n receiver met LAN in principe ook te bedienen via het netwerk? Opslag van filmbeelden via wlan op een aparte computer kan vast wel? Het lijkt mij ook een voordeel om via de receiver-LAN filmbestanden van de computer op de TV te kunnen afspelen.

     

    Ik overweeg om tzt ook een wlan IP camera op te hangen, en het zou aardig zijn als die beelden ook weer via de LAN van de receiver op de TV te zien zouden zijn. Zou dat dan gaan, of moet ik dan kiezen voor een receiver met ingebouwd wlan?

     

    Is een computer met receiver-kaart een betere optie voor mij? Ik krijg weer een continue internetaansluiting, en overweeg om de computer dan ook continu aan te houden. Dat ook, om zo’n IP-camera d.m.v. bewegingsdetectie te laten waken.

     

    Ik heb nog een gewone ouderwetse beeldbuis, en ben wat dat betreft snel tevreden, maar sluit HDTV op termijn niet uit. Hoeveel zin heeft het om dan nu al voor een HDTV-receiver (DVB-S2) te gaan? Niet, vermoed ik, ook gezien de kosten?

     

    Ik heb bij het Duitse SR Tronic eens op de site gekeken. Ik meen voor Astra 1 en 2, en Hotbird, drie LNB’s nodig te hebben. De MAXIMUM E-85 Multibeam schotel of de WAVEFRONTIER Toroidal T90 schotel lijken mij geen slechte keus, ook om er in de toekomst wellicht nog eens een LNB bij te kunnen hangen?

     

    En, welke LNB’s zou ik het beste kunnen kopen, en welke receiver?

    Sorry voor de vele vragen. Als iemand er één zou kunnen beantwoorden, dan zou ik al een eindje in de goede richting zijn.

     

    Alvast hartelijk dank,

    André

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...