Ga naar inhoud


fimave

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door fimave

  1. Sinds de transponder update van 1 februari is de blokvorming op transponder 12109 (Eurosport HD etc) verdwenen omdat deze zenders nu op een andere transponder zitten. Op transponder 12129 (Film 1 / Sport 1) heb ik met de rebox 9000 nog steeds last van. De "moeilijkere" zenders zoals Trace Tropica HD en Trace Urban HD kan ik prima ontvangen. Waarschijnlijk is het een Rebox probleem want na 15-20 minuten dan is het geblokkeerd signaal verdwenen op deze zenders verdwenen en dan heb ik bij snel bewegende beelden nu en dan blokvorming.

  2. Van het weekend ook de laatste versie erop gezet door een USB stick aan de voorkant in te prikken. Had uit voorzorg al een oude laptop en seriele kabel klaarliggen maar dat was dit keer niet nodig. Update ging vrij soepel. Alleen na de fabriekreset ging het instellen van de diverse menu's zeer traag. De Rebox opnieuw opgestart en alles werkte weer naar behoren. Het enige wat ik niet opgelost krijg is transport 12110 op de Astra3. Dit is waar Film1 HD, History HD en Eurosport HD opzitten. Deze blijven blokvorming geven terwijl ik bijv wel Planeta HD en Trace Tropical goed kan ontvangen. Het menu ziet er iets fraaier uit.

  3. Deze thread gaat over het geluid maar jij geeft hier ook aan dat het beeld blokvormig is.

    Naar mijn mening is dit een ander probleem en misschien hoort dit wel in een ander (nieuwe) thread thuis.

    CD heeft een aantal zenders op 8PSK gezet waaronder naar mijn mening ook TV Oranje en dat kan voor sommige gebruikers gevolgen hebben als de antenne niet scherp genoeg is afgesteld.

    Hier lopen overigens al elders threads over.

    De omzetting naar 8PSK heeft tot gevolg dat de betreffende zenders waaronder o.a. History HD en Eurosport HD meer signaal nodig hebben.

    Als dit signaal onvoldoende beschikbaar is kan blokvorming ontstaan.

    De antenne beter / nauwkeuriger afstellen is dan het advies.

     

    Ik heb op mijn RE9000 ook last van blokvorming en hikken van geluid, zie ook mijn 8PSK post in 'nieuwsberichten'. Echter nadat dat de box ongeveer 20 minuten aanstaat is het probleem nagenoeg weg. Ik heb de antenne laten uitrichten en kom voor bijv Film1 op 82 procent wat volgens mij genoeg moet zijn voor deze nieuwe uitzendnorm, maar niet vanaf de start

  4. De door jou beschreven klachten treden niet alleen bij 8psk op, maar komen ook wel voor bij qpsk.

     

    Het kan erop duiden, dat je LNB of je tuner in je ontvanger instabiel is bij een koude start.

    Na enige tijd wordt de electronica wat warmer, en neemt kennelijk de stabiliteit toe.

     

    Bij 8psk zal het wat sneller optreden, omdat daar de reserve wat krapper is.

     

    Ik heb verleden week om die reden bij iemand de LNB uitgewisseld.

     

     

    Dank voor je uitleg.Ik heb technisch geen enkel benul hiervan, maar hoe vergroot warme elektronica de stabiliteit van de tuner en / of LNB? En waarom zou de 2de tuner dit probleem niet kunnen hebben? Als de situatie zo blijft kan ik nooit meer bijv een film opnemen.

  5. Op alle zenders die zijn overgegaan 8PSK heb ik haperend geluid, blokvorming en gecodeerd signaal als ik de stekker van onze Rebox 9000 in de stopcontact steek of hem uit de slaapstand haal. De kwaliteit van ontvangst is ongeveer 82 procent. Dit duurt ongeveer 20 minuten waarna alle 8PSK zenders die net zijn overgeschakeld zonder problemen kan kijken. Waarom ik niet vanaf het begin beeld en geluid heb is mij onduidelijk. Dit probleem heb ik niet bij bijv Anixe HD. Iemand een idee?

  6. Ik heb de laatste tijd ook regelmatig stilstaand beeld. Alleen niet tijdens het kijken van een opname maar tijdens 'live' kijken. Het enige wat dan helpt is aan / uit zitten via knop aan de voorkant. Daarna start hij weer op. Rest van de dag geen vastlopers meer. Ik weet ook nog niet hoe op te lossen.

  7. Gisteren via de nulmodemkabel eerst V37 met loader overgezet en fabrieksinstellingen gereset. Gevolg geen beeld meer. Daarna via de nulmodemkabel V37 zonder loader overgezet, reset fabrieksinstellingen en fastcan en bijna alles werkt weer naar behoren. Het enige wat ik niet aan de praat krijg is de voorste USB poort. Toen ik na de upgrade via usb de zenderlijsten wou terugzetten sloeg de Rebox helemaal op tilt. Restereerde niets anders dan stroom eraf halen en opnieuw opstarten. Bij het insteken van de USB zegt hij USB apparaat gevonden maar als ik via het menu naar dataoverdracht ga krijg ik als foutmelding "bestand niet gevonden". Iemand enig idee hoe dit op te lossen?

  8. Ik heb standaard 2 minuten extra vooraf en achteraf ingesteld. Dit werkt prima als ik van Film1 kanalen iets opneem. Hij geeft dan als bestandsnaam de gekozen film weer. Neem ik iets op van andere Nederlandse publieke of commerciële zenders dan gaat het fout met de bestandsnaam.

  9. Bij mij hetzelfde. Een dag later stonden er ook de themakanalen bij op "mijn canaaldigitaal". Later die dag tv aangezet en inderdaad ook beeld op zowel HDTV en themakanalen.

    Op een ander forum gelezen dat dit als proef 2 maanden gratis wordt doorgegeven. Dit waarschijnlijk vooruitlopend op de brief die combi abonnee's binnenkort gaan krijgen. Het combipakket is niet meer te bestellen voor nieuwe abonnee's dus bij CD hopen ze dat deze mensen een hoger pakket nemen als men deze zenders ook een keer daadwerkelijk heeft bekeken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...