Ga naar inhoud


erje

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door erje

  1. In principe kan het volstaan 1 kanaal kijken, een ander opnemen, binnen dezelfde mux.

    Mijn Mvision T4 kan in principe ook maar laat wel zeer regelmatig een steek vallen. Vandaar dat ik iets stabieler zoek. De T4 werd niet als pvr verkocht maar dit kwam met een nieuwe firmware mee. Leuk meegenomen maar het is helaas niet perfect, wat wil je voor 65 euro ?

    Het mag dus wel wat meer kosten maar dan graag met de opgesomde extra mogelijkheden. Heb je ervaring met mediaplayers (emtec,storex,...) die dvb-t aan boord hebben ?

  2. Ik heb slechte ervaringen met versie 1.08

    Door aanhoudende vastlopers tijdens het opnemen en slechte (soms geen) reactie bij gebruik van de spoelfunctie heb ik versie 1.07 teruggezet. Die werkt veel stabieler.

    Misschien nog eens proberen als versie 1.09 uitkomt.

    cry

    Erje

  3. Origineel bericht van: Bcool
    Origineel bericht van: erje
    Met versie 1.08 kan je het ROM vastleggen op een HDD of stick net zoals je het zenderbestand kan exporteren.


    Hoe pak je dit aan dan? Ik zie nergens in het menu een optie waar dit kan. Graag zou ik mijn zenderpakket zoals ik hem geconfigureerd heb willen opslaan.


    In het menu Utility/usb/blauw knop=save. Je hebt de optie 'bewaar DB' en 'crazy save ROM'. Na een nieuwe firmware kan je via je USB-apparaat de aangemaakte files aanklikken om alles terug te zetten. (Het ROM terugzetten heb ik zelf nog niet uitgetest)
  4. Met versie 1.08 kan je het ROM vastleggen op een HDD of stick net zoals je het zenderbestand kan exporteren.

     

    Anderzijds heb ik al enkele keren een vastloper gehad bij een niet geprogrameerde opname te starten met de recordtoets. Het kan toeval zijn maar in versie 1.07 heb ik er geen enkele gehad.

     

    Op www.mvision.tv kan je de HD-versie van de T-4 bewonderen : de HD 200-T, wel heel jammer dat hij geen Avi's kan lezen.

     

    Erje

  5. Citaat:
    Het grote voordeel van de Topfield PVR is het tegelijk kunnen opnemen en zappen tussen alle zenders. Of 2 tegelijk opnemen uit verschillende stromen en dan derde live kijken of iets afspelen.

     

    Het voordeel van de T4 is natuurlijk dat hij maar een fractie kost van de Topfield (rond de 60 euro), hij ziet er leuk uit, heeft conax, en een usb voor pvr op HD of andere media. Geen geknoei met een adaptor, hij werkt op 90-220v. Sinds de laatste firmware is hij stabiel. 1 kanaal opnemen en terwijl naar een ander kijken kan wel enkel binnen hetzelfde zenderpakket.

     

    Jammer : je kan geen universele remote gebruiken. TTxt gebruik je best van je tv want het beeld is niet stabiel. Soms wat rare software (die wel werkt). De handleiding en ondersteuning door de fabrikant zijn waardeloos.

     

    Dit is een overgangsperiode van analoog naar dvb-t. Binnenkort heeft iedere tv een dbv-t ontvanger aan boord. Dus geef je best niet teveel uit aan een ontvanger.

  6. Citaat:
    Een beetje vervelend is dat de overblijvende ruimte op je stick niet weergegeven wordt bij het timerprogrammeren

    Als je bij Accessoires/PVR Check HDD size aanzet, krijg je terug een aanduiding van de resterende ruimte op je stick. Nu pas ontdenkt crazy

     

    Nieuw in versie 1.07.1_11/02/2009 is oa extra's in de Fn-knop, snel zappen via de List-knop. Via de gewone numerieke knoppen zappen lijkt me dan weer langer te duren dan voorheen.

     

    Hersteld in 1.07.1 : de export van je zenderlijst in een .sdb-file

     

    TTXT is nog altijd om te huilen.

     

    Dagoverschrijdende lange opnames heb ik nog niet getest.

     

    Ik werk momenteel nog met sticks. Kan iemand bevestigen of bij versie 1.07 de HDD na een opname uitgeschakeld wordt of continue blijft voortdraaien ?

     

    Erje

     

  7. Ik zie niet zo veel voordelen van versie 1.07. Voorlopig blijf ik maar bij 1.06.26/11/2008, die is stabiel. Veel recording errors heb ik niet meer gehad. Zolang je maar net te snel na elkaar verschillende opdrachten uitvoert.

    Een beetje vervelend is dat de overblijvende ruimte op je stick niet weergegeven wordt bij het timerprogrammeren. Is dit in versie 1.07 terug zichtbaar ?

  8. Er is een 'nieuwe?' update van de firmware beschikbaar

    Naar goede gewoonte mag je zelf raden wat versie 1.07 brengt.

    Nu mijn t4 eindelijk min of meer stabiel werkt met versie 1.06.26/11/2006 twijfel ik wel effe om de nieuwe firmware te installeren.

    Heeft iemand dit al geporbeerd ? Is dit stabiel ?

     

  9. 4,5,siësta zal Manuel wel gedacht hebben :-). Je moet inderdaad versie 1.06 van 26/11 installeren ipv versie 1.06 van september. Nu kan ik netjes het kanaal bekijken terwijl ik het opneem.

    Ook het andere kanaal loopt nu beeld-geluid synchroon.

     

    Meteen krijg je daarbij de time-shift functie. Die werkt bij mij niet goed maar het product is ook niet verkocht met time-shift mogelijkheid dus dat kan ik die arme Manuel moeilijk verwijten. Ik gebruik enkel sticks mogelijk werkt het beter met een HD.

     

    Ik luister wel redelijk veel naar de meegestuurde radiokanalen op mij tv. Helaas is er geen schermbeveiliging in de Mvision voorzien. Een tv-kanaal laten doorspelen zou al kunnen volstaan.

     

    Ook jammer dat het digitaliseren van aangesloten scart-toestellen is niet mogelijk!

     

    Voorlopig geen vastlopers meer gehad.

    Bedankt voor de tips.

    Erje

     

  10. Het tweede bestand moet gestart worden na middernacht. En de opname moet natuurlijk lang genoeg duren (+2uur denk ik) om zo'n tweede bestand te laten aanmaken.

    Ondertussen heb ik nog veel problemen met een opname maken en terwijl een ander kanaal bekijken. Zo loopt het geluid niet meer synchroon op het play-kanaal. Of de opname wordt gestopt zonder enige reden. En zoals ik al eens schreef : tijdens het opnemen kan ik niet blijven kijken naar dat kanaal.

    Mogelijk ligt het aan mijn stick; een Emtec 8GB, ik overweeg een andere te kopen. Als je een ander merk gebruikt en deze fouten niet hebt, graag meer info.

    Erje

     

  11. Klopt je kan de twee manieren om verder en terug te spoelen best niet door elkaar gebruiken. Dan loopt de T4 vast.

     

    Ik heb nog een timer-opname probleem met usb stick :

     

    Na 4001mb (maximum grootte bij fat32) maakt de T4 automatisch een tweede .ts bestand aan. Bij het afspelen merk je daar niets van, de twee bestanden spelen na elkaar door. Maar als ik een filmopname plan die doorloopt na middernacht stopt de T4 bij het aanmaken van die tweede .ts file (0b). Vermoedelijk is de timer dan het noorden kwijt omdat de opname dan eigenlijk de dag voordien startte.

    Heeft iemand hier nog ervaringen mee ?

  12. >Ik probeer zeker eens de Q-media code op te sporen voor mijn URC

     

    >>Het model is Q-Media TK210.

     

    >>Als ik met de HSMD nog eens bel zal ik dat van de TTXT ook nog een keertje vermelden.

     

    Thanx!

     

    >Als ik met de T-4 nu nog mijn VHS-banden zou kunnen overzetten op >USB-tools, is het een erg fijn toestel ;-)

     

    >>Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als ik de handleiding lees, staat er dat de tweede Scart (gelabeld "VCR") zowel een uit- als ingaande scart is. Kan je zo opnemen met een apparaat op die tweede scart?

     

    Dat heb ik niet geprobeerd. Enkel een VHS toestel aangesloten op de scartingang en geprobeerd dit op te nemen op usb-stick via het user-channel. De opname bevat dan het laatst gekozen kanaal. frown

    Mvision verkoopt de T4 niet als VHS-mpeg2 converter maar het zou wel een mooie optie zijn.

     

    >Trouwens erg leuk dat je sinds firmware 1.06 tijdens de opname >een ander kanaal kan bekijken

     

    >>Is idd erg fijn (ik heb het hier gelezen, ook dat je met de "FN" toets een mozaiëk kan oproepen)

     

    De mozaiëk is meegenomen maar echt snel werkt hij niet. Ik heb de indruk dat het geluid tijdens een REC & PLAY lichtjes moet inboeten aan kwaliteit.

     

    >opgelost met versie 1.06 ? (kan ook een HD-fout geweest zijn)

     

     

    >Succes met het interpreteren van de abstracte antwoorden van de >helpdesk

     

    >>Wat zeiden ze?

    Mij hebben ze ook eerst proberen af te schepen door te vermelden via de dealer te gaan. Ik heb dan alles doorgegeven aan de winkel waar ik het gekocht heb. (vriendelijke mens trouwens)

    En daarachter heb ik opnieuw gebeld, met de vermelding dat ze nog een tweede telefoontje mochten ontvangen

     

    Ook doorgestuurd naar de winkel. Na een kwade mail van mij kreeg ik nog eens een bizar antwoord naast de kwestie. Gelukkig is er nog dit forum.

     

    >>Groetjes,

    S.

     

    Thanx

    Erje

  13. Bedankt voor de snelle reactie Steven.

     

    Ik probeer zeker eens de Q-media code op te sporen voor mijn URC

     

    TTXT : Ik meen me te herinneren dat bij de vorige firmware 1.04 de TT-functie wel ok was. Het is geen ramp, je kan uiteraard de TT van je televisie gebruiken (duurt uiteraard wat langer als je geen intern geheugen hebt en niet mogelijk tijdens een opname)

     

    De mislukte opname speelt niet af op de T-4. Op pc is het beeld onherkenbaar. Het is banaal maar ik denk dat je de T-4 even de tijd moet geven na het drukken op de rec-toets voor de switcht van kanaal. Dat doe ik nu en voorlopig niet meer gebeurd.

    Bij ingave van meerdere timer-recordings, heb ik ook al eens eentje gemist...? Fout ingegeven ??

     

    Trouwens erg leuk dat je sinds firmware 1.06 tijdens de opname een ander kanaal kan bekijken binnen dezelfde uitzendfrequentie.

    Als ik met de T-4 nu nog mijn VHS-banden zou kunnen overzetten op USB-tools, is het een erg fijn toestel ;-)

     

    Met firmware versie 1.04 heb ik eens een HD aangesloten. Die bleef constant draaien. Is dat opgelost met versie 1.06 ? (kan ook een HD-fout geweest zijn)

     

    Succes met het interpreteren van de abstracte antwoorden van de helpdesk ! crazy

    Erje

  14. De T4 is een goedkope dvb-t ontvanger (65EUR) met veel mogelijkheden en prijs-kwaliteit zit wel goed.

    Mijn exemplaar was niet goed geproduceerd. De afstandsbediening wou maar niet werken. (toestel mogen inruilen, werkt nu prima)

     

    Goede ontvangst, de beeldkwaliteit is goed maar het blijft toch behelpen voor sommige functionaliteiten :

     

    Toestel is niet compatibel met een Philips universele remote controle. Ook niet met de instelling universal remote.

    Niet alle usb-sticks werken behoorlijk. Een merkloze 1GB stick is ok maar bij mijn 8GB Emtec kan je tijdens het opnemen niet blijven kijken wegens haperend beeld en geluid. Sinds de nieuwe firmware 1.06 kan je binnen dezelfde fysieke zender tijdens de opname naar een ander kanaal kijken zonder dat je een tweede ontvanger/tuner nodig hebt. (Teletext is dan niet beschikbaar)

    De ingebouwde teletextfunctie geeft geen stabiel beeld en is niet over het volledige scherm gespreid.

    Soms is het opgenomen bestand niet afspeelbaar.

    Het beeldformaat letterbox wordt soms vergeten.

    Zappen zou iets vlugger mogen.

    De helpdesk is niet in staat een antwoord te geven dat ter zake doet.

     

    Iemand enig idee hoe je kan opnemen van een extern scart toestel?

    Via het user-channel opnemen lukt niet. Dat zou wel handig zijn om VHS-tapes te digitaliseren...

    Goed dat je het toestel volledig kan uitschakelen want 6w stand-by is niet bepaald ecologisch.

     

    Niet gebruikt : EPG en MP3,conax

    Opgelost met firmware 1.06 : Timer schakelt het toestel niet terug op stand-by na opname

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...