Ga naar inhoud


arbra

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door arbra

  1. Hallo,

     

    Ik ben van plan om elk verdiep thuis uit te rusten met sateliet signaal.

     

    Momenteel heb ik een thoroidal 90 met singel lnb's en ik vraag me af of ik beter 3 nieuwe lnb's type quattro koopt (voor astra 19, Eutelsat 16 en HB 13) en dan 3 diseq 4 /1 of laat ik mijn bestaande lnb's in plaats en koop ik dan gewoon 3 spliters en 3 diseqs ?

     

    Bedankt

    Patrick

     

     

    ps : sorry voor mijn approximatieve nederlands :)

  2. Hej Sverige och tack..

     

    Alle lnb's zijn al aangesloten op mijn vaste multifeed dish (Wavefrontier 90). Tot zover ontvang ik Astra, Eutelsat, HB en Sirius. Maar ik kan op mijn receiver enkel één van deze satellieten ontvangen tegelijkertijd. Dat ik nu Diseqc A aangeeft voor Astra, diseqc B voor eutelsat enz. helpt niet. Ik zit echt vast dus frown

     

  3. Sorry voor de onduidelijkheid Toxic(q) maar Nederlands is mijn moedertaal niet.

     

    Nieuwe poging dus : Op mijn Kaon 570 receiver zou ik mij externe Disecq switch 8x1 willen configureren. Mijn probleem is dat ik op mijn receiver alleen de keuze heb tussen Disecq A, B, C of D - Motor - of Usals. Wanneer ik de Disecq's gebruikt kan ik enkel bv Astra op mijn receiver ontvangen en geen andere sateliet. Wat moet ik juist doen en welke parameters moet ik gebruiken om ook Sirus, Hotbird en Eutelsat te kunnen ontvangen.

     

    Met dank

     

     

  4. Hallo iedereen,

     

    Ik stel mijn vraag hopelijk in de juiste rubriek. Ik heb een Kaon 570 en zou mijn 8x1 Diseqc willen configureren voor mijn Wavefrontier90. Probleem is dat ik nergens A/A, A/B, B/B, B/A terug kan vinden in mijn menu. Ik heb enkel Disecq A, B,C, D, motor of Usals ter beschikking.Door Diseqc A, B, C, of D te gebruiken gebeurt er niets en krijg ik geen enkel beeld. Wat doe ik fout ? Bedankt voor uw reacties.

  5. Thanks Roodkapje. Er zijn idd interessante zenders op Eurobird heb ik gezien.Ik zal dan beide met dezelfde lnb proberen te ontvangen daar ik o.a. de bugaarse zenders op 10° maar ook op Hellas 30°E zeker wenst te ontvangen.

     

    Iemand enige idee hoe ik mijn Kaon 570 moet configureren ivm mijn PS 8/1 "diseqcbox" ?. Klopt het dat ik tot maar 4 lnb's kan aansluiten op deze receiver ?

     

    Gr

  6. @ Rommelaar. idd mooie en handige site die ik ook niet kende.. thanks !!

     

    Conclusie : Mijn zuideligse muur blijkt dan toch het probleem te zijn daar Hellas lager zit tov astra. Ik heb op schaal een tekening gedaan en ik zou mij antennepaal van zeker 60 cm omhog moeten trekken om iets van Hellas te kunnen ontvnangen. Dwz een paal van 2.80 m hoogte in mijn tuin gieten.. De buren zullen het warschijnlijk niet zoveel apprecieren.

     

    Wat de Disecq betreft blijt het nog altijd een raadsel.. Op mijn Kaon 570 kan ik nergens een menu vinden waar ik A/A A/B B/A /B/B enz kan instellen. Ik heb enkel diseqc A of B, C, D ter beschikking, of motor of Usals. Wat moet ik hiermee doen ?

     

    En laatste vraag betreffende Eutelsat W2 10°, deze sateliet heeft ongeveer op hetzelfde "elevation" dan Astra 19.2 maar daar krijg ik totaal geen signaal. Is er iets speciaal met deze sateliet ? Moet ik duurdere Lnb's soms aanschaffen of een speciale manipulatie doen in mijn receiver ?

     

    Nogmals bedankt voor uw reacties en goede eindejaarsfeesten aan iedereen !!

  7. Beste,

     

    Ik zit nu al dagens mijn vingers te bevriezen om deze sat's te vinden met mijn Wavefrontier 90 maar zonder sukkses. De enigste satellieten die ik kan ontvangen (in brussel) zijn Astra 19.2, HB 13° en Sirius 4.8E. De rest is onvindbaar. Nu is het wel zo dat ik een zuidelijke muur van ca 5 m hoogte heb. Deze staat ca 6 m van mij antenne af en mijn (dish&lnb) zijn op 2 m van de grond geplaatst. Is dit te weinig soms ? Am i chasing ghosts ?

    Dank u voor uw reacties en mijn excuses voor mijn approximatief nederlands wink

     

    nb :Ik gebruik goedkope standaard universeele LNb's dat ik via een "No Name & Low budget" diseqc PS 8x1 van 60eur

×
×
  • Nieuwe aanmaken...