Ga naar inhoud


Q-BiC

Lid
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Q-BiC

  1. Prijs wou ik nog even buiten beschouwing laten, had graag eerst geweten wat de opties zijn en dan kijken of dat de prijs wel waard is. 

    Maar ik veronderstel dat iets als 3 Inverto Black Ultra's die heel goed schijnen te zijn, met die Visiosat G3C (als die LNB's daar überhaupt op passen), een beugel en switches vlotjes boven de 200-250€ zal zweven?

     

    Heb trouwens nog de originele Triax 64cm(?) liggen, maar ik veronderstel dat die te klein is voor die triple-lnb.

     

    Maar jouw optie zou wel het eenvoudigst zijn (ingebouwde switch)... 

  2. Ik ben zo stilletjes aan het (onbestaande) regenreserve op m'n Multytenne Twin (TVV Triple Sat) beu en overweeg de boel eens een upgrade te geven. Alleen weet ik niet goed naar wat, en wat mij dat wel niet zal kosten...

     

    Waarop moet de setup voorzien zijn: Astra 1/2/3 (TV Vlaanderen abonnee; Oost-Vlaanderen) op een Twin PVR (Vu Solo 2), gemonteerd op een tegelvoet (huurhuis), laag bij de grond, in een hoekje van het terras (waar hij ook ietwat afgeschermd van de wind staat.)

     

    Ik hoor veel goeds over de Visiosat Big Bisat, maar als ik eerlijk ben, vind ik die wel direct héél groot. Ik zie dat er ook een Visiosat Bi-sat G3C bestaat voor de 3 Astra's. Zou die nog steeds een merkbaar groter regenreserve hebben dan m'n Multytenne? Dat ik geen beeld heb bij wolkbreuken en onweersbuien, daar kan ik mee leven, maar ik zou toch graag nog naar wat méér dan de Britse zenders willen blijven kijken tijdens de occasionele regenbui...

     

    Wat met de WaveFrontier T55?

    Andere? 

     

    En dan disecq switches en LNB's, daar ken ik nog minder van. Ik wil dus van 3 Twin LNB's naar een Twin tuner... Ik weet niet zeker welke switches ik daar dan voor nodig heb.

     

    Iemand aankoopadvies?

     

    Bedankt

  3. Maar waarom krijg ik dan wel nog onmiddellijk een lock op de TVV zenders? De signaalsterkte & kwaliteit op die zenders is niet opvallend veel minder eigenlijk, enkel op de Britse zenders merk ik een iets grotere terugval momenteel, wat wel deels door het weer kan komen.... Op Een HD heb ik momenteel een SNR van 65% en AGC van 86%. Weinig, maar dat zijn eigenlijk cijfers die ik van m'n Triplesat al jaren gewoon ben en me enkel tijdens zwaar regenweer tegenwerken (maar dan zakt de SNR ook onder de 50 en is het gewoon gedaan, krijg ik ook mooi een "Tune Failed" in beeld; dat is nu dus niet het geval...)

     

    Ik heb daarnet trouwens even de kabels (aan de receiver zijde) gewisseld tussen Tuner A en B en ook elk individueel eens aangesloten op zowel Tuner A en B en ik blijf gewoon in om het even welke configuratie beeld krijgen op de Britse zenders en dat zelfs met identieke signaalwaarden op beide kabels... Ik betwijfel dus sterk of er iets aan de bekabeling is.

     

    EDIT:

    nieuwste OpenPLI image geflashed en terug beeld :/

  4. Nog mensen met problemen op gecodeerde zenders sinds vandaag? Ik weet niet of het sinds deze morgen of sinds een paar uur geleden is, maar ik kan enkel nog de FTA UK zenders ontvangen; wel allemaal met beduidend zwakkere signaalsterkte, maar op de TVV zenders krijg ik ook nog steeds een lock, enkel geen beeld of geluid... Gisterenavond nog gewoon kunnen kijken...

     

    (Vu+ Solo 2)

  5. Alvast bedankt voor de reactie.

     

    Entitlements staan goed.

     

    Deze cijfers zijn waarschijnlijk niet goed genoeg:

    • HB: 11.2 dB
    • A1: 13.4 dB
    • A2: 12.0 dB
    • A3:   6.8 dB

     

    Waar zie je dit?

     

    Ik heb ook een Vu Solo 2 met Openpli en had ook helemaal geen ontvangst meer van TVV zenders sinds vandaag, wel nog de Britse FTA zenders.

    Kaart staat nog steeds in m'n TVV account. Gisterenavond alles nog goed, zopas terug thuis en geen enkele TVV zender nog te ontvangen...

     

    Ik heb nu, terwijl ik dit typ, een update gelopen van Openpli (350 stuks waren het er), en hij is net gereboot op VIER, mét beeld :)

  6. Ik vermoed ook dat TVV de signaalsterkte van hun transponders op zowel Astra 1 & 3 heeft verlaagd een paar weken geleden.

     

    Ik gebruik al jaren een Triplesat die ook al jaren nagenoeg probleemloos heeft gewerkt. Sinds enkele weken ervaar ik echter problemen vanzodra het ook maar zwaar bewolkt is, laat staan regent.  Bij perfect weer haal ik maar 60-70% meer (Discovery HD eerder richting 60, 2BE eerder richting 70), waar dat vroeger 70-80% was. De schotel stond al maximaal uitgericht; 2 nieuwe uitricht-pogingen gaven amper 2% winst ofzo... Britse zenders op astra 2 blijven echter @ 85-95% binnenstromen...

  7. Je kan inloggen via ssh met een tool als Putty en daar met het passwd commando het root wachtwoord wijzigen.

    Maar da's waarschijnlijk een stap te hoog voor je, dus kan ik ook nog voorstellen een password plugin te gebruiken (de exacte naam ontgaat me nu even, maar als je even alle plugings overloopt, zal hij wel opvallen; setpasswd of passwordchanger ofzoiets)

     

    Poort 8000 openzetten is niet meer of minder erg dan poort 7999 of 8001 of 16359 openzetten.

    De gebruikte poort voor de webinterface kan je trouwens aanpassen in de openwebif plugin settings in je openpli.

    Of je laat bv op je router poort 16000 forwarden naar 8000.

  8. Denk niet dat die bootloader in jouw geval nodig is. Heb zelf ook m'n nieuwe Vu+ Solo2 2 weken geleden geflashed door simpelweg de OpenPli 3.0 image op een USB stick te zetten, die in de receiver te steken, stroom af/aan en power knop vooraan aan te raken als hij erom vraagt; klaar :)

  9. Heeft niets met die settings te maken. Letters indrukken werkt idd momenteel niet. Cijfers in menu's tot voor kort zelfs ook niet.

    Hopen op een update. Momenteel kan je als workaround de Dreamdroid app installeren op een smartphone/tablet en daar de virtuele remote gebruiken als je letters wil intikken in de menu's.

  10. Ik volg Vriendje Stokvisx..

     

    Naar mijn mening is het inderdaad nog geen probleem maar alleen een constatering van het feit dat de toetsen op dat moment en in deze situatie niet datgene doen wat men daarvan verwacht.

    Sorry, maar dat is juist de definitie van een probleem...

     

    Een oplossing als "installeer dan een andere image" vind ik dan weer geen oplossing...

    Zo kan je over alles iets gaan zeggen:

    "ik heb een probleem met 1 onderdeel van windows" => "installeer linux".

    "Ik heb een probleem met de radio in m'n auto" => "koop een andere auto."

     

    I mean :huh:

     

    Dit gezegd zijnde, sinds de update van deze morgen, werken op zijn minst de cijfertoetsen in menu's. Letters echter nog niet, dus timers een naam geven bv, gaat nog niet.

    (Er moeten nog andere wijzigingen zijn (er waren 41 updates), maar ik zou niet weten waar ik release notes kan terugvinden...)

  11. Heb hetzelfde probleem. Veel configuratiepagina's vereisen de cijfertoetsen om cijfers of letters in te geven, maar die werken gewoon niet... De teletekst toets om zogezegd een toetsenbord te openen, doet niets. Dit met de default OpenPLI 3.0 skin, maar heb net MetrixHD_MOD geïnstalleerd (super skin), en die heeft ook dat probleem.

     

    Heb de Vu+ Solo2 ook al in m'n Logitech Harmony remote geladen, maar ook daar werken de cijfertoetsen niet.

     

    Momenteel is het dus zelfs onmogelijk om Timers in te stellen omdat je geen tijden & namen kan ingeven. Dat moet via de webinterface :/

     

    Is er al nieuws over dit probleem?

     

    PS: cijfertoetsen werken gewoon wel om van zender te wisselen of om door CoolEPG te bladeren, maar niet om cijfers/letters te typen in de menu's.

  12. Als ik even op dit topic mag meeliften... Heb sinds gisteren ook m'n Vu+ Solo2, m'n eerste Linux receiver, dus ik ben ook beginnend gebruiker :)

    Ik had me al op voorhand wat ingelezen in de materie, maar een aantal zaken blijven mij nog wat onduidelijk.

     

    Heb gisterenavond probleemloos OpenPLI 3.0 geflashed, setup wizard gelopen, CCCam laten installeren (verder niets aan geconfigureerd) en TV Vlaanderen Fast Scan gelopen en kon zo vrij snel TV beginnen kijken.

     

    Nu lees ik vandaag nog meer informatie over OSCAM/CCCAM, en dat iedereen met CCCAM "SID LIMIT: /dev/sci0 4 11" in z'n cccam.cfg zet om te voorkomen dat er geen "4 requests in minder dan 11 seconden worden aangevraagd" (of iets in die aard).

     

    Mijn vraag is nu: ik doe helemaal niet aan card sharing. Ik heb 1 receiver en wil gewoon 4 streams tegelijk kunnen decoderen (dus max 3 opnemen en 1 live kijken). Moet ik dan óók m'n config file aanpassen?

    Klopt het dat als ik die SID LIMIT in de config file zet, ik niet meer snel zal kunnen zappen? Zo'n zonde van de snelle Solo2... :/

    Klopt het dat als ik die SID LIMIT niét in de config file zet, en snel zap (>4 zenders per 11 seconden), ik een aantal minuten op zwart beeld vlieg? Of als ik 3 zenders opneem, een 4e kijk, en dan zap naar een andere zender, plots alles op zwart gaat, met corrupte recordings tot gevolg?

     

    (M'n NAS mounten lukte nog niet onmiddellijk en een interne HDD moet ik mij nog aanschaffen, dus ik heb de scenario's hierboven nog niet goed zelf kunnen testen. In afwachting wou ik me wel al informeren over de do's & don'ts)

  13. Citaat:
    Mijn vraag is voor de Multytenne bezitters, met name omdat ik de schotel primair wil gebruiken voor de BBC/ITV (Astra 2), wat is jullie ervaring met het ontvangt van de Astra 2? Gezien dat het ontvangt van de A1&3 prima te doen is met een 'kleine' schotel (locatie Delft) verwacht ik eigenlijk wel problemen met de A2, gezien dat zijn footprint niet ideaal is voor Nederland.


    Zoals in het ervaringen topic al vermeld, ik heb de Triple Sat en heb op Astra 2 meer signaalsterkte dan op Astra 3...

    Overlaatst zeer zware wolkbreuken in Vlaanderen. De HD zenders lagen eruit, zelfs de vlaamse eventjes, maar de Britse bleef ik ontvangen
  14. Origineel bericht van: SatMann
    het is enkel de 19 E die eruit ligt, de 23.5 blijft mooi werken

    alle, we hopen maar nog 15 min te gaan :-)

    SatMann


    Als je zegt "19E", dan bedoel je dat de hele satelliet ontploft is? :P
    MTV en Discovery Channel bijvoorbeeld, ook op 19E, waren wel nog gewoon te bekijken, (maar op moment van schrijven, werkt alles terug)

    Citaat:
    Ik heb nieuws: het zal niet de schuld zijn van TV Vlaanderen, want er is op hetzelfde moment een grote panne in het Scarlet glasvezelnetwerk.

    Ik zie niet direct in hoe dat gerelateerd zou zijn... Alsof het beeldsignaal van die paar zenders langs het scarlet glasvezelnetwerk loopt eer het de lucht ingestuurd wordt...

    (Ik zit zelf trouwens via Scarlet te surfen, en merk enkel dat hun mailserver onbereikbaar is)

    EDIT:
    shit, Smokin' Aces begon om 21u10
×
×
  • Nieuwe aanmaken...