Ga naar inhoud


jvijssel

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jvijssel

  1. Hallo Bytheway,

     

    Bedankt voor jouw hulp.

    Ik heb het eigenlijk iets anders gedaan, maar maakt verder niet uit.

    Wat ik gedaan heb: eerst in het menu, tvtv weer aangezet, dan met de knop aan achterzijde stroom uitgeschakeld. 1 minuutje gewacht en vervolgens weer aangezet. Dan meteen aan voorzijde met de knop (of met afstandsbediening, heeft dezelfde functie) in standby gezet, lampje brandt dan rood. Ná ongeveer 15-20 minuten zag ik, dat EPG ging starten en heb t/m 100% kunnen laten inlezen. Toen, op hoop van zegen, mijn iCord weer aangezet en het werkte gelukkig weer.

     

    Het is inderdaad wat je zegt, ik had mijn update nog niet volledig (of helemaal niet) binnen gekregen.

     

    Ik hoop dat andere gebruikers, die hier nog problemen mee hebben, het nu ook kunnen oplossen.

     

    Nogmaals bedankt voor je reactie.

  2. Hallo, zou je voor mij stap voor stap kunnen vertellen wat je nou precies gedaan hebt. Ik had op de site van Humax gelezen, dat het probleem verholpen zou zijn, maar nadat ik de tvtv weer had ingeschakeld en mijn receiver had uitgezet en daarna weer aan, liep hij na enkele minuten toch weer vast. Ik heb dit meerdere malen uitgeprobeerd, maar zonder resultaat.

    Mijn stappenplan was: tvtv in menu aanzetten, dan met de schakelaar aan achterzijde uitgezet. Vervolgens een halve minuut gewacht en daarna schakelaar weer aangezet.

     

    Alvast bedankt,

    John.

  3. Ik heb een Triax 80 cm schotel met 4 ALPS slim duo lnb's. Ik ontvang Astra 1, 2, 3 en Hotbird.

     

    Daar ik 2 twin hdtv decoders heb, een Humax iCord en een Comag PVR 2/100 CI HD, wil ik 4 kabels met de 4 tuners verbinden. Ik heb nu dus al 8 (2x4) kabeltjes met 2 switches verbonden. De 2 switches zijn nu alleen verbonden met de 2 ingangen achterop van mijn iCord. Deze iCord heeft 1 out, deze out heb ik verbonden met mijn 2e decoder en kan alleen beeld krijgen als ik dus op dezelfde transponder kijk (ik kan op de Comag dan 1 zender kijken en 2 tegelijkertijd opnemen), zoals die op dat moment op de iCord is ingesteld. Daarom wil ik tzt nog 2 aparte kabels doortrekken naar mijn Comag, die dan onafhankelijk van de iCord kan werken. Ik wil tijdelijk mijn bestaande schotel blijven gebruiken en de lnb's vervangen door 4 quad lnb's (of is quatro lnb's de betere keuze, wat is het verschil tussen deze 2, waar kan ik evt. uitleg hierover vinden?).

     

    Als ik de Quad cq. Quatro lnb's geplaatst heb, dan heb ik mijn duo lnb's nog over, die ik dan later op een andere satelliet wil kunnen uitrichten (die ook HDTV uitzendt), dat wordt dan de 5e satelliet die ik kan ontvangen (maar dan alleen wil aansluiten op de iCord).

     

    Je begrijpt het misschien al, mijn Triax 80 cm schotel zal dan mogelijk niet meer toereikend zijn voor datgene wat ik wil en kan ontvangen (vanwege het gewicht en plaatsing van de 5 lnb's). Ik zou dan over willen stappen op de Visiosat Bigsat schotel. Ik gebruik nu 2 losse switches, waarvan elke switch 4 ingangen heeft en 1 uitgang. Nu zou ik 1 apparaat willen (wordt dit ook een (multi)switch genoemd?), waar ik dus 16 kabeltjes met de ingangen mee moet verbinden en er zouden dan 4 uitgangen moeten zijn.

     

    MAAR......nu komt er een 5e lnb (de duo) erbij, wat voor switch heb ik dan nodig?

  4. Ik kon inderdaad sinds een maandje ofzo, op de nederlandse publieke en commerciële zenders, een paar dagen vooruit kijken smile dit was handig ivm het inprogrammeren. Sinds kort is EPG weer teruggedraaid naar "Nu & Straks" programmering mad. Vervelende situatie, want alleen de Duitse zenders kunnen ver vooruit bekeken worden, wat er komen gaat. Ik hoop dat CD weer gauw zijn klanten tegemoetkomt met een betere EPG confused.

  5. Ik wacht liever totdat die officieel van Humax komt, zodat er geen nare bugs etc. zoals in de alternatieve firmupdate zou kunnen zitten. Heb je hierdoor nl. een probleem, zoals een vastloper oid, dan moet je hem evt. laten repareren, dus opsturen. Je kan van Humax dus niet te horen krijgen: "Eigen schuld, dikke bult".

     

    In ieder geval heb ik vandaag, 13-02-'10, nu via OTA een firmware update bericht ontvangen naar versie 1.00.19, die ik meteen geïnstalleerd heb. Wat de vernieuwingen zijn weet ik nog niet.

    smile

  6. Ik merkte vandaag, dinsdag 9 febr., dat de EPG van Ned1 t/m 3 en de commerciële zenders, niet meer alleen "Now & Next" weergave hebben, maar ook een paar (2) dagen vooruit. Echter het werkt niet helemaal vlekkeloos, want sommige tijden lopen door elkaar. Misschien gaan de verbeteringen bij CD nu eindelijk doorzetten smile

    Nu alleen ook nog maar hopen dat Humax de firmware 1.00.18 ook gauw officieel OTA beschikbaar maakt om te downloaden via de setopbox.

  7. Ik wil toch even aangeven, ondanks dat het niet om de HumaxiCord gaat blush , ik in Duitsland een HDTV receiver zag van Comag en mijn ouders deze had geadviseerd om te kopen, bij Supermarkt Real. Het apparaat heeft 2 tuners, een 400 GB harde schijf en heeft een edit/knipprogramma smile . Er kunnen 2 programma's opgenomen worden en een 3e bekeken. Het gaat om de Comag PVR 2/100CI HD. Hij kost "maar" € 279,- en dan vraag ik mij af, waarom kan de Humax iCord, die veel duurder is (ik heb de 500 GB uitvoering), nog steeds geen editor/knipsoftware op de receiver zetten of verkrijgen via een update cry ?

  8. Heeft iemand een verklaring, waarom de Humax iCord, de ene keer wel een programma moet decoderen en de andere keer niet. Deze vraag heeft natuurlijk betrekking op de gecodeerde programma's zoals de RTL en SBS zenders. Ik was nl "Eigen Huis en Tuin" aan het opnemen en zag geen MediaGuard icoontje, bij de afspeellijst. Ik kon dus inderdaad snel vooruitspoelen met behoud van beeld (terwijl de opname nog aan de gang was), totdat ik opeens de melding kreeg dat het om een gecodeerd programma ging, toen stond het beeld stil en kon ik opeens niet vooruit spoelen met beeld. Plots stond nu wel een Mediaguard icoontje bij mijn afspeellijst.

    Ik maak dit vaker mee bij opnames van andere gecodeerde zenders en ik zou willen, dat Humax hier gauw iets aan doet, zodat je gecodeerde programma's op de achtergrond kunt laten decoderen terwijl je een ander (gecodeerd) programma kunt kijken of is er iemand, die hiervoor al een oplossing heeft?

  9. Hallo Pedro75.

     

    Bedankt voor je tip. Ik had al voor de "Vaste antenne" met "2 Kabels (Zelfde)" instelling gekozen. Echter het controleren met beide kabels voor alle zenders, door deze eerst 1 voor 1 op de lnb1-connectie aan te sluiten en daarna op dezelfde manier op lnb2, had ik nog niet eerder gedaan. Ik ga dit ook even uitproberen.

    Ik kan op dit moment in ieder geval, in tegenstelling tot mijn eerdere bericht, nu wèl RTL4 èn SBS6 tegelijkertijd opnemen (weliswaar zijn dit 2 verschillende transponders en helaas kan van een 3e transponder niets opgenomen worden). Hoe dit kan of wat ik gedaan heb weet ik niet, maar op een gegeven moment had ik de receiver uitgezet en vervolgens opnieuw aan en toen lukte het.

    Waarom zouden alle nederlandse zenders (dus zowel Ned1/2/3, commerciële- en lokale zenders) niet op 1 transponder gezet kunnen worden, dan heb je meer keuzemogelijkheden bij het opnemen van verschillende zenders?

    Ik hoop dat Humax op zijn iCord het snel mogelijk maakt, om gecodeerde programma's meteen te laten decoderen en ook van meerdere programma's tegelijkertijd. Je kan dan bijvoorbeeld 's nachts dit laten uitvoeren en hoef je niet bang te zijn dat je vergeten bent een programma te decoderen. Dit was mij nl. overkomen met oa. het natuurprogramma "Earth".

  10. Hallo Bytheway,

     

    Heb je voor mij de invoergegevens van beide zenders?

    Ik wil ze, BBCi en ITV HD, ook ontvangen, maar kan alleen Britshorts vinden.

     

    Ik maak ook gebruik van Omega, werkt prima en kan je ook als udf bestand saven met een eigen betandsnaam. Met Uniformula lukt dit niet (goed).

  11.  

    Ik kan er nu hooguit 2 dagen mee doen, om te decoderen en mijn opnames daarna te bekijken, maar het is wel

     

    vervelend, dat je niet moet vergeten om te decoderen, anders kan je je opnames later niet meer bekijken.

     

    Wat ook jammer is, is dat je verder niet iets anders kan bekijken, terwijl er gedecodeerd wordt. Bestaat er geen

     

    mogelijkheid of trucje, om het gecodeerde programma meteen te decoderen tijdens de opname? Ik had ergens hierover

     

    gelezen, maar weet niet meer in welk tijdschrift of op welke site dat was. Mogelijk betrof het een ander merk

     

    Satreceiver, die dit wel kan.

     

    Tevens was ik in de veronderstelling, dat als ik bijvoorbeeld Ned 1 kijk, ik ondertussen RTL 4 kan opnemen, daar heb

     

    ik mij waarschijnlijk in vergist (of heb niet begrepen dat dat niet kan), heeft waarschijnlijk iets met transponders

     

    te maken.

     

    Juist omdat er 2 tuners zijn ingebouwd, dacht ik, dat via tuner 1, Ned 1 wordt opgenomen en dat ik via tuner 2, RTL4

     

    kan kijken (klopt mijn gedachtengang?).

     

    Kan er anders misschien gebruik gemaakt worden van de loopthrough mogelijkheid (LNB 1 out), om een andere receiver

     

    op aan te sluiten (ik heb dan 3 opnamemogelijkheden) en dan kan ik dan toch een extra ander kanaal bekijken cq

     

    opnemen met een andere receiver, die ook een smartcard heeft.

     

    Wat ik wel kan, dat is, als ik via Astra3, HDTV opnames maak, kan ik via Astra 1, bijv. SBS6 bekijken,

     

    waarschijnlijk, omdat het 2 verschillende satellieten betreft en dat met maar 1 PowercamPro CI module.

     

    Is er ook bekend of er freeware beschikbaar is, om de opgenomen programma's met *.ts bestanden, om te zetten

     

    (converteren) naar *.avi bestanden en op de PC te bekijken? Ik wil dan reclames en andere oninteressante delen

     

    wissen en daar 1 bestand van maken.

     

    Ik probeer met het programma Super (erightsoft.com/SUPER.html) het *.ts bestand te converteren naar *.avi en met het

     

    programma VirtualDub (virtualdub.org/download.html) het *.avi bestand in te lezen en te bewerken, echter het lukt

     

    niet en ik weet niet wat ik verkeerd doe.

    Ik weet ook, dat er speciale bewerkingssoftware is van de fa. Haenlein (haenlein-software.com), maar dat is geen

     

    freeware.

     

    Ik maak gebruik van 4 Alps Twin LNB's (Hotbird, Astra 1, 2 en 3), die aan 2 switches zijn aangesloten en heb dus 2

     

    coaxkabels elk op 1 tuner van de Humax aangesloten. 1 PowercamPro CI module. Firmware 1.00.17.

     

     

  12. Ik heb bij CD dus een abonnement op het basispakket + HDTV. Ik heb begrepen, dat je een 2e kaartje kan aanschaffen voor een goedkopere aanschafprijs, maar hoe moet ik het mij voorstellen?

    Is het 2e CD kaartje alleen met het basispakket voor €1,- verkrijgbaar en wil ik HDTV er ook bij, dan moet ik natuurlijk extra betalen, maar hoeveel €?,-.

    Ik weet ook, dat ik dus een 2e PowercamPro moet aanschaffen.

    Als je 1 CI-slot in gebruik heb van CD, dan wordt het decoderen voor beide tuners gebruikt? Zodra ik een 2e kaart met hetzelfde abonnement in de 2e CI-slot plaats, dan zou het decoderen 2x beter moeten en kan het meerdere zenders tegelijkertijd decoderen?

    Wat ik vervelend vind is (als voorbeeld van vandaag: vrijdag), dat ik NU op RTL5 "Terminator3" aan het opnemen ben, terwijl ik ook SBS6 "Holland's Got Talent: Finale" wil gaan kijken cq opnemen, maar dat kan dus niet. Ik was juist in de veronderstelling, dat bij een Twin LNB, je via de 2e tuner van Humax (in mijn voorbeeld) juist wèl SBS6 kan opnemen.

     

    Ik had ook contact opgenomen met Humax Nederland, maar kreeg als antwoord, dat zij de iCord niet ondersteunen (ik hoop dat dit van tijdelijke aard is).

     

    Tevens volgt een 2e bericht, die ik destijds had opgesteld, maar nog niet naar het Forum had gestuurd (lijkt een beetje dubbel-op).

     

    Hopelijk is hier ook een antwoord op te vinden.

  13. Hallo iCord,

     

    Wat bij mij het probleem is, is dat ik als "vaste ondertitel", die met de uitzending meekomt, in een vreemde taal is, ik meen scandinavisch, en de nederlandse ondertitel zie ik op de achtergrond. Kan het zijn, dat ik een verkeerde (?) transponder en/of frequentie gebruik? Zoja, heb je dan voor mij de juiste gegevens, zodat ik dat kan controleren en evt. opnieuw instellen/invoeren?

  14. Hallo Discotrain,

     

    Maak je gebruik van 2x een PowercamPro (of een ander merk) module en dus ook 2 CD kaarten? Zo ja, dan is de aanschaf van de PowercamPro's toch wel een behoorlijk bedragje nietwaar?

    Geldt dit ook voor de CD kaarten of is de 2e aangeschafte kaart voordeliger te verkrijgen bij CD?

     

    Ik vind het jammer, dat tijdens het decoderen je verder niet iets anders kan doen met de receiver. Je bent verplicht om het 's nachts te doen als je licht te slapen sleep of overdag als je in het zonnetje in de tuin licht te bruinen cool

  15. Heb gisteren, dinsdag 12 mei, op mijn iCord een melding ontvangen, dat er nieuwe firmware te downloaden was naar versie 1.00.17. Dit had ik gedaan en alles verliep volautomatisch, ik hoefde verder niets te doen. Weet alleen niet wat er allemaal in verwerkt zit.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...