Ga naar inhoud


wivaart

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wivaart

  1. Trust bedankt voor je antwoord. Het heeft niet direct maar wel indirect het probleem opgelost. Ik leg dit uit, misschien hebben anderen er ook iets aan.

    Je stelde dus voor het toestel naar de fabieksinstelling terug te zetten. Omdat ik niet goed wist hoe dat moest, downloade ik de handleiding. Daarin las ik dat internetinstellingen niet worden veranderd door het terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Ik las vervolgens nog maar eens de inhoudsopgave door en stuitte op het kopje: 'Beperkingen voor webbrowser'. Nieuwsgierig naar wat die beperkingen dan wel inhouden, bekeek ik die en las:

     

    Als ingesloten video's worden afgespeeld, wordt PIP automatisch uitgeschakeld. De videoweergave wordt mogelijk niet gestart wanneer PIP is uitgeschakeld. In dat geval moet u de pagina opnieuw laden.

     

    Omdat ik wat met dat PIP had zitten te rommelen, keek ik even hoe het stond ingesteld. Et voila! PIP was uitgeschakeld en na inschakeling heb ik mijn You Tube beelden weer terug.

     

    Met vriendelijke groet

     

    Wivaart 

  2. Onlangs heb ik mijn Samsung UE65HU7500LXZF TV UHD Smart TV met het internet verbonden waardoor ik de You Tube-app kon gebruiken (andere apps heb ik niet nodig). Alles werkte prima: geen reclame, alle filmpjes die ik wilde zien vlogen over mijn scherm. Toen startte ik ook maar eens de ingebouwde webbrowser en bekeek via de browser eveneens You Tube. Dat was kennelijk geen goed idee want daarna had ik op mijn YouTube-app wel het geluid van de filmpjes maar geen beeld meer. Maar ook werkte You Tube via de webbrowser niet goed meer. Ik heb de indruk dat op de e.o.a. manier de verschillende URL's met elkaar strijden. Wie weet raad en geeft mij advies? Bij voorbaat dank!  

     

    Wivaart

  3. Om te voorkomen dat de VU+-duo onverdiend een slechte naam krijgt, kom ik nog even terug op onze gedachtenwisseling aangaande wifi op de VU+-duo. De VAP deed het dus niet. Inmiddels heb ik een BELKINS-wifi verbinding aangeschaft, die via het electriciteitsnet haar werk doet. Na de installatie ervan, maakte de VU in een fractie van een seconde verbinding met het internet en een seconde later had ik cccam geladen en werkte alles uitstekend. Ik gebruik hem nu een dag of 14 en ben zeer tevreden (vergeleken met mijn AZBOX). Het geluid is prima (AZBOX een ramp), de VU toont veel meer zenders, hij zapt snel, heeft een prima EPG, is nog niet vastgelopen (AZBOX elke dag een paar keer) en maakt uitstekende opnames. Op het laatste onderdeel zie ik wel wat probleempjes maar die zal ik elders op dit forum aankaarten.

    Nogmaals bedankt voor de adviezen!

     

    Mvgr.

    Wivaart

  4. Citaat:
    Dan zal ie wel stuk zijn denk ik.

    Ik vrees het ook. Ik heb hier nog een D-Link USB-adapter liggen en daarmee heb ik de computer aan de router gekoppeld en dat werkt prima. Eerder heb ik met die D-Link geprobeerd de VU+ aan de router te verbinden maar dat ging niet. Nu ga ik maar eens zien of ik de kapotte VAP nog kan omruilen.
    Nogmaals bedankt!
    Mvrgr,

    Wivaart
  5. Ik heb dit inmiddels geprobeerd. Ik heb de verbinding tussen de computer verbroken en de VAP opnieuw op de computer geïnstalleerd (waarna ik werd gefeliciteerd met een geslaagde installatie). De Lan-verbinding komt ook wel tot stand maar mijn computer meldt dadelijk dat de verbinding wsch. te zwak is om te internetten. En dat klopt want internetten lukt inderdaad niet. De router staat dan 30 cm. van de computer af!

    Conclusie: de VAP deugt niet?

    In ieder geval bedankt voor je moeite!

    Met vriendelijke groet

     

    Wivaart

  6. Bedankt voor de adviezen maar ik heb het inmiddels opgegeven. Wat ik ook doe, het lukt mij niet verbinding te maken met het internet. Daardoor kan ik die cccam niet downloaden en dus mijn CD-kaartje niet gebruiken.

    Ik pak mijn verlies en doe het (ongebruikte) apparaat weg. Ik gebruik nu 8 jaar sat-tv en heb inmiddels 2 Xtreme's, een humax, een azbox en dus nu een Vu+ gehad en altijd was er wel wat.

    Ik weet het nu even niet meer en behelp me voorlopig maar met mijn haperende azbox.

  7. Ik heb DHCP uitgeschakeld en de gegevens ingevoerd.

    (Het was me overigens niet duidelijk waar ik die primaire en secondaire DNS kon vinden. Mijn comp. geeft na: >uitvoeren>cmd>ipconfig/all, geen getal voor de secondaire DNS.)

    Enfin, na wat rommelen meldde de VU+ bij de netwerkcontrole alles als 'bevestigd'(behalve DHCP natuurlijk).

    Toen ik echter probeerde plugins te downloaden, ontving ik niets. Een poging de software via het net te updaten liep ook binnen 1 sec. op niets uit.

    Conclusie: de VU+ heeft nog steeds geen verbinding met het internet.

    Ik probeerde vervolgens weer eens met DHCP op automatisch. Bij de netwerkcontrole werd alles weer als 'bevestigd' opgegeven maar ook nu lukte het niet iets van het net te downloaden.

    Ik neem aan dat ik nog steeds iets verkeerd doe maar wat?

    BvD...

    Groeten

    Wivaart

  8. Ik kom nog even terug op mijn eigen bericht.

    Ik heb de WAP11G geïnstalleerd maar het lukt mij nog niet verbinding te maken tussen de VU+ en mijn router. Bij netwerkcontrole meldt de VU+ dat alles werkt behalve 'nameserver'. Nu heb ik DHCP opgegeven en vlgs de handleiding zou bij DHCP verder geen nameserver ingevoerd behoeven te worden.

    Wat doe ik fout, cq. hoe kan ik het probleem oplossen?

    BvD

    Groeten

     

    Wivaart

  9. Ik bedank iedereen voor de interessante discussie en volg het advies dat mijn inziens het resultaat ervan is: een wireless bridge aanschaffen. Ik moet eerlijk bekennen dat de latere toevoegingen hoe boeiend en uitgebreid ook (mn. die van Georgiosolos) wat boven mijn pet gaan. Wel bleef ik nav. Georgiosolos opsomming met een dilemma zitten. De VAP11G kost ong. 60 euro, de TL-WN321G zo'n 17 euro, een groot verschil. Wordt dat prijsverschil door kwaliteitsverschil gerechtvaardigd?

    Groeten

    Wivaart

  10. Ik bedank The Great Mac en Duolist voor de beantwoording van mijn vraag. Maar wat neem ik nu heel specifiek: een wifi-dongle of de VAP11G bridge? en met welke specificaties? Van dikke vloeren heb ik hier geen last, de vloeren zijn van hout en de wifi van mijn Azbox werkt goed.

     

    Groeten

    Wivaart

  11. Klopt het dat de VU+Duo NIET over WiFi beschikt? Ik was al een tijdje aan het emmeren om een draadloze verbinding met het internet tot stand te brengen toen ik bij de controle van het netwerk zag dat het app. opgeeft, dat de kabels niet goed zijn aangesloten.

     

    Groeten

    Wivaart

  12. Ik voeg nu nog iets toe: de Q = 24% waarover ik spreek in mijn 1e toevoeging, produceert nu wel een beeld, zij het een zeer zwak beeld dat voortdurend doorkruist wordt door de bekende blokkendoosjes. Dat ik eerder géén beeld had, was wsch. te wijten aan een buitje regen, dat zich tussen de satelliet en mijn schotel gewurmd had. Voor de rest is de situatie onveranderd.

     

    Ik weet niet of mijn ontvangstproblemen veroorzaakt worden doordat ik ver van het Vaderland, nl. in het hart van Frankrijk woon.

     

    MvGr.

  13. Ik wil nog iets aan mijn laatste bericht toevoegen. Ik heb de TP 12187 H, waarop ik 0K (nul K) had, inmiddels op 27500 weten te zetten. Nu geeft-i een Q van ongeveer 24%, maar nog geen beeld. Ook heb ik PID-edit bekeken. Wat mij opviel was dat bij de zenders die het niet doen, opgegeven wordt: Video: unknown, of unknownHD. De betekenis van die mededeling ontgaat mij vooralsnog vooral omdat ik als ik de zenders bekijk die het WEL doen, bij de betreffende instelling cijfers zie staan.

     

    MvGr.

  14. Joop: jouw tip om de modulatie gelijk te zetten op alle TP's werkt in zoverre dat ik nu wel Ned2HD en SBSHD ontvang. Bedankt daarvoor dus. Helaas leverde de aanpassing van de modulatie bij de overige zenders niet het gewenste resultaat.

     

    D-Liver:

     

    Origineel bericht van: D_liver
    Zet die transponders eens helemaal hier neer dus ook V of H - dbv-s2/qspk en pilot

     

    het gaat dan om:

     

    11739 27500 V DVB-S2/QPSK Pilot 0.

    Daarop zitten: Ned2, SBS6 en die doen het dus na aanpassing van de modulatie (zie boven) WEL;

     

    11856 27500 V DVB-S2/QPSK Pilot 0.

    Daarop zitten: NedI, RTL4, Discovery, NGC en Brava (allemaal HD) en die doen het WEL;

     

    12187 0K H DVB-S2/QPSK Pilot 0

    Daarop zitten: RTL5 en 7, Net5, éénHD en Canvas (allemaal HD) en die doen het NIET. (sterke 80%+, Q 0)

     

    12129 27500 V DVB-S2/QPSK Pilot 0 met daarop Ned3 doet het niet.

     

    12110 27500 H DVB-S2/QPSK Pilot 0 doet het NIET. Dit is een bizonder geval omdat op 12109 History Channel zou moeten zitten. Maar ik krijg ook handmatig 12109 er niet in.

     

    MvG

     

     

  15. Ik heb een soortgelijk probleem. Onlangs nam ik een HD-abo bij C-D. Nu krijg ik wel: Ned1HD, RTL4HD, MTVHD, DiscoveryHD en NGHD (los nog van de gewone FTA's), maar geen Ned2 en 3HD, RTL5HD, RTL7HD, SBS6HD, éénHD en CanvasHD.

    Mijn Astra3 (23,5E) geeft een signaalsterkte van ruim boven de 80% maar een Q van 0. Per transponder zie ik op 11856 en 11778 een sterkte van ruim 80% en een Q van ong. 50. Op 11739, 12129 en 12187 heb ik een sterkte van ruim 80% maar een Q van 0.

    Ik heb de kop losgemaakt en alle kanten op gedraaid maar zonder resultaat.

    Wat kan er aan de hand zijn?

     

    MvG

  16. Origineel bericht van: D_liver
    Multicas 1.62E-C05 gebruiken

    Home - Plugins - openXCAS - Download executeble - eerste link pakken op OK - Multicas versie selecteren - 2x op OK.


    Bedankt D_Liver voor je snelle antwoord. Ik heb de stappen gevolgd. Ik blijf (voorlopig) nog met 1 vraag zitten: welke MULTICAS neem ik? Ik heb nu versie MC v157D-4T11-6L en ik kan kiezen uit: MC v157D-4T11-6L 2k90812 of MC v157D-4T11-6LLite-2k90812.
    bvd
  17. Mijn enthousiasme voor deze update is iets bekoeld nu ik merk dat de AZBOX - die toch al geen snelle zapper was - er nu wel heel erg veel tijd voor nodig heeft om van de ene naar de andere zender te komen. Bij de Duitse zenders is het gewoonweg dramatisch: normaal zappen is vrijwel onmogelijk. Heeft iemand dezelfde ervaring en wat kan de oorzaak zijn?

  18. Rekordc: bedankt voor je reactie. Ik heb alles geprobeerd. Geef ik echter bij de LIVEBOX op 'zonder beveiliging' dan blijft de AZBOX toch om een sleutel vragen. Overigens staat de sleutel op de stikker die bij de LIVEBOX hoort, met om de 4 tekens een spatie, terwijl de sleutel in het configuratiescherm van de LIVEBOX aan elkaar staat. Overigens dit ook verschillend geprobeerd ook zonder succes. De encriptiecode heb ik opnieuw ingesteld, ik heb DSN1 en DSN2 opgegeven in de geavanceerde instellingen. Niets werkt. Het aantal mogelijkheden is gewoon te groot.

    (Ik schreef 'ondanks' in gebruik genomen, terwijl ik natuurlijk 'onlangs' bedoelde).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...