Ga naar inhoud


Walli

Lid
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Walli

  1. Beste mensen,

     

    Ik heb sinds enige maanden een dreambox 800 hd pvr. Ik heb tot nu toe geen problemen met de ontvangs van verschillende zenders. Echter valt de beeldkwaliteit bij hd zenders tegen. Als ik dichter bij de tv ga zitten word het beeld duidelijk minder scherp. Ik ben laatst bij een vriend geweest welk een dreambox 800 hd se heeft. Bij hem is het beeld veel scherper. Ik vraag me nu af wat de oorzaak zou kunnen zijn. Licht het aan de dreambox 800 hd? Mijn tv is nieuw en wanneer ik bijvoorbeeld films in hd afspeel via de pc worden deze duidelijk scherper weergegeven.

    Waar hangt de scherpte van het beeld vanaf? Waar moet ik zoeken?

     

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

     

    Groeten,

    Tijs

     

    Deze waarneming is correct. Zelf heb ik een 800HD en een 800HD se. De afwerking en kleurdiepte van de beelden is bij de SE beter gedaan en het HD beeld wordt ook vloeiender weergegeven. Waar je eventueel een instelling kunt aanpassen/wijzigen weet ik niet, ik ga er van uit dat het hierbij blijft (nieuw vs. ouder).

    P.s. op beide boxen draait dezelfde image van OpenPli met gelijke beeldinstellingen.

  2. Zelfde probleem hier! Was rond 18.00u dat het probleem ontstond.

    OpenPli/CCcam 2.3.0/Originele Ziggo kaart/ 800HD&800HDse

     

    Na vandaag heb ik problemen met de zenderlijst, denk dat ziggo iets gewijzigd heeft.

     

    is er iemand die een enigma1 of enigma 2 zenderlijst heeft voor ziggo regio 9001 zo rond 15 februari?

    zou gewaardeerd worden, want met een eigen scan krijg ik wel een deel van de zenders maar niet allemaal.

     

     

    zijn er nog meer mensen die dit probleem hebben?

     

    groeten,

     

    Sander.

  3. Beste Satters,

     

    Mede ivm de doorgevoerde wijzigingen hierbij een informerend topic.

    Buiten het hardwarematig moeten uitwisselen van de DVB-S naar DVB-C kaart heb ik de volgende vraag.

     

    Lukt het om de dreambox zonder flashen in een enkele stap van Satelliet naar Kabel te veranderen?

    Lees: satellites.xml vervangen, zenders zoeken en weer gaan?

     

    Of blijft het advies om toch een fresh-install te gaan doorvoeren?

    (Setting is: DM800HD, OpenPli)

     

    Kortom een informerende vraag, mijn verwachting is dat er meer mensen met dezelfde gedachte spelen om met zo min mogelijk inspanning de overstap te kunnen maken.

     

    Gegroet!

  4. Beste schotelaars,

    Ik volg nu al een aantal dagen dit topic op Sat4All. Het typerende aan dit topic is dat een deel van de mensen de hele tijd enkel een opsomming geeft over het merk Apple, de prijs, gebrek aan aansluit- & toepassingsmogelijkheden.

     

    Wanneer we het geheel weer naar schoteltuners halen roept bijna iedereen in koor Vu+ of Dreambox. Waarom roepen die mensen allemaal Vu+/Dreambox?

     

    Naar mijn idee hebben zowel de Apple producten als ook Dreambox/Vu+ belangrijke overeenkomsten die op dit moment sterk uit elkaar getrokken worden. Apple, Vu+ en Dreambox hebben de volgende kenmerken: relatief duur geprijsd, maximale capaciteit niet benut t.o.v. huidige technologie, oog voor design, maar sterk in wat geleverd wordt!

     

    Het punt dat ik nu wil maken is dat menigeen de mond vol heeft van 'chinese' replicas/slechte alternatieven, maar kijk nu naar de discussie over iPad's/tablets. Continu worden concurrenten erbij gehaald die niet sterk zijn in wat geleverd wordt, maar wel de nieuwste 'technologie' leveren die nog niet eens benut kan worden. (lees: bv. tal van aansluitmogelijkheden die zelden tot nooit gebruikt gaan worden, fotobewerking gebeurt 9 vd 10 keer toch echt op een 'krachtige' pc of laptop en niet op een tablet). Wat heeft de eindgebruiker hier aan?

     

    Afijn in het dagelijks leven bestaat mijn omgeving uit een HTPC (Win7), Dreambox DM800HD, MacbookPro en een iPhone 4, binnenkort zal daar een iPad2 aan toegevoegd worden. Kortom prijstechnisch dure apparatuur maar het doet wel wat ik er van verwacht en bieden geen onzin dingen die ik toch nooit zal gaan gebruiken.

     

    Om maar iets nieuws toe te voegen: profiel: man 24 jr. net hbo-student af, early adaptor.

     

    Who's next :-)?

  5. Nou de release van de 800SE is inmiddels een feit.

    Des te meer reden om weer eens actief te gaan rondkijken wat er zoal mogelijk is. Zo ook in mijn situatie, heb op dit moment een 800HD, maar ik wil mijn Ziggo kastjes ook opruimen en onderbrengen in 1 samen met C+NL.

     

    Vandaag dan ook maar even mijn beste Duits geraadpleegd en gemaild met Dreambox. Ik heb ze gevraagd hoe de huidige stand van zaken is omtrent de 7020HD, releasedatum en prijs. Onderstaand is de reactie:

     

    "Die DM7020 HD wird voraussichtlich im ersten Quartal des neuen Jahres auf den

    Markt kommen. Einen verbindlichen erscheinungstermin sowie den Preis können

    wir Ihnen zu diesem Zeitpunkt noch nicht nennen."

     

    Het geheel ziet er dus positief uit en we kunnen dus voor Q1 de nieuwe 7020HD verwachten. Uiteraard dekt men zich in met 't woordje 'unverbindlich', maar we zullen zien! Ik ben benieuwd ;-)

     

  6. Ja, ik heb hier vanochtend ook mail over gehad, maar wat brengt ons als DB gebruikers deze wijziging? Geen vastlopers meer/wegvallen van 't beeld op HDMI etc.? Of heeft iemand anders een nuttige aanvulling over deze mogelijke update?

  7. Beste Sat4all-ers.

     

    Ik heb even een vrij simpele vraag, maar na verschillende fora bekeken te hebben nog geen passend antwoord gevonden.

     

    Aangezien ik toch een beetje luchtstroming bij mijn Dm800 wil hebben, heb ik via internet een mooi laptopcoolertje kunnen vinden en deze doet het nu leuk.

    Alleen vind ik het niet zo grappig dat de fans in standbystand nog aan het draaien zijn.

     

    Nu mijn vraag, bestaat er de optie/plugin waarbij je kunt regelen wanneer de usbpoorten spanning krijgen, en wanneer niet. Of dat het eventueel automatisch gebeurd bij het inschakelen, en uitschakelen naar standby?

     

    Het zou leuk zijn als deze optie er is!

     

  8. Als het een tuinhuisje betreft kun je dit tegenwoordig prima overbruggen met een goeie Wifi setup, zie de reden dan ook niet in om iets met een dongel te gaan doen.. Met de gemiddelde belkin router haal je zo 100m bereik (kijkende naar onze eigen situatie, heb nog ontvangst op de oprit terwijl de router 80m verderop staat..

  9. hmm 'k heb de dreambox nu al die tijd op een HD kanaal staan, case kun je prima aanraken en wat voor mij het belangrijkste is, sinds deze tweak nog geen een x haperingen gehad..

    Voordeel is dat zowel de tuner als ook mijn blokje vlak tegen de behuizing aanzitten. De warmte wordt dus zowel door de omgeving als ook de behuizing geabsorbeerd..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...