Ga naar inhoud


Obi Wan

Lid
  • Items

    664
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Obi Wan

  1. dat heeft te maken met de ontwikkel cyclus van software en dit geval oscam

     

    software ontwikkeling heeft vaak 2 fasen namelijk

    1. verbeteren van bestaande code (optimaliseren, fouten eruit halen etc)

    2. toevoegen van nieuwe code (nieuwe functies toevoegen etc)

     

    Omdat nieuwe code toevoegen ook potentieel nieuwe (onvoorziene) problemen met zich mee kan brengen, worden deze releases vaak als unstable weergegeven. Oscam zit in een enorm groeiproces en er worden aan de lopende band nieuwe zaken aan toegevoegd. De ontwikkeling gaat heel erg hard en omdat de releases nagenoeg probleemloos kunnen worden geupdate, wordt er in de tussentijd geen rem op de ontwikkeling gezet door te werken aan een stable release. 

     

    Terugkomend op je vraag: als de stable release van oscam (wat een relatief oude versie is) voor jou werkt en je merkt geen verschil met een recente versie, dan zijn de nieuwe ontwikkelingen voor jou niet van voldoende  toegevoegde waarde geweest. Daarom is het ook niet nodig om continue te blijven updaten.

     

    De aanpassingen en nieuwe functies staan allemaal uitgebreid op de website. 

  2. ntfs is niet voor linux gemaakt. Door allerlei 'truukjes' is het wel werkbaar in linux, maar het heeft geen enkel voordeel tov de systemen die wel voor linux geschikt zijn.

     

    Ik heb zelf ook nooit last van ext3/4 freezes? 

     

    mijn advies is daarom ook: gewoon ext gebruiken

  3. De duo LNB herken je aan de dubbele kop op de schotel, een normale LNB heeft een enkele kop (rondje) aan de schotel.

     

    Je kunt het ook qua kanalen zien, maar aan jou te horen en de situatie inschattend, denk ik dat je een enkele LNB hebt.

     

    Overstap naar HD zal als volgt gaan:

     

    1. Wel duo lnb al? - HD ontvanger plaatsen en klaar

    2. Geen duo lnb? - Duo lnb monteren, HD ontvanger plaatsen en klaar

     

    Als de schotel goed staat, hoef je deze niet opnieuw uit te richten, enkel de duo-LNB fijn afstellen is voldoende

     

    Vraag daarom bij het overstappen of de duo lnb ook megeleverd wordt als je deze nog niet hebt

  4. Ik heb zowel de SAP als de EMP en al jaren in bezit.

     

    Allebei de switches schakelen snel, nooit een misschakel en voldoen uitstekend. 

     

    Er zullen vast switches zijn die minder insertion loss hebben, maar mijn signaal heeft er geen last van.

     

    Dus als je al de SAB hebt zou ik geen reden zien om deze voor de EMP te vervangen.

     

    Wil je echt de creme de la creme met het minste verlies, dan zouden er misschien betere switches te krijgen zijn. De vraag is of je daar wat mee op schiet behalve een hoger getal op je OSD.

  5. Ik denk dat je flashchip errors bevat en daarom niet doorstart. Probeer met de laatste dreamup de laatste originele versie van dmm te installeren.

     

    Dit ivm het volgende:

     

     

    05 September 2011 - Improved flash error correction 
    Starting today, images for the models DM500HD, DM800 SE and DM800HD PVR include an improved flash error correction feature.
    In order to benefit from the improvements, it is required that you either flash the new image with thelatest version of DreamUP (V1.3.3.9) or flash a new second stage loader ( DM500HD DM800HD PVRDM800 SE ) before flashing the image via your browser or other means.
    If you use the online update functionality, the new second stage loader will automatically be installed after rebooting. 
    It is recommended that you flash the new image for improved stability.
  6. Je zult er in de praktijk geen snelheidsverschil opmerken.

     

    Persoonlijk zou ik voor de ET4000 gaan omdat deze zuiniger is, meer geheugen heeft en de nieuwste ET variant betreft met 1080p output..

  7. Sprietje de waardes die je hebt opgegeven kunnen best waar zijn maar ik spreek vanuit de praktijkervaring en niet vanuit de theoretische papieren waardes.

     

    EMP zijn hele goede switches en ik heb geen problemen met fout schakelen daar ik met andere goedkope merken daar wel vaak last van heb. Omdat EMP's niet makkelijk te verkrijgen zijn in NL, heb ik ook goede ervaringen met de SAB 10/1 switches. Maar ik vind het te gemakkelijk om vanuit theoretische waarden aan te geven dat EMP switches 'troep' zijn.

  8. Je hebt het over 2 verschillende zaken. Eerst over switches en later over lnb's?

     

    Over switches kan ik je mijn ervaring melden: de goedkopere versies gaan niet eerder stuk maar zijn veel minder betrouwbaar.

     

    ik raad je ten zeerste aan om een goede switch te kopen: mijn voorkeur gaat uit naar EMP Centauri: werken goed samen met Linux ontvangers en zijn betrouwbaar voor een goede prijs.

     

    LNB's zijn tegenwoordig zo goedkoop en de satellieten zenden zo sterk uit, dat het bijna niet uitmaakt wat je koopt. Ik heb verschillende merken gehad en op dit moment geen slechte ervaringen. Toch raad ik aan om bij goede merken als Inverto (black ultra) te blijven. De overige kunnen soms rare kwalen vertonen (opeens stuk....) Kwa signaal dus niet slecht te noemen.

  9. Hemant,

     

    Naar mijn weten is de SID LIMIT functionaliteit pas erbij gekomen met CCcam 2.3.0. Dus wat Jean-Claude bedoelt is dat als je terugvalt op een oudere CCcam, de LIMIT invulling niet kan gebruiken. Je kunt alleen vaste SID's assignen. En dan belemmer je je in je kanalenkeuze.

     

    De LIMIT functie maakt het mogelijk om een tijdsinterval te kiezen waarop je x aantal sids kunt raadplegen (in dit geval 4 voor cds). Oudere versies ondersteunen deze mogelijkheid niet.

  10. bedankt ferrarisat, ik koppel het terug zodra ik het getest heb.

     

    moet zeggen het was even uitzoeken met spark maar het draait wel goed, tot nu toe geen vastlopers of andere onvolkomenheden gehad.

     

    kanalenlijst software is wel irritant, op enigma2 met dreamset werkt het een stuk makkelijker, krijg dit alleen via de box met veel werk goed.

     

    ook de bijbehorende afstandsbediening kreeg ik niet werkend. De melding f1 voor het switchen van AB naar Toetsenbord werkt niet?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...