Ga naar inhoud


Barten

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Barten

  1. Hier wordt het ook de hoogste tijd voor de vervanging van mijn Dreambox DM 7025+ met 500GB harddisk; die jammer genoeg geen HD kan ontvangen en bij Sat Vlaanderen schakelen de zenders ook één voor één over…

    Maar welk toestel moet het dan worden. Een Dreambox DM 7020 HD ? Of een Xtrend ET9200 ? of Xtrend ET9500?

    Ik wil in ieder geval hetzelfde kunnen als met de DM 7025+; dus tv-kijken op verchillende computers die aangesloten zijn mijn lokaal netwerk, opnemen,…en de ontvangen ook ‘besturen’ vanaf mijn iMac.

  2. Hoi allemaal, ben niet zo heel erg thuis in de satellietwereld maar toch best tevreden met mijn dreambox DM7025+

     

    Maar ik begrijp het nu even niet meer, nu ik voorgaande hier lees...

     

    want omdat tv-vlaanderen nu met een uitbreiding van HD-zenders komt opdraven vroeg ik gisteren nog aan de mensen van '***Geen-reclame***' via een 'chatsessie' of de dreambox DM7025+ full HD ontvangst ondersteunt waarop een BEVESTIGEND antwoord kwam....

     

    en uit wat ik hier lees zou dat niet zo zijn... kan iemand me dat even verduidelijken in het kort??

  3. In afwachting dat mijn DM 7025+ binnen komt nog even enkel boodschappen gaan doen:

    - wil een CF-kaartje in huis halen en denk aan een Kingston 1 of 2 GB (multiboot, etc...); werkt Kingston goed met de DM 7025+ en is het eender welke grootte ik gebruik?

     

    - en wil ik een harde schijf aankopen om in de DM 7025+ te plaatsen. Moet dus een IDE HDD 3,5” worden heb ik gezien.Ik denk aan een capaciteit van 320 à 500 GB; Welk merk werkt er zonder problemen met de DM7025+? en wat neem ik nu best: 5400 RPM of 7200 RPM? Ik heb me laten vertellen, hoe sneller hoe beter voor video; maar hoe sneller hoe hoger de hitte-ontwikkeling vrees ik ook. whistle

  4. Zo, heb net mijn eerste configuratie besteld. Wat wordt er volgende week geleverd en geïnstalleerd:

    > Visiosat G3D schotel

    > met 4 Alps LNB Quad

    > en 2 Johansson Switch 4-1

    en een DREAMBOX 7025 PLUS (vermits ik nog een gewone TV heb die het nog heel goed doet, en nog niet aan vervanging toe is...)

    > TV Vlaanderen smartcard

     

    en stilletjes hopen dat alles vlekkeloos mag verlopen. Ben dan wel beetje computerhobbyist, maar op vlak van satelliettelevisie een grote leek... allemaal nagelnieuw... ben benieuwd :-)

     

    en allemaal bedankt voor de reacties, de goeie en de minder goeie :;)

  5. Hallo all, ik heb jullie raad reeds een keertje gevraagd in een vorige topic, maar maar ondertussen heb ik reeds iets meer concreet voor ogen (dankzij ondermeer de reacties);

    nadat ik wat forums 'afgeschuimd' heb en enkele bezoeken aan satellietverkopers heb afgelegd vroeg ik me af hoe ik de beste configuratie kan bekomen uit volgende onderdelen:

    (rekening houdend met enkele vereisten: vlekkeloos kunnen TV-Vlaanderen-digitaal kunnen gebruiken, tezelfdertijd van een zender opnemen en naar een andere zender kijken, USB-2 poort(en), ethernet-poort,...)

     

    Schotel

    * ofwel Triax TDS Serie 88cm satelliet schotel (een ronde schotel dus)

    * ofwel Visiosat BISAT G3D (wanneer ik zou gaan werken met ASLP Quad LNB's bvb – zie hierna)

     

    LRB

    in geval ik zou kiezen voor de ontvanger-pvr Inverto IDL 7000 PVR (zie hierna, ontvangers-pvr) kan ik best voor een speciale Unicable-LNB gaan meen ik te hebben begrepen (las ik in een testverslag in één of ander magazine)... dus een Inverto Quad LNB 0,2dB (denk ik?)

    indien ik voor één van de andere 'twin'-ontvangers ga (dus met twee tuners, want tegelijk kunnen opnemen van 1 of meer zenders, en een andere zender bekijken is wel een vereiste hier) zou ik opteren voor “ALSP Quad LNB” (in eerste instantie zou ik gaan voor Astra 1 en Astra 3; met later een mogelijke uitbreiding naar Astra 2 en Hotbird)

     

    CAM

    een ASTON common interface, omdat die goed schijnt te functioneren met de Inverto IDL 7000 PVR; ik veronderstel dat deze ook wel goed zal functioneren met die andere ontvangers mocht ik uiteindelijk toch niet kiezen voor de Inverto; of heb ik dat verkeerd voor?

     

    Ontvangers-PVR

    * Dus de Inverto IDL 7000 PVR schijnt goed te scoren; ik had het genoegen deze aan het werk te zien in één van de winkels die ik heb aangedaan, en ik moet zeggen zeer helder beeld. zappen ging wel niet zo snel als met kabeltelevisie, maar was nu ook weer niet tergend traag zal ik maar zeggen. Leek me al bij al gebruiksvriendelijk toestel (wat ook belangrijk is voor de andere huisgenoten hier, die niet meer willen doen dan op éénvoudige manier bedienen en opnemen).

    * Dan hoor ik verder nog dat de ReelBox Avantgarde een juweeltje is. Is inderdaad van een heel andere prijsklasse, maar als ik de mogelijkheden bekijk... wow. Maar werkt het allemaal goed? Ik heb gelezen dat Reel Multimedia vroeger wel een hele 'miskleun' op de markt gebracht heeft, dat alles voor dat bedrijf aan een 'zijden draadje' heeft gehangen, maar dat de recent op de markt gebrachte producten niet meer kunnen vergeleken worden met wat er voorheen op de markt werd 'gegooid'. De linux besturing spreekt me hier aan, de netwerkmogelijkheden, etc... ik ben dan wel weer een 'hobbyist' die stap voor stap wel eens wil experimenteren (in tegenstelling tot mijn huisgenoten, hihi). Er is trouwens ook nog de ReelBox Lite, d8 ik... mensen die met één van deze toestellen ervaringen hebben?

    * En een laatste twin-ontvanger die nog in de running is: Topfield HD TF 7710 PVR... mensen die hiermee positieve of negatieve ervaringen hebben?

    * De dreambox DM800 HD PVR valt verder uit de boot omdat het blijkbaar geen ontvanger is met twee tuners (wat dus vereist is om van kanaal x op te nemen en terzelfdertijd naar kanaal y te kunnen kijken).... wel jammer want schijnt bij de hobbyisten ook zeer goed te liggen heb ik begrepen; met een hele community en veel uitbreidingsmogelijkheden... soit.

     

    Zo, dat zullen wel de voornaamste zaken zijn om een goede configuratie samen te stellen (of zijn er ook nog zaken, zoals bvb type coax-kabel waar er op moet gelet worden?) ... een hele boterham denk ik zo... hopelijk krijg ik hier beetje relevantie reacties op :-)

    thnkssssss.....

     

  6. thnkssss for the snelle reactie. Ik had eigenlijk al gedacht aan een schotel van 80 à 90 cm; dat zit dus wel goed.

     

    en als het een DM wordt, hoop ik wat goeie achtergrondinformatie te kunnen vinden, want die lijken soms complex te zijn heb ik de indruk... ik ga alvast eens kijken wat emu's zijn... ik vermoed dat hier 'emulator' wordt bedoeld... crazy

  7. Hoi all, ik ben hier een newbie en sta op punt over te schakelen naar satelliet-tv. En ik wil even polsen naar de ervaring van bestaande satellietgebruikers. Ik heb links en rechts wat rond gesurft, en wil bvb graag kunnen opnemen van één zender en tegelijkertijd kijken naar een andere zender. Ik heb begrepen dat je daarvoor dus sowieso een decorder-pvr moet nemen met min. 2 tuners (en dat je bij sommige decorders ook meerdere programma’s tegelijk zou kunnen opnemen??)

    Ik moet verder uitkijken naar een decorder met ethernet-poort (gemakkelijk voor upgrades ed. denk ik, of om te benaderen via mijn pc) en ik vermoed ook best met USB-2 aansluiting om eventueel nog externe harde schijf aan te sluiten om op te nemen?

    Bovendien moet ik vlekkeloos met TV Vlaanderen kunnen werken, vlot kunnen programmeren (timeshifting) om op te nemen, zuivere audio en video bekomen(ook bij moeilijker weersomstandigheden), gebruiksvriendelijk zijn…. zoals ik reeds vermelde, heb van satelliet-tv nog helemaal geen kaas gegeten, maar kan ik redelijk overweg met pc’s… dus weet eigenlijk niet wat me te wachten staat, maar wil graag kwaliteit in huis halen en denk daarom aan één van volgende toestellen:

    - Technomate TM9100 Super

    - Technomate TM-6900 HD COMBO Super

    - Dreambox DM 800 HD PVR

    - Topfield TF 7710 HDPVR 320GB

    Of is er nog een ander toestel dat echt goed aan die voorwaarden voldoet?

    Wat kan ik nu eigenlijk best gaan nemen en om welke reden voor degene die reeds ervaring heeft met één van deze toestellen? Want uiteindelijk is de juiste decorder kiezen wellicht één van de belangrijkste zaken in het ‘satelliet-tv-gebeuren’….

    thnkssss voor de goeie raad

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...